Berkel tegen Wartburgia eindigt zoals het begon

Een matig duel in de Topklasse vrouwen tussen Berkel en het Amsterdamse Wartburgia. Wel werd met inzet gestreden en dat maakte het spel toch nog wat aantrekkelijker voor de toeschouwers. Het tempo ging in de tweede helft iets omhoog maar geen van de strijdende kemphanen kon een reglementair doelpunt scoren.

cvv Berkel - asv Wartburgia
De Amsterdamse ploeg raakte wel tweemaal het houtwerk en Berkel creëerde de meeste mogelijkheden maar de scherpte ontbrak. In feite had geen de ploegen recht op de overwinning en deze puntendeling gaf een juist beeld weer van de strijd binnen de lijnen. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Vishnu Jasai uit Rotterdam die werd geassisteerd door Sebastiaan Galama en Ronald Lamens.

cvv Berkel - asv WartburgiaDe vraag vooraf was of thuisploeg Berkel op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland de eerste winst in de Topklasse zou kunnen binnenslepen. Dit zou dan ten kostte moeten gaan van de Amsterdamse Drieburg bewoonsters van Wartburgia. De ploeg van coach Chelly Drost staat in de rangschikking in de middenmoot terwijl het Berkel van coach Kim de Bruin puntloos de laatste positie inneemt.

Het zonnetje scheen en de eerste kans was in de vierde minuut voor Celia Chee van Berkel. Had kunnen scoren maar sluitpost Aukje van Seijst bood redding. Aan de andere kant in de zevende minuut scoorde Katoucha Patra voor Wartburgia. Het feest voor de ploeg uit Amsterdam ging echter niet door omdat buitenspel was geconstateerd.

cvv Berkel - asv WartburgiaWartburgia controleerde het duel met een beter positiespel. In de 12e minuut schoot Vera Konst net voorlang en voor Berkel was het Esmee van der Burg die spontaan de aanval opende en meters mocht maken. Wel tot de laatste linie en niet verder.

Berkel herstelde zich na zo’n 20 minuten spel en nam het middenveld van de Amsterdammers over. Bij de strijdende ploegen viel het op dat de passing steeds slordiger werd en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Wartburgia liet het initiatief nu over aan de thuisploeg en een fraaie actie van Femke van der Burg volgde.

Berkel zette druk en Faith Parto kreeg een goede mogelijkheid na een pass van Esmee van der Burg. Pressie voetbal van Berkel maar Yvette Raaijen, Daphne van Bolhoven en Sascha van Zelst met Aukje van Seijst hielden stand. Ook kreeg opnieuw Faith Parto een kans maar het net werd niet gevonden.

In de 31e minuut toch Wartburgia met een gevaarlijke vrije trap randje 16 van Jacky Scholman maar doelvrouw Bianca Troost deed wat van haar werd verwacht. Donna de Vos en Femke van der Burg met Sasha Leemans hadden het verdedigend goed op orde. Maar dan toch in de 36e minuut kwamen de meiden van Berkel heel goed weg na de inzet van Katoucha Patra die het leer zag caramboleren tegen de staander. In tweede instantie weer Patra maar met Sascha Leemans in haar nabijheid verdween het leer naast het doel.

cvv Berkel - asv WartburgiaDrie minuten later was het Esmee van der Burg die geschiedenis had kunnen schrijven net als Nadia Kain maar Aukje van Seijst greep in beide gevallen prima in. Het zonnetje liet zich niet meer zien en het spelpeil werd er niet beter op maar Berkel kreeg in die fase van de eerste helft wel de meeste mogelijkheden.

Berkel startte in het tweede deel aanvallend en wilde niets liever dan orde op zaken stellen. Een wat hoger tempo met een hoge dosis inzet. Jennifer Beharie met de vrije trap en aanvoerster Demi Verlangen had zomaar kunnen scoren. Ook Celia Chee kreeg een uitstekende mogelijkheid maar Aukje van Seijst greep in. Wartburgia wakker geschud en zocht ook weer de aanval.

Aanvoerster Loes van Loon, Tess Linnekamp, Jacky Scholman en Diana van Vliet waren gevaarlijk maar ook bij de Amsterdamse voorwaartsen lukte het niet om een bres te slaan.

Het spel golfde op en neer met her en der wat overtredingen wat soms kleine irritaties opleverden.

In de 57e minuut scoorde Berkel via Celia Chee wel maar ook nu was buitenspel geconstateerd. Vette pech want Berkel wilde wel degelijk de volle winst binnen weten te slepen. Isabel van Ommen, Nadia Kain en Evy Westerbroek kregen mogelijkheden en aan de ander kant schoot in de 75e minuut Loes van Loon net voorlangs en een minuut later tegen de dwarsligger. Daar kwam Berkel heel goed weg.

Het geel blauwe team probeerde via Jennifer Beharie, Donna de Vos en Jonna Hulshof er alles aan om het net toch te vinden.

De laatste 15 minuten werd vol op inzet gestreden wat resulteerde in over en weer wat overtredingen. Het kwam in ieder geval de wedstrijd niet ten goede.

Deze wedstrijd verdiende geen winnaar en moet maar zo snel mogelijk vergeten worden. Ondermaats voor Topklasse begrippen maar wel weer een punt voor de Amsterdamse Drieburg bewoonsters. Voor Berkel werd het eerste punt behaald in dit seizoen in de Topklasse. In de stand staat Wartburgia met 6 punten in de middenmoot en Berkel voorlaatste.
Komende week geen voetbal maar op 2 november ontvangt Wartburgia op Sportpark Drieburg Saestum uit Zeist. De aanvang van het duel is om 13.15 uur. Berkel gaat naar Katwijk om het op te nemen tegen Rijnvogels. Aftrap op Sportpark de Kooltuin is om 14.30 uur.

Meer beelden van Berkel tegen Wartburgia ziet u hier
Lees alles over Pupil van de Week Sarah

ARC met overtuiging langs IJsselmeervogels

Alle ogen gericht op het duel tussen de nieuwkomers ARC en IJsselmeervogels in de Eerste Klasse A. Beide ploegen promoveerden via de nacompetitie na een perfect seizoen. De ploeg uit Bunschoten Spakenburg won afgelopen week en ARC had nog niet aan het zoet van een echte driepunter mogen ruiken.

sv ARC - vv IJsselmeervogels
De ploeg van coach Janet Griffioen deed zaterdag wel aan klantenbinding en won na een 3-0 stand bij rust met 6-0. Justine Jansen scoorde in de tweede helft een onvervalste hattrick en prikte ook in de eerste helft er eentje in. Het eerste doelpunt werd gescoord door Vera Prins en de tweede kwam op naam van Iris de Vries. De wedstrijd stond onder leiding van Hendrik Sewnandan uit Rotterdam die een prima wedstrijd floot.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsSportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn de plaats van handeling op een prachtige zaterdagmorgen. De thuisploeg had nog wat goed te maken na het verlies van afgelopen week en bij IJsselmeervogels personele problemen met de veelvoud van geblesseerde speelsters. Pupil van de Week Mayra liet terloops zien op welke wijze je kunt scoren en daar hadden de grote rood zwarte meiden veel belangstelling voor. ARC startte prima met aanvallend spel wat resulteerde in de vierde minuut met een mogelijkheid voor Justine Jansen.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsDe Alphense Racing trok het spel naar zich toe en Eveline Wels kopte rakelings over. In de 11e minuut was het aanvoerster Maria Mac Lean die na een hoekschop van Eveline Wels het leer richting doel kopte. IJsselmeervogels doelvrouw Jonne Odding pareerde de inzet en hield de ploeg nog in de wedstrijd.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsARC kwam in de 14e minuut op een verdiende 1-0 voorsprong. Een hoekschop van Justine Jansen werd door Vera Prins keurig in het doel gewerkt.
De thuisploeg speelde het spel in hoog tempo met uitstekend positiespel. Linies sloten prima aan en de ploeg uit Spakenburg kwam er niet aan te pas en moest toezien dat ARC veel scherper het spelletje voetbal speelde.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsIn de 16e minuut een prachtige soloactie van Iris de Vries op de vierkante meter afgerond met een prima gericht schot dat doel trof. ARC op een dik verdiende 2-0 voorsprong.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsDe ploeg van coach Richard Vermeer deed wat terug met Manu Schuit en Sam Koelewijn maar Racing sluitpost Romy Toebosch greep goed in. In de 31e minuut de onnavolgbare Justine Jansen die van afstand raak schoot en ARC op een 3-0 voorsprong zette. De thuisploeg kreeg nog meer mogelijkheden maar het overwicht werd niet in doelpunten omgezet.

Twee minuten in de tweede helft schoot doelvrouw Jonne Odding uit. Als een duiveltje uit het doosje was het Justine Jansen die het leer onderschepte, direct uithaalde en raak schoot vanaf meer dan 25 meter. ARC op een 4-0 voorsprong en de rood zwarte ploeg nam heel duidelijk gas terug waardoor de flair van het spel uit de eerste helft zienderogen wegebde.

De wedstrijd gespeeld en IJsselmeervogels kreeg meer ruimte. In de 69e minuut een prima mogelijkheid voor Manu Schuit en Joyce Hartog echter Romy Toebosch had toegezegd de nul te houden en deed wat ze moest doen.

Drie minuten later was het Sam Koelewijn die gevaarlijk werd maar Rianne Zwaan en Meike van Daalen de Jel pareerden eensgezind deze actie. In de 79e minuut weer zo’n typische actie van Justine Jansen.

Nu op links de ruimte met de beweging en een uithaal vanaf ruim 20 meter om het leer perfect in het kruis te deponeren.

Dat deed Justine Jansen twee minuten later uit vrijwel dezelfde positie opnieuw en bepaalde de eindstand van het duel op 6-0. En daar viel niets op af te dingen.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsARC won dik verdiend na een sublieme eerste helft met wervelend voetbal maar in de tweede helft kroop de onverschilligheid in het spel. Ondanks de drie schitterende doelpunten de nonchalance en daar kom je komende zaterdag bij Ajax niet mee weg. Daar waarschuwde coach Janet Griffioen haar meiden nu al voor.

Het spel in de tweede helft van de thuisploeg zorgde er wel voor dat IJsselmeervogels beter in het spel kwam maar de ploeg van coach Richard Vermeer kon daar niet van profiteren.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsZaterdag speelt IJsselmeervogels thuis op Sportpark de Westmaat tegen het Utrechtse UVV. De aanvang is om 17.00 uur. ARC gaat naar Amsterdam om het op te nemen tegen Ajax. De aanvang op Sportpark De Toekomst is om 14.30 uur.

Meer beelden van het duel tussen ARC en IJsselmeervogels ziet u hier
Lees alles over Mayra, de Pupil van de Week

RCL geeft Forum Sport les in efficiency

Op Sportpark ‘t Loo in Voorburg het KNVB-bekerduel tussen Forum Sport en het Leiderdorpse RCL. Forum Sport leek de touwtjes strak in handen te hebben maar dan toch het slim spelende RCL dat er met de buit vandoor ging.

Forum Sport - RCL
Na een 0-2 stand bij rust wonnen de Leiderdorpsen met 1-5. Dat was toch een hard gelach voor de thuisploeg die een les kreeg van de Hoofdklasser in efficiency.  De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Marlon MacAndrew die een perfecte wedstrijd floot.

De thuisploeg maakte het spel en de bezoekers stonden onder druk. Maar dan toch tegen de veldverhouding in scoorde Emma Verdaasdonk in de 13e minuut bij de eerste de beste counter van RCL. Het werd in de 32e minuut zelfs 0-2 voor de rood-witte ploeg uit Leiderdorp. Evienne Schoenmaker zorgde voor een verdubbeling van de stand.

