RCL collectief naar winst tegen Fortuna Wormerveer

Sprankelend voetbal op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. De Leiderdorpse Racing de ploeg die zelfverzekerd ten strijde trok tegen Fortuna Wormerveer. De meiden van coach Haroon Ahmad waren opvallend gretig en speelden het spel uitstekend. Het team van coach Corina Dekker daarentegen kwam er niet aan te pas. De 4-0 overwinning was in feite een te magere afspiegeling van het spel.

RCL - Fortuna Wormerveer
De doelpunten werden eerlijk verdeeld over de twee speelhelften. Uit een hoekschop van Bianca van der Meer scoorde Kirsten Kok de 1-0. Het tweede doelpunt kwam op naam van Sabine Verheul.
Na de pauze scoorde Dominique van Wensveen met een fraaie kopbal en Samanta Stojanovic maakte voor de Leiderdorpsen de 4-0. Een strafschop werd gemist en een bal van Marijke van den Berg raakte de dwarsligger. En verdienstelijke winst in dit zes punten duel voor de Leiderdorpse Racing die na een matige competitiestart uiterst sterk aan een inhaalslag bezig is. De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende Simeon Calvert uit Pijnacker.

Thuisploeg RCL nam direct het heft in handen met in de eerste minuut al een mogelijkheid voor Samanta Stojanovic. Twee minuten later had Bianca van der Meer de openingstreffer kunnen scoren maar Fortuna doelvrouwe Eline Roet voorkwam dit. In de vijfde minuut opnieuw die dekselse Van der Meer maar Shannen de Jong kon het leer nog net over de achterlijn werken.
De daarop volgende hoekschop werd op fraaie wijze door Van der Meer in de zestien gebracht. Werd nog weggekopt maar de bal viel pardoes voor de voeten van aanvoerster Kirsten Kok die fraai geplaatst het leer in de rechter benedenhoek schoot. Een fraaie aanval werd bekroond met een mooi doelpunt en 1-0 op het scorebord.

De aanval de beste verdediging en de aanhoudende druk op de vesting van Eline Roet bleef de ploeg van coach Corina Dekker parten spelen. Mooie acties van Esmeralda de Vlugt en Solange de Smit met mogelijkheden voor Bianca van der Meer, Samanta Stojanovic en Kirsten Kok.
Na elf minuten de eerste serieuze tegenaanval van Fortuna Wormerveer met een fraaie actie op rechts van Sheryl de Boer. Haar inzet werd op degelijke wijze gepareerd door sluitpost Susan Hogenboom. Ook een vrije trap van Fortuna aanvoerster Lotte van Hogen werd de prooi van de in het neongroen gestoken sluitpost Susan Hogenboom. Prima voetbal trouwens in een opvallend hoog tempo waarbij de Leiderdorpsen op alle fronten de meiden uit Wormerveer aftroefden.

RCL liet de teugels iets vieren en een fraaie aanval van Fortuna met Melanie Snoeijink, Shannen de Jong, Katja Snoeijs en de snelle Sheryl de Boer. Het leverde de ploeg echter niets op maar er was wat ruimte.
Opnieuw die vlugge De Boer die in de 16e minuut voorlangs schoot. De meiden van coach Haroon Ahmad namen echter op alle fronten de regie in handen. Goed werk trouwens van Chelsea Disseldorp die zich uitstekend in de wedstrijd speelde met daarbij mooie aanvallende acties.
In de 20e minuut kwam RCL op een dik verdiende 2-0 voorsprong. Een uitstekende actie van Esmeralda de Vlugt die zich simpel ogend vrij speelde en het leer in de voeten schoof van Sabine Verheul.

Die maakte geen fout en schoot het leer hard in de touwen. Twee minuten later een speldenprik van Fortuna met een vrije trap waar Susan Hogenboom prima op anticipeerde.
Op rechts bij de Racing leuke duels tussen de nieuwbakken verdedigster Lisette Graafland en de snelle Naomi Dijkman. De studente uit Utrecht zegevierde zonder er wiskundige berekeningen op los te laten. In het centrum natuurlijk Sabine Verheul en Romy Siera die geen meter ruimte gaven aan Amy Visser, Katja Snoeijs en Jeleesa Kok. Fortuna Wormerveer speelde inspiratieloos en liep telkens achter de feiten aan. Lotte van Hogen en Leoni Tromp kregen na overtredingen het geel te zien van leidsman Simeon Calvert die een uitstekende wedstrijd floot. Kansen waren er voor RCL met de slimme Dominique van Wensveen, Samanta Stojanovic en Kirsten Kok.

In de tweede helft werd bij Fortuna Wormerveer Kaylee Goedhart in de ploeg gebracht maar het nam niet weg dat RCL het spel bepaalde met schitterende aanvalsgolven. In de 50e minuut had Lotte van Hogen opnieuw een overtreding nodig om de snelle Samanta Stojanovic af te stoppen.
De daarop volgende vrije trap werd vanaf links met souplesse genomen door Kirsten Kok. Het was niemand minder dan de kleine Dominique van Wensveen die op fabelachtige wijze het leer in de touwen kopte. 3-0 de stand en RCL wilde duidelijk meer.

In de 52e minuut kreeg Stojanovic geel na een overtreding op Marie Pedrotti in een overigens sportieve wedstrijd waarbij op alle fronten de thuisploeg het spelbeeld bepaalde.
In de 56e minuut werd Stojanovic in de zestien tegen het canvas gewerkt. Strafschop de juiste beslissing van Calvert maar het leer lag niet precies juist. Na afloop vertelde aanvoerster Kirsten Kok dat ze de concentratie na het opnieuw positioneren van het leer voelde wegebben. Eline Roet stopte de te zwakke inzet van Kok. Maar het was slechts uitstel van executie want in de 69e minuut werd een slalom van Samanta Stojanovic bekroond met een fraai doelpunt.

Fortuna probeerde het nog wel met schoten van afstand van Jeleesa Kok en Naomi Dijkman. Oude tijden herleefden op De Bloemerd met de altijd goedlachse invalsters Marijke van den Berg en mamma van twee kindjes Geke Maat. Beide meiden terug op hoog niveau na blessureleed voor Van den Berg en de bevalling van Maat. Nu mocht Geke Maat weer in de spits acteren en deed dit met verve. Er was een periode dat de huidige assistent bondscoach van Oranje Sarina Wiegman Geke Maat altijd inzette in het laatste kwartier bij haar toenmalige club ADO-Den Haag.

Stelde als geheim wapen altijd de winst veilig door veelal zelf in de laatste fase te scoren. Ook nu was Maat er vlak bij en dat zag ook de oud RCL speelster Malu Postel die nu bij de beloften van de ploeg uit de residentiestad furore maakt. Kansen waren er wel degelijk voor Maat, Van den Berg en Van Wensveen. Vaak met simpel getik en een slimme bal van Marijke van den Berg kwam nog tegen de deklat aan.
Fortuna kwam in die laatste fase goed weg want ook een inzet van Jill Gotink trof geen doel. De 4-0 was een te mager resultaat van de krachtsverhoudingen tussen RCL en Fortuna Wormerveer.

Fortuna coach Corina Dekker had na afloop geen directe aanwijzingen voor het mat spelende team. ‘Het liep niet zoals we het vooraf hadden voorgesteld’, aldus de sympathieke coach die sinds kort weer aan het roer staat van het vlaggenschip uit Wormerveer. Veel werk nog te doen maar laat dat maar aan Dekker over.
Bij de Racing uit Leiderdorp de altijd zorgzame doelvrouwe Susan Hogenboom die zachtjes fluisterde dat deze overwinning wel heel erg goed aanvoelt. Het is de juiste uitdrukking.

Ook aanvoerster Kirsten Kok was trots op haar medespeelsters en de staf die hebben bijgedragen om tot dit resultaat te komen.
Winnend coach Haroon Ahmad was van mening dat het collectief op indrukwekkende wijze heeft gewonnen en sprak zijn dank uit over de inzet van zijn meiden. Een waarheid als een koe en de saamhorigheid maximaal in dit zes punten duel. De Leiderdorpse Racing doet weer vol trots mee en staat vijfde op de ranglijst in de Topklasse voor vrouwen.

Voor meer beelden van de wedstrijd tussen RCL en Fortuna W klikt u hier.

Lees alles over Yara. De Pupil van de Week bij RCL tegen Fortuna Wormerveer.