ARC pakt volle buit tegen Ajax

De volle maan had zijn werk gedaan. Liet een paar uur voor de wedstrijd het licht van de zon gereflecteerd schijnen op de velden van Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn. Het gaf de speelsters van de Alphense Racing de kracht om juist nu toe te slaan.
Immers 40 jaar geleden kwam ook Ajax naar Alphen aan den Rijn om het Sportpark in te wijden. Ajax won na een 0-1 ruststand met 0-4. Opvallend feit was dat Ronald Koeman zijn eerste doelpunt scoorde voor de Amsterdamse ploeg en daarmee de ruststand bepaalde.

sv ARC - afc Ajax

Nu weer een opvallend gebeuren want het was een weerzien met een aantal meiden die het vrouwenvoetbal groot hebben gemaakt. Onder andere Claudia van den Heiligenberg, Patricia Keeldar, Franca van de Kuilen, Dyanne Bito en balvirtuoos Babiche Roof.
Het was dus genieten op Zegersloot want ARC drukte in de eerste helft met sterk aanvallend voetbal een duidelijk stempel op het duel in de Tweede Klasse B. De meiden onder aanvoering van Shemaine Verkleij liepen heel gemakkelijk uit naar een 4-1 ruststand.

sv ARC - afc Ajax
In de tweede helft kreeg ARC mogelijkheden om van te watertanden maar het was toch Ajax dat twee maal scoorde. Eindstand 4-3 maar wel degelijk een dik verdiende overwinning van de Alphense Racing.
sv ARC - afc AjaxHet duel stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Wesley Kamping die een uitstekende wedstrijd floot en duidelijk de nieuwe regels communiceerde. Kamping werd geassisteerd door Andre Herreveld en Henk Immerzeel. In de week van de scheidsrechter complimenten voor het arbitrale trio.

sv ARC - afc Ajax

Een kwartier later dan gepland de aftrap van Babiche Roof. Die liet Pupil van de Week Ellemijne uit de MO13-3 van ARC heerlijk slalommen door de Ajax linies. Schoot het leer als een echte prof achter Ajax sluitpost Daniëlle de Bruin en mocht daarna in de dug-out de wedstrijd volgen. Dat was super vet cool.

sv ARC - afc Ajax
ARC bepaalde en de ploeg van coach Janet Griffioen nam in de vierde minuut al afstand. Het was aanvoersters Shemaine Verkleij die loeihard het leer achter De Bruin in de touwen schoot. De eerste tegenstoot van Ajax was in de elfde minuut met een actie van Babiche Roof die het leer via de onderkant van de lat weer in het veld zag caramboleren.

sv ARC - afc Ajax
ARC gewaarschuwd en in de 14e minuut was het opnieuw Shemaine Verkleij die met een geplaatst schot in de uiterste hoek raak schoot.
De rood zwarten hadden de smaak te pakken en zette Ajax heel knap vast op eigen helft. Britt de Wit profiteerde bijna en aan de andere kant was het Zoë de Ruiter met Franca van de Kuilen die op avontuur ging. Dit echter zonder resultaat maar het tij keerde wel en er kwam meer structuur in het Amsterdamse spel. Suzanne Marees met de pass op Linda Bakker maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.

sv ARC - afc Ajax In de 28 minuut had Babiche Roof de hoek voor het uitzoeken na een pass van Linda Bakker en schoot de aansluitingstreffer in de touwen. ARC weer wakker geschud en met Nathalia Marta Sudomirska, Iris de Vries, Eveline Wels en Britt de Wit werd de aanval gezocht. Dat met succes want in de 36 minuut scoorde na een fraaie aanval Iris de Vries de 3-1.

sv ARC - afc Ajax
Ajax deelde met Pascalle Tang, Suzanne Marees en Zoë de Ruiter wat speldenprikken uit maar in de 40e minuut was het opnieuw ARC dat scoorde. Britt de Wit de initiator op rechts en het was uiteindelijk Vera Prins die het leer over de doellijn schoot. De 4-1 prijkte glansrijk bij rust op het scorebord.

sv ARC - afc Ajax Na de pauze in de 47e minuut haalde Britt de Wit Patricia Keeldar onderuit in de zestien. De toegekende elf metertrap werd feilloos ingeschoten door Babiche Roof die haar tweede van de middag scoorde.

sv ARC - afc Ajax In het vervolg van het duel kreeg de Alphense Racing kans op kans om verder uit te lopen. De aanvalster verzuimden echter maar ook Ajax doelvrouw Daniëlle de Bruin was een echte sta in de weg. Als je dan zelf niet scoort valt meestal het doelpunt aan de andere kant.

sv ARC - afc Ajax
Het Ajax van coach Patrick Schuurman kreeg wel degelijk die kansen maar Rianne Zwaan, Femke van Hooije, Meike van Daalen de Jel, Iris de Vries, Rianne van der Salm en niet te vergeten doelvrouw Romy Toebosch hielden stand.

De aanvallen van ARC waren opvallend met Jonne van der Giessen en Eveline Wels. Die kregen het leer met geen mogelijkheid tussen de palen. Hoeveel kansen heb je nodig terwijl het in het eerste deel vlekkeloos liep.

sv ARC - afc Ajax Twee minuten voor het laatste fluitsignaal van leidsman Wesley Kamping was het dan toch de uiterst slimme Babich Roof die met een prachtige lob de eindstand op 4-3 bepaalde.

sv ARC - afc Ajax
Met name in de eerste helft prachtig voetbal en gezien de mogelijkheden die ARC creëerde in de 90 minuten een dik verdiende overwinning. Voor Ajax was wellicht het aanvangsuur wat te vroeg waardoor de ploeg wat trager op gang leek te komen. ‘Het liep niet echt zoals het zou moeten’, vertelde Daniëlle de Bruin.

Winnend coach Janet Griffioen van ARC straalde na afloop van oor tot oor met dit positieve resultaat en de drie punten. Aandachtspunt voor de trainingen van komende week is het afwerken ofwel scoren. ‘We hadden verder afstand moeten nemen en als dat niet gebeurt kan je in de problemen komen’.

sv ARC - afc Ajax
De basis is gelegd. Echter voor meer structuur en continuering van het vrouwen- en meidenvoetbal bij de Alphense Racing Club zal er toch iets meer water door de Oude Rijn moeten stromen. Komende week ontvangt Ajax op Sportpark De Toekomst plaatsgenoot WV-HEDW. Aanvang is 14.00 uur. ARC gaat naar Voorhout om aan te treden tegen Foreholte. Op Sportpark Elsgeest is de aftrap om 15.00 uur.

Meer beelden van ARC tegen Ajax ziet u hier
Ronald Koeman scoort tegen ARC

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: