Berkel verslaat Klarenbeek en is kampioen

Berkel zorgde voor winst op naaste concurrent Klarenbeek en werd met dit resultaat kampioen van de Hoofdklasse vrouwen. Het werd in een sfeervolle ambiance van Sportpark Het Hoge Land een 2-1 overwinning. Een stand die bij de pauze al op het scorebord prijkte.

cvv Berkel - sc Klarenbeek
De uitslag had hoger kunnen uitvallen als de meiden de zenuwen beter onder controle hadden weten te houden. De doelpunten werden gescoord door Lindy Hogendoorn en Demi Verlangen. Voor Klarenbeek scoorde Thirza Beunk de aansluitingstreffer. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Lennard Robbemond uit Delft die een prima wedstrijd floot.

Berkel maakt een prachtseizoen door dat nu werd afgesloten met een kampioenschap. Maar ook voor Klarenbeek was dit een competitie waar met trots op teruggekeken kan worden. Met een eerste periodetitel op zak wordt aan de nacompetitie gestart maar promoveren naar de Topklasse is niet het sportieve doel. Voor de technische staf van Klarenbeek is Hoofdklasse voetbal het hoogst haalbare.

Vuurwerk vooraf in een uitstekende atmosfeer en met een heerlijk zonnetje. Berkel startte uitstekend met een actie in de derde minuut van Allyssa Daal die het leer tegen de staander aan schoot.  Twee minuten later kwam Berkel wel op voorsprong. Lindy Hogendoorn op avontuur en met een prachtige geplaatst schot krulde het leer in de kruising achter doelvrouw Marieke Brugman.

Berkel op voorsprong en had het heft in handen. Kreeg mogelijkheden om de stand te verdubbelen maar dat lukte toch niet. Nervositeit wellicht en bij Klarenbeek was het Sanne van Dijk die actief de aanval opzocht.

In de 17e minuut kwam Berkel op een 2-0 voorsprong. Een voorzet van Allyssa Daal bereikte precies op maat aanvoerster Demi Verlangen die prachtig afrondde.
Wat een weelde voor de thuisploeg maar de ploeg liet de teugels wel vieren. Daardoor kwam Klarenbeek meer en meer in het spel voor met zelfs gevaarlijke acties van weer Sanne van Dijk en Britt Peters maar Berkel doelvrouw Bianca Troost greep uitstekend in.

Druk van Klarenbeek en dat had in de 35e minuut succes. Een onoverzichtelijke scrimmage in de doelmond voor Bianca Troost en daar profiteerde Klarenbeek aanvoerster Thirza Beunk van om het leer over de doellijn te werken.
Berkel toch wat aangeslagen maar voor de pauze kregen Isabel van Ommen en Allyssa Daal toch een paar uitstekende mogelijkheden maar gescoord werd er niet.

Na de pauze kreeg Lindy Hogendoorn een prima kans en van afstand probeerden Demi Verlangen en Isabel Heinsbroek sluitpost Marieke Brugman te verschalken. Dat lukte niet en de beste kans was zelfs voor Klarenbeek’s Britt Peters die de bal tegen de lat kopte in de 76e minuut. Dat buiten het bereik van Bianca Troost. Een gelijke stand zou de verhoudingen echter niet juist hebben weergegeven maar ook dan was Berkel kampioen.
De succesvolle maar scheidende coach Sanne Dekkers probeerde met aanwijzingen de nervositeit onder de speelsters in te dammen. Dat lukte en Berkel kreeg weer vat op het spel.

De afscheidnemende Lindy Hogedoorn kreeg vijf minuten voor tijd een publiekswissel maar net daarvoor kwam ze in botsing met sluitpost Marieke Brugman die heel ongelukkig ten val kwam. Met pijn in nek en borstbeen werd de wedstrijd stilgelegd en een ambulance onderweg.

Beide teams wilde graag de wedstrijd voltooien en het restant werd op een ander veld afgewerkt. In de resterende minuten gebeurde niet veel meer maar na het laatste fluitsignaal brak het feest los.

Het is een feit dat Berkel komend seizoen op het hoogst mogelijke podium speelt.
Wel kregen wij bericht van Marieke Brugman dat er gelukkig niets gebroken of andere problemen waren. Katrijn Daenen en Emmelie Dekker en andere bestuurs- en stafleden werden dankgezegd voor de medische en mentale ondersteuning. ‘Het is stijf en beurs en daarvoor teken ik’, aldus Marieke Brugman die tevens de felicitaties overbracht.