ARC II verslaat LSVV in doelpuntrijk duel

In een uiterst attractieve wedstrijd trokken de vrouwen van ARC aan het langste eind. Het leverde drie belangrijke punten op in een wedstrijd die na een 3-3 stand bij rust eindigde in een 5-4 overwinning voor de thuisploeg tegen het Leidse LSVV’70. Het was wel een verdiende overwinning. Vooral in de tweede helft had de thuisploeg met de vele mogelijkheden verder afstand moeten nemen.

sv ARC II - LSVV'70Prachtig mooi weer in Alphen aan den Rijn op Sportpark Zegersloot. Specifiek voor de wedstrijd in de Derde klasse E tussen het tweede vrouwenteam van ARC en LSVV’70 uit Leiden. De beide coaches, Nathalie Vosse van LSVV en Ton Griffioen van ARC, vertelden vooraf dat winst het doel was van de onderlinge tweestrijd. Dat was te zien want er werd flink aanvallend voetbal gespeeld. Het publiek kreeg dan ook bij vlagen goed voetbal opgediend. Bovendien was de strijd was vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal spannend en vloog de 80-jarige DC-3 Dakota Prinses Amalia over de velden.

sv ARC II - LSVV'70LSVV opende sterk met een paar goede mogelijkheden. De meiden van coach Nathalie Vosse kwam via Merel Roos in de zevende minuut op voorsprong. Een misverstand achterin bij ARC ging daar wel aan vooraf maar dat neemt niet weg dat Roos keurig afrondde. De Leidse ploeg maakte het spel, echter na een kwartier spel kwam de rood zwarte thuisploeg weer in beeld.

sv ARC II - LSVV'70
ARC probeerde een doorbraak te forceren maar de Leidse vesting was nog niet te nemen. Julia Samsom en Kirsten Nijhof waren er dichtbij maar pas in de 27e minuut kwam de Racing via Julia Samsom op gelijke hoogte.

sv ARC II - LSVV'70
Drie minuten later was het Annemarijn van de Hoorn die uit een scrimmage in de doelmond voor sluitpost Ruth Rietveld het net deed bollen. ARC dan wel op een voorsprong maar daar hadden de Leidse vrouwen geen boodschap aan. Het spel golfde op en neer in een vrij hoog tempo. Fraaie passes en soms technische hoogstandjes.
sv ARC II - LSVV'70
In de 33e minuut was het Lieske de Kleer die op aangeven van Merel Roos beide aan elkaar gewaagde kemphanen op gelijke hoogte bracht.
Na een mogelijkheid van Meike van Daalen de Jel voor ARC was het weer LSVV dat scoorde. De pass van Lieske de Kleer op Merel Roos die in de 36e minuut de Leidse meiden op een 3-2 voorsprong zette.

sv ARC II - LSVV'70
Dat zat bij de thuisploeg helemaal niet lekker. Druk werd gezet en kansen gecreëerd maar over de grond lukte het niet.
Wel in de 42e minuut met een perfect en scherp genomen hoekschop van Julia Samsom die door Kirsten Nijhof hoog in de lucht vol op het voorhoofd werd genomen. Het leer suisde fluitend de touwen in en wat een prachtige actie.

sv ARC II - LSVV'70Na de pauze met de 3-3 gelijke stand kon het nog alle kanten op, echter ARC trok wel het initiatief naar zich toe. De meiden van Ton Griffioen hadden ook vette pech dat de dwarsligger een aantal keren werd geraakt in plaats van het net. Verder afstand nemen was er ondanks de mogelijkheden nog niet bij.

sv ARC II - LSVV'70
Pas in de 66e minuut was het wervelwind Sheraya Mangal die na een fraaie actie vernietigend uithaalde en ARC op een verdienstelijke 4-3 voorsprong zette.

Goed voetbal van de beide ploegen en opnieuw kwamen de Leidse meiden in de 83e minuut op gelijke hoogte. Het was Bibi Bus die knap profiteerde en scoorde.

sv ARC II - LSVV'70
De Alphense Racing maakte het zichzelf moeilijk door de vele mogelijkheden niet te verzilveren. Pech weer voor Kirsten Nijhof die vol het aluminium raakte maar vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was het de listige Eveline Wels die doelvrouw Ruth Rietveld de gang naar het net liet maken. Wels schoot in de kortte hoek het leer loeihard en onhoudbaar in de touwen en werd daardoor de matchwinner.

sv ARC II - LSVV'70In de laatste fase kwam LSVV nog wel op gelijke hoogte maar vanwege het onreglementair aanvallen van de doelvrouw vond dat geen doorgang. Die beslissing viel niet in goede aarde bij de Leidse staf maar de eindstand bleef staan op 5-4 en ARC drie punten rijker. Wel een verdiende winst tegen een goed spelend LSVV. Maar het verschil met slechts een doelpunt verschil was te mager.
sv ARC II - LSVV'70

Komende zaterdag weer nieuwe kansen. LSVV ontvangt EMM uit Roelofarendsveen. De aanvang op Sportpark Kikkerpolder is om 12.15 uur.
ARC reist af naar Voorhout om het op te nemen tegen Foreholte. De aftrap op Sportpark Elsgeest is om 13.00 uur.

Meer beelden van ARC tegen LSVV’70 ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: