ARC neemt eerste horde

ARC op koers voor promotie naar de Eerste Klasse. Gemakkelijk ging dit echter niet tegen opponent FC Delta Sports ’95 uit Houten. Na de reguliere speeltijd was de stand nog dubbel blank en na de spannende verlenging prijkte de 1-1 op het scorebord. Strafschoppen moesten er aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Een zinderende spanning in de loterij van de elf meter trappen. ARC nam deze beter en de alles beslissende werd door aanvoerster Shemaine Verkleij in de touwen geschoten. Uitslag in het spannende spektakelstuk 4-2 en ARC een ronde verder. Voor Delta Sports houdt dit degradatie in uit de Eerste Klasse.

ARC - FC Delta Sports '95
Op Sportpark Zegersloot In Alphen aan den Rijn het promotie/degradatieduel in de tweede ronde om een plek in de Eerste Klasse. De regen was overgetrokken en de zon de grootste afwezige. Voor de thuisploeg na tien jaar weer de mogelijkheid om via de nacompetitie uit de Tweede Klasse hogerop te komen. De ploeg uit Houten wilde uiteraard niets liever dan verlenging in de Eerste Klasse. De beide teams aan elkaar gewaagd maar het spel van de Alphense Racing lag toch op een iets hoger niveau. De wedstrijd stond onder leiding van Sander Rietveld uit Katwijk en hij werd geassisteerd door Jet Jongerius en Ton Griffioen.

ARC opende het duel sterk en zette de ploeg uit Houten direct onder druk. Na 30 seconden kreeg Shemaine Verkleij al een mogelijkheid maar schoot rakelings over.
Goede combinaties tussen Eveline Wels, Vera Prins en Julia Samsom maar Delta Sports sluitpost Lisa van Wijk hield stand. Vanwege de aanhoudende druk van de Racing voorwaartsen was het alleen Romée Ajabroune die aanvallend een vuist kon maken bij Delta Sports.

Shemaine Verkleij schoot een hoekschop op de staander en ook een vrije trap trof geen doel. ARC had in die eerste 25 minuten het beste van het spel maar de meiden van coach Janet Griffioen waren niet in staat om de vele kansen om te zetten in doelpunten.

Dat kwam mede vanwege het doortastend optreden van de verdedigsters Robin van Doorn, Anouk Lardinois, Hanna Heinen en Elise de Froe. Voorin was het Noa van Wezep die de kwaliteiten van doelvrouw Romy Toebosch uittestte maar echt gevaarlijk was dat niet.  Vera Prins en Britt de Wit probeerde het van afstand maar ook dat leverde geen doelpunt op.

ARC liet halverwege de eerste helft de teugels wat vieren en Delta Sports aanvoerster Sophie Ouwehand leek daar in eerste instantie, in de 28e minuut, van te profiteren en scoorde. Ze stond echter in buitenspelpositie dus dat feest voor de geel blauwe ploeg ging niet door. Aan de andere kant in de 38e minuut was het ARC dat scoorde via een fraaie actie van Britt de Wit.

Via doelvrouw Lisa van Wijk en de lat caramboleerde het leer volledig over de doellijn maar Van Wijk bracht het leer weer terug in het spel. Leidsman Sander Rietveld stond op te grote afstand en kon dit onmogelijk waarnemen. Dus ook dit feest ging niet door.

In het begin van de tweede helft troefde de meiden van coach Mandy Cozijn ARC af. Brutaal waren de zaken nu omgekeerd en werd ARC onder druk gezet. Romée Ajabroune kreeg een aantal mogelijkheden maar de achterhoede met Rianne Zwaan, Anouk Jozee, Femke van Hooije, Jonne van der Giessen en Meike van Daalen de Jel waren standvastig en pareerden de aanvallen mede door goed ingrijpen van doelvrouw Romy Toebosch.

De bakens waren nu verzet maar door de druk van Delta Sports kreeg ARC ruimte om op de counter spelen. De Racing voorwaartsen liepen zich vast op het goede keeperswerk van Lisa van Wijk. De allerbeste kans kreeg Britt de Wit die bijkans profiteerde van een misverstand in de Delta Sports verdediging. Ze had beter deze actie zelf kunnen afronden voor het lege doel maar legde het leer breed en Lisa van Wijk kwam weer tussenbeide.

In de 30e minuut een opvallend stukje theater van Romée Ajabroune die tussen Rianne Zwaan en Anouk Jozee het kunstgras ging toucheren. De leidsman trapte erin en het leer op de stip. Aanvoerster Sophie Ouwehand kreeg de ultieme mogelijkheid dit cadeautje te verzilveren maar schoot het leer over.

ARC putte hieruit moed en kracht en kreeg de regie van het duel weer in handen en creëerde mogelijkheden. Eveline Wels, Vera Prins, Julia Samsom en Britt de Wit probeerde van alles maar de grootste sta in de weg was Lisa van Wijk. De eindstand in de reguliere 90 minuten 0-0 en dat betekende tweemaal een kwartier verlengen.

In de 102e minuut kwam ARC op een verdiende voorsprong. Meike van Dalen de Jel aan de basis met de pass op Britt de Wit op rechts. De scherpe voorzet werd door Shemaine Verkleij in de touwen geschoten. ARC op een verdiende voorsprong en dacht al een ronde verder te zijn. Twee minuten later was de stand met 1-1 weer in balans. Een vreemde situatie met eerst vermeend buitenspel terwijl de leidsman liet doorspelen. Daar profiteerde de slimme aanvoerster Sophie Ouwehand optimaal van en schoot feilloos raak.

In de tweede verlenging had de thuisploeg het duel in hun voordeel kunnen beslechten maar ook nu was het Lisa van Wijk die de ploeg uit Houten nog in de race hield.
Eindstand na 120 minuten spanning en emotie 1-1 en strafschoppen die de winnaar van dit duel moest gaan bepalen.

Voor ARC scoorde Britt de Wit, Femke van Hooije, Kirsten Nijhof en de allesbepalende treffer werd door aanvoerster Shemaine Verkleij gescoord. Voor Delta Sports scoorden Gail Eissens en Elise de Froe. Tweemaal werd het leer op de staander geschoten.

Eindstand van dit spektakelstuk 4-2 in het voordeel van ARC. De ontlading groot bij de thuisploeg die komende week weer in actie komt om opnieuw een finale te spelen. Tegenstander is dan Odysseus’ 91 uit Utrecht dat Sleeuwijk versloeg in de verlenging. De finale partij is op neutraal terrein.

ARC doelvrouw Romy Toebosch wist het resultaat al ruim voor de aanvang van het duel en haar voorspellende gave liet haar ook dit keer niet in de steek. Magische krachten van de in het violet gestoken dame die ook nog de nul hield in 90 minuten.
‘Een wedstrijd die je niet te vaak moet meemaken’, was de reactie van coach Janet Griffioen die zichtbaar verheugd was met het resultaat en van oor tot oor straalde.

Voor Delta Sports waren de druiven zuur. Uiteraard teleurstelling maar daar tegenover stond wel dat ARC over het geheel de betere ploeg was die het onnodig spannend maakte en bovendien Delta Sports daardoor in de wedstrijd hield. De vele kansen van de rood zwarte ploeg werden niet verzilverd tijdens de reguliere tijd.