Berkel tegen Sporting ’70 overtuigend naar winst

Berkel pakte in het sleutelduel in de Hoofdklasse vrouwen tegen het Utrechtse Sporting ’70 de volle winst. Het werd in een uitstekende wedstrijd 5-1 voor Berkel na een 2-1 stand bij rust. Met deze winst nestelt promovendus Berkel zich in de top en is verrassend de smaakmaker van de Hoofdklasse. Met degelijk aanvallend spel werd het gewenste resultaat bereikt.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Doelpunten voor de pauze werden gescoord door Mette Sandmann voor Sporting en Demi Verlangen, die vanaf elf meter raak schoot, en Isabel van Ommen.
Na de pauze was de klus binnen tien minuten geklaard via doelpunten van Isabel van Ommen, Amerens Bekkers en aanvoerster Demi Verlangen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Joop Lamers uit Leiden die een uitstekende wedstrijd floot.

Sint-Nicolaas weer in het land en dat gelukkig met de stoomboot vol surprises. Het was wellicht de bron van inspiratie voor thuisploeg Berkel want coach Sanne Dekkers was er toch niet geheel gerust op. En ze zou het gelijk aan haar zijde krijgen. Want Berkel startte dan wel goed met een actie van Lindy Hogedoorn maar na acht minuten spel werd het wel 0-1 voor het Utrechtse Sporting. De pass van Eline van Leeuwenkamp op Mette Sandmann en die schoot met een schitterende dropvolley raak.

Dat voelde toch niet goed bij de thuisploeg en de meiden van Sanne Dekkers wilde zo snel mogelijk de achterstand wegwerken. Goed voetbal met de kans in de 10e minuut voor Demi Verlangen na een pass van Isabel van Ommen. Het ging eventjes te ongecontroleerd en doordacht waardoor Sporting heel gewoon de aanvalsgolven wist te pareren.

Het tempo werd door Berkel verhoogd in het levendige duel mede door opvallend spel van Lindy Hogedoorn die na een lange periode van blessureleed weer in de basis stond. Zorgde voor gevaar en verdeelde het spel met een grote dosis stabiliteit, overzicht en vooral met een dosis rust.

In de 19e minuut kreeg Hogedoorn na goed doorgaan een allerbeste mogelijk om haar team op gelijke hoogte te brengen. Maar het leer verdween aan de verkeerde kant van de staander over de achterlijn. Ook Sporting liet met kort tikwerk van Coco Poort, Lola de Boer en Sam de Jong goed spel zien maar het leverde niets op.

CVV Berkel - SV Sporting '70Berkel trok na 25 minuten spel het initiatief volledig naar zich toe en had het middenveld stevig in handen, alhoewel Sam de Jong en Merijn Stap toch mogelijkheden creëerden voor Sporting.

In de 36e minuut werd Isabel van Ommen door sluitpost Cherelle Tan in de zestien getorpedeerd. De toegekende strafschop werd door aanvoerster Demi Verlangen onberispelijk ingeschoten en bracht de stand weer in balans.

Een minuut later werd het zelfs 2-1 voor de thuisploeg. Een fraaie pass van Anouk Angkotta op de snelle Isabel van Ommen die listig voordat Cherelle Tan kon ingrijpen het leer langs haar heen in het lege doel schoot. Berkel op een verdienstelijke voorsprong en voerde met een aantal hoekschoppen de druk nog eens verder op.

Mogelijkheden van Amerens Bekkers en Lindy Hogedoorn werden niet gehonoreerd maar de mogelijkheden waren wel degelijk aanwezig om de stand een ander aanzien te geven. Vlak voor het rustsignaal was het aan de andere kant Lola de Boer die voorlangs schoot.

In de tweede helft was het duel snel beslist. Of de meiden nu al aan het cadeau voor de jarige teambaas Johan van Aalst dachten of was het toch de spanning van de aankomst van de Sint. We zijn er niet achter gekomen en dat blijft een groot vraagteken.
Feit is wel dat in de 48e minuut onder leiding van Demi Verlangen de aanval werd gezocht met Lindy Hogedoorn en Amerens Bekkers. De pass van Bekkers op de inkomende Isabel van Ommen was perfect op maat en ze schoot het leer subliem in de touwen.

Een minuut later was het Amerens Bekkers die heel simpel ogend afdrukte en de 4-1 liet prijken op het scorebord.  Of dat nog niet voldoende was nam Isabel van Ommen in de 53e minuut een hoekschop op links die uiterst professioneel door Demi Verlangen werd ingekopt. Berkel bouwde in een tijdsbestek van slechts zes minuten de 2-1 voorsprong om naar 5-1.

Sporting probeerde het nog wel en uit een gevaarlijke hoekschop kopte Pien van Dam naast. De ploeg bleef voetballen en dat betekende ook ruimte voor Berkel. In de 66e minuut een voorzet van Isabel van Ommen op Lindy Hogedoorn die snoeihard het leer tegen de staander kopte. Ondanks nog wat mogelijkheden bleef het 5-1 voor Berkel.

Een fraaie overwinning voor Berkel op Sporting waarbij de thuisploeg zich stevig nestelt in de top van de Hoofdklasse. Dat met slechts twee punten achter Saestum en Klarenbeek. Sporting zakt met dit resultaat naar de zesde plek. Komende zaterdag speelt Sporting tegen Barendrecht. De aanvang op Sportpark Voordorp in Utrecht is om 15.00 uur. Berkel gaat op bezoek in Ridderkerk om het op te nemen tegen RVVH. De aftrap is om 14.30 uur.