Ter Leede walst over IJzendijke

Ter Leede liet er op Sportpark De Roodemolen geen enkel moment twijfel over bestaan. Collectief en met sprankelend voetbal werden de meiden van IJzendijke met 8-2 terecht gewezen. De koploper uit de eerste Klasse kwam er niet aan te pas in dit KNVB bekerduel.
vv Ter Leede - vv IJzendijke
Binnen twaalf minuten was de stand al 3-0 in het voordeel van Ter Leede. Bij de thuisploeg lukte ook alles en IJzendijke kwam in het veld met een experimentele opstelling. De KNVB beker van ondergeschikt belang voor de ploeg uit het verre Zeeuws-Vlaanderen. Ter Leede liep met goed en attractief voetbal rustig en gedreven naar een 7-0 stand bij rust. De eindstand werd 8-2 en Ter Leede bekert verder in het landelijke KNVB bekertoernooi.

vv Ter Leede - vv IJzendijke
In de vierde minuut kwam Ter Leede al op voorsprong. Een pass van Julie Hendriks en Emily van Vooren haalde vanaf 25 meter loeihard met rechts uit. Een beauty van een doelpunt en sluitpost Liza Catseman geen schijn van kans. Eén minuut later een prachtige subtiele steekpass door het hart van de Zeeuwse verdediging van Kimberley Verhey en Bente Boogaard scoorde koelbloedig de 2-0.

vv Ter Leede - vv IJzendijke
IJzendijke stond als aan de grond genageld en had totaal niets in te brengen. In de 12e minuut was het Julie Hendriks die Ter Leede fraai op een 3-0 voorsprong zette.

vv Ter Leede - vv IJzendijke
Bij Hoofdklasser Ter Leede een rustige solide opbouw via de flanken en inkomende middenveldsters die de druk op de Zeeuwse vesting constant hielden. De uitvallen van IJzendijke met Carmen Foks en Kelly van Leeuwe waren spaarzaam maar mochten er wel zijn.
Romy van Beelen profiteerde dankbaar van een foutje achterin en scoorde in de 18e minuut de 4-0. Weer één minuut later opnieuw die dekselse Romy van Beelen die uithaalde en de 5-0 scoorde.

vv Ter Leede - vv IJzendijke
Ter Leede heer en meester in deze eenzijdige strijd. IJzendijke kom op het middenveld geen vuist maken en verloor daar de strijd tegen de simpel ogende geoliede acties van de geel rode ploeg.
De prima fluitende leidsman Dirk Korbee uit Nieuw Vennep deed in de 28e minuut ook nog een duit in de zak. Het leer kwam via hem in bezit van Bente Boogaard die simpel de 6-0 scoorde.

vv Ter Leede - vv IJzendijke
Christa van Roessel was er vlakbij evenals Kimberley Vermey. Het werd 7-0 in de 39e minuut  via een pass van Romy van Beelen en nu was het aanvoerster Angela Wolvers die fraai met het hoofd scoorde.

vv Ter Leede - vv IJzendijke
In de laatste fase van het eerste deel kregen de meiden uit Zeeuws-Vlaanderen een aantal mogelijkheden. Kelly van Leeuwe, Rosanne Lammers en Kylie van de Velde hadden stuk voor stuk mogelijkheden maar het geloof in eigen kunnen was al weggeëbd. Ook een vrije bal van Kelly van Leeuwe zou steevast een doelpunt moeten zijn maar Nada van Es greep goed in.

vv Ter Leede - vv IJzendijke
De wedstrijd uiteraard gespeeld maar met de omzettingen in de Zeeuwse formatie begon de tweede helft goed voor de blauw-witte ploeg. Aanvoerster Maud Kuypers nu in de spits en na 35 seconden had zij al succes. Een droge knal in de uiterste hoek en de eer in ieder geval gered. Later kreeg Rosanne Lammers nog een mogelijkheid maar Ter Leede controleerde het spel volledig.

vv Ter Leede - vv IJzendijke
Was wel degelijk gevaarlijk in de punt maar de druk was eraf. Een inzet met prijsschieten in de zestien en een bal op de lat waren spectaculaire momenten van de Ter Leede aanvalsters.
In de 62e minuut was het Michelle Seijsen ten Hoorn die de pass van Kimberley Vermey uitstekend afrondde. 8 tegen 1 op het scorebord en tien minuten voor tijd scoorde Rosanne Lammers voor IJzendijke de tweede treffer.

vv Ter Leede - vv IJzendijke
Prima voetbal van Ter Leede en een verdienstelijke 8-2 overwinning. IJzendijke was in Sassenheim niet in staat grip te krijgen op het spel van de Hoofdklasser. De overmacht ook groot met simpel spel zoal voetbal gespeeld kan worden. Dat deed thuisploeg Ter Leede met verve. Bekert verder in het landelijke KNVB bekertoernooi.

Meer beelden van het bekerduel tussen Ter Leede en IJzendijke ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: