Berkel pakt de volle buit tegen TKB

Een vreemde ambiance met mist en een paar uur voor aanvang van de wedstrijd nog een besneeuwde grasmat. Op Sportpark Het Hoge Land de wedstrijd in de Hoofdklasse vrouwen tussen Berkel en The Knickerbockers uit Groningen.

cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
Het was koud en kil en een wedstrijd waar je het nu niet bepaald erg warm van kreeg. Berkel trok aan het langste eind en won met 2-0 na een 0-0 stand bij de pauze. Beide doelpunten werden gescoord door aanvoerster Demi Verlangen. Voor de rest een wedstrijd die maar heel gauw vergeten moet worden. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Hendrik Sewnandan uit Rotterdam.

cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
Berkel startte goed met Isabel van Ommen die in de tweede minuut al een mogelijkheid creëerde. Een paar minuten later een hoekschop van Anouk Angkotta die door Lindy Hogedoorn net over werd gekopt. Berkel bepaalde het spelbeeld en combineerde prima.

cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
De eerste actie van The Knickerbockers kwam op naam van Stella Leupen maar het leverde voor de studentes niets op. Ook niet met een combinatie tussen Frederique Versteeg, Tjitske Heeres en Stella Leupen want Berkel doelvrouw Laura Klein Bog greep goed in.

cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
In de 22e minuut bracht Lindy Hogedoorn Isabel van Ommen in stelling en die had de hoek voor het uitkiezen. Halverwege de eerste helft nam Berkel het wat te gemakkelijk op. Robina Eenkhoorn schoot vanaf randje zestien en Berkel kwam goed weg toen Reneé Rens binnen de beruchte lijnen een overtreding maakte op Frederique Versteeg. TKB had in die fase het beste van het spel en Laura Klein Bog hield heel keurig haar doel schoon.

cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
In het tweede deel kansen voor TKB met Stella Leupen die naast schoot. Ook Frederique Versteeg kreeg een mogelijkheid maar opnieuw greep Laura Klein Bog goed in.

cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
De wedstrijd kantelde. Berkel verhoogde het tempo en kreeg het heft in handen. En dat resulteerde in de 59e minuut in een voorsprong voor Berkel. Uit een scrimmage was het aanvoerster Demi Verlangen die raak schoot.

cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
Aan de andere kant kreeg Anja van Kester een mogelijkheid en die schoot naast maar Berkel controleerde het spel.
Anouk Angkotta schoot een vrije trap terloops tegen de dwarsligger. Berkel zette druk en wilde zekerheid. Dat gebeurde dan ook dankzij goed doorgaan op links van Lindy Hogedoorn die meters maakte om vervolgens het leer op Demi Verlangen te plaatsen. Een fraaie actie en Demi Verlangen schoot het leer achter Nikki Mijdendorp in de touwen en de 2-0 een feit.

cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
De wedstrijd was gespeeld en kabbelde rustig naar het einde. Berkel zegevierde en doet het uitstekend in de Hoofdklasse vrouwen. TKB staat op een gedeelde negende plek. De eerste helft van de competitie zit erop en de winterrust neemt een aanvang.

cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
In februari van het komende jaar start de competitie weer met op 4 februari Berkel tegen SSS uit Klaaswaal. Aanvang is om 14.30 uur. The Knickerbockers gaan dan naar Ridderkerk om het op te nemen tegen RVVH. Ook daar is aftrap om 14.30 uur.

Meer beelden van Berkel tegen The Knickerbockers ziet u hier.
Lees alles over Berkel’s Pupil van de Week Anna.

RCL en RVVH kende geen winnaar

In de Hoofdklasse vrouwen de wedstrijd tussen RCL en RVVH uit Ridderkerk. De Leiderdorpse Racing nog steeds de rode lantaarndrager en RVVH keurig in de middenmoot. Thuisploeg RCL had de drie punten hard nodig en smakte naar de eerste overwinning van dit seizoen. Ook RVVH wilde punten pakken en daar zag het voor de pauze wel naar uit. Maar scoren was er niet bij net als bij RCL.

vv RCL - RVVH
Na de pauze werd het pas een echte wedstrijd en bovendien spannend met RCL dat nu de bovenliggende partij was. Eerst opende RVVH de score via Avalon van Dijk maar het antwoord van RCL mocht er zijn. Twee fraaie doelpunten werden gescoord door Yara Haasnoot en Robin Potters en RCL op een 2-1 voorsprong.

Jennifer Bakker bracht beide kemphanen weer op gelijke hoogte. De punten werden verdeeld en daar schiet RCL helemaal niets mee op. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Hendrik Sewnandan uit Rotterdam.

vv RCL - RVVH
Op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp was het kil en guur. De tijd van het jaar uiteraard en twee ploegen die ervoor wilde strijden. RVVH startte goed met Jennifer Bakker maar ook RCL liet zich zien met een mooie aanval. Een pass van Robin Potters op Yara Haasnoot die met een fraaie beweging Djuna Verhoeven in stelling bracht. Het leverde echter niet het gewenste resultaat op.

vv RCL - RVVH
In de 12e minuut kreeg voor RVVH Avalon van Dijk de kans om de score te openen maar sluitpost Hannah van den Heuvel greep goed in.
Na een kwartier spel nam RVVH het middenveld in handen. Het tempo van het duel lag niet erg hoog en dat maakte het spel niet zo attractief. In de 20e minuut wel een mooie actie van Susanne Hoogenboom die Yara Haasnoot het leer in de voeten schoof en had moeten scoren voor de Leiderdorpsen.

vv RCL - RVVH
Aan de andere kant Minke van Alten met een afzwaaier en een vrije trap van Ruby van Velzen. Het was matig voetbal en veel passes bij de twee kemphanen kwamen niet aan en daar werd de onafhankelijke toeschouwer niet vrolijk van zo vlak voor Sint-Nicolaas. In de 27e minuut was het Susanne Hoogenboom die nog een fraaie mogelijkheid kreeg en aan de andere kant Nina Reitsma met Avalon van Dijk en Jennifer Bakker. Het leverde geen pepernoten op want ook schoten van aanvoerster Celine Schot werden een prooi voor sluitpost Hanna van den Heuvel.

vv RCL - RVVH
In de tweede helft meer vuur en beleving in het spel van de thuisploeg en dat maakte het weer een echt Hoofdklasse duel van. RVVH anticipeerde maar zag ook dat Yara Haasnoot in de 50e minuut had moeten scoren na een perfecte pass van Maaike Bronswijk, die overigens een paar minuten later ook zelf had kunnen scoren.

vv RCL - RVVH
RCL voerde de druk op maar dat leverde voor de half godinnen uit Ridderkerk ruimte op. Daar profiteerde in de 59e minuut de listige Ruby van Velzen van die de aanval in haar eigen stijl opzette. Het tikje op Avalon van Dijk was op maat en die maakte geen fout om vervolgens RVVH op een 0-1 voorsprong te zetten.

vv RCL - RVVH
RCL pikte de draad op en deed dat collectief met strijdlust en beleving en trok het duel volledig naar zich toe. Het tempo werd opgevoerd en de rood-witte ploeg creëerde mogelijkheden maar dat zonder succes.

vv RCL - RVVH
In de 65e minuut kwamen de Leiderdorpsen op gelijke hoogte via een werkelijke schitterende actie van Yara Haasnoot na een pass van Susanne Hoogenboom. Draaide weg en zag in haar ooghoeken sluitpost Luna van den Hout net te ver voor de doellijn staan en scoorde fraai met een dropvolley.

vv RCL - RVVH
RCL had de smaak van het zoet te pakken want een minuut later kwam de ploeg op voorsprong. Een aanval volgens het boekje met Kimberley van Delft aan de basis op rechts die op haar beurt Susanne Hoogenboom de hoek instuurde. Een fraaie actie volgde waarbij zelfs doelvrouw Luna van den Hout al uit positie was. De pass op de inkomende Robin Potters was perfect en die zette RCL op voorsprong.

vv RCL - RVVH
De Leiderdorpsen op winst maar de ploeg mocht daar maar drie minuten van genieten. Want Jennifer Bakker scoorde met een hele mooie dropvolley de gelijkmaker.

vv RCL - RVVH
RCL bleef RVVH onder druk zetten en creëerde via Lesley Landweer mogelijkheden. De ploeg had geen enkel geluk om Yara van der Veen te omspelen. Aan de andere kant was het Avalon van Dijk die de aanval zocht maar Isis Kindt en Romy Siera passeren was er niet bij. De kemphanen hielden elkaar in evenwicht met de 2-2 eindstand.

vv RCL - RVVH
Een wedstrijd met twee gezichten want in de eerste helft was het RVVH en in deel twee RCL dat wel had kunnen doordrukken. Maar de 2-2 eindstand was in overeenstemming met het vertoonde spel. Komende zaterdag speelt RVVH thuis tegen koploper Klarenbeek. Op Sportpark Ridderkerk wordt om 14.30 uur afgetrapt.
RCL gaat naar Utrecht om het jaar 2022 af te sluiten tegen Sporting ’70. Op Sportpark Voordorp is de aanvang om 15.00 uur.

Meer beelden van RCL tegen RVVH ziet u hier.

Berkel bindt ook RCL aan de zegekar

In de Hoofdklasse vrouwen het duel tussen Berkel en het Leiderdorpse RCL. Promovendus Berkel staat op een fraaie derde plaats met slecht twee punten achter de koploper en RCL staat moederziel alleen op de onderste plek. Maar daar was tijdens de wedstrijd niet veel van te merken. Berkel etaleerde wel het betere voetbal maar er waren wel degelijk mogelijkheden voor RCL om te scoren maar de kansen werden niet benut.

cvv Berkel - vv RCL
Na een 1-0 stand bij rust werd het 3-0 in het voordeel van Berkel. Wel een verdiende winst maar het had ook anders kunnen aflopen.
Berkel speelde te gehaast op Sportpark Het Hoge Land en kreeg geen rust in het spel terwijl het bij RCL opviel dat nog steeds wat onzekerheid de spelpatronen negatief beïnvloeden. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Cor Veerman uit Rotterdam die een prima wedstrijd floot.

cvv Berkel - vv RCL
Pupil Merel van Berkel fladderde er heerlijk op los en wees de ploeg van Sanne Dekkers de juiste weg. Schoot zelfs het leer onberispelijk achter RCL-doelvrouw Hannah van den Heuvel in de touwen en eerlijk gezegd en gezwegen was dat een fantastisch doelpunt. Een voorbeeld want in de vijfde minuut wilde Berkel aanvoerster Demi Verlangen en Isabel van Ommen datzelfde kunstje uitvoeren. Dat lukte die twee echter niet. Druk in de eerste fase van de thuisploeg met een mogelijkheid voor Lindy Hogedoorn en aan de andere kant was het Lesley Landweer die voor gevaarlijke situaties uit hoekschoppen zorgde.

cvv Berkel - vv RCL
Met individuele acties was Berkel de bovenliggende partij en trok het initiatief van het duel naar zich toe. Zette druk op de Racing vesting maar daardoor kregen de meiden uit Leiderdorp wel degelijk ruimte. In de 15e minuut de pass van Lesley Landweer op Robin Potters die rakelings over de doellat schoot.  Een minuut later kreeg Susanne Hoogenboom toch ook een fraaie mogelijkheid en haar inzet ging voorlangs.

cvv Berkel - vv RCL
Berkel weer helemaal bij de les met de snelle en listige Isabel van Ommen maar het spel van Berkel was niet doordacht en veel te gehaast. De rust ontbrak en RCL had halverwege de eerste helft daar wel van moeten profiteren. Berkel sluitpost Bianca Troost bewees haar klasse om met een katachtige reactie de inzet van Suzanne Hoogenboom te onderscheppen. Het was wel de mogelijkheid voor RCL om op voorsprong te komen.

cvv Berkel - vv RCL
Dat gebeurde in de 25e minuut nogmaals met het duo Yara Haasnoot en Susanne Hoogenboom en opnieuw die dekselse Bianca Troost die Berkel in de wedstrijd hield. Bij RCL kroop toch weer de angst in het spel. Als hekkensluiter weet je nu eenmaal dat als het tegenzit alles op voorhand al mislukt. Het geloof in eigen kunnen speelde duidelijk parten terwijl Berkel wel het heft in handen had maar daar ook nog geen voordeel uit kon halen. Wel gevaarlijk uit stilstaande momenten met Anouk Angkotta, Demi Verlangen en Lindy Hogedoorn en dat leverde in de 31e minuut wel succes op voor de thuisploeg.

cvv Berkel - vv RCL
Een voorzet van Lindy Hogedoorn op rechts werd door Amerens Bekkers perfect ingekopt en bracht daarmee de stand op 1-0 voor Berkel. De voorsprong was verdiend en een zichtbare last viel af van de schouders van de Berkel speelsters. In de 38e minuut had zelfs Amerens Bekkers de stand zelf kunnen verdubbelen maar het was sluitpost Hannah van den Heuvel die perfect ingreep.

cvv Berkel - vv RCL
In de tweede helft probeerde Susanne Hoogenboom het van afstand voor RCL maar Berkel wilde niets liever dan meer zekerheid en zo snel mogelijk scoren. En dat valt zonder overleg en tegen de sterke Racing verdedigers niet mee. Door de linies breken van Robin Potters, Kim Buijn, Iris Kindt, Romy Siera en Kimberley van Delft is een hele opgave. Dat lukte Amerens Bekkers wel in de 62e minuut maar dan toch weer de kracht van sluitpost Hannah van den Heuvel die perfect het leer pareerde. Ook een combinatie van Isabel van Ommen met Lindy Hogendoorn leverde niets op en het lukte de Berkel voorwaartsen maar niet om veilig een ruimere marge in te bouwen.

cvv Berkel - vv RCL
Als je zelf niet scoort krijg je het deksel op je neus want in de 76e minuut scoorde Yara Haasnoot via het hoofd uit een vrije trap van Lesley Landweer.  Het feest voor de Leiderdorpsen ging echter niet door omdat buitenspel was geconstateerd. Dat hield de in het blauw gestoken Racing speelsters bezig en waren met de leidsman aan het bakkeleien over de juistheid van zijn beslissing.

cvv Berkel - vv RCL
RCL volledig uit balans en dan de kracht van Berkel om een minuut later in de aanval die volgde genadeloos toe te slaan om te profiteren van de ontstane situatie. Donna de Vos kreeg op rechts volledig vrij baan en de pass op de inkomende Isabel van Ommen was perfect en zij schoot het leer in de touwen.

cvv Berkel - vv RCL
De kopjes bij RCL gingen hangen en de wedstrijd was gespeeld. Berkel daarentegen putte hier weer moed uit om nog verder toe te slaan. Met nog vijf minuten op de klok was het de strijdvaardige Anouk Angkotta die Lindy Hogedoorn wegstuurde, geen fout maakte en de 3-0 op het scorebord bracht. Wat was Hogedoorn blij met haar goal want dat betekende wel haar eerste doelpunt van dit seizoen. Lindy Hogedoorn kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal nogmaals de mogelijkheid maar Van den Heuvel bood redding.

cvv Berkel - vv RCL
Berkel de terechte winnaar maar het spel was zonder overleg en te onzorgvuldig. Individueel kwam de duiding tot stand en dat is uiteraard ook de klasse van het moment van de promovendus in de Hoofdklasse vrouwen. Berkel staat op een derde plek met twee punten achter koploper Klarenbeek. RCL blijft hekkensluiter met slechts twee punten.

cvv Berkel - vv RCL
Komende zaterdag de wedstrijd om de koppositie tussen Klarenbeek en Berkel. De wedstrijd op Sportpark de Pauw in Klarenbeek begint om 14.00 uur. RCL ontvangt op Sportpark de Bloemerd het Ridderkerkse RVVH. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

Lees alles over Pupil Merel
Meer beelden van Berkel tegen RCL ziet u hier

RCL en Stiens houden elkaar in balans

Wedstrijd in de kelder van de Hoofdklasse vrouwen tussen het Leiderdorpse RCL en Stiens. Thuisploeg RCL staat laatste en de Friese ploeg voorlaatste. Beide ploegen hadden met winst goede zaken kunnen doen maar de wedstrijd verdiende ook geen winnaar. Het was een matte strijd waarbij de ploeg uit Friesland dan wel de meeste mogelijkheden kreeg maar het net niet wist te vinden.

vv RCL - sc Stiens
Bij de Leiderdorpsen in feite hetzelfde probleem maar daarbij kwam dat het spel wel erg behoudend was. Het oogde te angstig om in ieder geval weer niet weer onderuit te gaan. In de tweede helft herstelde de Racing zich wel maar het bleef zoals het begon dus 0-0. De leiding van de wedstrijd was in handen van scheidsrechter Richard van den Berg uit Rotterdam die een goede wedstrijd floot.

vv RCL - sc Stiens
Op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp de laagst gepositioneerde ploegen in de Hoofdklasse vrouwen tegen elkaar. Winst en drie punten zou voor iedere ploeg een belangrijke stimulans zijn om aansluiting te krijgen. Bij RCL ontbrak Yara Haasnoot en Lesley Landweer vanwege blessures en de ploeg betrad de arena vergezeld van jeugdige mascottes. Dat alles in een ontspannen sfeer maar het bracht de thuisploeg niet het geluk waar men toch op gehoopt had.

vv RCL - sc Stiens
De eerste actie was voor Djuna Verhoeven van de thuisploeg en aan de andere kant Marieke Faber voor de Friezinnen. Vervolgens aanvoerster Siebine Burggraaff met de pass op Nicole van der Kooi maar Racing sluitpost Hannah van den Heuvel greep goed in. Ook bij een inzet van Anthe Brecht Boonstra. Renske Kamminga kreeg ook een mogelijkheid net als een kopbal van Nicole van der Kooi die vakkundig werd gepareerd door Van den Heuvel.

vv RCL - sc Stiens
In de elfde minuut kwam RCL weer in het stuk voor. Djuna Verhoeven met een fraaie pass op Tamara Schaafstra die toch een goede mogelijkheid kreeg. Ook een hoekschop was gevaarlijk maar Stiens controleerde de wedstrijd en was de bovenliggende partij.

vv RCL - sc Stiens
Rust in het spel van de Friezinnen die het middenveld in handen had terwijl bij RCL de passes niet aankwamen of verkeerd werden beoordeeld. Schieten van afstand wellicht de beste remedie en dat deed Romy Siera in de 25e minuut echter, zonder resultaat. Aan de andere kant was Nicole van der Kooi er dichtbij.

vv RCL - sc Stiens
In het laatste kwartier voor de pauze zocht de Racing wel de aanval maar de ploeg van coach Jaclyn Leiwakabessy speelde te angstig om echt het verschil te kunnen duiden. Wel Hiske Hol heerlijk op rechts en van afstand Melanie de Jong en Kimberley van Delft.

vv RCL - sc Stiens
Net als Susanne Hoogenboom en Robin Potters maar het net werd niet gevonden. Aan de andere kant hield Racing doelvrouw Hannah van den Heuvel RCL in de wedstrijd om een redding te bieden aan een inzet van Nicole van der Kooi.

vv RCL - sc Stiens
In de tweede helft probeerde RCL het in de eerste minuten wel maar een doorbraak werd niet gerealiseerd. Susanne Hoogenboom maakte veel meters in de 57e minuut maar haar inzet leverde niet het gewenste resultaat op. De linies bij de Racing sloten nu wel goed aan en functioneerde optimaal maar een echter killer-queen ontbrak.

vv RCL - sc Stiens
Bij de ploeg van coach Dennis Oegema hetzelfde verhaal en schoot Sam Bosma voorlangs en schoot Anna-Dieuwke Dijkstra oog over. De scherpte ontbrak en het leek erop dat de ploegen de bril stand wilde omarmen alhoewel Stiens RCL in de tweede helft wel onder controle hield. Maar van echt goed voetbal was echter geen sprake.
Nicole van der Kooi en Esmee Terpstra kregen mogelijkheden maar de scherpte ontbrak.

vv RCL - sc Stiens
De allerbeste mogelijkheid kreeg RCL vier minuten voor tijd. Robin Potters bracht de bal voor en in de scrimmage had Maaike Bronswijk moeten scoren maar dat lukte niet. De eindstand bleef steken op 0-0 en het duel verdiende in feite geen winnaar.

vv RCL - sc Stiens
De beide kemphanen hielden elkaar in balans maar hadden wel degelijk de volle buit goed kunnen gebruiken. De stand veranderde niet en RCL blijft met twee punten de rode lantaarndrager. Stiens staat op de voorlaatste plaats met vijf punten. Bovenin verspeelde Saestum de koppositie en staat met promovendus Berkel op een gedeelde tweede plek. Klarenbeek voert de ranglijst nu aan.  Komende zaterdag speelt Stiens thuis tegen Klarenbeek. Op Sportpark It Gryn wordt om 15.00 uur afgetrapt. RCL gaat naar Lansingerland om het tegen Berkel op te nemen. De wedstrijd op Sportpark Het Hoge Land begint om 14.30 uur.

Meer foto’s van RCL tegen Stiens ziet u hier.

Berkel tegen Sporting ’70 overtuigend naar winst

Berkel pakte in het sleutelduel in de Hoofdklasse vrouwen tegen het Utrechtse Sporting ’70 de volle winst. Het werd in een uitstekende wedstrijd 5-1 voor Berkel na een 2-1 stand bij rust. Met deze winst nestelt promovendus Berkel zich in de top en is verrassend de smaakmaker van de Hoofdklasse. Met degelijk aanvallend spel werd het gewenste resultaat bereikt.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Doelpunten voor de pauze werden gescoord door Mette Sandmann voor Sporting en Demi Verlangen, die vanaf elf meter raak schoot, en Isabel van Ommen.
Na de pauze was de klus binnen tien minuten geklaard via doelpunten van Isabel van Ommen, Amerens Bekkers en aanvoerster Demi Verlangen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Joop Lamers uit Leiden die een uitstekende wedstrijd floot.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Sint-Nicolaas weer in het land en dat gelukkig met de stoomboot vol surprises. Het was wellicht de bron van inspiratie voor thuisploeg Berkel want coach Sanne Dekkers was er toch niet geheel gerust op. En ze zou het gelijk aan haar zijde krijgen. Want Berkel startte dan wel goed met een actie van Lindy Hogedoorn maar na acht minuten spel werd het wel 0-1 voor het Utrechtse Sporting. De pass van Eline van Leeuwenkamp op Mette Sandmann en die schoot met een schitterende dropvolley raak.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Dat voelde toch niet goed bij de thuisploeg en de meiden van Sanne Dekkers wilde zo snel mogelijk de achterstand wegwerken. Goed voetbal met de kans in de 10e minuut voor Demi Verlangen na een pass van Isabel van Ommen. Het ging eventjes te ongecontroleerd en doordacht waardoor Sporting heel gewoon de aanvalsgolven wist te pareren.

Het tempo werd door Berkel verhoogd in het levendige duel mede door opvallend spel van Lindy Hogedoorn die na een lange periode van blessureleed weer in de basis stond. Zorgde voor gevaar en verdeelde het spel met een grote dosis stabiliteit, overzicht en vooral met een dosis rust.

CVV Berkel - SV Sporting '70
In de 19e minuut kreeg Hogedoorn na goed doorgaan een allerbeste mogelijk om haar team op gelijke hoogte te brengen. Maar het leer verdween aan de verkeerde kant van de staander over de achterlijn. Ook Sporting liet met kort tikwerk van Coco Poort, Lola de Boer en Sam de Jong goed spel zien maar het leverde niets op.

CVV Berkel - SV Sporting '70Berkel trok na 25 minuten spel het initiatief volledig naar zich toe en had het middenveld stevig in handen, alhoewel Sam de Jong en Merijn Stap toch mogelijkheden creëerden voor Sporting.

CVV Berkel - SV Sporting '70
In de 36e minuut werd Isabel van Ommen door sluitpost Cherelle Tan in de zestien getorpedeerd. De toegekende strafschop werd door aanvoerster Demi Verlangen onberispelijk ingeschoten en bracht de stand weer in balans.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Een minuut later werd het zelfs 2-1 voor de thuisploeg. Een fraaie pass van Anouk Angkotta op de snelle Isabel van Ommen die listig voordat Cherelle Tan kon ingrijpen het leer langs haar heen in het lege doel schoot. Berkel op een verdienstelijke voorsprong en voerde met een aantal hoekschoppen de druk nog eens verder op.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Mogelijkheden van Amerens Bekkers en Lindy Hogedoorn werden niet gehonoreerd maar de mogelijkheden waren wel degelijk aanwezig om de stand een ander aanzien te geven. Vlak voor het rustsignaal was het aan de andere kant Lola de Boer die voorlangs schoot.

CVV Berkel - SV Sporting '70
In de tweede helft was het duel snel beslist. Of de meiden nu al aan het cadeau voor de jarige teambaas Johan van Aalst dachten of was het toch de spanning van de aankomst van de Sint. We zijn er niet achter gekomen en dat blijft een groot vraagteken.
Feit is wel dat in de 48e minuut onder leiding van Demi Verlangen de aanval werd gezocht met Lindy Hogedoorn en Amerens Bekkers. De pass van Bekkers op de inkomende Isabel van Ommen was perfect op maat en ze schoot het leer subliem in de touwen.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Een minuut later was het Amerens Bekkers die heel simpel ogend afdrukte en de 4-1 liet prijken op het scorebord.  Of dat nog niet voldoende was nam Isabel van Ommen in de 53e minuut een hoekschop op links die uiterst professioneel door Demi Verlangen werd ingekopt. Berkel bouwde in een tijdsbestek van slechts zes minuten de 2-1 voorsprong om naar 5-1.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Sporting probeerde het nog wel en uit een gevaarlijke hoekschop kopte Pien van Dam naast. De ploeg bleef voetballen en dat betekende ook ruimte voor Berkel. In de 66e minuut een voorzet van Isabel van Ommen op Lindy Hogedoorn die snoeihard het leer tegen de staander kopte. Ondanks nog wat mogelijkheden bleef het 5-1 voor Berkel.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Een fraaie overwinning voor Berkel op Sporting waarbij de thuisploeg zich stevig nestelt in de top van de Hoofdklasse. Dat met slechts twee punten achter Saestum en Klarenbeek. Sporting zakt met dit resultaat naar de zesde plek. Komende zaterdag speelt Sporting tegen Barendrecht. De aanvang op Sportpark Voordorp in Utrecht is om 15.00 uur. Berkel gaat op bezoek in Ridderkerk om het op te nemen tegen RVVH. De aftrap is om 14.30 uur.

Meer beelden van Berkel tegen Sporting ziet u hier
Lees alles over Nikki, de Pupil van de Week bij Berkel tegen Sporting

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: