ARC wint in sleutelduel nipt van UVS

Op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn was het goed toeven. Het voorjaar deed met een lekkere temperatuur zijn intrede en dat voelde goed. De wedstrijd tussen ARC en het Leidse UVS stond op de rol in de Tweede Klasse B. Een sleutelduel want voor de Alphense Racing waren de belangen groot.

sv ARC - UVS Leiden
Het duel betekende ook weerzien met oud profs van Utrecht en ADO Den Haag zoals Sabine Verheul en Geke Maat. Voor UVS is het sportief lekker ballen zonder zich verder druk te maken over promotie. Dat in tegenstelling met de thuisploeg dat wel degelijk mee wil doen voor de prijzen. Of het klaarstomen voor de altijd spannende nacompetitie om een plek in de Eerste Klasse. Winst zou voor ARC dus zeer welkom zijn volgens de technische staf van de thuisploeg.

sv ARC - UVS LeidenEn na 90 minuten spel werd het winst voor ARC met 2-1 na een 1-1 stand bij rust. Een verdiende winst alhoewel de afwerking bij de twee teams wel enige aandacht verdient.
Ook paal en lat werden met regelmaat geraakt maar voor de pauze was het Eveline Wels die voor de thuisploeg de score opende. Vlak voor de pauze schoot Geke Maat de gelijkmaker in de touwen. Na elf minuten in de tweede helft bepaalde aanvoerster Shemaine Verkleij met een schitterende actie de eindstand op 2-1. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Wesley Kamping die een perfecte wedstrijd floot. Hij werd geassisteerd door Monica Hoogendam en Debora van der Meer.

sv ARC - UVS LeidenVanaf het eerste fluitsignaal probeerde ARC de toon te zetten. Druk met twee hoekschoppen op rij en een prima redding van UVS sluitpost Nada van Es. In de achtste minuut vette pech voor Shemaine Verkleij die haar inzet tegen de lat schoot.
Het Leidse UVS wakker geschud en de aanval werd gezocht. Mirjam Gerling, Mariëlle Huizer, Michelle Seijen ten Hoorn en Geke Maat met een vloeiende aanval alleen schoot Sabine Verheul het leer naast.

sv ARC - UVS LeidenMaar dan toch was het de thuisploeg dat kansen creëerde met Kirsten Nijhof, Eveline Wels, Iris de Vries en Shemaine Verkleij maar het leer wilde er niet in.
In de 15e minuut een uitstekende redding van Romy Toebosch die een inzet van Mirjam Gerling pareerde.

sv ARC - UVS Leiden
In de 28e minuut kwam ARC op voorsprong. Een prima aanval van Natalia Marta Sudomirska en Shemaine Verkleij die de bal breed legde op Eveline Wels. Die maakte geen fout schoot het leer keurig achter Nada van Es in de touwen.

Een verdiende voorsprong en drie minuten later probeerde Julia Samsom het van afstand net als Natalia Marta Sudomirska maar het leverde voor de rood zwarte ploeg niets op.

sv ARC - UVS LeidenDe sleutelstad bewoonsters kregen het spel niet geheel onder controle. Dat was wel de verdienste van de Racing maar de ploeg profiteerde daar niet van. Een kopbal van Kirsten Nijhof ging rakelings naast en Natalia Marta Sudomirska had ook geen geluk met haar inzet net als een actie van Jonne van der Giessen.

sv ARC - UVS LeidenDe Alphense Racing had ruim afstand moeten nemen maar verzuimde de kansen te verzilveren in klink klare munt. Daar putte UVS moed uit en kwam in de 44e minuut op gelijke hoogte. De voorzet van Mirjam Gerling en Geke Maat die het leer in het net schoot. Beide kemphanen op gelijke hoogte maar UVS wilde meer. In de allerlaatste minuut van de eerste helft deponeerde Geke Maat de bal tegen de staander en kreeg Sabine Verheul nog een goede mogelijkheid.

sv ARC - UVS LeidenIn de tweede helft de opening voor UVS met Sabine Verheul en Geke Maat maar Romy Toebosch deed wat ze moest doen en bood redding. De Leidse ploeg kwam beter in het spel en zette de achterhoede van ARC onder druk. Dat echter zonder resultaat met Rianne Zwaan en Britt de Wit. Pas na tien minuten pikte de thuisploeg de draad weer op en creëerde weer een mogelijkheid via Eveline Wels.

sv ARC - UVS LeidenIn de 56e minuut een werkelijk schitterende actie van ARC aanvoerster Shemaine Verkleij die niet de minste speelsters van UVS het nakijken gaf. Sonja Dolman, Sabine Verheul, Fleur van der Gaag, Monica Hoogendam en sluitpost Nada van Es volledig uitgespeeld en Verkleij rondde dat perfect af en zette daarmee ARC op een verdiende 2-1 voorsprong.

sv ARC - UVS LeidenDe wedstrijd leek gespeeld maar ARC wilde meer. Lat en paal werden geraakt maar het leer wilde er niet in. En aan de andere kant was het Monica Hoogendam die net voorlangs schoot. Kasandra Smidt probeerde het nog voor de thuisploeg maar de stand bleef zoals het was.

sv ARC - UVS LeidenVerdiende winst voor ARC die de tweede plek in de competitie stevig in handen heeft en nog volop meedoet in de race. Wel zes punten achter koploper Ajax. UVS staat op een verdienstelijke derde plaats. Het trouwe publiek kreeg veel kansen te zien maar het verzilveren liet te wensen over.

sv ARC - UVS Leiden
Het blijft dus spannend en de vraag is of Ajax nog een misstap maakt. Komende zaterdag speelt UVS thuis tegen WV-HEDW uit Amsterdam. De aanvang is om 12.15 uur. ARC gaat naar Oegstgeest om aan te treden op Sportpark De Voscuyl tegen de plaatselijke FC. De aftrap van het duel is om 14.30 uur.

Meer beelden van ARC tegen UVS ziet u hier
Lees meer over Pupil Norah

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: