Berkel onderuit tegen Ter Leede

In de Topklasse vrouwen het duel tussen Berkel en Ter Leede uit Sassenheim. Een belangrijke wedstrijd want de twee kemphanen hadden de punten hard nodig om niet af te dalen naar de onderste plaatsten op de ranglijst.  Ter Leede ontpopte zich als de betere partij in een overigens matig duel. De weersomstandigheden waren ook niet best met veel regen en een gure wind.

cvv Berkel - vv Ter Leede
Ter Leede kwam in de eerste helft op voorsprong via een doelpunt van Anne  Sellies en van elf meter scoorde Celia Chee voor Berkel de gelijkmaker. Na de pauze was het Romy Dalebout die na een paar minuten spel een vrije trap knap in de touwen schoot. Een 1-2 winst voor Ter Leede en dat was zeker niet onverdiend. De wedstrijd stond onder leiding van Wisse Maas uit Rotterdam en hij werd geassisteerd door Rob Zegers en Ronald Lamens.

cvv Berkel - vv Ter LeedeKoud, regenachtig en guur weer op Sportpark het Hoge Land in Lansingerland. De Pupil van de Week schoot het leer achter doelvrouw Lot Hemminga van Ter Leede in de touwen en de ogen gericht op de twee ploegen die punten moeten scoren voor lijfsbehoud in de Topklasse. Een duel in de kelder van de hoogste amateurklasse maar het predicaat Topklasse was nu niet aan de orde.

cvv Berkel - vv Ter Leede
Ter Leede had het beste van het spel en opende sterk met mogelijkheden via Yara Bes, Justine Jansen en Romy Dalebout.
Pas in de zevende minuut de eerste serieuze aanval van Berkel met gelegenheids aanvalster Jonna Hulshof die toch een fraaie mogelijkheid kreeg. In de ploeg van coach Mohamed Bensaid veel omzettingen vanwege blessures.

cvv Berkel - vv Ter LeedeIn de eerste fase een gelijkwaardige strijd maar na zo’n 15 minuten kregen de meiden uit Sassenheim het middenveld in handen. Daardoor creëerde de ploeg van coach Hassan Azoum meer kansen via Suzanne Zee, Romy van Beelen en Anne Sellis. Berkel onder druk en sluitpost Bianca Troost hield Berkel op wonderbaarlijke wijze in de wedstrijd. Maar dan toch kwam Ter Leede in de 31e minuut op een verdiende voorsprong. Het was Anne Sellies die Bianca Troost de gang naar het net liet maken.

cvv Berkel - vv Ter LeedeEen minuut later had het door diezelfde Sellies zelfs 0-2 kunnen worden maar dat feest ging niet door. In de 35e minuut haalde Noa Vonk Faith Parto in de zestien onderuit. De terecht toegewezen elf meter trap werd door Celia Chee onberispelijk ingeschoten en 1-1 de stand bij rust.

cvv Berkel - vv Ter LeedeNa de warme thee kreeg Jonna Hulshof bij de eerste aanval een goede mogelijkheid. Maar het gebeurde toch aan de andere kant. Een vrije trap in de 47e minuut werd door Romy Dalebout onder sluitpost Bianca Troost door in het net geschoten.

cvv Berkel - vv Ter Leede
Ter Leede op een 1-2 voorsprong en wilde heel duidelijk meer. Wel kansen maar Nadia Kain, Demi Verlangen, Peta Houting, Femke van der Burg en Whitney Morien hielden stand. De thuisploeg moest het hebben van de stilstaande momenten om gevaarlijk te worden.

cvv Berkel - vv Ter Leede
In de 70e minuut toucheerde Celia Chee uit een vrije trap de lat terwijl later Sarissa van de Meer van Ter Leede dat ook flikte.

cvv Berkel - vv Ter LeedeUit een hoekschop wel het dreigende gevaar van Berkel in de zestien voor doelvrouw Lot Hemmiga maar het leer trof geen doel. Kenmerkend in de tweede helft de vele onderbrekingen vanwege blessures.

cvv Berkel - vv Ter Leede
Bianca Troost kwam vijf minuten voor tijd met geel nog goed weg om buiten de zestien Anne Sellies tegen het kunstgras te werken. Anouk Bernoster en Demi Verlangen probeerden het nog wel net als Peta Houting om dat ene gaatje te vinden maar de Sassenheimse gelederen waren gesloten. De laatste kans was voor Yara Bes van Ter Leede maar ook deze mogelijkheid trof geen doel.

cvv Berkel - vv Ter LeedeEindstand 1-2 in het voordeel van Ter Leede en daar waren de speelsters en staf bijzonder blij mee. De Sassenheimers kunnen weer omhoog kijken. Voor Berkel zijn de druiven zuur en donkere wolken pakken zich samen. De promovendus heeft het juiste ritme, structuur en beleving nog niet onder controle. De tijd dringt echter wel voor de ploeg die juist de punten heel hard nodig heeft.

cvv Berkel - vv Ter LeedeKomende zaterdag gaat Berkel naar Katwijk om het op te nemen tegen Rijnvogels. Aanvang op Sportpark de Kooltuin is om 14.30 uur. Ter Leede ontvangt thuis op Sportpark de Roodemolen de rode lantaarndrager van de Topklasse Bekkerveld. De aftrap is om 14.00 uur.

Meer beelden van Berkel tegen Ter Leede ziet u hier
Lees alles over Berkel’s Pupil van de Week Megan

ARC bindt ook WV-HEDW aan de zegekar

Van sprankelend voetbal was geen sprake maar ARC beloonde zich wel met drie punten. Het tweede team van het Amsterdamse Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Door Winst kwam naar Sportpark Zegersloot en gaf goed partij. Maar de thuisploeg speelde het spelletje toch net iets efficiënter alhoewel slordig werd omgegaan met de hoeveelheid mogelijkheden.

sv ARC - WV-HEDW II
Bij rust was het een magere 1-0 via een slimme kopbal van Vera Prins. Na de pauze scoorde Racing aanvoerster Shemaine Verkleij tweemaal waardoor de eindstand 3-0 werd in het voordeel van de koploper in de Tweede Klasse B.
De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Fred Overbeek die een prima wedstrijd floot. Hij werd geassisteerd door Debora van der Meer en Ed Veltrop.

sv ARC - WV-HEDW II Hervatting van de competitie in het jaar 2024. ARC de fiere koploper en daar wil iedere tegenstander wel van winnen. Ook het uit Amsterdam afkomstige tweede team van WV-HEDW. Ofwel de leeuw op het shirt z’n werk laten doen om de andere ploeg, ook met een leeuw voorop, even onderuit te halen. Trouwens het zou volgens Floor de Adelhart Toorop wel gaan om de beste en gezelligste vereniging uit Amsterdam.

sv ARC - WV-HEDW II
ARC startte met iets meer overtuiging en trok direct ten strijde. In sportieve zin uiteraard maar het eerste gevaar kwam wel van Laure Soepenberg die net naast schoot. De thuisploeg wakker geschud en kansen nu voor Julia Samson, Eveline Wels en Shemaine Verkleij.

sv ARC - WV-HEDW II In de 13e minuut kwam ARC op voorsprong. Een eerste hoekschop leverde direct resultaat op. Shemaine Verkleij schoot het leer in de doelmond en de slimme Vera Prins kopte de bal achterwaarts in de touwen.
ARC op voorsprong maar de Amsterdamse meiden namen wel het initiatief over. Lieke Andeweg de voorzet en Laure Soepenberg de kans.

sv ARC - WV-HEDW II
Rianne Zwaan en Britt de Wit hadden hun handen vol aan de beweeglijke Roos Knibbeler en Cato Hom. De ploeg van coach Bert Reus zocht heel brutaal de aanval maar sluitpost Romy Toebosch hield stand. Dat had Romy vooraf al gefluisterd, dus gebeurde dat ook.

sv ARC - WV-HEDW II Na een half uur spel nam ARC het heft weer in handen. Britt de Wit kreeg de gelegenheid het van afstand te proberen. Eveline Wels schoot in handen van doelvrouw Zoë Abbink en Vera Prins toucheerde de dwarsligger. Kansen maar geen doelpunten voor het team van coach Janet Griffioen.

sv ARC - WV-HEDW II In de eerste paar minuten van het tweede deel vergat ARC verder afstand te nemen. Eveline Wels kreeg een uitstekende mogelijkheid maar doelvrouw Zoë Abbink onderschepte het leer. Ook een inzet van Shemaine Verkleij werd de prooi van Abbink die haar team wel in de wedstrijd hield.

sv ARC - WV-HEDW II In de 51e minuut dan toch de bevrijdende treffer voor de Alphense Racing. Aanvoerster Shemaine Verkleij scoorde fraai na een pass van Ruby Gerritsen en deed de 2-0 prijken op het scorebord.
Aan de andere kant toch de drang om de eer te redden. Rozan Snoek en Laure Soepenberg waren er dichtbij maar Romy Toebosch hield zich aan haar woord en greep uitstekend in.

sv ARC - WV-HEDW II
De wedstrijd was met nog een kwartier op de teller gespeeld. De rood zwarte ploeg liet het voor wat het was maar daar was de technische staf niet zo gelukkig mee. De niet geheel fitte Shemaine Verkleij pikte haar verantwoordelijke taak weer op en verdeelde het spel uitstekend. Doelvrouw Zoë Abbink was een echte sta in de weg en bijkans niet meer te passeren.

sv ARC - WV-HEDW II
Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was het Shemaine Verkleij die zich heel knap vrijspeelde tussen Fé Spaan en Roos Knibbeler en via de staander de eindstand bepaalde op 3-0.

sv ARC - WV-HEDW II Twee aan elkaar gewaagde kemphanen waarbij de thuisploeg soms te nonchalant speelde, wel veel kansen creëerde maar te weinig verzilverde. De Amsterdamse ploeg probeerde het wel maar de stootkracht te gering en liepen zich vast op de stugge Alphense verdedigsters.
De 3-0 eindstand volkomen juist en de Amsterdamse doelvrouw Zoë Abbink redde veel. ARC op koers maar iedere ploeg wil graag de punten van de koploper afsnoepen. Daar moeten de speelsters zich wel van bewust zijn.

sv ARC - WV-HEDW II Komende week bekervoetbal voor de Alphense Racing. De ploeg gaat naar Rotterdam om aan te treden tegen het optimaal scorende NOC Kralingen. De wedstrijd op Sportpark Toepad begint om 11.00 uur.
Voor de competitie speelt WV-HEDW op 24 februari tegen Wartburgia. De Amsterdamse derby neemt om 14.30 uur een aanvang op Sportpark Middenmeer.
Ook ARC speelt dan in Amsterdam. Ajax ontvangt op De Toekomst de Alphense Racing en de aftrap is om 14.00 uur.

Meer beelden van ARC tegen WV-HEDW ziet u hier

ARC wint van Quick Boys maar overtuigt niet

ARC tegen Quick Boys is van oudsher een beladen derby. Vooral bij de mannen trok het veel supporters van beide verenigingen. In de Steenstraat en later de Oranje Nassausingel. De tijden zijn nu anders en Quick Boys, de kampioen van vorig seizoen van de Derde klasse, promoveerde zonder puntverlies. Echter de meiden uit Katwijk staat nu puntloos laatste terwijl ARC koploper is in de Tweede Klasse B. Dan zou je verwachten dat het voor de Alphense Racing een gelopen koers zou zijn maar zo werkt een derby nu eenmaal niet.

sv ARC - kvv Quick Boys
ARC speelde met angst en meer tegen zichzelf terwijl de speelsters van Quick Boys in feite het spel, zeker in de eerste helft, heel brutaal in handen had. Je zou niet zeggen dat de ploeg van coach Casper van Iterson nog zonder punten is.

Een derby maar ondermaats voor de Racing want best was het allemaal niet. Of was het Quick Boys de op juiste wijze de vinger op de zere plek legde. In de eerste helft was het wel de thuisploeg van coach Janet Griffioen dat een optimaal rendement creëerde van de handvol kansen en met 2-0 voor kwam via fraaie afstandsschoten van aanvoerster Shemaine Verkleij.

sv ARC - kvv Quick Boys
In de tweede helft verhoogde ARC het tempo en Vera Prins schoot raak. Meer mogelijkheden waren er wel degelijk maar de jeugdige talentvolle doelvrouw Emma Vooijs greep een aantal keren goed in. Als je dan zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Het was Tirza Kromhout die vanuit een moeilijke hoek doelvrouw Romy Toebosch de gang naar het net liet maken. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Richard van den Berg uit Rotterdam die een goede wedstrijd floot. Hij werd geassisteerd door Debora van der Meer en Robbert Varkenvisser.

sv ARC - kvv Quick Boys
Pupil van de Week Vajen nam de aftrap en omzeilde als een echte prof de robuuste Katwijkse verdedigsters. Ook doelvrouw Emma Vooijs had het nakijken en Vajen liet wel even zien hoe simpel voetbal kan zijn.

sv ARC - kvv Quick Boys
De kanjer uit de meiden onder elf wist als geen ander hoe je moet scoren. Of dat van invloed was weten we uiteraard niet maar Quick Boys startte goed aan de derby met degelijk samenspel. ARC was te afwachtend maar het was aanvoerster Shemaine Verkleij die in de zevende minuut na een pass van Kassandra Schmidt van zo’n slordige 25 meter onhoudbaar de bal in de touwen schoot. Een fraaie krul, steevast in het kruis en ARC op voorsprong.

sv ARC - kvv Quick Boys
Maar Quick Boys was niet onder de indruk en had het middenveld in handen. Caroliene Jonker met een fraaie beweging gevolgd door een mogelijkheid van Anneroos van der Marel. Maar daar stak Britt de Wit een stokje voor. Trouwens De Witt en Rianne Zwaan hielden met Romy Toebosch de rood-zwarte gelederen gesloten.

sv ARC - kvv Quick Boys
Ook Vera Timmer en Judith Jonker waren actief en dan toch was het Rianne Zwaan die op snelheid de gaten mocht dichtlopen. En die deed dat met verve.

sv ARC - kvv Quick Boys
Na 30 minuten spel was het Caroliene Jonker die een vrije trap net over schoot. Koploper ARC stelde daar te weinig tegenover. Eveline Wels en Julia Samson met Jonne van der Giessen probeerden het wel maar kwamen er niet doorheen. Het was te statisch en de creativiteit ontbrak.

sv ARC - kvv Quick Boys
Het was dan toch weer Shemaine Verkleij die in de 33e minuut het verschil verdubbelde. Haalde opnieuw van afstand uit en schoot de 2-0 in de touwen.
Het spel van de Racing was ondermaats en te angstig. Wellicht om vooral geen fout te maken maar het rendement was wel maximaal.

sv ARC - kvv Quick Boys
Zorgen voor coach Janet Griffioen die in de pauze wel het een en ander duidelijk maakte aan de speelsters. Het tempo ging in de tweede helft naar een hogere versnelling en er werd meer bewogen. In de 48e minuut kreeg Eveline Wels de kans maar sluitpost Emma Vooijs bood redding. Zes minuten later een identieke situatie voor Wels maar weer die dekselse Vooijs die in de weg stond.

sv ARC - kvv Quick Boys
In de 59e minuut was het wel raak. Een fraai schot van Vera Prins die de 3-0 op het scorebord deed prijken. Twee minuten later was het Jonne van der Giessen die een uitstekend kans kreeg maar ook deze inzet werd gestopt.

sv ARC - kvv Quick Boys
ARC had de touwtjes nu in handen en maakte het spel. Er was alleen geen doorkomen aan hoewel de druk werd opgevoerd. Een serie hoekschoppen maar het lukte niet. Een bal tegen de staander en net naast. Vette pech uiteraard en een kopbal van Shemaine Verkleij trof ook al geen doel.

sv ARC - kvv Quick Boys
Als je dan zelf niet scoort valt het doelpunt meestal aan de andere kant en zo geschiedde. Dat deed geheim wapen Tirza Kromhout die bij rust werd ingebracht. Vanuit een lastige hoek schoot Kromhout in de 67e minuut het leer over Toebosch en 3-1 de stand.

sv ARC - kvv Quick Boys De wedstrijd was gespeeld en het vuur gedoofd. Alhoewel sluitpost Romy Toebosch nog even haar klasse toonde om gestrekt een vrije trap van Caroliene Jonker te onderscheppen. Ook de Racing kreeg wat mogelijkheden en de onderlinge sportieve strijd kabbelde naar het einde. De stand bleef staan zoals het was met 3-1 voor ARC.

sv ARC - kvv Quick Boys
ARC won de derby maar het spel was ondermaats voor een koploper. Daar was aanvoerster Shemaine Verkleij het na afloop mee eens maar ze was wel degelijk blij met de drie punten. Daar was het natuurlijk wel allemaal om te doen voor de rood zwarte ploeg.

sv ARC - kvv Quick Boys
Quick Boys speelde zeker niet als hekkensluiter maar heeft het tij niet mee. Komende week speelt Quick Boys thuis tegen WV-HEDW. De aanvang op Sportpark Nieuw Zuid is om 12.15 uur.

ARC neemt het in Amsterdam op tegen de Drieburg bewoonsters van Wartburgia. De aanvang van dit sleutelduel in de Tweede Klasse is om 16.00 uur.

Meer beelden van ARC tegen Quick Boys ziet u hier.

ARC pakt volle buit tegen Ajax

De volle maan had zijn werk gedaan. Liet een paar uur voor de wedstrijd het licht van de zon gereflecteerd schijnen op de velden van Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn. Het gaf de speelsters van de Alphense Racing de kracht om juist nu toe te slaan.
Immers 40 jaar geleden kwam ook Ajax naar Alphen aan den Rijn om het Sportpark in te wijden. Ajax won na een 0-1 ruststand met 0-4. Opvallend feit was dat Ronald Koeman zijn eerste doelpunt scoorde voor de Amsterdamse ploeg en daarmee de ruststand bepaalde.

sv ARC - afc Ajax

Nu weer een opvallend gebeuren want het was een weerzien met een aantal meiden die het vrouwenvoetbal groot hebben gemaakt. Onder andere Claudia van den Heiligenberg, Patricia Keeldar, Franca van de Kuilen, Dyanne Bito en balvirtuoos Babiche Roof.
Het was dus genieten op Zegersloot want ARC drukte in de eerste helft met sterk aanvallend voetbal een duidelijk stempel op het duel in de Tweede Klasse B. De meiden onder aanvoering van Shemaine Verkleij liepen heel gemakkelijk uit naar een 4-1 ruststand.

sv ARC - afc Ajax
In de tweede helft kreeg ARC mogelijkheden om van te watertanden maar het was toch Ajax dat twee maal scoorde. Eindstand 4-3 maar wel degelijk een dik verdiende overwinning van de Alphense Racing.
sv ARC - afc AjaxHet duel stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Wesley Kamping die een uitstekende wedstrijd floot en duidelijk de nieuwe regels communiceerde. Kamping werd geassisteerd door Andre Herreveld en Henk Immerzeel. In de week van de scheidsrechter complimenten voor het arbitrale trio.

sv ARC - afc Ajax

Een kwartier later dan gepland de aftrap van Babiche Roof. Die liet Pupil van de Week Ellemijne uit de MO13-3 van ARC heerlijk slalommen door de Ajax linies. Schoot het leer als een echte prof achter Ajax sluitpost Daniëlle de Bruin en mocht daarna in de dug-out de wedstrijd volgen. Dat was super vet cool.

sv ARC - afc Ajax
ARC bepaalde en de ploeg van coach Janet Griffioen nam in de vierde minuut al afstand. Het was aanvoersters Shemaine Verkleij die loeihard het leer achter De Bruin in de touwen schoot. De eerste tegenstoot van Ajax was in de elfde minuut met een actie van Babiche Roof die het leer via de onderkant van de lat weer in het veld zag caramboleren.

sv ARC - afc Ajax
ARC gewaarschuwd en in de 14e minuut was het opnieuw Shemaine Verkleij die met een geplaatst schot in de uiterste hoek raak schoot.
De rood zwarten hadden de smaak te pakken en zette Ajax heel knap vast op eigen helft. Britt de Wit profiteerde bijna en aan de andere kant was het Zoë de Ruiter met Franca van de Kuilen die op avontuur ging. Dit echter zonder resultaat maar het tij keerde wel en er kwam meer structuur in het Amsterdamse spel. Suzanne Marees met de pass op Linda Bakker maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.

sv ARC - afc Ajax In de 28 minuut had Babiche Roof de hoek voor het uitzoeken na een pass van Linda Bakker en schoot de aansluitingstreffer in de touwen. ARC weer wakker geschud en met Nathalia Marta Sudomirska, Iris de Vries, Eveline Wels en Britt de Wit werd de aanval gezocht. Dat met succes want in de 36 minuut scoorde na een fraaie aanval Iris de Vries de 3-1.

sv ARC - afc Ajax
Ajax deelde met Pascalle Tang, Suzanne Marees en Zoë de Ruiter wat speldenprikken uit maar in de 40e minuut was het opnieuw ARC dat scoorde. Britt de Wit de initiator op rechts en het was uiteindelijk Vera Prins die het leer over de doellijn schoot. De 4-1 prijkte glansrijk bij rust op het scorebord.

sv ARC - afc Ajax Na de pauze in de 47e minuut haalde Britt de Wit Patricia Keeldar onderuit in de zestien. De toegekende elf metertrap werd feilloos ingeschoten door Babiche Roof die haar tweede van de middag scoorde.

sv ARC - afc Ajax In het vervolg van het duel kreeg de Alphense Racing kans op kans om verder uit te lopen. De aanvalster verzuimden echter maar ook Ajax doelvrouw Daniëlle de Bruin was een echte sta in de weg. Als je dan zelf niet scoort valt meestal het doelpunt aan de andere kant.

sv ARC - afc Ajax
Het Ajax van coach Patrick Schuurman kreeg wel degelijk die kansen maar Rianne Zwaan, Femke van Hooije, Meike van Daalen de Jel, Iris de Vries, Rianne van der Salm en niet te vergeten doelvrouw Romy Toebosch hielden stand.

De aanvallen van ARC waren opvallend met Jonne van der Giessen en Eveline Wels. Die kregen het leer met geen mogelijkheid tussen de palen. Hoeveel kansen heb je nodig terwijl het in het eerste deel vlekkeloos liep.

sv ARC - afc Ajax Twee minuten voor het laatste fluitsignaal van leidsman Wesley Kamping was het dan toch de uiterst slimme Babich Roof die met een prachtige lob de eindstand op 4-3 bepaalde.

sv ARC - afc Ajax
Met name in de eerste helft prachtig voetbal en gezien de mogelijkheden die ARC creëerde in de 90 minuten een dik verdiende overwinning. Voor Ajax was wellicht het aanvangsuur wat te vroeg waardoor de ploeg wat trager op gang leek te komen. ‘Het liep niet echt zoals het zou moeten’, vertelde Daniëlle de Bruin.

Winnend coach Janet Griffioen van ARC straalde na afloop van oor tot oor met dit positieve resultaat en de drie punten. Aandachtspunt voor de trainingen van komende week is het afwerken ofwel scoren. ‘We hadden verder afstand moeten nemen en als dat niet gebeurt kan je in de problemen komen’.

sv ARC - afc Ajax
De basis is gelegd. Echter voor meer structuur en continuering van het vrouwen- en meidenvoetbal bij de Alphense Racing Club zal er toch iets meer water door de Oude Rijn moeten stromen. Komende week ontvangt Ajax op Sportpark De Toekomst plaatsgenoot WV-HEDW. Aanvang is 14.00 uur. ARC gaat naar Voorhout om aan te treden tegen Foreholte. Op Sportpark Elsgeest is de aftrap om 15.00 uur.

Meer beelden van ARC tegen Ajax ziet u hier
Ronald Koeman scoort tegen ARC

ESTO onderuit tegen ARC

In Bodegraven kwam thuisploeg ESTO er niet aan te pas tegen ARC uit Alphen aan den Rijn. Een eenzijdige strijd onder leiding van scheidsrechter Groeneveld alhoewel dat in de eerste helft niet naar voren kwam. Bij rust was de stand 0-2 in het voordeel van de Racing en na rust tikte de formatie van coach Janet Griffioen lekker door en prijkte na 90 minuten strijd onder te warme temperaturen de 1-7 op het scorebord. Aanvoerster Shemaine Verkleij scoorde vier doelpunten. ARC gaat verder in de bekerstrijd na twee gewonnen wedstrijden.

vv ESTO - sv ARC
Derde klasser ESTO ontving tweede klasser ARC in de poulefase van de KNVB-beker. De eerste helft was aantrekkelijk om te zien waarbij de beide kemphanen elkaar aardig in evenwicht hielden. ARC kwam in de 9e minuut op voorsprong via een doelpunt van Eveline Wels maar het gevaar kwam van de meiden van coach Coby Lissenburg.

vv ESTO - sv ARC
In de afwerking kwam de thuisploeg te kort en de regie van het duel trok ARC naar zich toe. Ook bij de rood zwarte aanvalsters ontbrak het echte killers instinct terwijl sluitpost Pascal de Mik met fraaie reddingen de thuisploeg in de wedstrijd hield.
Pas in de 45e minuut scoorde de Alphense Racing de tweede treffer. Het was Britt de Wit die doelvrouw Pascal de Mik de gang naar het net liet maken.

vv ESTO - sv ARC
In het tweede deel van het duel was het ARC dat met overtuiging de klus beslechtte. De chips in de pauze hadden het gewenste effect samen met wat tactische omzettingen.
In de 48e minuut was het Racing aanvoerster Shemaine Verkley die de derde treffer voor haar rekening nam. Een minuut later werd het 0-4 via een fraai doelpunt van Eveline Wels.

vv ESTO - sv ARC
In de 58e minuut scoorde Shemaine Verkleij de 0-5. Dat ging de thuisploeg toch wel iets te ver en Fleur van Donk schoot het leer achter Romy Toebosch in de touwen.

vv ESTO - sv ARC
In de 80e en 82e minuut was het opnieuw Shemaine Verkleij die scoorde en daarmee de 1-7 eindstand bepaalde.

vv ESTO - sv ARC
ARC in ieder geval door na twee gewonnen wedstrijden. Zaterdag komt Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel naar Sportpark Zegersloot voor het laatste duel in de poulefase. Aanvang is 11.00 uur. ESTO ontvangt in Bodegraven Bernardus uit Hazerswoude Rijndijk. Aanvang van dit bekerduel is 14.30 uur.

Meer beelden van ESTO tegen ARC ziet u hier.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: