Berkel doet goede zaken bij Hercules

Op Sportpark Voordorp in Utrecht de wedstrijd in de Eerste Klasse tussen Hercules en Berkel. Een sleutelduel want beide ploegen nog in de race om zich in de top te nestelen. Het verschil viel wel duidelijk uit in het voordeel van de ploeg uit Lansingerland. Pakte toch mooi de drie volle punten veilig in de pocket mee.

usv Hercules - cvv Berkel
Het werd na een 0-2 stand bij rust 0-3 voor Berkel. Wel een matig duel met een effectief slim opererende bezoekende partij die niets aan het toeval overliet. Ook een stevige kille bries in de lengte richting van het veld maar het was droog. De ploeg van Sanne Dekkers zegevierde met twee fraaie doelpunten van Lindy Hogedoorn voor de pauze. Na de warme thee bepaalde Jonna Hulshof direct al de eindstand op 0-3. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van scheidrechter Giovanni Janssen uit Maarsen die een goede wedstrijd floot. Hij werd geassisteerd door Hans Knuppe en Ad de Vries.

usv Hercules - cvv Berkel
De halfgod Hercules is onberekenbaar en altijd lastig te verslaan. Met die feiten in het achterhoofd nam Berkel aanvoerster Demi Verlangen een uiterst tactische beslissing  om eerst tegen de wind op te gaan laveren. Een slimme zet met een technisch vaardiger Berkel. Maar de ploeg van coach Sanne Dekkers had het toch moeilijk om in het juiste wedstrijdritme te komen en om te gaan met de wind. Kansen voor Maud Wingen en Anneke Zwart voor Hercules maar het vizier stond niet op scherp. Pas na een minuut of tien kreeg Berkel de elementen onder controle met Evy Westerbroek op links en Jonna Hulshof op rechts met een aantal fraaie doelgerichte acties.

usv Hercules - cvv Berkel
In de veertiende minuut kwamen de meiden uit Lansingerland op een niet onverdiende voorsprong. Jonna Hulshof slim voorbij Tamar op den Kelder en haar inzet werd tot corner verwerkt. De daarop volgende hoekschop werd genomen door Allyssa Daal en Lindy Hogedoorn kopte het leer hard en onhoudbaar achter sluitpost Lara van Dorrestein in de touwen.

Berkel kreeg meer mogelijkheden maar ook de aanvallen van Hercules waren gevaarlijk.

usv Hercules - cvv Berkel
De ploeg speelde met Bianca Troost onder de lat en bood een aantal malen redding. Laura Klein Bog werd tijdens de warming-up geblesseerd aan haar arm en had daar teveel last van. In de 43e minuut een te zachte terugspeelbal tegen de wind in en daar profiteerde goaltjesdief Lindy Hogedoorn volledig van. Hogedoorn zat er goed tussen en scoorde haar tweede van de middag.

usv Hercules - cvv Berkel
Na de pauze in de 47e minuut smeet Jonna Hulshof met een fraaie treffer de deur in het slot. Berkel op een comfortabele 0-3 voorsprong en bovendien controleerde de meiden uit Lansingerland het spel volledig. Het lukte de Utrechtse voorwaartsen niet om tegengas te geven. Berkel daarentegen kreeg nog meer mogelijkheden maar de wedstrijd was gespeeld.

usv Hercules - cvv Berkel
Wel een verdiende winst voor Berkel en drie hele belangrijke punten erbij. Is met IJFC uit IJsselstein nog steeds zonder verliespunten en de beide teams voeren dan ook de ranglijst aan in de Eerste Klasse A. Sanne Dekkers was na afloop blij met de punten en straalde maar was tegelijkertijd realistisch over de wedstrijd. ‘Het was een saai duel maar ook onder deze omstandigheden moeten de punten worden gepakt. De inzet en beleving uitstekend met een maximaal haalbare effectiviteit en dat voelt goed’, aldus Dekkers.

Zaterdag gaat Berkel naar Klaaswaal om het op te nemen tegen SSS. De aanvang is om 12.00 uur. Hercules speelt zaterdag thuis het KNVB bekerduel tegen IJsselmeervogels. De aanvang op Sportpark Voordorp is om 13.30 uur.

Meer beelden van de wedstrijd tussen Hercules en Berkel ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: