Voorjaarsbries houdt RCL en Jong FC Twente in evenwicht

Een stevige bries op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. Het strijdtoneel tussen thuisploeg RCL en Jong FC Twente in de Topklasse vrouwen. Beide ploegen hadden de punten hard nodig om zich veilig te spelen maar het werd het duel van de gemiste kansen. Wel bijzonder aantrekkelijk voetbal van twee teams die wel degelijk aanvallend voetbal speelden. Dit alles onder de bezielende leiding van scheidsrechter Arie Lingen uit Gouda die een prima wedstrijd floot.

RCL - Jong FC TWENTE
Een frisse wind ook bij de technische staf van de thuisploeg. Janet Griffioen stond nu als coach voor de groep gretige Leiderdorpse meiden die wel degelijk veerkracht en souplesse toonden.
De Racing kreeg in de beginfase een aantal mogelijkheden om van te watertanden. Later waren de rollen omgekeerd met een sterker Twente dat in 38e minuut verdiend op voorsprong kwam door een kopbal van Maud Asbroek. Twente kreeg meer mogelijkheden met de wind in de rug. Maar de voorwaartsen hadden moeite om de wedstrijd in het slot te gooien.
Na een aantal mogelijkheden voor Twente in het begin van de tweede helft nam RCL de wedstrijd in handen. De kansen waren nu voor de Racing dat een kwartier voor tijd langszij kwam door een doelpunt van Samanta Stojanovic.
Voor de Racing zat er meer in maar dan moet er wel gescoord worden. Teleurstelling ook bij de jonge meiden van Twente die ook de kansen niet konden verzilveren. Wedstrijd dus volledig in balans.

RCL - Jong FC TWENTE
Met Janet Griffioen als coach bij de thuisploeg die ook zag dat de organisatie achterin nog even zoekende was. Twente met de jonge Zoï van de Ven een eerste mogelijkheid. Ook Betty Anane profiteerde bijna van een foutje. In de derde minuut kreeg Samanta Stojanovic de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Een vrije bal maar doelvrouwe Kimberley Heijne pareerde uitstekend. Even later twee mogelijkheden voor Bianca van der Meer om de score te openen. Ook Marijke van den Berg mocht meters maken op rechts en kreeg een mogelijkheid.
De Leiderdorpse Racing, sterk op de aanval spelend, wilde een doorbraak forceren.

RCL - Jong FC TWENTE
Eerst in de 18e minuut Dominique van Wensveen in combinatie met Bianca van der Meer en één minuut later alweer Van der Meer die nu zelf de mogelijkheid kreeg. In de 24e minuut mocht de snelle Samanta Stojanovic door de verdedigende linies lopen maar ook nu werd de target net gemist.
Twente kwam steeds beter in de wedstrijd. Speelde het leer snel rond en kreeg kansen. In de 29e minuut een fraaie omhaal van Melanie Kok die haar inzet net over zag gaan. Een minuut later kwam RCL goed weg.

RCL - Jong FC TWENTE
Een schot van Demi ter Maat spatte met kletterend geluid uiteen op de dwarsligger. De jonge groep meiden van Twente duidelijk de betere ploeg met snelle combinaties. Aantrekkelijk voetbal dat zonder meer. Een schot van Zoï van de Ven werd de prooi van sluitpost Susan Hogenboom. Het spel golfde op en neer met ook weer een mogelijkheid voor Samanta Stojanovic.

RCL - Jong FC TWENTE
De contra-attaque direct daarop volgend bracht aanvoerster Judith Westervelt helemaal vrij voor Susan Hogenboom. Westervelt tikte het leer net langs de verkeerde kant van de staander over de achterlijn. Het was voor RCL echter uitstel van executie want in de 38e minuut kwam Twente op voorsprong. Een prima voorzet van Melanie Kok werd door Maud Asbroek loeihard in de touwen gekopt.
Een verdiende voorsprong voor de ploeg van coach Niels Wigbold. Voor de thee nog twee mogelijkheden. Eentje voor Zoï van de Ven en aan de andere kant Samanta Stojanovic die voorlangs schoot.

RCL - Jong FC TWENTE
Na de pauze bracht Griffioen Sabine Verheul en Wigbold Kelsey van der Laan in de arena. De kansen om de wedstrijd te beslissen voor de Tukkers met Betty Anane en het duo Zoï van de Ven en Judith Westervelt. Maar de veerkracht en souplesse met het eensgezinde principe om duurzaam te participeren kwam bij de Leiderdorpse Racing naar boven.

RCL - Jong FC TWENTE
In de 54e minuut Dominique van Wensveen met een inzet die nog net tot hoekschop werd verwerkt. Twente had het nu moeilijk tegen een opportuun spelend RCL met Solange de Smit en Romana Bernardon die samen met aanvoerster Geke Maat en Lisette Graafland de aanval zocht. Lichte overtredingen waren noodzakelijk om de snelle Van Wensveen en Stojanovic af te stoppen. Na een uur spel twee opgelegde mogelijkheden voor de Racing die het spel volledig naar hun hand zette. Een uitval in de 70e minuut opgezet door Romy Siera via Lisette Graafland op rechts met een strakke voorzet op Marijke van den Berg. De inzet werd nog net gepareerd door Kimberley Heijne.

RCL - Jong FC TWENTE
In de 75e minuut viel de verdiende gelijkmakende treffer voor RCL. Een uittrap van sluitpost Susan Hogenboom werd onderweg door een Twente speelster aangeraakt en bracht Samanta Stojanovic in een vrije positie. Er werd gevlagd maar zeer gedecideerd liet leidsman Lingen het spel doorgaan. Stojanovic slalomde lekker voort om vervolgens ook Kimberley Heijne te omspelen en af te drukken.

De Leiderdorpsen wilden duidelijk meer en hadden de wedstrijd in hun voordeel kunnen beslissen. Een pass van Stojanovic op de vrijstaande Faith Parto leverde niet het gewenst resultaat op. Ook aan de andere kant nog een beste kans voor Kelsey van der Laan die Susan Hogenboom nog even uittestte. Vlak voor het laatste fluitsignaal nog een mogelijkheid voor Stojanovic.

RCL - Jong FC TWENTE
De kansen waren eerlijk verdeeld en ook de eindstand met 1-1 in balans. Voetbal de grote winnaar in een aantrekkelijk duel. Coach Niels Wigbold van Twente was na afloop teleurgesteld met dit resultaat. ‘In de eerste helft hadden wij de wedstrijd kunnen beslissen. Je weet als het bevrijdende doelpunt niet valt dat er altijd een mogelijkheid is dat je er zelf een om je oren krijgt. Dat voelde zuur aan’, aldus Niels Wigbold. Aanvoerster Geke Maat van RCL was helemaal in haar element. ‘De beleving was eensgezind en maximaal met een duidelijke taak voor het middenveld. Tactisch stond iedereen op de juiste plek en in de laatste fase vergaten wij de wedstrijd in ons voordeel te beslissen’ aldus Geke Maat.
Geen winnaar maar wel prima voetbal van twee strijdende teams die elkaar in balans hielden.

Voor meer beelden van het duel tussen RCL en Jong FC Twente klikt u hier

Lees alles over Stephanie, de Pupil van de Week van RCL bij deze wedstrijd

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: