Jong RCL vrouwen staat op de startblokken

Tien jaar geleden werden de RCL vrouwen landskampioen. Die ongekende prestatie van destijds kan volgens de technische staf van RCL op termijn herhaald worden. Met de start van Jong RCL vrouwen wordt de basis verbreed en een veelbelovend plan op de groene grasmat gelegd. En dat met een duidelijk regionale functie.


Het meiden- en vrouwenvoetbal bij Racing Club Leiderdorp ondergaat een positieve impuls. Met een glasheldere visie wil de technische staf van de Racing jeugdige voetbaltalenten uit de Leidse regio inclusief Rijn-, Vliet- en Bollenstreek klaarstomen voor het grote werk. Komend seizoen wordt onder leiding van trainer coach Jaclyn Leiwakabessy gestart met Jong RCL vrouwen. Het doel is om op hoog niveau meiden tussen de 15 en 20 jaar met veel toewijding en plezier prestatie gericht te laten voetballen.

Jong RCL vrouwen
Jong RCL vrouwen komt uit in de Tweede Klasse waarbij de uitdaging is om met succes niet alleen mijlpalen in de individuele ontwikkeling, maar ook als team neer te zetten. Doorstroming naar het eerste vrouwenteam, dat uitkomt in de Hoofdklasse, is zeker niet uitgesloten. Daarbij komt dat de talenten binnen de Leiderdorpse Racing sneller de weg vinden naar Eredivisie ploegen als ADO Den Haag, Feyenoord of Ajax.

Jong RCL vrouwen
Enthousiaste speelsters uit de regio tussen de 15 en 20 jaar kunnen zich tijdens selectietrainingen in de kijker spelen bij de technische staf van de Racing.
Technisch coördinator Gerard Hoogenboom van RCL is enthousiast. “Wij vinden het belangrijk dat meiden hun droom om profvoetbalster te worden waar kunnen maken. RCL biedt die talentvolle meiden juist dat platform om door te stromen”, aldus Hoogenboom.
De ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in de regio staat niet stil.

Jong RCL Vrouwen
Bij de Leiderdorpse club gaat iedereen voor het hoogst haalbare, namelijk landskampioen worden bij de amateurs. Het blijft een ultieme uitdaging maar de uitwerking is een kwestie van tijd. Jeugdige speelsters kunnen zich aanmelden voor de selectietrainingen via de website van RCL (www.rcl.nl) of mailen naar vrouwenvoetbal@rcl.nl

Meer beelden van de Talenten van RCL ziet u hier

RCL karaktervol langs Berkum

Troosteloos weer en dat in een vreemde ambiance zonder publiek. Een scenario dat momenteel het andere normaal is. We moeten er aan wennen en deze situatie blijft zolang het virus niet onder controle is.
Op Sportpark de Bloemerd het treffen in de Hoofdklasse vrouwen tussen RCL en promovendus Berkum uit Zwolle. Het werd onder slechte weersomstandigheden toch een aantrekkelijk en kwalitatief goed duel waarbij de thuisploeg op inzet en karakter aan het langste eind trok.

vv RCL - vv Berkum
Winst met 3-2 na een 1-1 stand bij rust. Doelpunten voor de pauze van RCL aanvoerster Lesley Landweer die uit een vrije trap van ruim dertig meter doel trof en Anouk van Vilsteren scoorde voor Berkum de gelijkmaker.

In de tweede helft kwam RCL opnieuw op voorsprong via Sabine Hoogland en Berkum kwam weer via Anouk van Vlisteren langszij. Vijf minuten voor tijd schoot Lesley Landweer de winnende treffer in de touwen.

vv RCL - vv Berkum
De ploegen aan elkaar gewaagd en met vlagen prima voetbal. Echter het karaktervolle spel met de drive om te winnen gaf de doorslag. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Rob van der Zwan die een uitstekende wedstrijd floot.

