RVVH overklast Jong FC Twente

RVVH thuis tegen FC Twente de topper in de Hoofdklasse voor vrouwen. Een uitstekend duel van hoog niveau met attractief voetbal. FC Twente domineerde in de eerste helft en de Ridderkerkse voetbalvereniging Hercules kwam er niet aan te pas. Bij rust een tussenstand van 0-2 via doelpunten van Sabrine Ellouzi en Zoï van de Ven.
In de tweede helft waren de rollen volledig omgekeerd. De ploeg van coach Michel Visser heerste collectief op alle fronten. Verdedigend geen speld tussen te krijgen en het middenveld de aansturing voor de voorwaartsen die vier wonderfraaie doelpunten scoorden. Chelsea Disseldorp zorgde voor de aansluitingstreffer en een vrije trap van Wendy Mulder verdween in de kruising. Een schitterende lob van Ramona van der Harst de 3-2 en Manuela Grootenboer bepaalde de eindstand op 4-2. Een prestatie van formaat met uitstekend spel onder de bezielende leiding van Wouter Brouwer uit Vlaardingen die een prima wedstrijd floot.

RVVH - Jong FC Twente
Kwalitatief voetbal op het Gemeentelijk Sportpark in Ridderkerk tussen RVVH en Jong FC Twente. Een topper van formaat want welke ploeg blijft in de race om mee te doen voor de hoofdprijs van het seizoen.
Jong Twente startte uitstekend. In de tweede minuut scoorde Sabrine Ellouzi de eerste treffer van de middag. Een prima combinatie op de rechterflank ging daaraan vooraf en sluitpost Destiny Snoek moest de gang naar het net maken. Een tegenvaller voor de blauw-witte ploeg alhoewel Twente wel degelijk de lakens uitdeelde.

RVVH - Jong FC Twente
Een actie tussen Sabrine Ellouzi en Zoï van de Ven had in feite de tweede treffer kunnen opleveren echter het leer ging net naast. In de 18e minuut opnieuw een mogelijkheid voor de beweeglijke spits uit Enschede en de meiden van halfgod Hercules liepen achter de feiten aan. Konden geen enkele grip krijgen op het korte snelle en bovendien splijtende tikwerk van de meiden van Twente. Laika Boerrigter met een crosspass en weer gevaar in de Ridderkerkse verdediging die zich nog net staande kon houden. De druk werd opgevoerd en in de 23e minuut een actie dwars door het centrum via Maud Asbroek die Zoï van de Ven aanspeelde. Opvallend met een prima balbehandeling en recht op de target af en drukte vakkundig af.

RVVH - Jong FC Twente
Een fraai doelpunt en 0-2 op het scorebord. Een dik verdiende voorsprong voor FC Twente en RVVH stelde daar weinig tegenover. Cherraine Breinburg met een aantal schoten van afstand en wat dreiging van Manuela Grootenboer en Nikki de Roest. FC Twente maakte daarentegen beter gebruik van de breedte van het speelveld maar was te nonchalant in de afwerking. Tevens plukte sluitpost Destiny Snoek de nodige ballen uit de lucht bij de scherpe hoekschoppen van Kelsey van der Laan.

RVVH - Jong FC Twente
In de tweede helft een geheel andere wedstrijd. Dacht FC Twente op rozen te zitten met de twee nul voorsprong. Daarentegen dacht de thuisploeg daar kennelijk toch net iets anders over. Als herboren nam RVVH de volledige regie van deze topper over. In de 49e minuut een hoekschop genomen door Nikki de Roest die perfect in de doelmond werd gebracht en niet weggewerkt kon worden. Chelsea Disseldorp gaf in de scrimmage het allerlaatste zetje en de aansluitingstreffer een feit. FC Twente kwam aanvallend niet meer door de verdedigende linies van RVVH en moest het noodgedwongen van afstand proberen. Joos van Os en Sabrine Ellouizi met de inzetten die te gehaast en te onnauwkeurig waren om van echt gevaar te spreken.

RVVH - Jong FC Twente
In de 56e minuut een vrije trap rond de zestien die werd genomen door Wendy Mulder. Een fabelachtige trap waarbij het leer in de kruising verdween en de gelijke stand van 2-2 een feit. RVVH troefde nu op alle fronten Twente af. De jonge ploeg aangeslagen en het zou nog erger worden. Want in de 59e minuut werd het 3-2 voor RVVH. Chelsea Disseldorp kreeg ruimte en manoeuvreerde na een slimme actie aanvoerster Ramona van der Harst in een vrije positie. Een werkelijke schitterende bekeken lob van Van der Harst verdween over de graaiende vingertoppen van sluitpost Danique de Vree in het net.

RVVH - Jong FC Twente
De rollen omgekeerd en Twente kreeg geen vat meer op het veerkrachtige en bovendien verdienstelijke spel van RVVH. Een kans nog wel voor Sabrine Elloizi maar sluitpost Snoek greep prima in. Aan de andere kant ook een actie van Breinburg maar ook daar een goede redding van De Vree.

RVVH - Jong FC Twente
In de 79e minuut dan de definitieve beslissing met de voorzet van Ramona van der Harst op Manuela Grootenboer die perfect het leer in de touwen kopte. De wedstrijd was gespeeld en de winst voor de thuisploeg een feit.

RVVH - Jong FC Twente

Een dik verdiende overwinning voor RVVH in een uitstekende wedstrijd tegen opponent Jong FC Twente. ‘Trots, blijdschap en overtuiging’, de woorden na afloop van RVVH-aanvoerster Ramona van der Harst. ‘We lieten over ons heen lopen en kwamen op alle posities in de eerste helft tekort’, de scherpe analyse van het eerste traject met ondermaats spel.

RVVH - Jong FC Twente
Een geheel andere tweede helft een als herboren thuisploeg die veerkracht en souplesse toonde en een klasse beter speelde dan FC Twente. Coach Michel Visser heel duidelijk en tevreden maar legde deze overwinning wel degelijk bij zijn meiden neer en complimenteerde de grote spelersgroep met het behaalde resultaat. ‘Strijdlust en collectiviteit de drijfveer voor succes en dan zie je dat er meer mogelijk is’, aldus Visser.


Voor meer beelden van RVVH tegen FC Twente klikt u hier

Lees hier alles over Melissa. De Pupil van de Week bij RVVH tegen Twente.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: