Veerkrachtig RCL wint van Buitenveldert

RCL pakte opnieuw de winst op Sportpark de Bloemerd. Het team van de coaches Janet Griffioen en Lesley Landweer won met 2-1 van het Amsterdamse Buitenveldert. De stand bij rust was 1-1. Wel een moeizame overwinning want in de eerste helft verzuimde de Zuidas bewoonsters ruim afstand te nemen.
vv RCL - sc Buitenveldert
In de tweede helft ebde de motivatie weg bij de ploeg van coach Hans de Winter en nam RCL het initiatief over. Nikki van Luxemburg werd de matchwinnaar. Scoorde twee minuten voor tijd voor de Racing de winnende treffer. De wedstrijd in de Topklasse stond onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Leijgraaf uit Spijkenisse.

vv RCL - sc Buitenveldert
Buitenveldert coach Hans de Winter was terug op de velden waar voor RCL geschiedenis werd geschreven. Immers in 2011 werd onder leiding van het duo Liesbeth Migchelsen en Hans de Winter door RCL het Landskampioenschap van Nederland binnen gehaald. Een unieke prestatie om als eerste amateur club zonder verbintenis met een profclub dit te realiseren. Alweer zeven jaar geleden en RCL vecht nu tegen degradatie. Buitenveldert opende sterk en kwam in de vierde minuut via Lieselotte Wels op voorsprong.


vv RCL - sc Buitenveldert
Een verdiende voorsprong want RCL was duidelijk zoekende de organisatie op orde te krijgen. Opbouw bij de Amsterdamse ploeg via aanvoerster Helene Heemskerk met passes op de snelle Sanne van Beek en Lieselotte Wels die in feite ruim afstand hadden moeten nemen. De Racing kwam pas in de negende minuut met een aanvallende actie van Bianca van der Meer. In de 15e minuut een hoekschop van Susanne Hoogenboom met een mogelijkheid voor Samanta Stojanovic.


vv RCL - sc Buitenveldert
Buitenveldert bepaalde het tempo en creëerde mogelijkheid na mogelijkheid. Staander werd twee maal geraakt en doelvrouw Cynthia Roeleveld hield de Racing in de wedstrijd. De thuisploeg snel in de omschakeling met Marijke van den Berg met de voorzet op Samanta Stojanovic. Die kwam echter een centimeter te kort om sluitpost Kaylee Moerland te verschalken. In de 36e minuut werd Samanta Stojanovic in de zestien onderuit gelopen en leidsman Leijgraaf wees gedecideerd en terecht naar de stip. Onberispelijk schoot Bianca van der Meer het leer van elf meter loeihard en geplaatst in de touwen.

vv RCL - sc Buitenveldert
Na rust de druk van de Leiderdorpsen terwijl de motivatie bij Buitenveldert zienderogen wegebde. Wel degelijk technisch vaardiger maar tegen een wilskrachtig collectief opererende eenheid die streed voor iedere meter werd het steeds moeilijker een vuist te maken.

vv RCL - sc BuitenveldertTel daarbij op dat Racing sluitpost Cynthia Roeleveld opnieuw een glansrol vervulde en alles onderschepte. Het tempo duidelijk lager en dat speelde RCL in de kaart. In de 51e minuut Ashley Pen met de kans en twee minuten later Bianca van der Meer van afstand. Achterin bij de Racing moesten Geke Maat en Lisanne van der Ende met regelmaat de snelle Lieselotte Wels en Frederique Bonink onderscheppen of gaten dichtlopen.
vv RCL - sc Buitenveldert

Het middenveld met Dominique van Wensveen, Jennifer Beharie, Susanne Hoogenboom en Wilan Gies Broesterhuizen bediende de aanval. Bianca van de Meer en Nikki van Luxemburg kregen toch een aantal mogelijkheden en de spanning nam toe. De Racing wilde duidelijk meer en op pure wilskracht de drie punten pakken. Dat lukte want twee minuten voor tijd een mooie combinatie met de opbouw op rechts van Dominique van Wensveen met de pass op  Bianca van de Meer. Een slimme beweging en het leer meegegeven aan de snelle opkomende Nikki van Luxemburg die keurig afdrukte en RCL op voorsprong bracht en de volle drie punten veilig stelde.

vv RCL - sc Buitenveldert
Wilskracht en inzet met een veerkrachtig optreden bracht RCL de winst. Buitenveldert de betere ploeg maar die was niet in staat de target te vinden.
Coach Hans de Winter was na afloop van mening dat zijn meiden wel erg gemakzuchtig waren. Echter wel met de achterliggende gedachte dat er in de competitie voor de Zuidas bewoonsters niets meer te halen valt. Janet Griffioen en Lesley Landweer waren super blij met deze drie punten. ‘We waren duidelijk de mindere maar met de geestdrift en de collectieve vechtlust pakten wij toch mooi de volle winst’, aldus een glunderende Janet Griffioen die er nog steeds van overtuigd is dat op deze wijze de nacompetitie kan worden ontlopen.

Meer beelden van RCL tegen Buitenveldert ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: