Nuttig oefenduel tussen Berkel en RCL

De zon op weg naar de welverdiende winterslaap met de kenmerkende lange schaduwen. Op Sportpark Het Hoge Land de indrukwekkende luchten met zon, regen en de meeuwen die niets met voetbal hebben. Op gras dus de vriendschappelijke ontmoeting tussen Eerste Klasser Berkel en Hoofdklasser RCL uit Leiderdorp. De vraag uiteraard hoe de teams er op sportief vlak voor staan tijdens de Covid pandemie met de restricties die van toepassing zijn. Het werd een leuk en leerzaam duel waar de beide coaches, Sanne Dekkers van Berkel en Mohamed Bensaid van RCL, verder mee aan de slag kunnen in het nieuwe jaar.

cvv Berkel - vv RCL
Het werd 1-0 in het voordeel van Berkel via een fraai doelpunt van Jonna Hulshof dat voor de pauze al op het scorebord prijkte. De winst werd opgedragen aan coach Sanne Dekkers die op deze heuglijke dag jarig was. Berkel won en dat was verdiend. De ploeg  jonge speelsters uit het tweede elftal hadden er zichtbaar plezier in. Driftig combinerend met goed positiespel werd de overwinning afgedwongen. Wel met het kleinst mogelijke verschil maar dat had ook iets ruimer kunnen zijn. Maar aan de andere kant kreeg Geke Maat van RCL de kans voor open doel om de beide kemphanen op gelijke hoogte te brengen. Leerzaam duel dus om in het nieuwe jaar strategische stellingen in te nemen en de competities af te ronden. Althans dat is de wens voor alle sporters. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Jan Meijsen uit Oud Beijerland die een goede wedstrijd floot.

cvv Berkel - vv RCL
Dreigende luchten en het zonnetje scheen bij een handvol graden Celsius. RCL had virtueel getraind onder leiding van Rodney Lemmers en de speelsters van Berkel moesten vroeg uit de veren om met Sanne Dekkers op de velden van het Hoge Land te trainen. Neemt niet weg dat het toch behelpen is tijdens deze vervelende situatie waarin we allemaal verkeren.
Het was een leuk duel met een beter combinerend Berkel waarbij de speelsters uit het tweede de kans kregen om zich in de kijker te spelen. En dat deden de meiden met verve. Ook bij de Leiderdorpsen een aantal meiden van Jaclyn Leiwakabessy uit het tweede die goed voetbal lieten zien.

cvv Berkel - vv RCL
Het was thuisploeg Berkel dat sterk uit de startblokken kwam met direct al mogelijkheden voor Renée Rens en aanvoerster Demi Verlangen. Berkel toonde duidelijk meer lef en trok het initiatief naar zich toe. De Leiderdorpsen onder druk en sluitpost Hannah van den Heuvel moest samen met Romy Siera orde op zaken stellen.

cvv Berkel - vv RCL
Wel kreeg Yara Haasnoot een goede schietkans.  In de 16e minuut was het Iris Klein Bog met fraaie kans op aangeven van Femke van der Burg. Vier minuten later de beurt aan RCL met Kimberley van Delft en Susanne Hoogenboom echter, sluitpost Bianca Troost bood redding.

cvv Berkel - vv RCL
Na 30 minuten aantrekkelijk voetbal kreeg Iris Klein Bog opnieuw een fraaie mogelijkheid om Berkel op voorsprong te zetten. Vijf minuten later kreeg RCL een vergelijkbare kans met Susanne Hoogenboom. De inzet ging net langs de verkeerde kant van de staander over de achterlijn maar Berkel voerde wel de pressie op.

cvv Berkel - vv RCL
In de 37e minuut kreeg Esmee van der Burg de kans maar Hannah van den Heuvel was goed uitgelopen maar kwam wel in botsing met Van der Burg. De toegekende vrije trap werd door Femke van der Burg over de deklat geschoten.

cvv Berkel - vv RCL
Berkel wilde meer en dat werd beloond in de 40e minuut. Het was Iris Klein Bog met de breedtepass op Jonna Hulshof die met een slim lobje Hannah van den Heuvel de gang naar het net liet maken en Berkel op een verdiende voorsprong zette.

cvv Berkel - vv RCL
Na de warme thee wilde Berkel duidelijk meer maar de splijtende dieptepasses van Emma Verdaasdonk zorgden wel voor gevaar. Hiske Hol kreeg en goede schietkans en Melanie van Straalen was op links uiterst nuttig en vocht heerlijke duel uit met Peta Houting.

cvv Berkel - vv RCL
In de 52e minuut een polletje en de misstap van sluitpost Bianca Troost maar Geke Maat kon daar niet van profiteren. Voor Berkel kregen Evy Westerbroek, Allyssa Daal en Jonna Hulshof toch een aantal mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven. Maar dan toch Romy Siera en Emma Verdaasdonk die met regelmaat de gaten moesten dichtlopen. Ook schoten uit de tweede lijn van Isabel Heinsbroek, Jonna Hulshof en Allyssa Daal leverden niet het resultaat dat werd verwacht.

cvv Berkel - vv RCL
In de 60e minuut een prima voorzet van Hiske Hol  en de ultieme mogelijkheid voor Geke Maat om de rood-witte ploeg op gelijke hoogte te brengen. Voor open doel werd het leer niet geraakt. Het was wel de allerbeste kans voor de Racing dat in het algemeen toch moeite heeft om te scoren.

cvv Berkel - vv RCL
Een minuut later was het Berkel dat via Jonna Hulshof en Allyssa Daal de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Maar de scherpte ontbrak bij de voorwaartsen. Voor RCL probeerde Kimberley van Delft het nog van afstand maar de stand bleef zoals deze was. Winst voor Berkel tegen RCL met 1-0, het kleinst mogelijke verschil.

cvv Berkel - vv RCL
Goede combinaties bij Berkel en de lange bal bij RCL. De thuisploeg scherper in de duels en dat gaf de uiteindelijke doorslag. Het cadeau voor de jarige Sanne Dekkers werd keurig verpakt met een fraaie strik.

cvv Berkel - vv RCL
Voor de Leiderdorpsen breekt de winterrust aan om komend jaar vol vertrouwen de strijd weer aan te gaan in de Hoofdklasse. Het puzzelstuk moet nog wel even afgemaakt worden. Fris en fruitig en meer geluk in de afwerking geeft de ploeg het elan dat het toekomt.

cvv Berkel - vv RCL
Berkel gaat komende zaterdag de zaal voor een onderling toernooi om in ieder geval in beweging te blijven. Dit alles dankzij de welwillende medewerking van een anonieme sponsor. De belangen groot want Berkel wil dolgraag komend seizoen in de Hoofdklasse acteren. En dat is zonder meer mogelijk als de competitie weer van start gaat en er volop getraind kan worden. De brede selectie met speelster uit het eerste en tweede kunnen op ieder niveau acte de préséance geven. Dat biedt mogelijkheden voor een knallend tweede bedrijf.

Meer beelden van Berkel tegen RCL ziet u hier

Een middagje anderhalve meter

Vanwege de afgekondigde landelijke maatregelen geen prestatievoetbal en geen publiek. Ook bij RCL in Leiderdorp staat het programma van de vrouwen I en II in de ijskast. Geen trainingen op niveau en bij het spelen van de wedstrijden is de kans op ernstige blessures aanwezig. Vandaar de juiste beslissing maar de talenten van vrouwen vier en de meiden onder 17 gaven wel acte de préséance. En dat waren twee heerlijke wedstrijden die het trotseren van de regen meer dan waard was.


Het vierde rood-witte team nam het in de Vijfde Klasse op tegen EMM ’21 uit Kaag en Braassem en won met het kleinst mogelijke verschil. 1-0 dus en deze stand stond voor de pauze via een elf meter trap al op het scorebord. Recreatief voetbal zoals het wordt gebracht maar wel met een belangrijke ondertoon. Ervaring opdoen en wie weet is doorstroming naar de selectieteams mogelijk. Hoorde al de term talentenbrigade. Of dat de insteek is laten we graag aan de deskundigen over.

vv RCL IV - vv EMM '21
Het team bruist overigens van enthousiasme en dat voelt duidelijk goed. Ook bij EMM een prima elftal dat wil gaan voor resultaat. Kortom twee teams die aan elkaar gewaagd waren. De thuisploeg technisch beter maar de inzet en vastberadenheid van de speelsters van EMM zorgde ervoor dat een aantrekkelijke wedstrijd werd opgediend. Kansen voor beide teams maar het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp.

vv RCL IV - vv EMM '21
Ook in de tweede helft, met de gestaag neervallende grote druppels water, leuk voetbal met veel mogelijkheden voor de twee strijdende kemphanen. De eindstand derhalve 1-0 voor RCL en het team blijft op een tweede plek staan achter lijstaanvoerder ROAC MMO combinatie. EMM staat in de gevarenzone maar dat was aan het veldspel totaal niet te merken.


De andere wedstrijd was RCL MO 17 tegen Graaf Willem II VAC uit Wassenaar. De meiden van RCL onder de 17 doen het uitstekend. Uiteraard worden de rood-witte speelsters klaargestoomd voor het grotere werk. Hoofdklasse en zelfs Topklasse voetbal in de toekomst is met deze groep zonder meer haalbaar. Maar alles op termijn en nu genietend van een fraaie tweede plek in de Eerste Klasse van de najaars competitie. Deze stand zou wellicht recht geven op promotie naar de Hoofdklasse van de voorjaarscompetitie. De tegenstand komt dan op een aanzienlijk hoger niveau.


RCL won het duel overtuigend en walste tijdens de stromende regen in de tweede helft naar een 7-1 overwinning. Een zevenklapper om ook het doelsaldo wat op te krikken.
De combinaties vaak vloeiend en de afwerking op hoog niveau. Wisselend posities overnemen geeft altijd bij de tegenstander de nodige onrust. En daar moet je van profiteren en dat gebeurde.

Meer beelden van RCL 4 tegen EMM ‘21 ziet u hier
De foto’s van RCL (MO 17) tegen Graaf Willem II VAC ziet u hier

Berkel walst over Blauw Geel

Een heerlijk duel in de Eerste Klasse tussen Berkel en Blauw Geel ’55 uit Ede. Zonder publiek met slechts een paar graden boven het vriespunt en zo af en toe neerslag. Echter, van het spelletje voetbal straalde een hoge dosis warmte af. Met vier prachtige doelpunten van Lindy Hogedoorn was het weer smullen geblazen. Wellicht ook het laatste duel van dit jaar vanwege de maatregelen van de overheid en deze beperkingen met een ‘clockdown’ vallen duidelijk niet goed bij de clubs.

cvv Berkel - vv Blauw Geel '55
De teams lieten goed voetbal zien met een thuisclub die in de tweede helft over de ploeg uit Ede heen walste. Maar daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Wel scoorde Lindy Hogedoorn twee maal voor Berkel en schoot Sanderina Kuipers van Blauw Geel een vrije trap van 25 meter rechtstreeks in de kruising. Na de warme thee was het Jonna Hulshof die wedstrijd met een verrassend doelpunt keihard in het slot smeet. Demi Verlangen, Femke van der Burg en nogmaals twee fraaie doelpunten van Lindy Hogedoorn bepaalde de eindstand op 7 tegen 1. Een echte zevenklapper met een gouden randje onder de bezielende leiding van scheidsrechter Richard van den Berg uit Rotterdam die met de assistenten Marcel van Asselt en Hans Knuppe een prima wedstrijd floot.

cvv Berkel - vv Blauw Geel '55
Op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland de regen en koude maar de speelsters hadden daar geen last van. Alleen de striemende regen deed zo af en toe de gezichtsuitdrukkingen op onweer staan. Donkere angstaanjagende wolken met meeuwen die de boel van bovenaf gadesloegen. Het waren ook de enige schouwers van de wedstrijd. Berkel doet mee voor de prijzen en voert de ranglijst aan en winst was de target terwijl Blauw Geel met een punt al genoegen zou nemen.

cvv Berkel - vv Blauw Geel '55
Berkel kwam goed uit de startblokken en met de hoekschoppen van Faith Parto en Allyssa Daal werd druk gezet. Het eerste schot kwam van de voet van Peta Houting echter sluitpost Dorien Vermaas van Blauw Geel greep goed in. De meiden uit Ede kregen via Cléo de Jong een mogelijkheid maar Bianca Troost passeren was er niet bij.

cvv Berkel - vv Blauw Geel '55
Berkel trok heel duidelijk het spel naar zich toe. Combineerde beter en dat in een hoog tempo maar tevens beter in de individuele duels. Maar dan toch Tessa Knevel  en sluitpost Bianca Troost die goed ingreep. Ook een combinatie tussen Petra Tijssen en Ilse Hunink was gevaarlijk net als een vrije trap van Sanderina Kuipers.

cvv Berkel - vv Blauw Geel '55

Ondanks deze wapenfeiten had Berkel strak de regie in handen met mogelijkheden van Allyssa Daal en Reneé Rens. In de 16e minuut kwam Berkel op een verdiende voorsprong. Een hoekschop van links werd uitstekend genomen en wie anders dan Lindy Hogedoorn kopte het leer vakkundig in de touwen. Berkel bleef in de juiste cadans en Demi Verlangen schoot rakelings voorlangs. Maar in de 23e minuut was het weer raak voor de thuisploeg.


Een prachtige voorzet van Sandra Welles werd door opnieuw Lindy Hogedoorn in het net gewerkt en bracht Berkel op een dik verdiende 2-0 voorsprong. Een minuut later werd door Blauw Geel de aansluitingstreffer gescoord. En wat voor een.


Een vrije trap werd door Sanderina Kuipers als een geleid projectie fluitend en loeihard in de kruising geschoten. Onhoudbaar voor doelvrouw Bianca Troost en de spanning weer enigszins terug maar Berkel maakte zich daar niet druk om en speelde het eigen spelletje. Nadat de lenzen van Isabel Heinsbroek weer gevonden waren en het beeld via de retina getransporteerd naar het brein weer functioneerde kreeg Reneé Rens een fraaie mogelijkheid. Aan de andere kant was Cléo de Jong gevaarlijk maar Sandra Welles, Peta Houting en Demi Verlangen gaven geen krimp terwijl Lindy Hogedoorn toch wel degelijk met Faith Parto de stand een ander aanzien had kunnen geven.

cvv Berkel - vv Blauw Geel '55
Na de warme thee het vervolg van het leuke duel met een duidelijk sterker Berkel maar zoals we weten is de bal altijd rond. In de 47e minuut werd de wedstrijd in feite al beslist. Een keihard schot van afstand van Jonna Hulshof werd het Waterloo voor de meiden uit Ede. De inzet van Hulshof kwam tegen het onderbeen van Sanderina Kuipers en caramboleerde met een fraaie curve in de touwen. Berkel op een verdienstelijke 3-1 voorsprong en de kopjes van de ploeg uit Ede gingen hangen. Dat was toch een vette tegenvaller maar de stand meer dan terecht.

cvv Berkel - vv Blauw Geel '55
Het spektakel nam een aanvang en thuisploeg Berkel kreeg vrij baan om de score te verhogen. In de 57e minuut scoorde uit een scrimmage Demi Verlangen de 4-1. Drie minuten later nam Faith Parto weer zo’n opvallend scherpe hoekschop en dit keer was het uiteindelijk de koelbloedige Femke van der Burg die het leer loeihard de doellijn liet passeren.

cvv Berkel - vv Blauw Geel '55
Blauw Geel probeerde nog wat tegengas te bieden maar de energie vloeide met de minuut weg en de solide verdedigsters van Berkel gaven ook niets weg. De thuisploeg kreeg kans na kans en dan blijkt toch weer dan scoren een specialiteit is. En dan komt de gedreven Lindy Hogedoorn weer in de kijker om de show te stelen. In de 82e scoorde Hogedoorn in een voor haar typerende houding en met een droge knal de 6-1. Diezelfde jonge dame bepaalde twee minuten voor tijd met het hoofd de eindstand op 7-1.

cvv Berkel - vv Blauw Geel '55
Een heuse zevenklapper en vuurwerk was op de achtergrond bij een ander complex duidelijk hoorbaar. Een prachtige ouverture voor de topper tegen het IJsselsteinse IJFC voor komende zaterdag met als inzet het winterkampioenschap in de Eerste Klasse. De geoliede machine loopt geruisloos en stoom staat vol op de ketel.

cvv Berkel - vv Blauw Geel '55
Daarnaast weten de kanjers wat scoren is en voert het de ranglijst aan. Blauw Geel staat nu op een gedeelde 7e plek en speelt zaterdag op Sportpark Peppelensteeg in Ede tegen het uit Ridderkerk afkomstige RVVH. Alhoewel alles nog twijfelachtig is. Geen trainingen op niveau houdt in meer blessures. Het is aan de politiek om het belang van sport in het algemeen te duiden om trainingen na de ‘clockdown’ wel toe te staan. Het Haagse beleid in de Tweede Kamer beslist.

Meer beelden van Berkel tegen Blauw Geel ziet u hier

RCL en Stiens houden elkaar in balans

In een aantrekkelijk technisch hoogstand duel tussen RCL en Stiens werden de pepernoten eerlijk verdeeld. Een wedstrijd ook met twee gezichten. In de eerste helft een uiterst efficiënt RCL dat via doelpunten van Robin Potters en Yara Haasnoot ging rusten met een 2-0 voorsprong. In het tweede deel waren de rollen duidelijk omgekeerd.

vv RCL - sc Stiens
Terwijl op de achtergrond op feestelijke wijze Sint Nicolaas in Leiderdorp werd begroet scoorde Stiens via Sam Bosma twee voltreffers in zes minuten tijd waardoor de eindstand in balans bleef. Een volkomen juiste uitslag gezien het spelbeeld. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Henk de Jong uit Rijnsaterwoude die een goede wedstrijd floot. Nog een opmerkelijk feit was dat er alle vier de wedstrijden die in de Hoofdklasse werden gespeeld dezelfde eindstand lieten zien.

vv RCL - sc Stiens
Op Sportpark de Bloemerd de sleutelwedstrijd in de Hoofdklasse vrouwen tussen RCL en Stiens uit Friesland. Zonder publiek vanwege de pandemie maar zowel RCL als Stiens konden de punten goed gebruiken. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras met de lampen aan en dat kwam duidelijk het niveau van het spel ten goede.

vv RCL - sc Stiens
Het was aftasten in de eerste fase met mogelijkheden voor de bezoekende partij via Janneke Ennema en Anne Dieuwke Dijkstra. In de zesde minuut de eerste aanval van RCL en wat voor een. Romy Siera stuurde de snelle Annebel Schoonderwoerd op rechts weg. De voorzet volgde en van links kwam Robin Potters inlopen die het leer in de touwen schoot.

vv RCL - sc Stiens
RCL op voorsprong en de ploeg groeide in de wedstrijd met tactisch gecontroleerd spel. Lesley Landweer kreeg in de dertiende minuut een mogelijkheid om de score te verdubbelen maar dat lukte niet en aan de andere kant was het Siebine Burggraaf die het van afstand probeerde.

vv RCL - sc Stiens
RCL had de regie in handen en het spel werd op het middenveld gespeeld. Stiens kwam beter in de wedstrijd en schoot via Burggraaf naast de verkeerde kant van de staander.

vv RCL - sc Stiens
In de 36e minuut kwam RCL op een verdienstelijke 2-0 voorsprong. Een hoekschop op rechts werd genomen door aanvoerster Lesley Landweer. Yara Haasnoot liep in en koos positie en kopte loeihard de bal feilloos in het net. Het was een les in efficiency van de Leiderdorpsen met de gedoseerde spaarzame aanvallen en een maximaal rendement. De Racing kreeg nog een tweetal mogelijkheden via Robin Potters en Yara Haasnoot maar sluitpost Ingrid Kars liet zich niet verschalken.

vv RCL - sc Stiens
Na de warme thee kreeg Geke Maat van RCL de mogelijkheid maar de afstand en de kracht leverde voor haar en het rood-witte team niet het gewenste resultaat op. Twee minuten later probeerde Lesley Landweer het. Tevens een fraaie mogelijkheid voor Susanne Hoogenboom die het ook van afstand probeerde. De Racing stoorde bij de opbouw van de Friezinnen maar kon dit speltype met het hoge tempo niet volhouden. Stiens trok met aanvoerster Leanne Ringelberg het duel naar zich toe en bepaalde het spelbeeld.

vv RCL - sc Stiens
Kreeg via Janneke Ennema en de ingevallen Sam Bosma fraaie mogelijkheden de score een ander aanzien te geven. Het metaal werd geraakt terwijl sluitpost Hannah van den Heuvel kunst en vliegwerk moest verrichten om RCL in de wedstrijd te houden.

vv RCL - sc Stiens
De thuisploeg probeerde het wel maar de energie om het tempo te volgen ebde weg. In de 75e minuut scoorde Sam Bosma na een perfecte voorzet de verdienstelijke aansluitingstreffer. Zes minuten later scoorde diezelfde Sam Bosma met een prachtige dropvolley de gelijkmakende treffer.

vv RCL - sc Stiens
Het was tevens de eindstand van een uitstekende en bovenal sportieve strijd. RCL verspeelde statistisch gezien dan wel twee punten, de wedstrijd tussen deze aan elkaar gewaagde kemphanen was met deze 2-2 precies in evenwicht. De eerste helft duidelijk voor de thuisploeg van coach Mohamed Bensaid en het tweede deel voor de Friezinnen van Atty Eelkema. Tevens een prima visitekaartje voor het vrouwenvoetbal in een meer dan aantrekkelijk duel dat echter zonder publiek werd gespeeld.

Zaterdag gaat RCL naar Drenthe om het in Assen op te nemen tegen ACV. Aanvang is 15.00 uur. Stiens ontvangt op Sportpark It Gryn het Amsterdamse Wartburgia. Aanvang is ook om 15.00 uur.

Meer beelden van het levendige duel tussen RCL en Stiens ziet u hier.

Het vrouwenvoetbal viert feest

Een halve eeuw vrouwenvoetbal in Nederland en dat werd gevierd. Officieel dan wel te verstaan want de dames speelden al veel eerder buiten de bonden om tegen elkaar op de groene grasmat. Het vrouwen en meiden voetbal is de snelst groeiende tak van sport in ons land en reden om twee duels op deze heuglijke dag er uit te vissen. Dit keer meidenvoetbal want wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst.

sv DSO - vv RCL (MO17)
Het eerste is een KNVB bekerduel (Zwaluwen Jeugd beker) met meiden onder 17 tussen DSO Zoetermeer en RCL uit Leiderdorp. Het was een uiterst boeiende sportieve strijd dat eindigde op een gelijke 2-2 stand. Strafschoppen moesten eraan te pas komen en dat deden de Leiderdorpsen aanzienlijk beter dan de thuisploeg.


Het andere duel werd gespeeld op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland. Het tweede team van Berkel met meiden onder 17 namen het op tegen het tweede elftal van Jodan Boys uit Gouda. Dit was een competitieduel in de Tweede Klasse van de najaarsreeks. Berkel boekte de eerste overwinning. Na een 4-0 stand bij rust werd het een verdiende 5-1 eindstand voor de thuisploeg.

sv DSO - vv RCL (MO17)
DSO ontving op het prachtige Sportpark Bentwoud in Benthuizen de de meiden van RCL in het kader van de Zwaluwen Jeugd beker van de KNVB. Een achtste finale en een knock-out ronde met twee team die aan elkaar gewaagd waren. Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Peter Klerks startte RCL goed. Kreeg mogelijkheden maar wist deze kansen niet te verzilveren. Wel moest Racing doelvrouw Sara Kooij op een inzet van Charlotte van den Boogaard in de zevende vol aan de bak en pareerde vol klasse deze inzet. In de tiende minuut kreeg Sasha Deijn een optimale mogelijkheid de score te openen. In de fase had RCL al afstand moeten nemen.

sv DSO - vv RCL (MO17)
DSO kwam daarna sterk terug met een aantal gevaarlijke hoekschoppen op rij. Kim Spierenburg had inmiddels onder de lat de plaats ingenomen van de geblesseerde Sara Kooij en speelde zich prima in de kijker met uitstekende reddingen. Karolina Styblo kreeg nog een goede mogelijkheid maar de stand bij rust bleef 0-0.

sv DSO - vv RCL (MO17)
Na de pauze was het DSO dat spijkers met koppen wilde slaan en dat lukte in de 42e minuut. Charlotte van den Boogaard schoot het leer onberispelijk in de touwen en bracht daarmee DSO op voorsprong. Dat voelde niet goed bij de Leiderdorpsen en twee minuten later was de stand weer in balans met een doelpunt van Karolina Styblo.

sv DSO - vv RCL (MO17)
RCL op dat moment de toonaangevende ploeg maar de vele mogelijkheden werden niet benut. Door de druk die de Racing zette profiteerde DSO met de snelle Noëlle Huster die in de 55e minuut de thuisploeg op voorsprong zette.
De meiden van RCL pikten de draad weer eensgezind op en hadden de drive om toe te slaan. Pas zes minuten voor het laatste fluitsignaal schoot Mikki Korteweg uit een perfect genomen hoekschop  het leer rechtstreeks en hoog in de touwen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

sv DSO - vv RCL (MO17)
Strafschoppen moest de winnaar aanwijzen in dit spannende bekerduel. Een glansrol was er voor sluitpost Kim Spierenburg die de eerste elf meter trap van DSO gestrekt pakte. Vervolgens maakte Sasha Deijn, Tess Leijgraaf en Mikki Korteweg geen fout en schoten RCL naar de halve finale in het bekertoernooi.


De tweede wedstrijd werd gespeeld op Sportpark Het Hoge Land tussen thuisploeg Berkel en Jodan Boys uit Gouda. In het zestig jarig bestaan van de Christelijke Voetbal Vereniging Berkel zag 45 jaar geleden de vrouwenafdeling het levenslicht. Het was een opvallend initiatief van een groep meiden die wilde gaan ballen. Het bestuur van cvv Berkel was naast vooruitstrevend en vernieuwend bovenal geëmancipeerd bezig. Na ruim vier decennia is de vereniging uitgegroeid tot een belangrijke speler met een duidelijk regionaal karakter. Prestatievoetbal op hoog niveau en recreatief ook bij het meidenvoetbal met de juiste begeleiding en coördinatie. Vervuld een duidelijke voorbeeldfunctie in het meiden en vrouwenvoetbal met name door het technische vooruitstrevende beleid.
De meiden die nu acte de préséance gaven moeten over een paar jaar het in de Hoofd- of Topklasse wel gaan maken. Want zo is het wel.


Thuisploeg Berkel speelde in de eerste helft de sterren van de hemel. Dat met de vaak indrukwekkende wolkenpartijen ten spijt. De doelpunten werden gescoord door Princesa Malaquias, Britt Ammerlaan, Renate Koenen en Marjolein Stuurman. Dat alles onder het toeziend oog van de prima fluitende scheidsrechter Hans van Rutten. De stand bij rust 4-0 in het voordeel van de meiden van Berkel.


De wedstrijd was in feite gespeeld maar Jodan Boys herpakte zich en deed nu niet onder voor Berkel. Doelvrouw Lieke Pos van Jodan Boys greep een aantal keren uitstekend in en de formatie uit Gouda scoorde na goed teamwork een tegentreffer.


Maar dan toch de dekselse Marjolein Stuurman die de koers bepaalde en haar tweede treffer van de middag scoorde. De eindstand in het leuke duel werd 5-1. Ook een duel dat een visitekaartje is voor het meidenvoetbal. Feest bij de meiden van Berkel en even een tegenslag voor de Goudse formatie maar dat lijkt meer een kwestie van tijd te zijn.

Meer beelden van DSO tegen RCL ziet u hier
Foto’s van Berkel tegen Jodan Boys ziet u hier

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: