RCL laat Ter Leede de schoen rijkelijk vullen

De goedheiligman schonk Ter Leede de volle buit. Zelfs met zeven fraaie doelpunten terwijl de eigen poort gesloten bleef. De ploeg van Judith Kuipers uit Sassenheim kreeg ook alle gelegenheid en genoot van een grote vrijheid om de ene na de andere aanval op te zetten.

Ter Leede won na een 0-3 ruststand met 0-7. En dat was een hele grote wereld van verschil. De Leiderdorpse Racing van Janet Griffioen deed tot de veertigste minuut nog mee op basis van inzet en collectiviteit. Daarna was het over en uit en liet het de vriendinnen uit Sassenheim lekker ballen.

Een vreemde gewaarwording op Sportpark De Bloemerd. De plaatselijke prestigieuze titel Sportteam van het Jaar werd vrijdagavond tijdens een bruisend sportgala in Leiderdorp binnengesleept. De champagne van de vrijdagavond gaf bij aanvang nog wel de warmte in de ijzige dampige koude. Echter voetbaltechnisch kwamen de Leiderdorpsen er niet aan te pas. En de speelsters van de twee kemphanen hadden opvallend veel respect voor elkaar. Vriendinnen van oudsher en overal al met elkaar gevoetbald.

In de eerste helft aantrekkelijk voetbal met een eerste kans voor Julie Hendriks van Ter Leede. Een paar minuten later Romy van Beelen met een schot die keurig werd gestopt door Cynthia Roeleveld.
In de zevende minuut kwam Ter Leede op voorsprong. Een snelle uitval met Kim Zethof op rechts met de pass op Julie Hendriks die het leer in de touwen schoot.

De Racing probeerde de organisatie op orde te brengen en dat was bijna succesvol in de 17e minuut met een snelle uitval van Kirsten Kok die Drita Celaj wegstuurde. De pass op Bo Tuinstra kwam net niet aan door tussenkomst van Marleen Joore maar wel degelijk de dreiging aanwezig.
Ter Leede had de controle van het spel in handen maar RCL probeerde wel op basis van inzet doorbraken te creëren. Bo Tuinstra met de pass op Kirsten Kok maar het gewenst effect bleef uit.

In de 24e minuut de eerste hoekschop voor RCL die bijna door Jill Wilmot in eigen doel werd gewerkt. Een hoekschoppen reeks volgde en tot twee maal toe kreeg aanvoerster Sabine Verheul de mogelijkheid de stand in balans te brengen. De Racing verhoogde de druk maar daardoor kreeg Ter Leede veel ruimte. De meiden van Judith Kuipers waren razendsnel in de omschakeling waarbij met kort tikwerk de bal het werk deed. Efficiënt omgaan met energie in de mistige kou.

Jill Wilmot schoot voorlangs en aan de andere kant was Dominique van Wensveen gevaarlijk van afstand. In de 37e minuut Bo Tuinstra op links met de voorzet op Sabine Verheul die zich via Marleen Joore een weg baande echter haar inzet ging naast. Kitty Susan schoot rakelings over en de weggegeven ruimte en het hoge tempo op het kunstgras zou de Racing fataal worden.

In ruim één minuut scoorde Ter Leede twee fraaie doelpunten. In de 39e minuut was het Kim Zethof met een fraaie rush voor de 0-2 en één minuut later scoorde de vrijstaande Romy van Beelen de 0-3.

Een verdiende voorsprong, dat zonder meer en RCL kreeg vlak voor het afsluiten van het eerste deel nog een tweetal mogelijkheden. Eerst Sabine Verheul en in de rebound Drita Celaj. Maar het scoren lukte niet.

De Racing liet zich wel heel gewillig de kaas van het brood eten. Ter Leede oppermachtig en dat kreeg een heel duidelijk vervolg in de tweede helft. Een eenzijdige strijd volgde. In de 52e minuut redde Cynthia Roeleveld nog op een inzet van Romy van Beelen en vijf minuten later werd het zelfs prijsschieten met Priscilla de Vos, Kimberley Vermey, Romy van Beelen, Kim Zethof  en Julie Hendriks. Roeleveld bleef standvastig maar het sportieve Sassenheimse geweld beukte op de Racing vesting.

In de 66e minuut een prachtige aanval van Ter Leede die keurig werd afgerond door Anne-Sophie Bakker die zelfs vijf minuten later tevens de stand op 0-5 bracht.
De Racing anticipeerde op het spel van hun opponent en zocht mogelijkheden iets terug te doen.

Tegengas kwam van Ashley Lieverse, Wilan Gies Broesterhuizen Jennifer Beharie en Drita Celaj maar de echte doorbraak werd niet gevonden.
De slimme Priscilla de Vos testte eerst nog even de kruising uit maar schoot wel in de voorlaatste minuut de 0-6 in de touwen. Romy van Beelen zorgde op de valreep voor de zevende treffer voor Ter Leede.

Voor Ter Leede de strijd om in de subtop op het allerhoogste amateurniveau mee te draaien. Een heerlijk avondje voor Ter Leede die mocht genieten van de zevenklapper. Voor RCL is het afzien in de kelder van de Topklasse met de vele blessures die de ploeg nog steeds parten speelt. Coach Janet Griffioen was ontgoocheld en vertelde na afloop dat na de derde treffer de organisatie als een kaartenhuis in elkaar stortte. Er breken komend jaar betere tijden aan op De Bloemerd en dat feit is zeker. Voor hersteltrainer Ton Zwagerman is er duidelijk nog heel veel werk te verzetten. Als alle neuzen de goede kant opstaan en de personele problemen op orde zijn komen in het nieuwe jaar de resultaten vanzelf.