CSW wipt Achterveld uit de beker

Op het Sportpark van CSW in Wilnis het duel in het kader van de KNVB beker tussen Eerste klasser CSW en Derde klasser Achterveld uit de gemeente Leusden.
Het was een leuk en levendig duel dat volkomen terecht met 5-1 werd gewonnen door thuisploeg CSW.

CSW - sv Achterveld
Bij rust was de stand 3-1 in het voordeel van de rood blauwen. De doelpunten werden gescoord door Esmée van der Linden en twee maal Lorena Fontijn voor CSW. Achterveld scoorde via Ayla de Vette de aansluitingstreffer.
In de tweede helft had ook de thuisploeg de touwtjes stevig in handen en scoorden Rozemarijn Pol en Michelle Lem. Trouwens alle doelpunten waren van hoog kaliber. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Ronald van der Griend uit IJsselstein die een goede wedstrijd floot. Hij werd geassisteerd door Iris Prange en Marcel Eggenkamp.

CSW - sv Achterveld
Een fraaie herfstdag met een heerlijk zonnetje daar in het Groene Hart met de uitgestrekte landerijen. Op het fraaie complex de groene kunstgrasmat met daaromheen een echte bekersfeer. Want de underdog kan altijd door naar de volgende ronde. Daar waarschuwde CSW coach Ruud Bijnen zijn speelsters voor en dat was niet tegen dovemans oren. Want CSW maakte het spel en creëerde direct al mogelijkheden.

CSW - sv Achterveld
In de 7e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Het was Esmée van der Linden die keurig het leer in de touwen schoot. Drie minuten later was het opnieuw raak voor CSW. Lorena Fontijn ging samen met Ashley de Horde op avontuur. Een fraaie een-twee en een prachtige uithaal van Lorena Fontijn en de 2-0 prijkte op het scorebord.

CSW - sv Achterveld
Na een kwartier spel tegengas van de meiden van Achterveld. Annika Prinsen, Yvonn van de Grootevheen met Chelsea de Leeuw die de aanval zocht. Maar CSW had de regie strak in handen en controleerde het spel.

CSW - sv Achterveld
Maar dan toch in de 21e minuut de aansluitingstreffer van de ploeg van coach Ferry Booij. Een diepe bal op Chelsea de Leeuw met de pass op Ylse Cozijnsen die het leer verlengde op Ayla de Vette en de bal heel geplaatst hoog in de touwen deed belanden.

CSW - sv Achterveld
Dat zat toch niet lekker bij de thuisploeg en de aanval werd gezocht maar resultaat leverde dat niet op. Wel in de 27e minuut met opnieuw Lorena Fontijn die met een opvallende uithaal doel trof. Het effect dat Fontijn meegaf aan het leer was opvallend en sluitpost Demi Neerlings had geen schijn van kans op deze inzet.

CSW duidelijk de bovenliggende partij en Achterveld was te terughoudend om de strijd aan te gaan. De mogelijkheden voor de thuisploeg maar het net werd niet gevonden.

CSW - sv Achterveld


In het tweede deel direct al de opvallende rush van Marit Bon die meer dan 75 meter op snelheid het leer onder controle hield. Het leverde niets op maar in de 50e minuut was het Esmée van der Linden op rechts die veel ruimte kreeg en met een strakke pass Rozemarijn Pol in stelling bracht en scoorde. De 4-1 prijkte op het scorebord en de wedstrijd was gespeeld.

CSW - sv Achterveld
Marit Bon kreeg vijf minuten later een mogelijkheid net als tot twee maal toe Donna Straver. Maar sluitpost Demi Neerlings keerde iedere inzet met verve.

Pas in de 75e minuut moest Neerlings opnieuw capituleren.

CSW - sv AchterveldOp links de onnavolgbare Michelle Lem die ruimte kreeg en van afstand met een prachtige dropvolley de 5-1 liet aantekenen.
CSW liet zich zakken en Achterveld probeerde het middenveld onder controle te krijgen. Dat lukte echter niet want de regie was strak in handen van de ploeg uit Wilnis.

CSW - sv Achterveld
Een dik verdiende overwinning voor CSW die de Derde klasser niet onderschatte en met aanvallend voetbal het verschil duidde. Dat leverde het gewenste resultaat op alhoewel de score hoger had kunnen uitvallen gezien de mogelijkheden. Achterveld dan wel uit de KNVB beker gewipt, de ploeg bleef wel gegroepeerd voetbal spelen. En dat is een groot pluspunt voor de Derde klasser welke komende zaterdag naar Wageningen vertrekt om het op te nemen tegen SKV. Op Sportpark de Zoom is de aanvang om 15.00 uur en dat gaat winst worden, althans dat werd mij toegefluisterd.

CSW gaat naar Nijkerk om op Sportpark De Ebbenhorst aan te treden tegen Sparta Nijkerk. De aftrap van het duel is om 15.00 uur.

Meer beelden van CSW tegen Achterveld ziet u hier
Lees alles over Stella, de Pupil van de Week bij CSW tegen Achterveld

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: