CSW tegen RCL eindigt gelijk

Een matig KNVB Bekerduel tussen Eerste klasser CSW en Hoofdklasser RCL uit Leiderdorp. De start van CSW was overweldigend en het team kwam via Rozemarijn Pol op een verdienstelijke 1-0 voorsprong. Meer mogelijkheden kreeg de ploeg van coach Ruud Bijnen maar het net werd niet gevonden. Technisch gezien was RCL de bovenliggende partij maar de werklust en inzet lag duidelijk bij de thuisploeg.

CSW - RCL
De Leiderdorpsen herstelden zich, namen het initiatief over en kwamen in de tweede helft via een elf meter trap genomen door aanvoerster Lesley Landweer op gelijke hoogte.

De 1-1 was een juiste uitslag want de wedstrijd verdiende geen winnaar. Door de vele onderbrekingen van blessures was van gestructureerd voetbal geen sprake. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Adriaan van Wegen uit Eemnes.

CSW - RCL
De eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2022-2023 met een duel in de poulefase van het KNVB Bekertoernooi. RCL oefende een week geleden tegen IJFC en verloor terwijl CSW het Ridderkerkse RVVH versloeg. Beide teams proberen de verjonging door te voeren maar vooral bij RCL zijn er veel blessures waardoor de selectie wel erg krap is. Maar beide coaches, Ruud Bijnen van CSW en Jaclyn Leiwakabessy van RCL, hadden er ondanks de 28 graden zin in.

CSW - RCL
De route door het Groene Hart met de weidse landerijen in het polderlandschap viel uiteraard de nieuwe driekleur op. Achter het prachtige sportcomplex van CSW de grazende koeien die zich tegoed deden met groen gras. Op het kunstgrasveld de twee kemphanen met een wel onstuimige start van CSW.

CSW - RCL
Aanvoerster Marit Bon kreeg direct al een mogelijkheid maar voor Anouk Olfers duurde het duel net iets meer dan een minuut. Geblesseerd moest ze de arena verlaten.

CSW zette druk en deed dat met best attractief spel in die eerste minuten en kwam verdienstelijk op een 1-0 voorsprong.

CSW - RCL
Een lange bal van Joy van der Nolk van Gogh bereikte Romy Haveman die op haar beurt het leer breed legde op Marit Bon. Met fraaie bewegingen en op snelheid trok Bon het strafschopgebied in en plaatste de bal in de voeten van de geheel vrijstaande Rozemarijn Pol die optimaal profiteerde en scoorde.

CSW - RCL
De thuisploeg overtuigde met de lange bal en strijdlust terwijl RCL er niet aan te pas kwam. Opnieuw waren er mogelijkheden voor Donna Straver, Romy Haveman en Marit Bon maar RCL doelvrouw Hannah van den Heuvel deed haar werk met verve.
Pas na ongeveer 20 minuten spel het eerste aanvallende wapenfeit van de Racing met Djuna Verhoeven, Romy Siera  en Ashley Lieverse.

CSW - RCL
RCL trok het initiatief naar zich toe en kreeg kleine mogelijkheden via Melanie de Jong, Susanne Hoogenboom en Robin Potters.

Aan de andere kant kreeg Marit Bon en fraaie kans maar de rood-witte ploeg wilde dolgraag die 1-0 stand wegwerken maar de echte spitsen stonden geblesseerd lang de zijlijn. Vlak voor de pauze toucheerde Marit Bon met haar inzet nog de deklat.

CSW - RCL
In de tweede helft kwam Lorena Fontijn bij CSW in de ploeg en nam Romy Haveman de plek onder de lat in van de geblesseerde Nikki de Kuiper. Na iets meer dan een minuut moest bij RCL Kimberley van Delft geblesseerd het speelveld verlaten.
De tweede helft werd gekenmerkt door de vele onderbrekingen vanwege blessures. En dat juist aan het begin van de nieuwe start van het seizoen. Het kwam het duel niet ten goede. CSW verdedigde de voorsprong en RCL de betere partij maar de kwaliteit was ver te zoeken.
RCL zette alles op alles om op gelijke hoogte te komen.
In de 52 minuut was Djuna Verhoeven er dicht bij maar sluitpost Romy Haveman greep goed in. RCL duidelijk technisch beter maar de sportieve vechtlust van de thuisploeg mocht er zijn.

CSW - RCL
In de 58e minuut kwam RCL op gelijke hoogte. Hiske Hol op snelheid voorbij Marit Bon die binnen de zestien haar opponent nog even een duwtje gaf. Strafschop de juiste beslissing van Adriaan van Wegen. RCL aanvoerster Lesley Landweer schoot de elf meter trap raak en bracht de stand in balans. Zes minuten later scoorde Robin Potters maar buitenspel werd geconstateerd. De sportieve strijd met Anouk Straver en Maria Mac Lean die in de laatste fase nog aanzette net als Lorena Fontijn die het van afstand probeerde. Het duel werd geen echte wedstrijd door de onderbrekingen en met een 1-1 eindstand had iedereen vrede.
CSW - RCL
Enige waarde kon aan deze wedstrijd niet gehangen worden. RCL wilde wel maar CSW hield knap stand. Door de vele blessurebehandelingen en onderbrekingen was van enige structuur geen sprake. Komende zaterdag opnieuw bekeren.
CSW gaat naar Sassenheim om het tegen Ter Leede op te nemen. De aanvang is om 11.30 uur. RCL ontvangt DSS uit Haarlem op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp. Aanvang van het duel is om 14.30 uur.

Meer beelden van CSW tegen RCL ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: