Berkel onderuit tegen Ter Leede

In de Topklasse vrouwen het duel tussen Berkel en Ter Leede uit Sassenheim. Een belangrijke wedstrijd want de twee kemphanen hadden de punten hard nodig om niet af te dalen naar de onderste plaatsten op de ranglijst.  Ter Leede ontpopte zich als de betere partij in een overigens matig duel. De weersomstandigheden waren ook niet best met veel regen en een gure wind.

cvv Berkel - vv Ter Leede
Ter Leede kwam in de eerste helft op voorsprong via een doelpunt van Anne  Sellies en van elf meter scoorde Celia Chee voor Berkel de gelijkmaker. Na de pauze was het Romy Dalebout die na een paar minuten spel een vrije trap knap in de touwen schoot. Een 1-2 winst voor Ter Leede en dat was zeker niet onverdiend. De wedstrijd stond onder leiding van Wisse Maas uit Rotterdam en hij werd geassisteerd door Rob Zegers en Ronald Lamens.

cvv Berkel - vv Ter LeedeKoud, regenachtig en guur weer op Sportpark het Hoge Land in Lansingerland. De Pupil van de Week schoot het leer achter doelvrouw Lot Hemminga van Ter Leede in de touwen en de ogen gericht op de twee ploegen die punten moeten scoren voor lijfsbehoud in de Topklasse. Een duel in de kelder van de hoogste amateurklasse maar het predicaat Topklasse was nu niet aan de orde.

cvv Berkel - vv Ter Leede
Ter Leede had het beste van het spel en opende sterk met mogelijkheden via Yara Bes, Justine Jansen en Romy Dalebout.
Pas in de zevende minuut de eerste serieuze aanval van Berkel met gelegenheids aanvalster Jonna Hulshof die toch een fraaie mogelijkheid kreeg. In de ploeg van coach Mohamed Bensaid veel omzettingen vanwege blessures.

cvv Berkel - vv Ter LeedeIn de eerste fase een gelijkwaardige strijd maar na zo’n 15 minuten kregen de meiden uit Sassenheim het middenveld in handen. Daardoor creëerde de ploeg van coach Hassan Azoum meer kansen via Suzanne Zee, Romy van Beelen en Anne Sellis. Berkel onder druk en sluitpost Bianca Troost hield Berkel op wonderbaarlijke wijze in de wedstrijd. Maar dan toch kwam Ter Leede in de 31e minuut op een verdiende voorsprong. Het was Anne Sellies die Bianca Troost de gang naar het net liet maken.

cvv Berkel - vv Ter LeedeEen minuut later had het door diezelfde Sellies zelfs 0-2 kunnen worden maar dat feest ging niet door. In de 35e minuut haalde Noa Vonk Faith Parto in de zestien onderuit. De terecht toegewezen elf meter trap werd door Celia Chee onberispelijk ingeschoten en 1-1 de stand bij rust.

cvv Berkel - vv Ter LeedeNa de warme thee kreeg Jonna Hulshof bij de eerste aanval een goede mogelijkheid. Maar het gebeurde toch aan de andere kant. Een vrije trap in de 47e minuut werd door Romy Dalebout onder sluitpost Bianca Troost door in het net geschoten.

cvv Berkel - vv Ter Leede
Ter Leede op een 1-2 voorsprong en wilde heel duidelijk meer. Wel kansen maar Nadia Kain, Demi Verlangen, Peta Houting, Femke van der Burg en Whitney Morien hielden stand. De thuisploeg moest het hebben van de stilstaande momenten om gevaarlijk te worden.

cvv Berkel - vv Ter Leede
In de 70e minuut toucheerde Celia Chee uit een vrije trap de lat terwijl later Sarissa van de Meer van Ter Leede dat ook flikte.

cvv Berkel - vv Ter LeedeUit een hoekschop wel het dreigende gevaar van Berkel in de zestien voor doelvrouw Lot Hemmiga maar het leer trof geen doel. Kenmerkend in de tweede helft de vele onderbrekingen vanwege blessures.

cvv Berkel - vv Ter Leede
Bianca Troost kwam vijf minuten voor tijd met geel nog goed weg om buiten de zestien Anne Sellies tegen het kunstgras te werken. Anouk Bernoster en Demi Verlangen probeerden het nog wel net als Peta Houting om dat ene gaatje te vinden maar de Sassenheimse gelederen waren gesloten. De laatste kans was voor Yara Bes van Ter Leede maar ook deze mogelijkheid trof geen doel.

cvv Berkel - vv Ter LeedeEindstand 1-2 in het voordeel van Ter Leede en daar waren de speelsters en staf bijzonder blij mee. De Sassenheimers kunnen weer omhoog kijken. Voor Berkel zijn de druiven zuur en donkere wolken pakken zich samen. De promovendus heeft het juiste ritme, structuur en beleving nog niet onder controle. De tijd dringt echter wel voor de ploeg die juist de punten heel hard nodig heeft.

cvv Berkel - vv Ter LeedeKomende zaterdag gaat Berkel naar Katwijk om het op te nemen tegen Rijnvogels. Aanvang op Sportpark de Kooltuin is om 14.30 uur. Ter Leede ontvangt thuis op Sportpark de Roodemolen de rode lantaarndrager van de Topklasse Bekkerveld. De aftrap is om 14.00 uur.

Meer beelden van Berkel tegen Ter Leede ziet u hier
Lees alles over Berkel’s Pupil van de Week Megan

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: