RCL verslaat Hercules in beker

De strijd in de poulefase van de KNVB beker blijft spannend. RCL won verdiend na een 0-0 stand bij rust met 2-0 van Hercules uit Utrecht maar de beslissing valt pas komende zaterdag. De wedstrijd was het aanzien meer dan waard en beide teams lieten zien waar ze toe in staat zijn. De doelpunten werden gescoord door Eline Blaauw en een beauty van Yara Haasnoot. Een verdienstelijke overwinning voor de thuisploeg en daar was coach John van der Meer erg blij mee. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Rick Verheij uit Rotterdam die een uitstekende wedstrijd floot.

vv RCL - usv Hercules
Op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp de tweede wedstrijd in de poulefase nu tussen Hoofdklasser RCL en Eerste Klasser Hercules. Winst voor beide teams van belang maar daarnaast ook een duel om wedstrijdritme op te doen. Dat alles ter voorbereiding van de reguliere competitie en daar slaagden de twee teams met verve mee.

vv RCL - usv Hercules
Hercules met Maud Wingen die de aanval opzocht en aan de andere kant kreeg Yara Haasnoot voor RCL direct al een fraaie mogelijkheid. Sterk op rechts Laura Sterre Aalmans die in de vijfde minuut keurig Manon Heiliegers aanspeelde maar helaas ging deze actie net naast.

vv RCL - usv Hercules
Aan de andere kant opnieuw Maud Wingen die met Anne Franken, Raisa Grotenhuis snode plannen hadden. Maar de Leiderdorpsen met Robin Potters, Emma Verdaasdonk en Susanne Hoogeboom gaven niets weg.

Wel een leuk aantrekkelijk duel waarin de twee kemphanen sportief strijd leverden. Gelijk opgaande mogelijkheden waarbij ook het middenveld in balans was.

vv RCL - usv Hercules
Na een kwartier spel verhoogde RCL het tempo. Dat bood meer mogelijkheden want Susanne Hoogenboom bracht fraai Laura Sterre Aalmans in stelling. Een prima kans voor Aalmans, echter doelvrouw Lara van Dorrestein pareerde uitstekend.
Aan de andere kant leverde in de 22e minuut een vrije trap genomen door Lianne de Vries niets op. De ploeg van de coach John van der Meer gaf wat ruimte weg op het middenveld maar daar konden Mariëtte Huls, Vera van Leeuwen en Lisanne Wigboldus niet van profiteren.

vv RCL - usv Hercules
Dat dankzij de standvastigheid van de Leiderdorpse verdediging. Isis Kindt, Sabine Hoogland, Robin Potters, Manon Heiliegers en aanvoerster Lesley Landweer met sluitpost Ebi Meijer hielden eensgezind de Utrechtse aanvallen onder controle.

In de 38e minuut een gevaarlijke vrije trap van Lesley Landweer gevolgd door een kopbal van Laura Sterre Aalmans dat de prooi werd voor doelvrouw Van Dorrestein.


Na de pauze de duels tussen Eline Blaauw en Tamar op den Kelder maar ook een actie van Joriek Dijkstra en Maud Wingen. Racing doelvrouw Ebi Meijer greep uitstekend in. De rood-witte thuisploeg zette de lijnen uit en werd zienderogen creatiever in de opbouw. Dat met speels gemak en een hoge dosis spelvreugde. Het middenveld volledig onder controle van RCL en de drive optimaal.

vv RCL - usv Hercules
In de 52e minuut kwam RCL op een verdiende voorsprong. Prima werk van Yara Haasnoot die het leer in de voeten schoof van de inkomende Eline Blaauw die vervolgens keurig afdrukte.
Een verdiende voorsprong die twee minuten later al verdubbeld had kunnen worden. Manon Heiliegers kreeg een mogelijkheid en even later na goed werk van Kimberley van Delft was het Sabine Hoogland die geschiedenis had kunne schrijven.

vv RCL - usv Hercules
De meiden van coach Ruud Bijnen stonden flink onder druk en hadden alle moeite de wind in de zeilen te krijgen. Dat lukte niet. RCL had strak het middenveld onder controle en al dartelend nam Yara Haasnoot in de 57e minuut het leer van Susanne Hoogenboom over en schoot vanaf zo’n 35 meter voor volk en vaderland het leer op doel. Met een prachtige curve verdween de bal hoog in de touwen.

vv RCL - usv Hercules
De wedstrijd gespeeld alleen kreeg Ilonka Thielen wel de mogelijkheid om wat terug te doen. Ebi Meijer greep uitstekend in. RCL had het volledige overzicht en de controle van de wedstrijd in handen. In de 74e minuut scoorde Manon Heiliegers maar dat feest ging niet door vanwege buitenspel.

vv RCL - usv Hercules
Ook Mariëtte Huls en Maud Wingen deden er alles aan maar de beste kansen waren wel voor de thuisploeg. Yara Haasnoot, Eline Blaauw en Manon Heiliegers hadden de stand een beter aanzien kunnen geven maar dat lukte niet.

vv RCL - usv Hercules
Een verdiende overwinning van RCL op een moedig spelend Hercules. Het verschil de dynamiek in het spel van de Racing. En dat met aanvallend voetbal in een prima wedstrijd. Hercules zo goed als uitgeschakeld en voor RCL valt de beslissing komende week thuis in het duel tegen SSS uit Klaaswaal.

Meer beelden van RCL tegen Hercules ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: