Ter Leede II troeft RCL volledig af

RCL maakte als koploper in de Hoofdklasse haar prestigieuze kampioensaspiraties niet waar. Ter Leede uit Sassenheim was heer en meester op Sportpark De Bloemerd. Overklaste de Racing op alle fronten en won na een 1-1 stand bij rust overtuigend met 1-4. Het eerste verlies voor de Racing in de competitie. De meiden van coach Janet Griffioen toonde geen enkele inspiratie tegen het fysiek sterk acterende Ter Leede van coach Linda Bos. Die kwam als houder van de rode lantaarn voor de overwinning en deed haar woord gestand.
vv RCL - vv Ter Leede II

Personele problemen bij de Racing met Dominique van Wensveen en Kimberly Heijne die noodgedwongen langs de lijn de wedstrijd volgden. Omzettingen in het team van de koploper in de Hoofdklasse met wel degelijk een brede selectie. Ter Leede daarentegen kwam als laatste op de ranglijst voor de drie punten en speelde een gecontroleerde wedstrijd waar de Racing niet in voorkwam. De wedstrijd was in prima handen van leidsman Carel Cornelissen uit Noordwijk.
vv RCL - vv Ter Leede II

Heerlijk voorjaarsweer bij de hervatting van de competitie na de lange winterstop. Geen ideaal veld op Sportpark De Bloemerd voor de wedstrijd tussen koploper RCL en de rode lantaarndrager Ter Leede II. Her en der groene ongelijke delen en dat gaf soms dat de controle van het leer niet altijd optimaal was. In de vierde minuut werd Bianca van der Meer door Christa van Roessel tegen de mat gewerkt echter de vrij trap van Kirsten Kok leverde niets op. Het was aftasten en de achterhoede van Ter Leede had de zaak strak in handen onder aanvoering van Celine van Loe.

vv RCL - vv Ter Leede II
De Racing voorwaartsen werden aan banden gelegd. Ook Riejette de Roo kwam er niet door en aan de andere kant was het Michelle Seijen ten Hoorn die met Sarissa van de Meer voor gevaar zorgde.
Ter Leede was snel in de omschakeling nadat Bianca van der Meer net over had geschoten. Het leer werd in de 18e minuut snel diep gespeeld via Anouk Aartman op Anne-Sophie Bakker en die maakte geen fout en schoot het leer met een droge knal achter Cynthia Roeleveld in de touwen.

vv RCL - vv Ter Leede II

De Racing aangeslagen en liet het initiatief over aan de ploeg uit Sassenheim.  Emily van Vooren en Suzanne Zee kregen mogelijkheden echter sluitpost Cynthia Roeleveld voorkwam erger voor de rood-witte brigade van Janet Griffioen.
Het zat RCL ook niet mee want een uitstekend schot van Bianca van der Meer kwam in de 24e minuut tegen de binnenkant van de paal weer in het speelveld terecht. Een opleving volgde want ook een pass van Romana Bernardon werd door Shirley Nederpel ingeschoten maar gestopt door doelvrouw Anita Perlot.

vv RCL - vv Ter Leede II

Het spelniveau was zeker niet van Hoofdklasse kaliber maar de spanning nam wel toe net als de druk die RCL zette. Dat zorgde wel voor ruimte waar Ter Leede in aanvallend opzicht van had kunnen profiteren. Zoë van Zuthem en Michelle Seijen ten Hoorn kregen het leer niet voorbij de goed spelende sluitpost Cynthia Roeleveld.
In de 36e minuut was het Bianca van der Meer met een pass op Shirley Nederpel wat een beter lot had verdiend maar echt doorkomen in de defensie was er niet bij. Sarissa van de Meer, Zoë van Zuthem en Christa van Roessel hielden de gelederen nog gesloten.

vv RCL - vv Ter Leede II

Drita Celaj legde zich niet neer bij deze achterstand en zorgde voor openingen in die geel-rode defensie. Eerst van afstand in de 40e minuut en even later de pass op Shirley Nederpel die nog niet het gewenste resultaat opleverde. Vlak voor het rustsignaal opnieuw goed spel van Drita Celaj die slim het leer in de voeten schoof van Shirley Nederpel. Die maakte geen fout en bracht beide kemphanen op gelijke hoogte.

vv RCL - vv Ter Leede II

Met Geke Maat bij RCL en even later Steffi Perfors bij Ter Leede in de ploeg duurde het slechts acht minuten of de wedstrijd werd beslist. Een hoekschop op links voor Ter Leede en het werd met een geplaatst schot van Anouk Aartman 1-2 op aangeven van aanvoerster Celine van Loe.
In de 56e minuut opnieuw een mogelijkheid voor Ter Leede via Anne-Sophie Bakker die net voorlangs schoot. Ter Leede zette druk en was duidelijk fysiek de betere ploeg. Liet RCL totaal niet in het spel voorkomen en scoorde in de 63e minuut de 1-3 via een schitterende lob van Anne-Sophie Bakker.

vv RCL - vv Ter Leede II

De Racing leefde nog even op maar er was geen doorkomen aan en Ter Leede controleerde het duel. Kansen voor Michelle Seijen ten Hoorn en een vrije trap van Sarissa van de Meer maar Roeleveld was opnieuw de reddende engel voor de Racing.  In de allerlaatste minuut bracht Senna Heuer de eindstand op 1-4 voor Ter Leede na een uitgespeelde aanval en een prima pass van Anne-Sophie Bakker.

vv RCL - vv Ter Leede II

Een uitstekende prestatie voor het team van Linda Bos die deed wat vooraf was verteld. De neuzen dezelfde kant op en inzet en karakter tonen om vervolgens op winst te spelen. Een terechte overwinning waar geen speld tussen te krijgen was.
De Racing maakte de ambitie als koploper in het geheel niet waar. Verlies kan uiteraard maar in dit duel werd er collectief gefaald en dat beaamde een uiterst teleurgestelde coach Janet Griffioen die zichtbaar moeite had de eerste nederlaag van dit seizoen te accepteren. Immers veel tijd is er niet om de trein weer op het juiste spoor te krijgen. Cruciale uitwedstrijden volgen maar belangrijk is het vertrouwen binnen de groep te optimaliseren.

Meer beelden van RCL tegen Ter Leede II ziet u hier

De jonkies van RCL staan te popelen……….


Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: