ARC bindt ook WV-HEDW aan de zegekar

Van sprankelend voetbal was geen sprake maar ARC beloonde zich wel met drie punten. Het tweede team van het Amsterdamse Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Door Winst kwam naar Sportpark Zegersloot en gaf goed partij. Maar de thuisploeg speelde het spelletje toch net iets efficiënter alhoewel slordig werd omgegaan met de hoeveelheid mogelijkheden.

sv ARC - WV-HEDW II
Bij rust was het een magere 1-0 via een slimme kopbal van Vera Prins. Na de pauze scoorde Racing aanvoerster Shemaine Verkleij tweemaal waardoor de eindstand 3-0 werd in het voordeel van de koploper in de Tweede Klasse B.
De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Fred Overbeek die een prima wedstrijd floot. Hij werd geassisteerd door Debora van der Meer en Ed Veltrop.

sv ARC - WV-HEDW II Hervatting van de competitie in het jaar 2024. ARC de fiere koploper en daar wil iedere tegenstander wel van winnen. Ook het uit Amsterdam afkomstige tweede team van WV-HEDW. Ofwel de leeuw op het shirt z’n werk laten doen om de andere ploeg, ook met een leeuw voorop, even onderuit te halen. Trouwens het zou volgens Floor de Adelhart Toorop wel gaan om de beste en gezelligste vereniging uit Amsterdam.

ARC startte met iets meer overtuiging en trok direct ten strijde. In sportieve zin uiteraard maar het eerste gevaar kwam wel van Laure Soepenberg die net naast schoot. De thuisploeg wakker geschud en kansen nu voor Julia Samson, Eveline Wels en Shemaine Verkleij.

sv ARC - WV-HEDW II In de 13e minuut kwam ARC op voorsprong. Een eerste hoekschop leverde direct resultaat op. Shemaine Verkleij schoot het leer in de doelmond en de slimme Vera Prins kopte de bal achterwaarts in de touwen.
ARC op voorsprong maar de Amsterdamse meiden namen wel het initiatief over. Lieke Andeweg de voorzet en Laure Soepenberg de kans.

Rianne Zwaan en Britt de Wit hadden hun handen vol aan de beweeglijke Roos Knibbeler en Cato Hom. De ploeg van coach Bert Reus zocht heel brutaal de aanval maar sluitpost Romy Toebosch hield stand. Dat had Romy vooraf al gefluisterd, dus gebeurde dat ook.

sv ARC - WV-HEDW II Na een half uur spel nam ARC het heft weer in handen. Britt de Wit kreeg de gelegenheid het van afstand te proberen. Eveline Wels schoot in handen van doelvrouw Zoë Abbink en Vera Prins toucheerde de dwarsligger. Kansen maar geen doelpunten voor het team van coach Janet Griffioen.

sv ARC - WV-HEDW II In de eerste paar minuten van het tweede deel vergat ARC verder afstand te nemen. Eveline Wels kreeg een uitstekende mogelijkheid maar doelvrouw Zoë Abbink onderschepte het leer. Ook een inzet van Shemaine Verkleij werd de prooi van Abbink die haar team wel in de wedstrijd hield.

sv ARC - WV-HEDW II In de 51e minuut dan toch de bevrijdende treffer voor de Alphense Racing. Aanvoerster Shemaine Verkleij scoorde fraai na een pass van Ruby Gerritsen en deed de 2-0 prijken op het scorebord.
Aan de andere kant toch de drang om de eer te redden. Rozan Snoek en Laure Soepenberg waren er dichtbij maar Romy Toebosch hield zich aan haar woord en greep uitstekend in.

De wedstrijd was met nog een kwartier op de teller gespeeld. De rood zwarte ploeg liet het voor wat het was maar daar was de technische staf niet zo gelukkig mee. De niet geheel fitte Shemaine Verkleij pikte haar verantwoordelijke taak weer op en verdeelde het spel uitstekend. Doelvrouw Zoë Abbink was een echte sta in de weg en bijkans niet meer te passeren.

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was het Shemaine Verkleij die zich heel knap vrijspeelde tussen Fé Spaan en Roos Knibbeler en via de staander de eindstand bepaalde op 3-0.

sv ARC - WV-HEDW II Twee aan elkaar gewaagde kemphanen waarbij de thuisploeg soms te nonchalant speelde, wel veel kansen creëerde maar te weinig verzilverde. De Amsterdamse ploeg probeerde het wel maar de stootkracht te gering en liepen zich vast op de stugge Alphense verdedigsters.
De 3-0 eindstand volkomen juist en de Amsterdamse doelvrouw Zoë Abbink redde veel. ARC op koers maar iedere ploeg wil graag de punten van de koploper afsnoepen. Daar moeten de speelsters zich wel van bewust zijn.

sv ARC - WV-HEDW II Komende week bekervoetbal voor de Alphense Racing. De ploeg gaat naar Rotterdam om aan te treden tegen het optimaal scorende NOC Kralingen. De wedstrijd op Sportpark Toepad begint om 11.00 uur.
Voor de competitie speelt WV-HEDW op 24 februari tegen Wartburgia. De Amsterdamse derby neemt om 14.30 uur een aanvang op Sportpark Middenmeer.
Ook ARC speelt dan in Amsterdam. Ajax ontvangt op De Toekomst de Alphense Racing en de aftrap is om 14.00 uur.