Smerdiek wint KNVB districtsbeker

Smerdiek uit het Zeeuwse Sint Maartensdijk is de fiere winnaar geworden van de KNVB bokaal district Zuid. In de sprankelende finale in Vlijmen werd Beerse Boys uit Middelbeers met 5- 2 verslagen in een prima duel dat alles in zich had wat voetbal zo aantrekkelijk maakt. Een sportieve strijd en een rode kaart met schitterende doelpunten kregen de vele toeschouwers voorgeschoteld.
Beerse Boys was fysiek sterker en kreeg vooral in de eerste helft goede mogelijkheden. Smerdiek daarentegen was op technisch en tactisch gebied de bovenliggende partij.
Finale KNVB Beker
Smerdiek opende de score met Anne Hage en Jeske Kaal van Beerse Boys schoot op schitterende wijze de gelijkmaker in de touwen. Tien minuten voor rust was het opnieuw Anne Hage die doel trof. Na tien minuten voetbal kreeg Tilly Verduin van Smerdiek de rode kaart wegen het onderuit lopen van Loes Berben. Druk van Beerse Boys op de Smerdiek vesting maar er kwam juist ruimte aan de andere kant voor aanvoerster Angelique Hage die binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald.
Finale KNVB Beker

Griffith Vaissaire benutte in de 58e minuut de elfmeter trap en de wedstrijd was gespeeld. De kopjes gingen hangen bij de speelsters van Beerse Boys. Het werd 4-1 via opnieuw Anne Hage en de tweede treffer van Beerse Boys kwam op naam van Esmee Willems. Vijf minuten voor tijd bepaalde Joëlle Ots de eindstand op 5-2. Een prachtfinale met Smerdiek als trotse winnaar maar bovenal promotie voor de vrouwenvoetbalsport.

Finales KNVB Beker
Een schitterende ambiance op Sportpark De Hoge Heide bij gastheer Vlijmense Boys in Vlijmen. Het toneel voor de finales om de KNVB districtsbeker in Zuid 1. De vrouwen van IFC uit Hendrik Ido Ambacht wonnen ten koste van Sprundel de KNVB beker in de categorie B en alle ogen gericht om de partij tussen Smerdiek en Beerse Boys. De leiding van deze wedstrijd van in goede handen van het trio onder uitvoering van Rick van Dee uit Tiel. Hij werd vakkundig geassisteerd door Melanie Verheul uit Rosmalen en Bjorn van Osch uit Haaren.

Finale KNVB Beker
Smerdiek zette direct druk met Elisabeth Witte na een fraaie diepe bal van Wendy de Wilde. Ook het befaamde duo Hage & Hage kregen mogelijkheden maar ook Griffith Vaissaire. In de zesde minuut prima werk van Lonneke Rooijakkers en Sanne Derks van Beerse Boys. Dat gebeurde opnieuw en Loes Berben en Janske van der Wal kregen toch de kans de score te openen. Beerse Boys heel gevaarlijk en na een kwartier kreeg opnieuw Beerse Boys de mogelijkheid nu met een prima actie van Yvonne Smits.
Finale KNVB Beker

Open duel met een mooie vrij trap van Wendy de Wilde die ook voor Smerdiek geen doel trof. In de 18e minuut kwam Smerdiek op voorsprong. Een goede aanval op rechts via Yazminn Geijs en Elisabeth de Witte met Anne Hage die als laatste het leer in de touwen deponeerde.

Finale KNVB Beker
Een achterstand voor de meiden van Paul van de Ven en Ad Vingerhoets van Beerse Boys maar de aanval werd heel brutaal gezocht. Sanne Derks kreeg een mooie mogelijkheid echter het leer werd via de vingertoppen van sluitpost Chanel Brinkman net naast getikt. In de 20e minuut opnieuw Derks die het van afstand probeerde met zelfs een opkomende Merel Kertsens en Angela de Vrij. Smerdiek had moeite om het opportune spel van mede finalist Beerse Boys onder controle te krijgen. Wel mogelijkheden via Griffith Vaissaire die de lat toucheerde en Angelique Hage die de lijnen uitzette samen met Myrthe de Lange en Naomi van Mierlo. In de 33e minuut kwam volkomen terecht Beerse Boys langszij.

Finale KNVB Beker
Een schitterend doelpunt van aanvoerster Jeske Kaal die al bijtend haar puntje van haar tong een vrije trap van 40 meter pardoes over de graaiende handen van Brinkman in de touwen schoot.
Een opsteker voor de meiden uit Middelbeers en wat stond het talrijke publiek nog allemaal te wachten. Echter Hage & Hage wilden wel degelijk orde op zaken stellen en twee minuten later was het raak voor Smerdiek. Een fraaie aanval met technische hoogstandjes met fraaie bewegingen van Angelique Hage die het leer perfect op Anne Hage passte en die maakte geen fout en de stand 2-1 op het scorebord.
Het duel was spannend en attractief en kon nog alle kanten op. Bij vlagen bijzonder goed voetbal en tweede klasser Beerse Boys deed niet onder voor een technisch beter spelend Smerdiek.

Finale KNVB Beker

In de tweede helft mogelijkheden voor Yvonne Smits, Katrijn Daenen en Janske van der Wal maar sluitpost Chanel Brinkman deed wat ze moest doen en greep perfect in. Dan Smerdiek met een brutale Wendy de Wilde die zomaar door het hart van de verdediging van Beerse Boys mocht lopen. Op het laatste moment werd het leer nog geblokt. In de 55 minuut werd Loes Berben onderuit gelopen op de rand van de zestien door Tilly Verduijn die met rood mocht vertrekken. De vrije trap van Jeske Kaal toucheerde de staander via de toppen van de vingers van Brinkman.

Finale KNVB Beker

Smerdiek wakker geschud en omzettingen in de formatie uit Sint Maartensdijk. In de 58e minuut veel ruimte voor de snelle Elisabeth de Witte in de combinatie met Angelique Hage. Hage werd binnen de zestien in een klink klare scorings positie onderuit gelopen. Griffith Vaissaire verzilverde de strafschop en zette sluitpost Lexi van den Broek op het verkeerde been. Een voorsprong van 3-1 voor Smerdiek en ondanks de tien meiden in het veld speelde de formatie vol souplesse en beleving. Bij Beerse Boys gingen de kopjes hangen vanwege de eerdere inspanningen die hun tol eisten.

Finale KNVB Beker

In de 82e minuut kwam Smerdiek op een verdiende 4-1 voorsprong. Een sublieme pass van Bo van Keulen op Anne Hage die haar derde treffer van de middag scoorde. Twee minuten later kwam Beerse Boys terug en scoorde Esmee Willems de 4-2. Joëlle Otts bepaalde in de 85e minuut de definitieve eindstand op het scorebord en scoorde de vijfde treffer voor Smerdiek.

Smerdiek wint KNVB Beker
Na het laatste fluitsignaal de ontlading bij de meiden van Smerdiek. Steevast vertrouwen en de hoofdprijs in het KNVB bekertoernooi. Een compliment naar de meiden en staf van zowel Beerse Boys en Smerdiek voor de sprankelende finale. De  versierselen behorende bij de prijzen in de vorm van medailles en bekers werden uitgereikt. Een promotie voor het vrouwenvoetbal en het was echt genieten daar in Brabant.

Voor meer beelden van de KNVB Bekerfinale klikt u hier.

Smerdiek zet Tholen op de landkaart

SV Smerdiek wint KNVB Beker

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: