ESTO onderuit tegen ARC

In Bodegraven kwam thuisploeg ESTO er niet aan te pas tegen ARC uit Alphen aan den Rijn. Een eenzijdige strijd onder leiding van scheidsrechter Groeneveld alhoewel dat in de eerste helft niet naar voren kwam. Bij rust was de stand 0-2 in het voordeel van de Racing en na rust tikte de formatie van coach Janet Griffioen lekker door en prijkte na 90 minuten strijd onder te warme temperaturen de 1-7 op het scorebord. Aanvoerster Shemaine Verkleij scoorde vier doelpunten. ARC gaat verder in de bekerstrijd na twee gewonnen wedstrijden.

vv ESTO - sv ARC
Derde klasser ESTO ontving tweede klasser ARC in de poulefase van de KNVB-beker. De eerste helft was aantrekkelijk om te zien waarbij de beide kemphanen elkaar aardig in evenwicht hielden. ARC kwam in de 9e minuut op voorsprong via een doelpunt van Eveline Wels maar het gevaar kwam van de meiden van coach Coby Lissenburg.

vv ESTO - sv ARC
In de afwerking kwam de thuisploeg te kort en de regie van het duel trok ARC naar zich toe. Ook bij de rood zwarte aanvalsters ontbrak het echte killers instinct terwijl sluitpost Pascal de Mik met fraaie reddingen de thuisploeg in de wedstrijd hield.
Pas in de 45e minuut scoorde de Alphense Racing de tweede treffer. Het was Britt de Wit die doelvrouw Pascal de Mik de gang naar het net liet maken.

vv ESTO - sv ARC
In het tweede deel van het duel was het ARC dat met overtuiging de klus beslechtte. De chips in de pauze hadden het gewenste effect samen met wat tactische omzettingen.
In de 48e minuut was het Racing aanvoerster Shemaine Verkley die de derde treffer voor haar rekening nam. Een minuut later werd het 0-4 via een fraai doelpunt van Eveline Wels.

vv ESTO - sv ARC
In de 58e minuut scoorde Shemaine Verkleij de 0-5. Dat ging de thuisploeg toch wel iets te ver en Fleur van Donk schoot het leer achter Romy Toebosch in de touwen.

vv ESTO - sv ARC
In de 80e en 82e minuut was het opnieuw Shemaine Verkleij die scoorde en daarmee de 1-7 eindstand bepaalde.

vv ESTO - sv ARC
ARC in ieder geval door na twee gewonnen wedstrijden. Zaterdag komt Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel naar Sportpark Zegersloot voor het laatste duel in de poulefase. Aanvang is 11.00 uur. ESTO ontvangt in Bodegraven Bernardus uit Hazerswoude Rijndijk. Aanvang van dit bekerduel is 14.30 uur.

Meer beelden van ESTO tegen ARC ziet u hier.

Claudy Cellier exposeert bij Galerie Kolff

Bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp de herfsttentoonstelling “Kunst in de Polder” met werken van Claudy Cellier. Wel een opvallend en duidelijk verband met het Groene Hart en de kleurrijke schilderijen van de Frankrijk geboren Cellier (1958) die in vele gevallen de natuur laat spreken.

Claudy Cellier
Claudy Cellier werd geboren in het zuiden van Frankrijk onder de grimmige invloedssfeer van de Pyreneeën. Ruimtelijke landerijen met een diversiteit aan gewassen met de onherbergzame ruwe natuur. Aan de andere kant onze zon met in de luwte de wijnranken.
Het was de inspiratiebron voor Cellier die met potlood, krijt en olieverfschilderijen door zelfstudie en creativiteit zich opvallend wist te uitten.

Vaak een emotionele strijd met de natuurlijke elementen van het leven.  Woont en werkt inmiddels alweer geruime tijd in ons land.
Maar de roots blijft de bron van inspiratie waarin Cellier met bladgoud, zilver en koper folies de grenzen van het bijkans onzichtbare licht laat weerspiegelen in de fraaie olieverfschilderijen.

Claudia CellierPakkend het ambachtelijke inclusief de creatieve invalshoek. Dit alles in de sfeervolle landelijke omgeving van het Groene Hart bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp. Opvallend de frisse weidse ruimte dat staat voor de bron van inspiratie om kunst en cultuur tastbaar te maken.

De tentoonstelling Kunst in de Polder met de schilderijen en tekeningen van Claudy Cellier is bij Galerie Kolff te zien van 27 augustus tot en met 17 september 2023. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur of na telefonische afspraak. Het adres van Galerie Kolff is Noordbuurtseweg 2, Zoeterwoude Dorp. Het telefoonnummer is 071 – 5801458.

Berkel is Topklasser!!

Een unieke mijlpaal voor de ploeg uit Lansingerland. De vrouwen zijn kampioen in de Hoofdklasse A en promoveren naar de Topklasse. Een prestatie van ongekende klasse om als nieuwkomer of promovendus direct deze slag te slaan.

Berkel Kampioen
Als we teruggaan in de historie werd de meisjes- en vrouwenafdeling van cvv Berkel (1961) in 1975 opgericht. Na de opbouw kreeg het blauw geel een duidelijke structuur. Promotie naar de Eerste Klasse, toentertijd de op een na hoogste klasse, werd in 2007 een feit. Berkel ontsnapte een aantal keren ternauwernood aan degradatie in spannende beslissingswedstrijden.

Berkel Kampioen
Moeilijke duels tegen halve Eredivisie teams brak toch op en de ploeg degradeerde. Het was het befaamde jojo-effect maar in 2016 werd het team ongeslagen kampioen in de Tweede klasse.
In 2018 promoveerde de ploeg naar de Hoofdklasse en speelde in twee seizoenen vol overgave met wisselende maar wel degelijk hoopgevende resultaten.

Berkel Kampioen
De langdurige COVID-pandemie gooide echter roet in het eten. De technische staf vond het beter om in seizoen 2020-2021 een treetje lager te gaan om in de Eerste klasse uit te komen.

De ploeg in blauw en geel veroverde een seizoen later een periodetitel en promoveerde in 2022 naar de Hoofdklasse. Een reeks hele spannende promotiewedstrijden gingen daaraan vooraf. De trein denderde voort met een vooruitstrevend beleid waardoor dit huzarenstukje werd vereeuwigd. Het was heel brutaal doorstomen naar het allerhoogste amateurniveau.

Berkel Kampioen
Deze promotie naar de Topklasse is het hoogst haalbare en een mijlpaal in de organisatie van de Christelijke Voetbal Vereniging Berkel uit Lansingerland. Vervuld als grootste voetbalclub in de regio een duidelijke functie. Dit met landelijke uitstraling waarbij de belangen van het meisjes- en vrouwenvoetbal als voorbeeld kunnen dienen voor andere clubs.

Berkel Kampioen
Een overduidelijk technisch beleid met visie vanuit de vrouwencommissie en dat al jarenlang. Het was soms een treetje lager om voorts weer twee stappen voorwaarts te gaan om te stralen als echte sterren in het koninklijk blauw en echte goudgeel.

Berkel Kampioen
Felicitaties aan de speelsters, technische- en medische staf, de meisjes- en vrouwencommissie en het bestuur van cvv Berkel. De prachtige KNVB-medailles werden uitgereikt door David Nunez die speciaal uit de wouden van Zeist was gekomen om dit feest mee te maken.

Berkel Kampioen
Tevens was locoburgemeester/wethouder sport Leon Hoek van de gemeente Lansingerland aanwezig om de speelster en staf toe te spreken. De prachtige kampioensschaal met inscriptie werd uitgereikt door Johan van Aalst.

Berkel Kampioen
Lovende woorden van Berkel voorzitter Ricardo Rens aan de groep die het belang van de vrouwencommissie onder voorzitterschap van Jaap de Schipper en secretaris Johan van Aalst onderstreepte. Op fraaie wijze werden de kanjers een voor een het podium opgeroepen door Philip Verhagen met voor iedereen een persoonlijke getinte boodschap.
De festiviteiten namen na alle officiële handelingen een aanvang en het bleef nog lang onrustig daarbij cvv Berkel.

Meer van de feestvreugde ziet u hier

Berkel verslaat Klarenbeek en is kampioen

Berkel zorgde voor winst op naaste concurrent Klarenbeek en werd met dit resultaat kampioen van de Hoofdklasse vrouwen. Het werd in een sfeervolle ambiance van Sportpark Het Hoge Land een 2-1 overwinning. Een stand die bij de pauze al op het scorebord prijkte.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
De uitslag had hoger kunnen uitvallen als de meiden de zenuwen beter onder controle hadden weten te houden. De doelpunten werden gescoord door Lindy Hogendoorn en Demi Verlangen. Voor Klarenbeek scoorde Thirza Beunk de aansluitingstreffer. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Lennard Robbemond uit Delft die een prima wedstrijd floot.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
Berkel maakt een prachtseizoen door dat nu werd afgesloten met een kampioenschap. Maar ook voor Klarenbeek was dit een competitie waar met trots op teruggekeken kan worden. Met een eerste periodetitel op zak wordt aan de nacompetitie gestart maar promoveren naar de Topklasse is niet het sportieve doel. Voor de technische staf van Klarenbeek is Hoofdklasse voetbal het hoogst haalbare.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
Vuurwerk vooraf in een uitstekende atmosfeer en met een heerlijk zonnetje. Berkel startte uitstekend met een actie in de derde minuut van Allyssa Daal die het leer tegen de staander aan schoot.  Twee minuten later kwam Berkel wel op voorsprong. Lindy Hogendoorn op avontuur en met een prachtige geplaatst schot krulde het leer in de kruising achter doelvrouw Marieke Brugman.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
Berkel op voorsprong en had het heft in handen. Kreeg mogelijkheden om de stand te verdubbelen maar dat lukte toch niet. Nervositeit wellicht en bij Klarenbeek was het Sanne van Dijk die actief de aanval opzocht.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
In de 17e minuut kwam Berkel op een 2-0 voorsprong. Een voorzet van Allyssa Daal bereikte precies op maat aanvoerster Demi Verlangen die prachtig afrondde.
Wat een weelde voor de thuisploeg maar de ploeg liet de teugels wel vieren. Daardoor kwam Klarenbeek meer en meer in het spel voor met zelfs gevaarlijke acties van weer Sanne van Dijk en Britt Peters maar Berkel doelvrouw Bianca Troost greep uitstekend in.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
Druk van Klarenbeek en dat had in de 35e minuut succes. Een onoverzichtelijke scrimmage in de doelmond voor Bianca Troost en daar profiteerde Klarenbeek aanvoerster Thirza Beunk van om het leer over de doellijn te werken.
Berkel toch wat aangeslagen maar voor de pauze kregen Isabel van Ommen en Allyssa Daal toch een paar uitstekende mogelijkheden maar gescoord werd er niet.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
Na de pauze kreeg Lindy Hogendoorn een prima kans en van afstand probeerden Demi Verlangen en Isabel Heinsbroek sluitpost Marieke Brugman te verschalken. Dat lukte niet en de beste kans was zelfs voor Klarenbeek’s Britt Peters die de bal tegen de lat kopte in de 76e minuut. Dat buiten het bereik van Bianca Troost. Een gelijke stand zou de verhoudingen echter niet juist hebben weergegeven maar ook dan was Berkel kampioen.
De succesvolle maar scheidende coach Sanne Dekkers probeerde met aanwijzingen de nervositeit onder de speelsters in te dammen. Dat lukte en Berkel kreeg weer vat op het spel.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
De afscheidnemende Lindy Hogedoorn kreeg vijf minuten voor tijd een publiekswissel maar net daarvoor kwam ze in botsing met sluitpost Marieke Brugman die heel ongelukkig ten val kwam. Met pijn in nek en borstbeen werd de wedstrijd stilgelegd en een ambulance onderweg.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
Beide teams wilde graag de wedstrijd voltooien en het restant werd op een ander veld afgewerkt. In de resterende minuten gebeurde niet veel meer maar na het laatste fluitsignaal brak het feest los.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
Het is een feit dat Berkel komend seizoen op het hoogst mogelijke podium speelt.
Wel kregen wij bericht van Marieke Brugman dat er gelukkig niets gebroken of andere problemen waren. Katrijn Daenen en Emmelie Dekker en andere bestuurs- en stafleden werden dankgezegd voor de medische en mentale ondersteuning. ‘Het is stijf en beurs en daarvoor teken ik’, aldus Marieke Brugman die tevens de felicitaties overbracht.

Lees alles over Marit, de Pupil van de Week bij Berkel tegen Klarenbeek
Meer beelden van de wedstrijd ziet u hier

Uit het goede hout gesneden

Bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp de opening van dit seizoen met houtsneden en schilderijen van Anne Istas. Het is de meest ideale plek in het Groene Hart voor exposities waar natuurlijke elementen elkaar ontmoeten.

Anne Istas
Kunstenaar Anne Istas uit Voorschoten ronde haar studie Grafiek in 1977 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in ’s-Gravenhage.
Vooral houtsneden maken was haar passie. Vooral gelinkt aan de essentie van het onderwerp. Istas speelt met lijnen die de basis vormen voor composities. Vult vervolgens de vlakken met krachtige kleuren. Wel opvallend maar uiterst harmonieus. Vooral de ambachtelijke kant nodigt uit om in alle rust de invloeden tot je te nemen. Zelf zegt ze hierover: ‘Het schetsen en tekenen is een ontwikkelingsproces. Kijk naar de omgeving en laat je inspireren door sfeer, wolken en kleuren’.

Anne Istas
Tegenwoordig laat Anne Istas zich inspireren door bloemen, landschappen, stadsgezichten en huizen waarvan de daken het meest opvallen. Fleurig en kleurig in olieverf uitgevoerd.

Vooral het creatieve aspect van het op ambachtelijke wijze vervaardigen van houtsneden is treffend. In de landelijke omgeving van het Groene Hart bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp met de frisse weidse ruimte blijft de bron van inspiratie om kunst tastbaar te maken.

De tentoonstelling Kunst in de Polder met houtsneden en schilderijen van Anne Istas is bij Galerie Kolff te zien van 13 mei tot en met 28 mei 2023. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur of na telefonische afspraak. Het adres van Galerie Kolff is Noordbuurtseweg 2, Zoeterwoude Dorp. Het telefoonnummer is 071 – 5801458.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: