Berkel wint nipt bij CSW

Spannend was het wel in Wilnis bij het duel in de Eerste Klasse A tussen CSW en Berkel. Want CSW kon de punten goed gebruiken terwijl Berkel wel de tweede plaats veilig wilde stellen. Strijd dus met inzet en werkvoetbal.
De thuisploeg kreeg in de eerste helft veel mogelijkheden om het verschil te duiden maar de voorwaartsen van CSW kregen het leer niet achter sluitpost Bianca Troost.

CSW - cvv Berkel
Vlak voor de pauze lukte dat echter wel en aanvoerster Lorena Fontijn schoot CSW naar een verdiende 1-0 voorsprong.
In de tweede helft was het Berkel dat de regie weer in handen nam en in de 47e minuut via Allyssa Daal op gelijke hoogte kwam. Een opmerkelijk debuut was weggelegd voor Dionne Rens van Berkel. Mocht invallen in de hoofdmacht en bepaalde in de 69e minuut de einduitslag op 1-2.

CSW - cvv Berkel
Voor CSW was er geen doorkomen meer aan tegen een zuinig spelend en technisch beter Berkel. Met het enthousiasme en wilskracht dat de thuisploeg liet zien kreeg de ploeg van coach Iris van Dijk toch iets te weinig. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Adriaan Wegen uit Eemnes die een goede wedstrijd floot.

CSW - cvv Berkel
De eerste kans was voor Donna Straver van CSW gevolgd door een schot aan de andere kant van Lindy Hogedoorn. Berkel zette druk en een fraaie actie van Faith Parto met een prima pass en de mogelijkheid voor Esmee van der Burg. Even later werd Jonna Hulshof op pad gestuurd maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat op voor de bezoekende partij.

CSW - cvv Berkel
Maar CSW vocht zich terug in het duel en counterde met flair. Romy Haveman met de actie in combinatie met Lorena Fontijn en Ashley de Horde. Berkel liet wel het betere voetbal zien op een technisch gezien hoger niveau maar het was te statisch. Daarentegen streed CSW voor iedere meter met inzet, passie en een hoge dosis enthousiasme met doorzettingsvermogen.

CSW - cvv Berkel
Marit Bon kreeg een prima mogelijkheid maar Berkel sluitpost Bianca Troost hield Berkel in het duel. Een scherpe hoekschop van Michelle Lem werd door Puck Straver naast geschoten.
In de 20e minuut dan weer Berkel met Faith Parto die net naast schoot. Ook Allyssa Daal, Anouk Angkotta en Esmee van der Burg kregen mogelijkheden.
Maar de beste kansen kreeg Marit Bon van CSW. Zelfs drie op een rij maar het lukte maar niet om doelvrouw Bianca Troost te passeren. Aan de andere kant een voorzet van Esmee van der Burg op Allyssa Daal met de kans maar ook Jonna Hulshof en Lindy Hogedoorn waren er dichtbij.

CSW - cvv Berkel
In de 41e minuut lukte het CSW wel om het net te doen bollen. Een mooie actie van Ashley de Horde die aanvoerster Lorena Fontijn in stelling bracht en met een fraaie lob de ploeg uit Wilnis op een verdiende 1-0 voorsprong zette.

CSW - cvv Berkel
De speelsters van Berkel kregen in de pauze van de inwoonster van de gemeente Halderberge wel het een en ander te horen. De vrouwelijke veldheer wees de meiden op het feit hoe voetbal gespeeld moet worden. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd want in de 47e minuut was de stand weer in balans. Een actie van Lindy Hogedoorn in combinatie met de teruggekeerde en slim spelende Melanie den Dulk. De perfecte pass op de inkomende Allyssa Daal die via een geplaatst schot in de kruising raak schoot.

CSW - cvv Berkel
Berkel wilde duidelijk meer en creëerde kansen met teruggekeerde Melanie den Dulk en Lindy Hogedoorn. Maar de counters waren wel voor CSW met Marit Bon die weer een fraaie mogelijkheid kreeg. Ook Michelle en zus Ryanne Lem met Romy Haveman waren er heel dichtbij. Wel controleerde Berkel het spel in wel een te laag tempo en kreeg Allyssa Daal de kans maar sluitpost Nikki de Kuiper pareerde de inzet met klasse.

CSW - cvv Berkel
CSW putte hier kracht uit en kreeg het middenveld weer onder controle. Dat betekende wel ruimte voor Berkel met de snelle Lindy Hogedoorn die in de 69e minuut meters mocht maken. Haalde uit en schoot tegen de staander. Het geheime wapen en debutant Dionne Rens met haar blauw gelakte nagels stond gereed en speelde zich knap vrij en haalde als een koele kikker uit en bracht daarmee Berkel op een 1-2 voorsprong.

CSW - cvv Berkel
Berkel vond dat genoeg, speelde efficiënt voetbal en sloot de gelederen. Er was geen doorkomen meer aan voor Megan Bakker, Noa Deken en Ashley de Horde waardoor Berkel het duel nipt won met 1-2.

CSW - cvv Berkel
Best was het allemaal niet wat Berkel liet zien. Wel een stukje efficiënt voetbal en niet meer doen dan noodzakelijk. Veranderingen in het team was het excuus maar er dient in de nacompetitie wel uit een ander vaatje getapt te worden om succesvol te zijn. Een voorbeeld was uiteraard thuisploeg CSW die met veerkracht en een grote dosis spirit ten strijde trok. Het lukte de voorwaartsen niet om te scoren en dat was spijtig. De conclusie blijft dat de bal rond is en blijft. Ook in Wilnis bij CSW.

Meer beelden van CSW tegen Berkel ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: