Berkel bindt ook Odysseus aan de zegekar

Opnieuw winst voor Berkel. Nu werd op Sportpark Het Hoge Land het Utrechtse Odysseus verslagen met 3-1. Bij rust was de stand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg dat via Michelle Arbman al vroeg op voorsprong kwam.
CVV Berkel - USVV Odysseus '91
Best was het allemaal niet wat het trouwe publiek voorgeschoteld kreeg. Veel balverlies aan beide kanten. De omschakeling pakte voor Berkel wel goed uit met Lindy Hogedoorn als inspiratiebron. Scoorde zelf een fraai doelpunt en wipte later uit een onmogelijke hoek het leer precies op het hoofd van Melanie den Dulk die scoorde. Vlak voor het laatste fluitsignaal van de goed fluitende Rene de Jong scoorde Eva Dekker het enige tegendoelpunt voor Odysseus.

Berkel probeerde direct na het eerste fluitsignaal druk te zetten via Lindy Hogedoorn. Het vervolg was een aantal gevaarlijk indraaiende hoekschoppen van Michelle Arbman. Tevens probeerde Hogedoorn het van afstand maar dat leverde niets op. De studentes uit Utrecht trokken zo af een toe gevaarlijk ten aanval. Ilse Vasse met een hoekschop en bijna was het Lotte Bransen die kon scoren. Sluitpost Bianca Troost trad op perfecte wijze handelend op.

Ook Laura Brafine kreeg een goede mogelijkheid maar de verdediging van Berkel groeide in de duels en heerste. Het middenveld van Odysseus sterk, echter de counter van Berkel genadeloos. In de dertiende minuut kwam Berkel op voorsprong. Een snelle counter en eerst nog een inzet van Lindy Hogedoorn die door sluitpost Jennifer van der Meulen werd gepareerd. Het leer kwam voor de voeten van de snelle Michelle Arbman die keurig scoorde.

Berkel op voorsprong maar de Utrechtse formatie had wel het middenveld in handen. Wel veel balverlies bij de teams wat het spel nadelig beïnvloedde. Berkel hield rustig en evenwichtig goed de vinger aan de pols. Faith Parto razendsnel op zowel links als rechts en had de stand moeten verdubbelen. Individueel technisch goed aan beide kanten maar verder kwamen de twee kemphanen niet.

In de tweede helft wilde Odysseus spijkers met koppen slaan. Had het beste van het spel met Inge Gimbel en Jutka Vries als regisseurs op het middenveld. Maar de voorwaartsen kwamen niet voorbij Chantal van Wijk, Demi Verlangen, Jonna Hulshof, Femke van der Burg en Lisa Wijnen. De counters van Berkel daarentegen waren snel en gevaarlijk. Michelle Arbman kreeg een fraaie mogelijkheid maar schoot net naast. Ook Faith Parto schoot een uitgespeelde mogelijkheid rakelings over in plaats van in de touwen.

Pas in de 68e minuut lukte het Lindy Hogedoorn wel om het sudderend vuurtje weer op kooktemperatuur te krijgen. De beweging fraai om doelvrouw Jennifer van der Meulen te passeren en het leer in de touwen te schieten.

De stand 2-0 en de wedstrijd gespeeld. Berkel kreeg nog meer mogelijkheden via Michelle Arbman en Faith Parto maar dat lukte niet. Wel in de 80e minuut een prachtige aanval via Michelle Arbman op rechts. Het leer via Melanie den Dulk naar links en vanuit een bijkans onmogelijke situatie een leep wippertje van die slimme en handige Hogedoorn om Melanie den Dulk in staat te stellen koppend te scoren.

De stand 3-0 en vijf minuten later kopte Chantal van Wijk rakelings naast. Vier minuten voor tijd redde Eva Dekker de Utrechtse eer om met een droge schuiver Bianca Troost te passeren.

De winst verdiend maar best was het zeker niet. Individueel goed maar het samenspel bij de twee ploegen te onnauwkeurig waardoor veel balverlies werd geleden. Odysseus zette wel druk op de vesting van Berkel aan het begin van de tweede helft en had het betere van het spel maar het leverde geen pepernoten op. De counters van Berkel waren daarentegen veel effectiever en dat was nu net het verschil.

Na afloop vertelde rechterspits Michelle Arbman dat het spel niet best was maar dat de punten wel veilig in de pocket zaten. ‘Ook een matige wedstrijd moeten wij met winst af kunnen sluiten’, aldus Arbman, die het gelijk wel aan haar zijde had.
Berkel deed met deze winst goede zaken en staat fier in de kopgroep van de Hoofdklasse vrouwen. Een prestatie van hoog niveau.