RCL overtuigend langs Barendrecht

De Leiderdorpse Racing pakte de eerste volle drie punten van dit seizoen. Op Sportpark De Bloemerd werd Barendrecht met het kleinst mogelijke verschil verslagen. Maar aan het spelbeeld te zien zou een ruimere overwinning het verschil beter duiden. RCL had de pech staanders en lat tot zes maal toe te toucheren.
 

Voor de pauze hadden de Leiderdorpsen al ruim afstand moeten nemen maar Barendrecht hield RCL op de gelijke dubbel nul met de rust. In de 54e minuut scoorde Dominique van Wensveen. Een fraaie treffer door net buiten de zestien op aangeven van Drita Celaj uit te halen. De score had ruimschoots verdubbeld kunnen worden maar het houtwerk bood redding. Wel zette Barendrecht in de laatste fase alles op alles echter Racing doelvrouw Cynthia Roeleveld stelde de overwinning veilig.


Prima nazomerweer en de Racing was vanaf het eerste fluitsignaal van leidsman Jan Kruijf uit Woerden de betere ploeg. Goed combinerend met linies die elkaar uitstekend aanvulden. Was ook duidelijk assertiever met een opvallende wilskracht in het spel. De basis voor succes in de sportieve strijd in de Topklasse vrouwen tegen Barendrecht.


De eerste kansen wel voor Barendrecht met Sophia Omidiji die op rechts meters mocht maken en Solange de Smit die Cynthia Roeleveld naar de hoek liet gaan. De ploeg van aanvoerster Sabine Verheul direct bij de les en snel in de omschakeling. Eerst Samanta Stojanovic vervolgens Drita Celaj met een goede mogelijkheid en later Kirsten Kok van afstand.


De thuisploeg kreeg het middenveld steevast in handen met Dominique van Wensveen, Lisanne van der Ende, Wilan Giesbroeksterhuizen, Cerise Klein en Kirsten Kok.
Bij Barendrecht waren het doelvrouw Isa Pothof en Solange de Smit die de ploeg op sleeptouw nam en mooie acties lieten zien. Annemieke Kruithof had het moeilijk tegen de snelle en behendige Drita Celaj die zich opnieuw ontpopte als een volwaardige linkerspits.


Scherpe hoekschoppen van Kirsten Kok en aan de andere kant Dominique van Wensveen met in de 14e minuut een fraaie kopbal van Cerise Klein. Uitstekende reddingen van sluitpost Isa Pothof die keer op keer redding bood op schoten van Van Wensveen, Giesbroeksterhuizen en Kok. RCL voerde de druk op maar ook een inzet van Lisanne van der Ende kreeg het leer niet achter Isa Pothof.


Na de thee probeerde Barendrecht een snelle doorbraak te forceren via Sherallin Henriques en Sophia Omidiji maar de bal werd de prooi voor Roeleveld.
Maar het was wel RCL die de druk ging opvoeren. Kirsten Kok kreeg een fraaie mogelijkheid terwijl een kopbal van Drita Celaj uit een hoekschop ook geen doel trof. Barendrecht werd vastgezet en de Racing feller.


Drita Celaj ontfutselde slim het leer en passte direct op Dominique van Wensveen die randje zestien loeihard uithaalde en het net deed bollen. Een dik verdiende voorsprong in de 54e minuut voor de Racing alhoewel de vlag van de assistent wel omhoog ging. Maar van buitenspel was volgens leidsman Jan Kruijf na afloop geen sprake.


Vier minuten later kreeg Samanta Stojanovic de kans echter sluitpost Isa Pothof werd omver gelopen. Het leer hobbelde over de doellijn en Pothof reageerde fel en kreeg daarvoor de gele kaart. RCL aanzienlijk sterker maar van een verdubbeling van de stand nog steeds geen sprake.


Dominique van Wensveen testte opnieuw de deklat uit maar het leer verdween niet in het net. Door de druk die de Racing zette kreeg de ploeg van coach Sanne Dekkers wel meer ruimte. Maar Solange de Smit kon niet alles en iedereen bedienen en de kracht ontbrak om sluitpost Cynthia Roeleveld te verschalken.

RCL deed er alles aan de veilige tweede treffer op het scorebord te krijgen. Drita Celaj lanceerde Romy Siera maar ook die actie leverde geen klinkklare munten op. De meest onfortuinlijke RCL speelster was Bo Tuinstra die bij een inzet via doelvrouw Isa Pothof de binnenkant van de staander raakte en de terugkaatsende bal opnieuw tegen de staander aanschoot. In de laatste fase kon Barendrecht nog langszij komen maar Roeleveld stond paraat en stelde de eerste driepunter veilig voor de Racing.


In de eerste helft had RCL de wedstrijd moeten beslissen. Dat lukte echter niet maar de ploeg van coach Janet Griffioen was voetballend heer en meester met een sterk acterend middenveld.
Solange de Smit trok met Isa Pothof de ploeg van coach Sanne Dekker naar een hoger plan maar die twee konden dat niet alleen. Het collectief lag bij de thuisploeg waarbij de linies deden wat er werd gevraagd. De eindstand met slechts het kleinst mogelijke verschil maar dat was uiterlijke schijn. Het krachtsverschil lag aanzienlijk hoger.
Coach Janet Griffioen was na afloop niet alleen blij met deze drie punten maar complimenteerde de groep met het vertoonde wilskrachtige en bovendien flexibele optreden. Glunderde van oor tot oor en werd blij van het positiespel van haar meiden. Voor coach Sanne Dekker van Barendrecht was het opnieuw verlies. Vertrouwen de basis en dat lijkt nog even een stapje te ver weg maar als de neuzen dezelfde kant op staan en de glimlach weer verschijnt breken andere tijden aan.

Meer beelden van RCL tegen Barendrecht ziet u hier

RCL test houtwerk

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: