Berkel drie wint verrassend van Smitshoek

Berkel drie pakte op Sportpark Het Hoge Land verbluffend uit tegen Smitshoek en won met 4-2. Een stand die bij de rust al op het scorebord prijkte. Opvallend want de ploeg uit Barendrecht liet in de eerste helft het betere veldspel zien. Had bovendien het middenveld strak in handen. Maar de bal is nog steeds rond en het rendement lag bij de Berkel voorwaartsen bijna op de volle honderd procent. Smitshoek mistte een aantal speelsters maar kreeg wel de beste kansen. Berkel sluitpost Dorith Meurink bood een aantal keren prima redding en hield Berkel in de race.

Berkel - Smitshoek
De doelpunten werden gescoord door Rhodé Schotte voor Berkel en Mandy de Ruijter bracht de stand weer in evenwicht. Opnieuw was het Rhodé Schotte die raak schoot en weer binnen de twee minuten werd het gelijk. Dit keer Michelle van den Boom die keurig scoorde voor de ploeg van coach Roel Visser.

De jarige Berkel aanvoerster Tanja Maree kopte de 3-2 in de touwen en een eigen doelpunt van Mandy de Ruijter betekende 4-2. In het tweede deel zakte het duel weg en de strijd was gelijk. Smitshoek kreeg wel de beste mogelijkheden maar de Berkel verdedigsters deden hun werk zoals verwacht. Een belangrijke winst voor de ploeg van coach Jaap de Schipper in het jubileum weekend van de vrouwenafdeling van Berkel. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Bram Kindt.

De formatie uit Barendrecht opende sterk met Mandy de Ruijter en Michelle van den Boom die op rechts meters mochten maken. Maar het was opmerkelijk dat Berkel al bij de eerste de beste serieuze aanval in de vierde minuut doel trof. Een voorzet van Katja van der Landen die Rhodé Schotte in stelling bracht en die op haar beurt simpel ogend maar venijnig uithaalde.

Slechts één minuut later was de stand al weer in evenwicht. Een messcherpe hoekschop van Michelle van den Boom werd door Mandy de Ruijter met een stuiterbal perfect ingekopt. Het spel golfde op en neer met kansen voor Smitshoek met Marjolein Mosmans en aan de andere kant Rhodé Schotte en Charlotte Verweij.

In de 20e minuut was het opnieuw Rhodé Schotte die doeltreffend afrondde en Berkel weer op voorsprong bracht. Ook nu was het binnen de twee munten weer gelijk. Een vrije bal door het centrum van de verdediging en Michelle van den Boom schoot het leer uiterst precies langs sluitpost Dorith Meurink.

De beide kemphanen weer op gelijke hoogte en de meiden van coach Roel Visser hadden het spel volledig in handen. Er was echter een groot probleem dat de mogelijkheden die de ploeg kreeg niet in klinkende munt werd omgezet. Daarnaast een prima rol voor doelvrouw Dorith Meurink die een aantal keren Berkel in de wedstrijd hield. De meiden van coach Jaap de Schipper waren aanzienlijk scherper om juist dit weekend met het 40-jarig jubileum van de vrouwentak van Berkel te vlammen. Een Koningstintje mee te geven met daarnaast de jarige Tanja Maree en die wilde niets liever dan zichzelf belonen. In de 35e minuut scoorde Maree met het hoofd in een moeilijke situatie na een hoekschop die werd genomen door Mariëlle Rodenburg. 3-2 voor Berkel in dit levendige duel die nog alle kanten op zou kunnen gaan.

Maar in de 38e minuut kopte heel onfortuinlijk Mandy de Ruijter het leer na een vrije trap van Mariëlle Rodenburg achter haar eigen doelvrouw Sabine van de Vreede in het net. Een tegenvaller voor Smitshoek en vreugde bij de meiden van Jaap de Schipper die druk gebarend de strategie bepaalde. Vlak voor de pauze een uithaal van Marjolein Mosmans die loeihard met kletterend geluid het leer op de deklat schoot.

Berkel op een verdiende voorsprong waarbij het rendement volledig werd benut. De Jong kwam bij Smitshoek in het veld en Van der Eijk bij Berkel. Mandy de Ruijter was tot twee maal toe bijzonder gevaarlijk maar die Dorith Meurink pareerde de inzetten met glans. Liselotte van der Eijk mocht bijna scoren voor Berkel en niet iedere speelster van Smitshoek was het eens met de beslissingen van leidsman Bram Kindt. Jolanda de Reus en aanvoerster Marjolein Mosmans waren zo af en toe in debat met de scheidsrechter. De wedstrijd zakte weg en Mandy de Ruijter scoorde nog wel vanuit buitenspelpositie en werd teruggefloten. Berkel controleerde nu het spel en Smitshoek stond onder druk bij acties van Lieke Siderius, Mariëlle Rodenburg en Myrthe de Schipper maar de stand veranderde niet.

Een verdienstelijke 4-2 winst van Berkel tegen Smitshoek. Het voordeel was zondermeer het rendement bij het afwerken van de mogelijkheden. Daar maakte de ploeg van Berkel coach Jaap de Schipper wel degelijk het verschil mee. Als Berkel komende week wint van Soccer Boys is de stijgende lijn op de ranglijst duidelijker dan ooit. Nu nog achtste maar wie weet wat er nog inzit. Smitshoek staat vierde in de stand en kan het seizoen zonder zorgen afmaken.