Het hoofdveld van de Bloemerd in Leiderdorp afgekeurd dus moest er uitgeweken worden naar het kunstgras. Dat was in de stromende regen geen verkeerde keus. Toch aantrekkelijk aanvallend voetbal wat de twee kemphanen lieten zien. Een gelijk opgaande start met mogelijkheden voor Rena Heuzels, Jonne Ekkel en Femke van den Dijssel voor Berkum en Eline Blaauw, Manon Heiliegers en Yara Haasnoot voor RCL.

vv RCL - vv Berkum
De thuisploeg trok het initiatief naar zich toe en tikte op het middenveld het leer snel rond. Zowel Sabine Hoogland, Lesley Landweer en Kimberley van Delft probeerden het van afstand. In de 15e minuut was Eline Blaauw er heel dichtbij en greep Berkum sluitpost Jasmijn Talens goed in. De Leiderdorpsen voerde de druk op waarbij Yara Haasnoot een uitstekende mogelijkheid kreeg maar net naast schoot.

vv RCL - vv Berkum
Aan de andere kant kreeg de opkomende Marijke Tip een mogelijkheid maar sluitpost Hannah van den Heuvel pareerde het leer tot hoekschop.

Na zo’n 25 minuten spel liet de Leiderdorpse Racing de teugels vieren. Dat gaf mogelijkheden voor de meiden uit Zwolle via Jorie Schepers en Merlin Tiemens echter Susanne Hoogenboom, Emma Verdaasdonk, Robin Potters en Romy Siera hielden in de regen het hoofd koel.

vv RCL - vv Berkum
In de 33e minuut kwam RCL op voorsprong. Een vrije trap van ruim 30 meter werd door aanvoerster Lesley Landweer hoog in de touwen geschoten. RCL op voorsprong maar lang duurde dat niet want drie minuten later was het Anouk van Vilsteren die voor Berkum de gelijkmaker scoorde.

vv RCL - vv Berkum
In de laatste fase van de eerste helft was het de ploeg uit Zwolle dat het initiatief nam. Vooral Jorie Schepers schoot een aantal keren van afstand waarbij Hannah van den Heuvel een aantal keren gestrekt naar de hoek redding moest bieden.

In de tweede helft een sterk RCL dat karakter toonde en direct al meer wilde. Creëerde een aantal prima mogelijkheden. In de 51e minuut goed doorgaan van Eline Blaauw, Yara Haasnoot en Manon Heiliegers.

vv RCL - vv Berkum
Dat resulteerde in een pass op Sabine Hoogland die zich met een aantal fraaie bewegingen vrij speelde en met een droge knal de 2-1 op het scorebord deed prijken.

De ploeg van coach John van der Meer had op dat moment alle troefkaarten in handen. Maar de angst kroop onnodig in het spel van de Leiderdorpsen. Het middenveld in handen van de Zwolse meiden en die wilden duidelijk meer. Rena Heuzels kreeg een aantal fraaie kansen evenals Denise Boes maar de rood-witte verdediging hield knap stand.

vv RCL - vv Berkum
Maar in de 83e minuut viel toch de gelijkmaker. Opnieuw was het Anouk van Vilsteren die de ploeg van coach Ruud Westerhoven op gelijk hoogte bracht.

Dat zat de Racing niet lekker en de drive met beleving weer volledig terug met kansen voor Sabine Hoogland, Manon Heiliegers en Susanne Hoogenboom. Druk nu op de Zwolse vesting en Rosan Hilbink, Veronique Habekotté, Wenke Stedehouder en Marijke Tip hadden hun handen vol aan de beweeglijke Racing voorwaartsen.

vv RCL - vv Berkum
Vijf minuten voor tijd opnieuw een fraaie aanval van RCL met de pass van Sabine Hoogland op de inkomende Lesley Landweer die keurig haar verantwoordelijkheid nam en afdrukte.
In de laatste minuten kregen de Leiderdorpsen nog wat mogelijkheden om de stand nog wat te vergroten maar de drie punten waren voor de thuisploeg RCL.

vv RCL - vv Berkum
Een verdiende overwinning voor RCL op meerdere punten behaald. Wel een gelijk opgaande strijd maar de veerkracht om geen genoegen te nemen met een gelijkspel typeerde het verschil tussen de kemphanen. De opleving en de ultieme wil om te strijden voor resultaat de doorslaggevende factor. Neemt niet weg dat Berkum ook goed voetbal liet zien waarbij juist de overtuiging net iets minder was.
Komende week is het bekeren. RCL gaat naar Zwolle om het in de eerste knock-out wedstrijd op te nemen tegen Topklasser Be Quick ‘28. Op 24 oktober gaat Berkum naar Assen waar het de strijd opneemt tegen ACV en speelt RCL op Sportpark Drieburg in Amsterdam tegen Wartburgia.

Meer beelden van RCL tegen Berkum ziet u hier.

Berkel en Hercules delen de punten

Berkel kreeg op de dag van de scheidsrechters Hercules uit Utrecht op bezoek. Een sfeerloos duel in de stromende regen gespeeld. Bij rust was de stand 1-1 via doelpunten van Ilonka Thielen voor Hercules en Melanie den Dulk die scoorde voor Berkel. De thuisploeg kreeg in de eerste fase voldoende mogelijkheden en was spelbepalend.

cvv Berkel - usv Hercules
In de tweede helft kreeg Hercules meer grip op het spel maar dan toch de snelle Lindy Hogedoorn die Berkel op voorsprong zette. Voor Berkel waren de druiven zuur. Immers op voorsprong staan en vlak voor tijd remise moeten accepteren is nu eenmaal niet leuk. Maud Wingen schoot twee minuten voor tijd een strafschop raak en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2. Een puntendeling dat gezien het spelbeeld wel in overeenstemming was met de realiteit. De wedstrijd was in vertrouwde handen van scheidsrechter Jeannette Schreur uit Pijnacker die een goede wedstrijd floot.

cvv Berkel - usv Hercules
Een vreemde ambiance op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland. Geen toeschouwers geeft nu eenmaal minder sfeer aan een sportief gebeuren. Maar daar heeft nu iedere vereniging last van in deze periode.
Maar ook de regen was een spelbreker op het gras van de arena. 

Berkel startte goed en creëerde direct een aantal goede mogelijkheden. Hercules had moeite op het zware veld om in het juiste ritme te komen en daar had Berkel van kunnen profiteren.

cvv Berkel - usv Hercules
Melanie den Dulk kreeg een mogelijkheid en ook een vrije trap van Sandra Welles had een beter lot verdiend. Ook Lindy Hogedoorn en Allyssa Daal waren er dichtbij maar Hercules sluitpost Carlijn Kolk pareerde een aantal inzetten met verve.
Na ongeveer twintig minuten spel deed Hercules weer mee. Ilonka Thielen en Marieke Romijn de Vries vonden elkaar gemakkelijk maar meer zat er nog niet in. Ook een vrije trap van Mariëtte Huls leverde voor Hercules niet gewenste resultaat op.

cvv Berkel - usv Hercules
Dat lukte wel in de 29e minuut. Een hoekschop van Maud Wingen werd door Ilonka Thielen in de touwen gewerkt. Twee minuten later kwam Berkel al langszij in de stromende regen. Lindy Hogedoorn zette op rechts de aanval op en kreeg ruimte. De pass op maat op de inkomende Melanie den Dulk die knap de gelijkmaker in de touwen schoot.

cvv Berkel - usv Hercules
De gestadig neervallende druppels regen maakte het spel er niet aantrekkelijker op. Kansen wel voor beide kemphanen met Isabel Heinsbroek en Allyssa Daal voor Berkel en Lianne de Vries en Jitske Volkert voor Hercules.

In de tweede helft was het Hercules dat de controle van het spel in handen kreeg. Vera van Leeuwen en Maud Wingen kregen wat mogelijkheden. Maar dan toch de ruimte waar Berkel van profiteerde. De snelle Lindy Hogedoorn brak op rechts door en vanuit een vrijwel onmogelijke hoek verdween het leer hoog in de touwen.

cvv Berkel - usv Hercules
Berkel op een 2-1 voorsprong en de meiden uit Utrecht even van slag. De ploeg van Sanne Dekkers kreeg nog meer mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven. Met name Jonna Hulshof kreeg een wel heel fraaie. Het tij keerde en de meiden van Ruud Bijnen wilden duidelijk een beter resultaat. Druk van Hercules op de Berkel vesting. Sluitpost Celine Lindhoudt moest op inzetten van Maud Wingen tot het uiterste gaan en redde een aantal keren fraai.

cvv Berkel - usv Hercules
In de voorlaatste minuut maakte doelvrouw Celine Lindhoudt in de zestien een overtreding op Maud Wingen en de scheidsrechter wees naar de stip.
Maud Wingen nam deze toegekende elf meter trap zelf en schoot raak. Bepaalde met dit doelpunt tevens de eindstand van het duel.

cvv Berkel - usv Hercules
In de gestadig neervallende regen zonder toeschouwers op een zwaar hoofdveld werden de punten eerlijk verdeeld. Berkel had in het eerste deel voldoende mogelijkheden om de afstand te vergroten maar verzuimde. Hercules kwam knap terug en creëerde in de tweede helft mogelijkheden maar kon ook niet domineren. Eerlijk zullen wel alles delen en gezien het spelbeeld een juiste uitslag.
Komende zaterdag speel Hercules tegen IJzendijke. Aanvang om 15.00 uur.
Berkel vertrekt naar Doetinchem om het om 15.00 uur op te nemen tegen DZC ’68.

Meer beelden van Berkel Hercules ziet u hier.

RCL pakt thuis eerste punten tegen Saestum

Winst voor RCL in een boeiend duel tegen Saestum uit Zeist. De ploegen aan elkaar gewaagd maar in de eerste helft was de Leiderdorpse Racing de gevaarlijkste en dat had ruimer beloond mogen worden. Het was bij rust slechts een te magere 1-0. Aanvoerster Lesley Landweer schoot een terecht toegekende elf meter trap in de touwen.

vv RCL - sv Saestum II
In de tweede helft veranderde de ploeg uit Zeist het spelpatroon en daar had de thuisploeg niet direct het juiste antwoord op. Kansen werden wel gecreëerd, echter gaf de Leiderdorpse verdediging niets weg. Na een kwartier spel kreeg RCL de controle weer in handen en scoorde Yara Haasnoot de 2-0. Saestum kwam terug en negen minuten voor tijd scoorde Clara van Ardenne de aansluitingstreffer. Een verdiende overwinning op basis van het spel dat RCL in de eerste helft liet zien. De leiding van het duel was in goede handen van scheidsrechter Bert Metzler uit Langeraar.

vv RCL - sv Saestum II
Op het kunstgras van Sportpark de Bloemerd het duel in de Hoofdklasse vrouwen tussen RCL en het tweede vrouwenteam van Saestum uit Zeist. De Racing nog zonder punten en Saestum speelde verleden week gelijk. Winst derhalve voor beide ploegen van belang om toch het vertrouwen in eigen kunnen te herwinnen. Immers het wedstrijdritme is na een lange periode rust nog niet geoptimaliseerd.

vv RCL - sv Saestum II
Saestum opende de wedstrijd met Marjolein Hoefsmit die gevaarlijk was. Ook Pascalle Doorn mocht een vrij trap nemen net als Minke Plate maar dat leverde geen resultaat op. RCL kwam na vijf minuten spel in het stuk voor. Via de vleugels kregen de rood-witten behoorlijk veel ruimte waardoor ook het middenveld prima functioneerde.

vv RCL - sv Saestum II
Manon Heiliegers, Sabine Hoogland en Susanne Hoogenboom waren de stuwende krachten en actief in de opbouw. In de achtste minuut kreeg zelfs Kimberley van Delft veel ruimte en de ploeg van coach John van der Meer kreeg de aanvallende smaak te pakken.

vv RCL - sv Saestum II
In de tiende minuut werd Manon Heiliegers in de zestien tegen de kunstgras sprieten gelopen en leidsman Bert Metzler wees resoluut naar de stip. Aanvoerder Wesley Landweer schoot loeihard raak en de 1-0 voorsprong van RCL een feit.
Twee minuten later had het echter alweer gelijk kunnen staan na een gevaarlijke vrije trap gevolgd door een inzet van Marjolein Hoefsmit.

vv RCL - sv Saestum II
Het was een leuk en aantrekkelijk duel dat in hoog tempo werd gespeeld. Bij vlagen goed voetbal met een sterkere en beter combinerende thuisploeg. Creëerde redelijk wat mogelijkheden via Manon Heiliegers, Eline Blaauw en Yara Haasnoot. Een vrije trap van Kimberley van Delft kwam in de 22e minuut voor de voeten van Manon Heiliegers maar Saestum aanvoerster Lisa Zwaan kon nog net ingrijpen. Ook Yara Haasnoot kreeg een fraaie mogelijkheid maar ook een vrije trap genomen door Sabine Hoogland werd niet verzilverd.

vv RCL - sv Saestum II
In de 27e minuut een prachtig opgezette een twee met Manon Heiligers en Eline Blaauw.  Die schoot met een fraaie dropvolley in maar doelvrouw Esmée Umans pareerde met uiterste krachten. Sabine Hoogland kreeg na een hoekschop van Robin Potters de kans om de stand te verdubbelen maar dat lukte niet. Daarnaast schoot Kimberley van Delft van net buiten de zestien rakelings over.

vv RCL - sv Saestum II
Saestum kwam in de 34e minuut weer in het stuk voor met Elaine de Vette, Pomme van Teeffelen,  Clara van Ardenne en Carlijn Hartsema. De Racing verdediging met sluitpost Hannah van den Heuvel gaven geen terrein prijs. Ook Tessa van Schuppen ging op avontuur maar kwam niet voorbij Romy Siera en Emma Verdaasdonk.

vv RCL - sv Saestum II
Direct in de tweede helft was het Eline Blaauw die op listige wijze snelheid maakte en iedereen passeerde inclusief sluitpost Esmée Umans. Uit een moeilijke hoek schoot ze het leer in maar haar inzet kon nog net op de doellijn gekeerd worden door verdedigster Christy Willigenburg. Saestum was wakker geschud en de ploeg van coach Marcel van der Togt speelde nu veel meer via de vleugels en dat leverde gevaarlijke momenten op voor de Zeister voorwaartsen.

vv RCL - sv Saestum II
RCL moest schakelen om deze aanvalsgolven onder de duim te krijgen. Sluitpost Hannah van den Heuvel greep daarnaast een aantal keren goed in en na een kwartier kreeg RCL de controle weer over het spel. Een stukje power play volgde maar de voorwaartsen konden het net niet laten bollen.

vv RCL - sv Saestum II
In de 68e minuut was het wel raak voor RCL. Manon Heiliegers stuurde met een sluw balletje de snel manoeuvrerende Yara Haasnoot de diepte in. En die krulde heel kundig het leer langs sluitpost Esmée Umans in de uiterste hoek in de touwen. Op het scorebord prijkte de 2-0 voorsprong.
Saestum kwam terug met scherpe hoekschoppen van Samira van Otterloo die door Van den Heuvel keurig werden gepareerd. Maar de ploeg wilde duidelijk meer en in de 82e minuut scoorde Saestum de aansluitingstreffer.

vv RCL - sv Saestum II
Samira van Otterloo met de hoekschop die over de verdedigers heen zeilde en voor de voeten viel van Clara van Ardenne die keurig raak schoot. De 2-1 op het scorebord en het werd voor de Racing nog even spannend billen knijpen. Van Otterloo kreeg rand zestien een prima mogelijkheid. In de allerlaatste minuten had RCL zelfs de afstand nog kunnen vergroten maar de 2-1 winst werd gekoesterd.
vv RCL - sv Saestum II
RCL won verdiend op basis van de eerste helft waar in hoog tempo duidelijk meer afstand genomen had moeten worden. Het spelpatroon van Saestum veranderde in het tweede deel waardoor de sportieve strijd in een lager tempo een gelijkwaardig karakter kreeg. RCL koesterde deze eerste overwinning van het seizoen met de drie punten als beloning . Voor beide kemphanen geldt nog steeds dat het wedstrijdritme niet optimaal is. Tijd brengt raad en het juiste ritme. Komende week gaat Saestum naar promovendus Berkum en neemt RCL het in Rotterdam op tegen Sparta.

Meer beelden van RCL tegen Saestum ziet u hier

Berkel neemt in Ridderkerk eerste horde

Het tweede vrouwenteam van RVVH redde het niet tegen de voormalige Hoofdklasser Berkel. Op het fraaie Gemeentelijk Sportpark in Ridderkerk een leuk duel met in de eerste fase zelfs een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Mooie doelpunten van Jennifer Bakker maar nog voor de pauze trok Berkel via Allyssa Daal en Jonna Hulshof de stand weer in balans.

RVVH II - cvv BerkelNa de pauze werd in een lager tempo gespeeld met Berkel dat de touwtjes strak in handen had. De meiden uit Lansingerland namen afstand via aanvoerster Demi Verlangen en de jarige Lindy Hogedoorn. De wedstrijd stond onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Augus Ahmadkhan die werd geassisteerd door Piet van Rekum en Mitchell Kleijn Hesselink.

RVVH II - cvv Berkel
Het nieuwe andere seizoen met de ouverture in de Eerste Klasse A tussen RVVH II en Berkel. Beide teams gingen voor de eerste drie punten met alle recentelijke ontwikkelingen van het virus met de comeback. Te lange tijd stilgestaan waarbij het wedstrijdritme weer op niveau dient te komen.

RVVH II - cvv Berkel
De halfgod Hercules duidelijk in het bloed van de Ridderkerkse Voetbal Vereniging aanwezig. De eerste actie met Danique Slot van RVVH en het antwoord van de jarige jonge dame Lindy Hogedoorn. Berkel trok het initiatief naar zich toe en was een aantal keren gevaarlijk. Scherpe hoekschoppen van Faith Parto maar Yara van der Veen en Michelle Weeland met sluitpost Jade Massing pareerden de aanvalsgolven van de meiden van coach Sanne Dekkers.

RVVH II - cvv Berkel
Berkel nam na tien minuten gas terug en daar profiteerde de thuisploeg volledig van. Eerst Desphina Kalkman met een snelle counter maar in de dertiende minuut was het wel raak voor de ploeg van coach Rob Eekhout. Jennifer Bakker was snel in de dertiende minuut en listig omspeelde ze een aantal verdedigsters en schoot het leer achter sluitpost Laura Klein Bog in de touwen.

RVVH II - cvv Berkel
De stand niet geheel in overeenstemming met het vertoonde spel maar daar hadden de blauwwitte speelsters totaal geen boodschap aan. Lindy Hogendoorn actief  en van afstand maar had geen geluk. Ook Allyssa Daal probeerde voor Berkel het tij te keren net als Isabel Heinsbroek, Anouk Angkotta en Jonna Hulshof.

RVVH II - cvv Berkel
Dan toch opnieuw die snelle counters van RVVH met Avalon van Dijk en Sanne Eikelboom die de snelle Jennifer Bakker wegstuurde. Die maakte in de 23e minuut geen fout en de 2-0 prijkte op het scorebord.
Een verrassende tussenstand en dat zat Berkel toch niet lekker. De ploeg kwam terug alhoewel de nauwkeurigheid in het spel ver te zoeken was. Het overzicht ontbrak en daar putte RVVH wel degelijk het voordeel uit. Mogelijkheden voor Danique Slot en Celine Schot echter doelvrouw Laura Klein Bog greep goed in.

RVVH II - cvv Berkel
In de 30e minuut schoot Faith Parto terloops even tegen de kruising en de druk werd door Berkel opgevoerd. Een hele goede mogelijkheid kreeg Allyssa Daal die oog in oog kwam met sluitpost Jade Massing maar rakelings het leer over de deklat schoot.
In de 38e minuut schoot Berkel de aansluitingstreffer in de touwen. Een kluts bal werd door Jade Massing in de voeten geschoten van Allyssa Daal die dankbaar het kleinood in het net schoot.
Ook Melanie den Dulk was er dichtbij en de thuisploeg vocht nu meer tegen zichzelf. Berkel heerste op de groene kunststofgrasmat en kwam twee minuten voor de pauze op gelijke hoogte. Allyssa Daal sterk op rechts met de pass op de inkomende Jonna Hulshof die met haar buik de bal het juiste effect meegaf waardoor het leer in de touwen verdween.

RVVH II - cvv Berkel
In de tweede helft lag het tempo lager en kreeg Berkel de controle over het spel volledig in handen. RVVH met Michelle Weeland en Remke Blijdorp probeerden het wel en ook Desphina Kalkman en Celine Schot wilden wat terug doen maar liepen zich vast. Berkel liet nu niets meer aan het toeval over. Op aangeven van Melanie den Dulk kreeg Allyssa Daal een fraaie mogelijkheid maar Jade Massing pareerde.

RVVH II - cvv Berkel
In de 57e minuut kopte aanvoerster Demi Verlangen een hoekschop genomen door Faith Parto perfect in. Berkel kwam daarmee met 2-3 op voorsprong.
Celine Schot was in de 68e minuut dicht bij de gelijkmaker maar Laura Klein Bog moest wel alle register open trekken om dat te voorkomen voor Berkel. Direct daarna Berkel met een snelle counter. Allyssa Daal versnelde en de pass op de jarige Lindy Hogedoorn was perfect. Deze speciale dag kreeg extra allure met een doelpunt. 2-4 op het scorebord en de wedstrijd gespeeld. De spanning volledig verdwenen maar de winst werd door Berkel wel degelijk gekoesterd.

RVVH II - cvv Berkel
Het RVVH van Rob Eekhout en Marco Heiligers profiteerde bijna van het spelpatroon dat Berkel in de beginfase liet zien. Echter de coaches Sanne Dekkers en John Halvemaan van Berkel grepen gedegen in en de voormalige Hoofdklasser herstelde zich. Ervaring wel degelijk van belang en de eerste horde om het verloren terrein terug te winnen is genomen. Berkel ontvangt komende zaterdag IJzendijke op Sportpark Het Hoge Land en RVVH neemt de strijd op in Utrecht tegen Hercules.

Meer beelden van RVVH II tegen Berkel ziet u hier

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: