Ter Leede snoept twee punten af van Berkel

Berkel liet wel heel belangrijke punten achter in Sassenheim. Na een 1-0 stand bij rust werd het een 1-1 gelijkspel. De punten werden verdeeld en gezien het spelbeeld was dit een juiste uitslag. Voor het tweede team van Ter Leede scoorde in de eerste helft Julie van den Berg. De net ingevallen Anouk Bernoster van Berkel zorgde voor de gelijkmaker in de tweede helft. De wedstrijd was in goede handen van leidsman Merlijn Zirkzee die een goede wedstrijd floot.

vv Ter Leede II - cvv Berkel
De nummer vier tegen nummer vijf in de Eerste Klasse A voor vrouwen waar Berkel nog steeds aanspraak kan maken op een van de hoofdprijzen van dit seizoen. Maar het zat er dit keer niet in op Sportpark De Roodemolen in Sassenheim om aan te treden tegen het tweede vrouwenteam van Ter Leede. Berkel speelde ongeïnspireerd in het eerste deel en veel te laat kwam de machine op stoom.

Thuisploeg Ter Leede daarentegen vormde een hecht blok en streed vol beleving voor iedere meter. En dat was nu juist het verschil tussen de twee kemphanen. Wel oogde Berkel technisch vaardiger maar enig profijt leverde dat niet op.

Berkel startte goed met pressievoetbal en schoten vanuit de tweede lijn van Anouk Angkotta en Demi Verlangen. Na vijf minuten was het toch de thuisploeg die goed opbouwend en gedegen voetbal op de mat liet zien.

Joyce de Reus en Eva Horst met aan de andere kant Renate Bos en Lotte Knuif. Wel waren de bezoeksters beter in het kortere tikwerk met Peta Houting, Allyssa Daal en Lindy Hogedoorn maar dat leverde geen rendement op. Het was werkvoetbal voor Ter Leede met een hechte laatste linie waarin Berkel geen bres kon slaan.

In de 23e minuut kwam Ter Leede op voorsprong. Het was Julie van den Berg die uit een scrimmage het leer in de verste hoek achter sluitpost Bianca Troost in de touwen schoot. Een zeker niet onverdiende stand terwijl de thuisploeg zelf meer mogelijkheden creëerde via Romy Dalebout en Eva Horst.

Wel de dreiging van Berkel maar verder dan de zestien mocht de formatie van Sanne Dekkers niet komen. Lindy Hogedoorn en Allyssa Daal kregen vlak voor het rustsignaal wel goede mogelijkheden maar hun inzetten gingen net naast en over.

Na de pauze wilde Ter Leede duidelijk meer en Mandy van Dijk kreeg een goede mogelijkheid. Maar Berkel hield achterin stand en gaf niets meer weg. Kreeg nu wel een veldoverwicht en bepaalde wel het spelbeeld. Maar een doorbraak forceren was er niet bij. In de 52e minuut kreeg Anouk Angkotta de kans en ven later ook Allyssa Daal. Het waren de eerste speldenprikken van het offensief maar de scherpte ontbrak bij de voorwaartsen uit Lansingerland.

Annebel Schrijver hield stand op een inzet van Lindy Hogedoorn. Berkel bracht Anouk Bernoster in het team en dat had in de 66e minuut direct al effect. Een hoekschop van Anouk Angkotta en het achterin bij Ter Leede niet goed wegwerken van het leer. Daarvan profiteerde Anouk Bernoster die uit de scrimmage raak schoot en Berkel op gelijke hoogte bracht naast Ter Leede.

Berkel zette druk en wilde duidelijk meer maar liep in de fuik die de Sassenheims meiden hadden opgezet. De beste mogelijkheid kreeg tien minuten voor tijd nog Julie van den Berg die vrij op het doel mocht af gaan maar te gehaast te werk ging. Natuurlijk was het Berkel met de aanvallen maar een doorbraak kon niet geforceerd worden en bleef de stand 1-1.

Een matig duel met een juiste einduitslag waarin Berkel niet in het zo vertrouwde spel kwam. De verdienste ook van de Ter Leede speelsters die bijkans geen ruimte weggaf. Bianca Troost had er in het begin van de tweede helft nog alle vertrouwen in en kreeg bijna haar gelijk maar de echte beleving ontbrak. Het sportieve duel verdiende ook geen winnaar. Ter Leede wellicht de morele overwinnaar dat als een eenheid streed en geen ruimte weggaf.

Komende week speelt Berkel in Ede tegen Blauw-Geel ’55. Aftrap op Sportpark Peppelensteeg is om 12.30 uur. Ter Leede vertrekt naar Wilnis om het tegen CSW op te nemen. Het duel neemt om 14.30 uur een aanvang.

Meer beelden van Ter Leede tegen Berkel ziet u hier.