ARC PROMOVEERT

De vrouwen van ARC zijn gepromoveerd naar de Eerste Klasse. Een uitzonderlijke prestatie en voor het eerst in de rijke geschiedenis van de bijna 100-jarige vereniging. De felicitaties uiteraard naar de technische en medische staf en alle speelsters die al een jaar lang knokken voor dit felbegeerde ticket. Ook gelukwensen aan het bestuur van de rood-zwarte vereniging met dit behaalde resultaat. Geeft meer ruimte om het vrouwen- en meidenvoetbal in het Groene Hart verder te ontplooien en talentjes de kans geven om door te groeien.


Het had natuurlijk een spannende ontknoping moeten worden tussen de teams van SDC Putten, XerxesDZB uit Rotterdam en ARC uit Alphen aan den Rijn om twee tickets te bemachtigen voor de Eerste Klasse. Op Sportpark Voordorp in Utrecht zou de onderlinge driekamp inclusief strafschoppen moeten plaatsvinden maar nu zijn alle drie de teams gepromoveerd. Een plaats kwam vrij doordat een vereniging zich terugtrok uit de competitie.

ARC promoveert
Op naar de Eerste Klasse en dat is toch mooi de op twee na hoogste amateur klasse. Wel een prestatie van groot belang want het gestelde doel is bereikt. Tien jaar geleden werd promotie net gemist maar nu gaat de ploeg van coach Janet Griffioen er volledig voor. Weet als geen ander het reilen en zeilen in de Topklasse, Hoofd- en Eerste Klasse. Toeval of niet, opvallend feit is wel dat de ploegen waar ze de laatste jaren actief is geweest ook hun feestje vieren. RCL Leiderdorp naar de Hoofdklasse net als IJFC IJsselstein maar het meest belangrijke is de promotie van haar ARC. En daar is ze dolblij mee, en dat terecht uiteraard.

ARC Promoveert
Voor de Alphense Racing Club is dat wel heel goed nieuws. De vrouwen volledig op stoom om de trein door te laten denderen, ook komend seizoen. Want met souplesse, technisch en tactisch inzicht is dit fantastische resultaat behaald. En dat smaakt naar meer. Was het niet wijsgeer Confucius die 2500 jaar geleden deze wijze woorden sprak: ‘Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar telkens als we struikelen weer opstaan’. En dat deden de rood-zwarten in de laatste thuiswedstrijd van de nacompetitie. Het was de grote finale en FC Delta Sports werd via strafschoppen uitgeschakeld. De ontlading groot met een dik verdiende pluim.

ARC Promoveert
Promoveren na een seizoen vol emoties, hindernissen, tactisch inzicht, technisch kunnen, fonkelend spel, visie en beleving. De Racing startte de competitie goed en op sportpark Zegersloot werd de latere kampioen Ajax met 4-3 toch mooi afgetroefd met sprankelend voetbal op hoog niveau. Wellicht de beste wedstrijd van de Racing dit seizoen met wervelend spel en hele fraaie doelpunten.

ARC Promoveert
Een andere mijlpaal was een periodetitel die er uiteindelijk voor zorgde dat aan de nacompetitie kon worden deelgenomen. Tegen een lager geklasseerde ploeg werd helaas verloren maar de Racing werd vol trots de Winterkampioen van de Tweede Klasse B. Ook dat was een unicum maar de druk kwam daarbij wel op de schouders van de Racing te liggen. Immers iedereen wil uiteraard winnen van de koploper.

ARC Promoveert
Na de winterrust kwamen de rood-zwarten maar moeilijk in het eigen vertrouwde spel. Onnodige verliespartijen speelde wel degelijk parten en de motivatie en inspiratie lieten het heel even afweten om vervolgens in de lente weer op het vertrouwde niveau te komen. De trein weer op het juiste spoor en ritme om vervolgens Purmerend, RKAVV Leidschendam en het Leidse UVS te verslaan. ARC eindigde in de competitie op de tweede plaats 7 punten achter kampioen Ajax met 45 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 62 voor en 25 tegen. 15 wedstrijden werden gewonnen en 5 verloren. De voorsprong op nummer 3, het Amsterdamse DVVA, was 12 punten. Komend seizoen meer spektakel bij de ARC-vrouwen in de Eerste Klasse. Zowel thuis op Zegersloot als uit.

Een beeldoverzicht van dit seizoen ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: