RCL vergeet te scoren tegen Be Quick

RCL trad op Sportpark De Bloemerd aan tegen aartsrivaal Be Quick ’28. Steevast uitstekende duels met een onvoorspelbare uitslag. Vooraf de prangende vraag of RCL mocht gaan overwinteren in de top van de Hoofdklasse. De Zwolse formatie wilde niets liever dan de aansluiting op de ranglijst en kwam voor de winst. Twee verschillende targets en uiteindelijk gingen de meiden uit Zwolle er heel brutaal met de volle buit vandoor. Wel met het kleinst mogelijke verschil maar daar maakte niemand zich druk om in het Zwolse kamp.
RCL - Be Quick '28
De winnende treffer werd in de 54e minuut gescoord door Jonneke Sterk na een prima assist van Lianne Ekkel. Het duel boeide en was spannend tot en met het allerlaatste fluitsignaal van arbiter Mirjavanmard uit Rijnsburg die een uitstekende wedstrijd floot. Thuisploeg RCL domineerde in de eerste helft en kreeg voldoende mogelijkheden om te scoren maar verzilveren was er niet bij. In het tweede bedrijf waren de meiden uit Zwolle de spraakmakende partij. Die bepaalden ook het spelbeeld met mogelijkheden maar ook thuisploeg RCL zette in de allerlaatste fase nog druk maar het doel werd niet gevonden. Een verdiende winst voor de meiden van de coaches Carin Bakhuis en Karin Tersteeg die vol vertrouwen gaan overwinteren.

RCL - Be Quick '28

Een uitermate slecht en zwaar bespeelbaar veld in Leiderdorp. Natuurlijk waren ook de weergoden weer actief en de druiligere regen viel gestadig neer. Altijd spannende duels tussen deze twee aan elkaar gewaagde kemphanen en ook nu kreeg het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld.
RCL startte prima met een uitval van de snelle Riejette de Roo. Sluitpost Annet Bolk direct al in actie en bracht redding. Een uitval van Be Quick opgezet door aanvoerster Angenita Lemstra met Lianne Ekkel en Valerie Seinen leverde niet het gewenste resultaat op maar wel attractief spel in een levendig duel. Mogelijkheden over en weer maar RCL profileerde zich wel met aanvallende aspiraties. Kreeg de mogelijkheid in de 22e minuut met Geke Maat aan de basis die Dominique van Wensveen in stelling bracht.

RCL - Be Quick '28

Even later nog veel meer mogelijkheden met Noëlle Opdam die vrij mocht doorlopen en Riejette de Roo maar het leer wilde er niet in. RCL controleerde het spel en kreeg kansen om te verzilveren. Be Quick kwam gaandeweg wel onder de druk vandaan en kreeg grip op het spel van de Racing. Sluitpost Susan Hogenboom greep een aantal keren goed in bij acties van Lianne Ekkel en Monique Plaggenborg.

RCL - Be Quick '28
De laatste fase van de eerste helft was voor de thuisploeg. Van afstand probeerde Geke Maat en Kirsten Kok het scorebord in beweging te brengen maar het lukte maar niet om het leer achter Annet Bolk in de touwen te krijgen. Marijke van den Berg kreeg ook zo’n fraaie mogelijkheid maar de allerbeste was voor Dominique van Wensveen die op slag van rust alleen op Bolk af mocht gaan. Haar inzet ging naast. RCL de kansen maar geen doelpunten terwijl Be Quick rustig en beheerst door het bekende oog kroop.

RCL - Be Quick '28
In de tweede helft wat meer licht in de duisternis. De druppels vocht bleven vallen en Be Quick kreeg het spel onder controle. In de 54e minuut kwamen de meiden uit Zwolle op voorsprong. Een snelle uitval op rechts van Lianne Ekkel en de sublieme assist op de heel vrijstaande Jonneke Sterk die simpel kon afdrukken. Een opsteker voor Be Quick die de aloude onbeschreven voetbalwet eer aandeed. Immers als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. En dat deed Sterk erg sterk in de laatste wedstrijd van 2015.

RCL - Be Quick '28
De Racing kwam in het spel niet meer voor. Be Quick had de touwtjes in handen en RCL speelde de lange bal op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld. Op de slechte akker kwamen de ballen niet aan en als dat wel het geval was kon het leer niet gecontroleerd worden. De Leiderdorpsen van coach Janet Griffioen kregen nog wel mogelijkheden om de stand in balans te brengen maar de overtuiging voor een beter resultaat was er niet.
RCL - Be Quick '28
Riejette de Roo, Bianca van der Meer, Marijke van den Berg en Dominique van Wensveen de mogelijkheden maar het lukte niet om gelegenheids doelvrouw Annet Bolk echt moeilijk te maken. In de laatste fase kreeg Monique Plaggenborg de ultieme mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien maar de spits schoot vanaf één meter hoog over.
RCL - Be Quick '28
Een verdienstelijke winst voor het Zwolse Be Quick ’28 die vol vertrouwen gaat overwinteren. Bij de meiden van de Leiderdorpse Racing het onbegrip dat het nu niet lukte ondanks de legio mogelijkheden die de ploeg kreeg om te scoren. Na afloop in het donker in de dug-out nog mijmerend over het duel Sabine Verheul, Bianca van der Meer en Geke Maat. De Leiderdorpsen haken af in de top van de Hoofdklasse en voeren de subtop aan. De rustperiode benutten om voor de tweede helft van de competitie de scherpte weer optimaal te krijgen.
Voor Carin Bakhuis en Karin Tersteeg waren deze drie punten meer dan welkom en een goede afsluiting van het jaar 2015. Eind januari het vervolg in de Hoofdklasse voor Vrouwen. Nu nog niets beslist en zoals RCL’s teammanager Bert Sierra het verwoordde blijft de bal rond. Niet alleen nu maar ook in toekomst.

Meer beelden van het duel tussen RCL en Be Quick ’28 ziet u hier.

Herinneringen uit het seizoen 2010-2011

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: