Berkel verslaat ACV met 2-1

De laatste thuiswedstrijd van Berkel van dit seizoen in de Topklasse werd in winst omgezet. Na een 0-0 stand bij rust werd het tegen het sterke ACV uit Assen 2-1. Het was de tweede winstpartij van de thuisploeg dit seizoen en een dik verdiende die hoger had kunnen uitvallen. De meiden van Ricardo Rens wilde het trouwe thuis publiek toch wat laten zien en dat gebeurde. De basis was inzet en karakter waarbij alle neuzen dezelfde kant op stonden.

cvv Berkel - ACV
ACV speelde het spelletje technisch wel op een hoger niveau maar had de pech dat Berkel sluitpost Bianca Troost een aantal keren uitstekend ingreep. En de ploeg van coach Hans Kamphuis vocht soms meer tegen zichzelf. Uiteraard was deze wedstrijd voor de ploeg uit Assen niet meer van belang maar het kwam wel voor de buit. De doelpunten werden gescoord door Jennifer Beharie voor Berkel en de gelijkmaker vanaf elf meter werd door Gabriella Hut ingeschoten. De winnende treffer kwam van het hoofd van Jonna Hulshof.

cvv Berkel - ACV
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Patrick de Geus uit Nieuwerkerk aan den IJssel die een perfecte wedstrijd floot. Hij werd geassisteerd door Martijn Staal en Ronald Lamens.

cvv Berkel - ACVVoor de aanvang van het duel op sportpark Het Hoge Land in Lansingerland werd een minuut stilte in acht gehouden vanwege het overlijden op zaterdag 4 mei van de in 1945 geboren mevrouw Rens Groenendijk. De clubvlag halfstok ter nagedachtenis van het Lid van Verdienste van Berkel die in het verleden de voetballertjes naar de omringende verenigingen reed en actief was in de kantine.

cvv Berkel - ACVNa deze indrukwekkende ijzige stilte was het de beurt aan Eleanor die als Pupil van de Week liet zien op welke wijze je moet scoren. Prachtig voor de kleine meid en dat was direct al een inspiratiebron voor Jonna Hulshof die de aanval zocht. Aan de andere kant was het Marith Jaeger met een kans maar sluitpost Bianca Troost greep in.

cvv Berkel - ACV
In de eerste tien minuten een gelijkwaardig duel met een technisch vaardiger ACV. In de 14e minuut kreeg Faith Parto een tweetal mogelijkheden. Slim en snel maakte ze op links meters maar had geen geluk met de inzetten. Denise Boes en Gabriella Hut waren de sta in de weg voor Parto. Bij ACV waren het Marith Jaeger, Dionne Keizer en Marleen Beenker die voor gevaar zorgden.

cvv Berkel - ACV
Na de drinkpauze nam Berkel het initiatief over van ACV. Jonna Hulshof kreeg een prima kans gevolgd door inzetten van Faith Parto en Celia Chee welke door doelvrouw Isabella Slump werden onderschept. Aan de andere kant schoot Lisa Velthuis loeihard voorlangs en ook Marith Jaeger en Chantal Nijboer kregen mogelijkheden die door Bianca Troost vakkundig werd gepareerd.

cvv Berkel - ACVBerkel kreeg meer kansen met Jennifer Beharie en Nadia Kain die wel degelijk had moeten afdrukken. ACV kwam in de laatste fase van de eerste helft weer terug in het spel maar de counters van Berkel waren veel gevaarlijker. Jonna Hulshof kreeg een prima mogelijkheid maar het leer wilde er niet in net als trouwens een inzet van Lisa Velthuis aan de andere kant.

cvv Berkel - ACVIn de tweede helft werd het duidelijk dat Berkel uit was op een positief resultaat. Brutaal werd de aanval gezocht en op links een doorbraak van Faith Parto gevolgd door een hele keurige pass op de inkomende Jennifer Beharie. Die schoot het leer in de 47e minuut onhoudbaar van randje zestien hoog in de touwen.

cvv Berkel - ACV
Berkel op een verdienstelijke 1-0 voorsprong en de ploeg kreeg direct daarop nog twee niet te missen mogelijkheden. Faith Parto en Celia Chee hadden zomaar de kans om de stand te verdubbelen.

cvv Berkel - ACVDe bal rond en als jezelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant. Dat geschiedde want Marleen Beenker werd in de zestien onderuit gelopen. Het leer op de stip en wie anders dan Gabriella Hut schoot in de 50e minuut onberispelijk de gelijkmaker in het net. De stand weer in balans maar de druk van Berkel op de vesting van het team uit Assen bleef.

cvv Berkel - ACVIn de 59e minuut een vrije trap genomen door Anouk Angkotta die de bal in het hart van de doelmond bracht. De hoog opspringende Jonna Hulshof kopte het leer feilloos in de touwen en bracht daarmee de stand op 2-1.
Een terechte voorsprong maar de verdediging van de thuisploeg kwam gaandeweg meer onder druk te staan. Peta Houting, Demi Verlangen, Femke van der Burg, Reneé Rens en Donna de Vos moesten alle zeilen bijzetten op de aanvalsgolven te pareren.

cvv Berkel - ACVMaar de counters van Berkel waren scherp. Femke van der Burg kreeg zelfs een hele goede mogelijkheid en aan de andere kant speelde sluitpost Bianca Troost zich aardig in de kijker met wonderbaarlijke reddingen. We schrijven de 65e minuut met een bal van Marleen Beenker die iedereen al telde behalve de sluitpost zelf. Op de vraag na afloop aan Bianca Troost hoe ze dat flikte vertelde ze heel nuchter dat het ‘gewoon veel oefenen is’.

cvv Berkel - ACV
ACV veroverde terrein en had nog een kwartier om orde op zaken te stellen. Berkel gaf echter niets weg en de speelsters uit de Drentse hoofdstad speelden meer tegen zichzelf. Niets lukte meer en dat was wel de verdienste van de blauw gele ploeg die het spel vroegtijdig ontregelde en bovendien ook nog kansen creëerde via de enthousiaste Anouk Angkotta en aanvoerster Demi Verlangen. Maar de stand wijzigde niet meer.

cvv Berkel - ACVEen verdiende winst van Berkel dat een moeizaam seizoen meemaakt. Precies een jaar geleden werd de ploeg kampioen van de Hoofdklasse maar dit seizoen zit het vooral met de langdurige blessures niet mee en staat het laatste. Er is nog een ontsnapping om niet te degraderen mogelijk via de nacompetitie.
Voor ACV was het de afsluiting van een goed seizoen in de Topklasse. De ploeg eindigt keurig op een 7e plek met 25 punten met als landskampioen bij de amateurs Saestum uit Zeist. Zaterdag vertrekt Berkel naar Amsterdam om het op te nemen tegen Wartburgia. Aanvang van het duel op Sportpark Drieburg is om 12.00 uur.

cvv Berkel - ACVDaarnaast was er zaterdagavond nog een feestje in ’t Manneke. Twee kanjers die tezamen 140 jaar aftikten stonden centraal. Kees Learbuch ofwel de grote regelateur van de Berkel mannen en Ronald Lamens, de voormalige technische en tactische strateeg van de vrouwen, hielden een afterparty. Het bleef nog lang onrustig daar in Berkel maar de douze points waren voor het koppel!

Meer beelden van Berkel tegen ACV ziet u hier
Lees meer over Eleanor. De Pupil van de Week bij Berkel

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: