Berkel tegen Barendrecht verdiende geen winnaar

Een uitstekende eerste helft op Sportpark Het Hoge Land tussen Berkel en Barendrecht in de Hoofdklasse vrouwen. Technisch goed spel en opvallende tempoversnellingen maakte het een open maar wel fysieke strijd. Bij rust was de stand met 2-2 in balans met bijzonder fraaie doelpunten van beide elftallen.
CVV Berkel - BVV Barendrecht
De leiding van de wedstrijd bepaalde dat veel door mocht gaan en dat maakte het allemaal rommelig en onvriendelijker in een zeer matige tweede helft. En eerlijk gezegd waren we daarvoor niet gekomen. Elf minuten voor het einde voltrok Barendrecht het vonnis over Berkel en ging er met de drie punten vandoor. Maar wel een wedstrijd met een tweede helft om heel gauw te vergeten.

Al na drie minuten spel schoot Nadine de Breij voor Barendrecht uit een vrije trap van zo’n dertig meter het leer direct in de touwen. Onhoudbaar in de uiterste hoek en een bijzonder fraaie treffer. Aan de andere kant kreeg Lindy Hogedoorn een goede mogelijkheid. Nadine de Breij bepaalde met Daphne Troost in de beginfase de aanvalsgolven van Barendrecht die in hoog tempo werden opgezet.

Maar Berkel vocht zich terug in het duel. In de zestiende minuut kwam de stand bij de twee aan elkaar gewaagde kemphanen weer in evenwicht. Michelle Arbman met de voorzet en het leer op het hoofd van Melanie den Dulk die plichtsgetrouw het net deed bollen.
Berkel trok het initiatief volledig naar zich toe en was de toonaangevende ploeg.

Barendrecht wankelde volledig. Michelle Arbman schoot tegen de staander en kreeg in de 21e minuut nog zo’n ultieme mogelijkheid. Barendrecht de weg kwijt en had opvallend veel overtredingen nodig om de enthousiaste thuisploeg tot staan te brengen. Het mocht allemaal in de strijd waar fysieke krachten mee gingen spreken. Echter Berkel profiteerde niet uit de vele stilstaande momenten.

Wel in de 24e minuut met een fraaie hoekschop van Michelle Arbman die in eerste instantie werd weggewerkt door sluitpost Ricci Geenen. Het leer voor de voeten van Anouk Angkotta die met een leep balletje Melanie den Dulk wegstuurde die feilloos scoorde en Berkel op voorsprong zette.

Nadat Lindy Hogeboom een vrije trap net naast had geschoten kwamen de teams weer op gelijke hoogte. Een tempoversnelling bij Barendrecht en Annemiek Kruijthof scoorde op fraaie wijze. In de 39e minuut scoorde Berkel nog wel een treffer maar die werd afgekeurd vanwege de bescherming van de doelvrouw. Mogelijkheden voor Berkel via Anouk Angkotta en Faith Parto maar het net werd niet gevonden.
Enerverend dat wel met goed voetbal van de beide teams op het randje met fysieke strijd.

In de tweede helft werd het wat onvriendelijker en het voetbal zakte naar een bedenkelijk peil. Kansen voor Berkel via Michelle Arbman, Lindy Hogedoorn en Melanie den Dulk. Bij Barendrecht mogelijkheden via Pernille Gardien, Sharona Versluis, Lotte Bovy en Annemiek Kruithof.
Kimberley Houwaart moest halverwege de tweede helft zwaar geblesseerd aan haar rechter knie het veld vroegtijdig verlaten.

Elf minuten voor het laatste fluitsignaal van leidsman Ad Oskam uit Woerden scoorde Sharona Versluis de allesbeslissende treffer voor Barendrecht. Wel een mooi doelpunt na opnieuw een tempoversnelling. Sluitpost Bianca Troost moest nog een aantal keren al haar charmes in de strijd werken en aan de andere kant lukte het de Berkel voorwaartsen niet meer om langszij te komen.

Winst voor Barendrecht die de drie punten mee naar huis nam. Berkel deed halverwege de eerste helft de ploeg van Sanne Dekkers wankelen maar kon uit die situatie het verschil niet duiden. Kreeg in die fase absoluut te weinig. Barendrecht kwam terug en de rust brak aan met de terechte gelijke stand. In de tweede helft was de kwaliteit weg maar profiteerde Barendrecht wel met een winnende goal. Een wedstrijd die volgens Barendrecht aanvoerster Fili Talman niet de schoonheidsprijs verdiende maar was uiteraard wel blij met de drie punten. Een wedstrijd die maar heel gauw vergeten moet worden de enige conclusie.