RCL dan bijzonder doeltreffend maar Forum Sport had in principe toch het beste van het spel. De bal rond en net na de pauze scoorde de thuisploeg van coach Marco Sloos wel de verdiende aansluitingstreffer.

De Racing wankelde en het was wachten op de gelijkmaker maar dan toch het collectief dat met veerkracht de kaas niet van het brood liet eten. Evienne Schoenmaker scoorde haar tweede treffer van de middag en dat was wel een hele fraaie. Randje zestien en met een fraaie boog in de touwen. Vervolgens nog twee karaktervolle doelpunten van Susanne Hoogenboom en een 1-5 eindstand.

Komende week start de competitie. RCL gaat naar Zwolle om aan te treden in de Hoofdklasse tegen Be Quick ’28. Aanvang op het plaatselijk Sportpark is om 14.30 uur.
Forum Sport ontvangt in de Eerste Klasse op Sportpark ‘t Loo IJsselmeervogels. Aftrap is om 14.30 uur.

Meer beelden van Forum Sport RCL ziet u hier

Berkel walst over Xerxes DZB

Het werd een afgetekende 7-1 overwinning voor Berkel in het bekerduel tegen XerxesDZB. De Rotterdamse ploeg kwam er niet aan te pas. Het verschil in kwaliteit was duidelijk tussen de Topklasser en de gepromoveerde Eerste Klasser.

Berkel - XerxesDZB
Na een 5-0 stand bij rust werd het bij het laatste fluitsignaal 7-1. De doelpunten werden in het eerste deel gescoord door Demi Verlangen die tweemaal raak schoot, Celia Chee, Jennifer Beharie en Isabel van Ommen. In de tweede helft waren het Pien Struijs en Peta Houting voor Berkel terwijl Roos Sol de eer voor de Rotterdamse ploeg redde.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Richard van den Berg uit Rotterdam die een goede wedstrijd floot. Hij werd daarbij geassisteerd door Kevi Kashanian en Gerben Braat.

Ideaal weer op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland voor het KNVB Bekerduel in de poulefase tussen Berkel en XerxesDZB. De thuisploeg ging verleden week onderuit tegen IJzendijke en was super geconcentreerd om te gaan voor een prima resultaat. Feit was wel dat het de voorlopig laatste wedstrijd van Peta Houting was. Peta gaat de komende vier maanden op Sint-Maarten vertoeven.

Bij XerxesDZB waren er veel meer zorgen. De personele bezetting was beperkt vanwege vakantieperikelen van een groot aantal speelsters. De ploeg van coach Harry Overduin zag het toch meer als een oefenduel.  Mede door de onderbezetting werd het een eenzijdig duel waarbij Berkel er op alle fronten met kop en schouder bovenuit stak.
Fysiek waren de meiden uit Rotterdam in eerste instantie beter maar technisch en tactisch was Berkel de bovenliggende partij. Linies sloten prima aan en dat soms in hoog tempo.

Berkel opende sterk met Jonna Hulshof en Isabel van Ommen terwijl Celia Chee net naast kopte. In de zesde minuut kreeg Demi Verlangen een prima mogelijkheid maar schoot het leer over. Druk van Berkel en het was slechts wachten op de openingstreffer. Dat gebeurde in de 13e minuut. Een voorzet van Isabel van Ommen werd door Berkel aanvoerster Demi Verlangen in de touwen geschoten.

Berkel op voorsprong en XerxesDZB probeerde het wel om de bakens te verzetten maar de overmacht was te groot. In de 24e minuut verdubbelde Berkel de voorsprong. Een afgeslagen aanval werd door Femke van der Burg ingeschoten. Het leer werd tactvol getoucheerd door Demi Verlangen waardoor sluitpost Ezgi Solmaz op het verkeerde been stond en niet anders kon doen dan het leer uit de touwen te halen.

In de 28e minuut de eerste hoekschop van de Rotterdamse meiden met Maxime Hofman en Sherallin Henriques maar doelvrouw Laura Klein Bog deed was ze moest doen. Ezgi Solmaz ging in de 35 minuut in de fout door te lang de bal in haar bezit te houden. De zes seconden regel leverde voor Berkel een indirecte vrij trap op binnen de zestien. Faith Parto het tikje gevolgd door een loeihard schot van Celia Chee dat keurig langs de muur in het doel werd geschoten.

Twee minuten later ging Nadia Kain goed door en leverde een pass op maat welke door Jennifer Beharie achter Ezgi Solmaz tegen het net werd geschoten. De stand inmiddels 4-0 voor de meiden van coach Kim de Bruin en het werd in de 38e minuut zelfs 5-0 voor Berkel. Doelpuntenmaakster was Isabel van Ommen die de pass van Celia Chee perfect afrondde.

XerxesDZB had weinig in te brengen maar bleef het wel proberen. Ook na de pauze waren het de Rotterdamse meiden die de aanval zochten maar Laura Klein Bog pareerde het leer.

Aan de andere kant in de 50e minuut was het Pien Struijs die op avontuur de vrije ruimte in werd gestuurd. Omspeelde doelvrouw Ezgi Solmaz en deponeerde vol overgave het leer in de touwen.
Drie minuten later werd het zelfs 7-0. Een hoekschop van Faith Parto werd feilloos door de scheidende Peta Houting in het doel gekopt.

Het duel was gespeeld en Berkel kreeg wel degelijk nog meer mogelijkheden maar de scherpte was eraf. Begrijpelijk en XerxesDZB zocht via Rowena Ondaan via rechts de aanval op. De eer werd in de 78e minuut gered door Roos Sol die op aangeven van Maxine Hofman scoorde.

Prima resultaat voor Berkel tegen een verzwakt XerxesDZB. Voor de meiden uit Rotterdam is het de batterij opladen en trainen met de terugkerende vakantiegangers om in het juiste ritme te geraken.

De competitie gaat komend weekend van start en Berkel ontvangt in de Topklasse thuis het sterke ACV uit Assen. Op Sportpark Het Hoge Land is de aanvang om 12.15 uur.

XerxesDZB vertrekt naar Alphen aan den Rijn om het op Sportpark Zegersloot op te nemen in de Eerste Klasse tegen mede promovendus ARC. De aftrap is om 11.00 uur.

Meer beelden van Berkel tegen Xerxes DZB ziet u hier

Berkel vol overtuiging langs Jong Sparta

In het kader van de poule wedstrijden van het KNVB Bekerprogramma de wedstrijd tussen Berkel en Jong Sparta Rotterdam. Een prima wedstrijd om te volgen met een 0-0 stand bij rust en een eindstand van 4-0 voor Berkel. Doelpunten van Celia Chee, twee van Pien Struijs en de laatste werd gescoord door Isabel van Ommen.

Berkel - Jong Sparta Rotterdam
Een verdienstelijke overwinning met een technisch en fysiek beter spelende thuisploeg dat verzuimde om in de eerste helft al afstand te nemen. De Rotterdamse ploeg daarentegen is nog zoekende naar de juiste structuren.
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Nico Dijkhuizen uit Den Haag die een prima wedstrijd floot. Hij werd geassisteerd door Tessa Geleijnse en Ronald Lamens.

Het heerlijke weertje op Sportpark Het Hoge Land nodigde uit. Specifiek voor de wedstrijd tussen Topklasser Berkel en Hoofdklasser Jong Sparta Rotterdam. Een bekerduel waarbij je nooit weet op welke wijze de muis de kat te slim af is. Ook het eerste officiële optreden van coach Kim de Bruin van de Topklasser uit Lansingerland.

In de derde minuut kwam Berkel op voorsprong. Aanvoerster Demi Verlangen kreeg het leer van Femke van der Burg en scoorde met een fraai lobje maar stond in buitenspel positie. Zes minuten later moest Berkel sluitpost Laura Klein Bog tot tweemaal toe de ploeg in de race houden op inzetten van Izzie Huibers.

Na 15 minuten trok Berkel het spel naar zich toe. Een sterke fase volgde met een reeks hoekschoppen en een inzet van Nadia Kain die net over de deklat werd geschoten.
Berkel zette druk en had het middenveld volledig onder controle.

Kreeg voldoende mogelijkheden om de score te openen met Jennifer Biharie, Isabel van Ommen en Faith Parto. De allerbeste kans was in de 21e minuut weggelegd voor Faith Parto die zich knap vrijspeelde maar het leer in het zijnet deponeerde.

Drie minuten later werd Gianne Bosman net buiten de zestien onderuit gelopen maar de toegekende vrije trap van Izzie Huibers werd gekeerd door Berkels sluitpost Laura Klein Bog.
In de 32e minuut kreeg Berkel opnieuw een kans om van te smullen. Nu Jennifer Biharie die haar inzet gestopt zag worden door doelvrouw Iris de Rouw.

In de laatste tien minuten van de eerste helft liet Berkel zich terug zakken waardoor de Spartanen de touwtjes van het duel in handen kreeg. Désirée Daemen kreeg een mogelijkheid en Julia Sleeuwenhoek schoot naast voor Sparta. Aan de andere kant was het Iris de Rouw die knap ingreep op een inzet van Isabel van Ommen.

Berkel - Jong Sparta RotterdamNa de pauze was het na twee minuten raak voor Berkel. Celia Chee schoot eerst tegen de dwarsligger en kreeg via Isabel van Ommen opnieuw het leer voor haar voeten. Haalde vernietigend uit en zette daarmee Berkel op een verdiende 1-0 voorsprong.

Berkel - Jong Sparta RotterdamNa vijf minuten spel kwam Pien Struijs bij de thuisploeg binnen de lijnen. Had mij vooraf toegefluisterd om te gaan scoren en voegde in de 54e minuut de daad bij het woord. Een prachtige uithaal in een moeilijke positie maar het leer vloog in de touwen. Berkel op rozen en op de rug van Struijs stond in grote letters wel een twee. Dus twee minuten later scoorde diezelfde Pien Struijs haar tweede van de middag. De stand 3-0 en Jong Sparta had weinig in te brengen. In feite was de wedstrijd na 11 minuten spel in de tweede helft al gespeeld.

Berkel - Jong Sparta RotterdamIn de 66e minuut wel een mogelijkheid voor Gianna Bosman maar de echte overtuiging in het spel van de Rotterdamse Spartanen was weggeëbd. Haar inzet ging ver over het doel van Laura Klein Bog.
Een minuut later schoot Isabel van Ommen Berkel naar 4-0. Een perfecte voorzet van Nadia Kain werd vol overtuiging loeihard in de touwen gedeponeerd. Was daar na afloop heel erg blij mee dat het collectief werken werd beloond.

Berkel - Jong Sparta RotterdamBerkel kreeg nog meer mogelijkheden maar de wedstrijd was gespeeld. Een dik verdiende overwinning van een eensgezind elftal waarin de verdedigende linie met onder meer Peta Houting en Sasha Leemans de basis is. De ploeg had in de eerste helft al afstand moeten nemen en speelde met souplesse en vol overtuiging.

Een fraaie overwinning met coach Kim de Bruin aan het roer die met de kanjers laveert op technisch en tactisch gebied. Meerdere trainingen in de week lijken nu al in speltechnisch opzicht z’n effect te krijgen. Sparta Rotterdam was nog niet zover en zoekende de juiste lijnen en linies op elkaar af te stemmen. De ploeg van coach Denise Versteeg vocht meer tegen zichzelf dan tegen de opponent. Dat lijkt voor de Spartanen slechts een kwestie van tijd.

Berkel - Jong Sparta Rotterdam Komende zaterdag een krijgt de poule fase van de KNVB Beker een vervolg. Sparta ontvangt thuis op Sportcomplex Nieuw Terbregge in Rotterdam plaatsgenoot Xerxes DZB. Aftrap is om 14.30 uur.
Berkel vertrekt naar Zeeuws Vlaanderen om het op te nemen tegen IJzendijke. Aanvang op het plaatselijk Sportpark is om 13.00 uur.