Zoeterwoude omarmt Katwijk

Galerie Kolf in Zoeterwoude haalt met de voorjaarstentoonstelling Katwijk naar het Groene Hart. De nieuwe verbinding van wegen maakt het in de toekomst al een stuk eenvoudiger en de Vuurbaak wijst ons altijd de juiste weg. Maar de eerste expositie van dit jaar brengt in bijzonder de authentieke Katwijkse muts tot leven. Initiatiefnemer is conservator van het Katwijks Museum André Groeneveld die de expositie opent op zondag 21 april om 16.00 uur met een aantal Katwijkse vrouwen in hun typerende klederdracht.

Maar niet alleen de specifieke zondagse knipmutsen met oorijzers en streekdrachten van Aaltje Knoop die Katwijk zo uniek maakt maar ook de beelden, portretten en ontwerpen van haar man Dik Kompier worden tentoongesteld.

Dit uiterst sfeervol en pakkend met een grote dosis creativiteit. Dat alles in de ongedwongen landelijke omgeving van het Groene Hart bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp. Opvallend de frisse weidse ruimte dat staat voor de bron van inspiratie om kunst en cultuur tastbaar te maken.

De tentoonstelling Kunst in de Polder met de werken van Aaltje Knoop en Dik Kompier onder het motto ‘Katwijk komt naar Zoeterwoude’ is bij Galerie Kolff te zien van 21 april tot en met 12 mei 2024. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur of na telefonische afspraak. Het adres van Galerie Kolff is Noordbuurtseweg 2, Zoeterwoude Dorp. Het telefoonnummer is 071 – 5801458.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: