Berkel en Smerdiek houden elkaar in balans

Altijd spannende duels tussen de ploegen van Berkel en Smerdiek. En dat staat al jarenlang borg voor leuk attractief voetbalspel. Twee kemphanen die streden voor de punten. Berkel trok in de laatste fase met inzet en veerkracht de balans weer in evenwicht. Het werd na een 2-2 stand bij rust uiteindelijk 3-3. Smerdiek trok in de eerste fase van de wedstrijd het initiatief naar zich toe en scoorde via Angelique Hage verdienstelijk het openingsdoelpunt.
CVV Berkel - sv Smerdiek
Thuisploeg Berkel kwam terug en langszij via Tara de Boe maar nog in diezelfde minuut scoorde Smerdiek via Griffith Vaissaire opnieuw. Vlak voor rust schoot Melanie den Dulk de terechte gelijkmaker in de touwen.

In het tweede deel de aanvallen van Smerdiek die voor de Zeeuwse formatie niet het gewenste effect opleverde. Berkel kwam sterk terug maar Smerdiek scoorde via Chanel Brinkman.

Op de valreep bracht Berkel op karakter en inzet de stand via Celine Schot weer in evenwicht. Een juiste afspiegeling gezien het spelbeeld maar daar was niet iedereen het mee eens.
Smerdiek trok het initiatief na het eerste fluitsignaal van leidsman Zondag uit Loosduinen naar zich toe. Joëlle Ots kreeg direct al een mogelijkheid om van te watertanden. Berkel wilde dolgraag deze strijd winnen maar ook Smerdiek uit het Zeeuwse Sint Maartensdijk kwam voor de overwinning. De mogelijkheden voor aanvoerster Angelique Hage echter doelvrouw Dorith Meurink greep uitstekend in.
Aftasten maar wel het middenveld in handen van de Zeeuwse brigade. Berkel scoorde via een snelle uitval van Daphne Godee via de inkomende Tara de Boe maar De Boe stond in buitenspel positie.
Druk van de meiden van Martin Vaissaire op de Berkelse vesting maar onder aanvoering van Nadia Roukes gaf Berkel weinig ruimte weg.  Twee mogelijkheden via Elisabeth de Witte maar het leverde niets op.

Na zo’n twintig minuten kantelde de wedstrijd en nam Berkel het duel in handen. Echter was er wel meer ruimte voor de snelle uitvallen van Smerdiek maar die werden in de kiem gesmoord. Kansen voor Melanie den Dulk, Sandra Welles en Anouk Angkotta maar ook sluitpost Jade Massing greep goed in. Aan andere kant in de 26e minuut een vrije trap van Wendy de Wilde die door Angelique Hage in de touwen werd gekopt.

Smerdiek op voorsprong maar dat deerde de ploeg van coach Michel Visser niet. De aanval werd gezocht met kansen voor de snelle Tara de Boe en Daphne Godee maar ook de slimme vrije trappen van Lisa Wijnen.
In de 34e minuut werd volkomen terecht gelijk. Sandra Welles met de inzet en de afvallende bal werd door de listige Tara de Boe in de touwen geschoten.

Nog in diezelfde minuut kwam Smerdiek wederom op voorsprong. Een spectaculaire solo van Griffith Vaissaire die met een fraai doelpunt werd beloond.

Berkel had te touwtjes in handen en bleef druk uitoefenen. In de 43e minuut was het vechtersbaasje Daphne Godee die ruimte creëerde en het leer onder controle hield. De pass op Sandra Welles en de voorzet die prachtig met het hoofd door Melanie den Dulk werd ingekopt.

In de tweede helft opnieuw het smaakmakende spel van Smerdiek met Wendy de Wilde, Bo van Keulen en Griffith Vaissaire maar sluitpost Dorith Meurink hield Berkel in de wedstrijd. Ook na inzetten van Elisabeth de Witte en Colinda van de Steen. Berkel onder druk maar kreeg gaandeweg weer grip op het spelpatroon van de Zeeuwse ploeg. Bij vlagen goed voetbal met een hoge amusementswaarde en bovenal de spanning van het moment. Berkel met Tara de Boe op rechts en Melanie den Dulk in het centrum zorgden voor gevaar. Sandra Welles en Daphne Godee de aangeefsters met daarachter Isabel Heinsbroek en Anouk Angkotta die het van afstand probeerden.

Spanning met snel spel dat op en neer golfde. In de 68e minuut Elisabeth de Witte met de kans en voor Berkel schoot Anouk Angkotta loeihard in. Het leverde niet het gewenste resultaat op echter wel in de 77e minuut. Smerdiek kwam opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van Elisabeth de Witte ging vooraf en werd weggewerkt. Het leer kwam voor de voeten van Griffith Vaissaire die met een slimme voorzet Chanel Brinkman bediende die de bal in de uiterste hoek in het net werkte achter Dorith Meurink. Discutabel volgens de speelsters van de thuisploeg en de vele toeschouwers die het veld omzoomden. In de eerste helft werd een vergelijkbare situatie wel afgeblazen maar nu echter was de leidsman resoluut in zijn beslissing.

Berkel accepteerde de achterstand maar gaf zich niet over. Vocht karaktervol terug en hield het hoofd koel. Zette de Zeeuwse meiden op eigen helft vast met pressievoetbal. De grootste mogelijkheid voor de vrije Melanie den Dulk maar dat lukte net niet. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Berkel op gelijke hoogte. De hoekschop op rechts van Sandra Welles werd weggestopt door sluitpost Jade Massing. Het leer kwam voor de voeten van Celine Schot die zich geen moment bedacht en de bal direct op haar pantoffel nam. De bal verdween over iedereen heen in de kruising van het doel. Een schitterend doelpunt en Berkel een punt rijker.

Vreugde bij Berkel die zich knap terugvocht in de wedstrijd. Objectief gezien een juiste uitslag tussen twee aan elkaar gewaagde kemphanen. Smerdiek technisch de bovenliggende partij. Berkel vocht opvallend met veel inzet en toonde veerkracht. Kwam iedere keer karaktervol terug in de wedstrijd. De uitslag laat ook zien dat in de competitie van de Eerste Klasse A de verschillen klein zijn.