Berkel en Hercules delen de punten

Berkel kreeg op de dag van de scheidsrechters Hercules uit Utrecht op bezoek. Een sfeerloos duel in de stromende regen gespeeld. Bij rust was de stand 1-1 via doelpunten van Ilonka Thielen voor Hercules en Melanie den Dulk die scoorde voor Berkel. De thuisploeg kreeg in de eerste fase voldoende mogelijkheden en was spelbepalend.

cvv Berkel - usv Hercules
In de tweede helft kreeg Hercules meer grip op het spel maar dan toch de snelle Lindy Hogedoorn die Berkel op voorsprong zette. Voor Berkel waren de druiven zuur. Immers op voorsprong staan en vlak voor tijd remise moeten accepteren is nu eenmaal niet leuk. Maud Wingen schoot twee minuten voor tijd een strafschop raak en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2. Een puntendeling dat gezien het spelbeeld wel in overeenstemming was met de realiteit. De wedstrijd was in vertrouwde handen van scheidsrechter Jeannette Schreur uit Pijnacker die een goede wedstrijd floot.

Een vreemde ambiance op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland. Geen toeschouwers geeft nu eenmaal minder sfeer aan een sportief gebeuren. Maar daar heeft nu iedere vereniging last van in deze periode.
Maar ook de regen was een spelbreker op het gras van de arena.

Berkel startte goed en creëerde direct een aantal goede mogelijkheden. Hercules had moeite op het zware veld om in het juiste ritme te komen en daar had Berkel van kunnen profiteren.

Melanie den Dulk kreeg een mogelijkheid en ook een vrije trap van Sandra Welles had een beter lot verdiend. Ook Lindy Hogedoorn en Allyssa Daal waren er dichtbij maar Hercules sluitpost Carlijn Kolk pareerde een aantal inzetten met verve.
Na ongeveer twintig minuten spel deed Hercules weer mee. Ilonka Thielen en Marieke Romijn de Vries vonden elkaar gemakkelijk maar meer zat er nog niet in. Ook een vrije trap van Mariëtte Huls leverde voor Hercules niet gewenste resultaat op.

Dat lukte wel in de 29e minuut. Een hoekschop van Maud Wingen werd door Ilonka Thielen in de touwen gewerkt. Twee minuten later kwam Berkel al langszij in de stromende regen. Lindy Hogedoorn zette op rechts de aanval op en kreeg ruimte. De pass op maat op de inkomende Melanie den Dulk die knap de gelijkmaker in de touwen schoot.

De gestadig neervallende druppels regen maakte het spel er niet aantrekkelijker op. Kansen wel voor beide kemphanen met Isabel Heinsbroek en Allyssa Daal voor Berkel en Lianne de Vries en Jitske Volkert voor Hercules.

In de tweede helft was het Hercules dat de controle van het spel in handen kreeg. Vera van Leeuwen en Maud Wingen kregen wat mogelijkheden. Maar dan toch de ruimte waar Berkel van profiteerde. De snelle Lindy Hogedoorn brak op rechts door en vanuit een vrijwel onmogelijke hoek verdween het leer hoog in de touwen.

Berkel op een 2-1 voorsprong en de meiden uit Utrecht even van slag. De ploeg van Sanne Dekkers kreeg nog meer mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven. Met name Jonna Hulshof kreeg een wel heel fraaie. Het tij keerde en de meiden van Ruud Bijnen wilden duidelijk een beter resultaat. Druk van Hercules op de Berkel vesting. Sluitpost Celine Lindhoudt moest op inzetten van Maud Wingen tot het uiterste gaan en redde een aantal keren fraai.

In de voorlaatste minuut maakte doelvrouw Celine Lindhoudt in de zestien een overtreding op Maud Wingen en de scheidsrechter wees naar de stip.
Maud Wingen nam deze toegekende elf meter trap zelf en schoot raak. Bepaalde met dit doelpunt tevens de eindstand van het duel.

In de gestadig neervallende regen zonder toeschouwers op een zwaar hoofdveld werden de punten eerlijk verdeeld. Berkel had in het eerste deel voldoende mogelijkheden om de afstand te vergroten maar verzuimde. Hercules kwam knap terug en creëerde in de tweede helft mogelijkheden maar kon ook niet domineren. Eerlijk zullen wel alles delen en gezien het spelbeeld een juiste uitslag.
Komende zaterdag speel Hercules tegen IJzendijke. Aanvang om 15.00 uur.
Berkel vertrekt naar Doetinchem om het om 15.00 uur op te nemen tegen DZC ’68.