ARC wint van Quick Boys maar overtuigt niet

ARC tegen Quick Boys is van oudsher een beladen derby. Vooral bij de mannen trok het veel supporters van beide verenigingen. In de Steenstraat en later de Oranje Nassausingel. De tijden zijn nu anders en Quick Boys, de kampioen van vorig seizoen van de Derde klasse, promoveerde zonder puntverlies. Echter de meiden uit Katwijk staat nu puntloos laatste terwijl ARC koploper is in de Tweede Klasse B. Dan zou je verwachten dat het voor de Alphense Racing een gelopen koers zou zijn maar zo werkt een derby nu eenmaal niet.

sv ARC - kvv Quick Boys
ARC speelde met angst en meer tegen zichzelf terwijl de speelsters van Quick Boys in feite het spel, zeker in de eerste helft, heel brutaal in handen had. Je zou niet zeggen dat de ploeg van coach Casper van Iterson nog zonder punten is.

Een derby maar ondermaats voor de Racing want best was het allemaal niet. Of was het Quick Boys de op juiste wijze de vinger op de zere plek legde. In de eerste helft was het wel de thuisploeg van coach Janet Griffioen dat een optimaal rendement creëerde van de handvol kansen en met 2-0 voor kwam via fraaie afstandsschoten van aanvoerster Shemaine Verkleij.

sv ARC - kvv Quick Boys
In de tweede helft verhoogde ARC het tempo en Vera Prins schoot raak. Meer mogelijkheden waren er wel degelijk maar de jeugdige talentvolle doelvrouw Emma Vooijs greep een aantal keren goed in. Als je dan zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Het was Tirza Kromhout die vanuit een moeilijke hoek doelvrouw Romy Toebosch de gang naar het net liet maken. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Richard van den Berg uit Rotterdam die een goede wedstrijd floot. Hij werd geassisteerd door Debora van der Meer en Robbert Varkenvisser.

sv ARC - kvv Quick Boys
Pupil van de Week Vajen nam de aftrap en omzeilde als een echte prof de robuuste Katwijkse verdedigsters. Ook doelvrouw Emma Vooijs had het nakijken en Vajen liet wel even zien hoe simpel voetbal kan zijn.

sv ARC - kvv Quick Boys
De kanjer uit de meiden onder elf wist als geen ander hoe je moet scoren. Of dat van invloed was weten we uiteraard niet maar Quick Boys startte goed aan de derby met degelijk samenspel. ARC was te afwachtend maar het was aanvoerster Shemaine Verkleij die in de zevende minuut na een pass van Kassandra Schmidt van zo’n slordige 25 meter onhoudbaar de bal in de touwen schoot. Een fraaie krul, steevast in het kruis en ARC op voorsprong.

sv ARC - kvv Quick Boys
Maar Quick Boys was niet onder de indruk en had het middenveld in handen. Caroliene Jonker met een fraaie beweging gevolgd door een mogelijkheid van Anneroos van der Marel. Maar daar stak Britt de Wit een stokje voor. Trouwens De Witt en Rianne Zwaan hielden met Romy Toebosch de rood-zwarte gelederen gesloten.

sv ARC - kvv Quick Boys
Ook Vera Timmer en Judith Jonker waren actief en dan toch was het Rianne Zwaan die op snelheid de gaten mocht dichtlopen. En die deed dat met verve.

sv ARC - kvv Quick Boys
Na 30 minuten spel was het Caroliene Jonker die een vrije trap net over schoot. Koploper ARC stelde daar te weinig tegenover. Eveline Wels en Julia Samson met Jonne van der Giessen probeerden het wel maar kwamen er niet doorheen. Het was te statisch en de creativiteit ontbrak.

sv ARC - kvv Quick Boys
Het was dan toch weer Shemaine Verkleij die in de 33e minuut het verschil verdubbelde. Haalde opnieuw van afstand uit en schoot de 2-0 in de touwen.
Het spel van de Racing was ondermaats en te angstig. Wellicht om vooral geen fout te maken maar het rendement was wel maximaal.

sv ARC - kvv Quick Boys
Zorgen voor coach Janet Griffioen die in de pauze wel het een en ander duidelijk maakte aan de speelsters. Het tempo ging in de tweede helft naar een hogere versnelling en er werd meer bewogen. In de 48e minuut kreeg Eveline Wels de kans maar sluitpost Emma Vooijs bood redding. Zes minuten later een identieke situatie voor Wels maar weer die dekselse Vooijs die in de weg stond.

sv ARC - kvv Quick Boys
In de 59e minuut was het wel raak. Een fraai schot van Vera Prins die de 3-0 op het scorebord deed prijken. Twee minuten later was het Jonne van der Giessen die een uitstekend kans kreeg maar ook deze inzet werd gestopt.

sv ARC - kvv Quick Boys
ARC had de touwtjes nu in handen en maakte het spel. Er was alleen geen doorkomen aan hoewel de druk werd opgevoerd. Een serie hoekschoppen maar het lukte niet. Een bal tegen de staander en net naast. Vette pech uiteraard en een kopbal van Shemaine Verkleij trof ook al geen doel.

sv ARC - kvv Quick Boys
Als je dan zelf niet scoort valt het doelpunt meestal aan de andere kant en zo geschiedde. Dat deed geheim wapen Tirza Kromhout die bij rust werd ingebracht. Vanuit een lastige hoek schoot Kromhout in de 67e minuut het leer over Toebosch en 3-1 de stand.

sv ARC - kvv Quick Boys De wedstrijd was gespeeld en het vuur gedoofd. Alhoewel sluitpost Romy Toebosch nog even haar klasse toonde om gestrekt een vrije trap van Caroliene Jonker te onderscheppen. Ook de Racing kreeg wat mogelijkheden en de onderlinge sportieve strijd kabbelde naar het einde. De stand bleef staan zoals het was met 3-1 voor ARC.

sv ARC - kvv Quick Boys
ARC won de derby maar het spel was ondermaats voor een koploper. Daar was aanvoerster Shemaine Verkleij het na afloop mee eens maar ze was wel degelijk blij met de drie punten. Daar was het natuurlijk wel allemaal om te doen voor de rood zwarte ploeg.

sv ARC - kvv Quick Boys
Quick Boys speelde zeker niet als hekkensluiter maar heeft het tij niet mee. Komende week speelt Quick Boys thuis tegen WV-HEDW. De aanvang op Sportpark Nieuw Zuid is om 12.15 uur.

ARC neemt het in Amsterdam op tegen de Drieburg bewoonsters van Wartburgia. De aanvang van dit sleutelduel in de Tweede Klasse is om 16.00 uur.

Meer beelden van ARC tegen Quick Boys ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: