Berkel wint met het kleinst mogelijke verschil van Sporting ’70

De spanning neemt toe in de Eerste Klasse A. Iedere ploeg pakt punten en niets is zeker. De onderste wint van de bovenste en de verschillen minimaal. Sporting uit Utrecht kwam voor de punten maar ook bij Berkel stonden de neuzen wel degelijk in dezelfde richting. Winst was noodzakelijk en de opdracht duidelijk. Coach Cees Kruys van Berkel was na afloop tevreden. Niet om het spel maar wel om het resultaat. In feite was de overwinning wel verdiend want Sporting was niet in staat de kansen die het wel degelijk creëerde te verzilveren.

Tiffany Brug van Sporting '70 in duel met Whitney Morien van Berkel
In de zevende minuut scoorde Melanie den Dulk na een strakke pass van Lindy Hogendoorn. Sporting vocht zich terug in het duel en met name Jolet Lommen kreeg kansen.
In het tweede deel controleerde Berkel het spel en kreeg nog wat mogelijkheden de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar ook dat lukte niet. De spanning bleef tot en met het allerlaatste signaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Gerard Vrooman uit Rotterdam.

Lindy Hogendoorn van Berkel haalt uit.
Berkel zette in de eerste fase flink druk. Kreeg direct al de mogelijkheid om de score te openen. Ook Sporting liet zich zien met Najat Hafid en de supersnelle Jolet Lommen. Maar ook deze actie leverde niets op.
In de zevende minuut kwam Berkel knap op voorsprong. Na goed werk van Daphne Godee werd op rechts Lindy Hogedoorn weggestuurd. Die zette strak voor en bij de tweede paal stond Melanie den Dulk om het leer in de touwen te schieten.

Melanie den Dulk scoort voor Berkel het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Sporting '70.
Een vroege treffer en de thuisploeg op voorsprong, Niet onverdiend trouwens want Berkel was in die beginfase de ploeg met de meest aanvallende aspiraties.
 Na zo’n ruime 15 minuten spel kantelde het duel. Sporting kreeg vaste voet op Sportpark Het Hoge Land. Combineerde beter en stoorde direct al bij de opbouw. Berkel liep achter de overbekende feiten aan en werd afgetroefd. Marleen Lagerweij kreeg een mogelijkheid en ook Tiffany Brug was dichtbij de gelijkmakende treffer. De thuisploeg werd vastgezet op eigen helft met wederom een mogelijkheid voor Jolet Lommen.

Kansen voldoende voor de meiden van Sporting om op gelijke hoogte te komen. Jolet Lommen van Sporting was supersnel.
In de 25e minuut geel voor Whitney Morien na een overtreding op Tiffany Brug. Pas na zo’n 35 minuten spel kreeg Berkel weer een mogelijkheid via Lindy Hogedoorn. De ploeg van coach Don Lagrand had het spel onder controle maar de voorwaartsen maakten geen gebruik om de mogelijkheden in klinkklare munt om te zetten.

Nog zo'n mogelijkheid voor Sporting 70 met een fraaie actie van Tiffany Brug.
In het tweede deel was Berkel de ploeg die het spel in handen had. Soms te angstig voetbal met uitverdedigen via het centrum. Sporting onder druk met een vrije trap van Nadia Roukes en een scherpe hoekschop van Romana Basilaris. Het spel van beide kemphanen was niet best maar spannend was het wel. Loes Nyman probeerde het van afstand en tot twee maal Jolet Lommen. Ook deze inzetten troffen geen doel.

Een spetter van een kopbal van niemand minder dan Lindy Hogedoorn van Berkel.
Berkel ging voor de tweede treffer maar Lindy Hogedoorn, Beau van Wijk, Chantal van Wijk en Nadine Bier zagen een aantal keren de goed keepende sluitpost Ellen van den Hurk prima haar doel schoonhouden.

Romana Basilaris van Berkel in fel duel met Najat Hafid van Sporting.
Berkel won dit sleutelduel en pakte drie belangrijke punten met deze 1-0 overwinning. Een verdiende overwinning vanwege de eerste fase en de tweede helft. Best was het niet was ook de mening van Berkel aanvoerster Lisa Wijnen. Maar in deze fase van de competitie zijn de punten belangrijker dan het spel. Ook Lindy Hogedoorn was eenzelfde mening toegedaan. Eensgezind voor lijfsbehoud. Ook voor Sporting breken nu belangrijke weken aan maar zolang iedereen van elkaar kan winnen zijn er kansen.

Voor de beelden van het duel tussen Berkel en Sporting ’70 klikt u hier
Lees alles over Ida, de Pupil van de Week

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: