SVS bekert verder na 4-1 winst tegen Botlek

Winst voor SVS in het KNVB bekerduel tegen Sportclub Botlek. Na een 3-1 ruststand werd het 4-1. Sport Vereniging Schollevaar was als Eerste Klasser dik favoriet tegen de Derde Klasser uit Spijkenisse. Maar in het veldspel kwam dit verschil toch niet goed tot uiting. De ploeg van coach Arry Willemsen wel technisch vaardiger maar bij het verzilveren van mogelijkheden lieten de SVS-voorwaartsen het af weten. Doelvrouwe Louise Brink van Botlek deed het uitstekend en greep een aantal keren goed in. Botlek mocht voetballen tot de zestien en deed dit erg leuk.
SVS tegen sc Botlek met Marcela Cabrera  aan de bal voor SVS

De doelpunten kwamen op naam van Milou Hoefsloot voor SVS en Selene van der Velden van Botlek bracht de stand op het scorebord weer in balans. Voorts scoorden voor SVS Sabrina Pocorni en aanvoerster Linda Los.
In het tweede bedrijf scoorde Nicky Smid voor SVS de 4-1. Verder kwam SVS niet en dat was ook de verdienste van het team van coach Ed Boudesteijn. Vlak voor tijd in dit uiterst sportieve duel een ongelukkige botsing tussen Daphne Prins en Amy van Luik. Botlek speelster Amy van Luik werd met ernstig inwendig buikletsel naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel overgebracht.

SVS nam het initiatief  en kreeg direct al mogelijkheden om de score te openen. Sabrina Pocorni oog in oog met sluitpost Louise Brink van Botlek die redding bood.
In de zesde minuut was het wel raak. Een voorzet van Linda Los op rechts werd door de inkomende Milou Hoefsloot loepzuiver in de touwen gewerkt. 
Sport Vereniging Schollevaar liet de teugels vieren waardoor Botlek met Selene van der Velden, Tamara van Rooijen en Amy van Luik toch mogelijkheden kregen.
Links haalt Milou Hoefsloot van SVS uit voor de eerste treffer in het bekerduel tegen sc Botlek.

In de dertiende minuut kwam Botlek zelfs langszij met een knappe aanval via rechts. Een misverstand in de verdediging en Selene van der Velden scoorde fraai de gelijkmaker. Thuisploeg SVS technisch beter maar in een bekerstrijd tellen andere belangen. Linda Los probeerde het van afstand en Bo Bierhuizen met een slim lobje maar het leverde geen doelpunten op. Aan de andere kant Kimberley Simons en weer die opvallende Selene van der Velden.
In het midden Selene van der Velden van Botlek die de gelijkmaker scoorde bij SVS.

Doelvrouwe Daphne Prins zat daar goed tussen en bood knap redding op die gevaarlijke acties. 
Prima aanvallen trouwens met Natascha Siep en Jose Beukelman als drijvende krachten en bovendien kregen die twee veel ruimte.
In de omschakeling de snelle acties van Marcela Cabrera die in het midden het spel bij SVS verdeelde. In de 28e minuut leidde dit tot resultaat met een wervelende actie van Sabrina Pocorni die ook perfect scoorde.
Sabrina Pocorni van SVS gaat vernietigend uithalen en brengt daarmee de stand op 2-1 tegen Botlek.

Drie minuten later opnieuw opnieuw Picorni op rechts die goed doorging en het leer panklaar op Linda Los plaatste en die maakte geen fout en schoot het leer in de touwen.
In de 36e minuut een vrije kans voor Elsa Pinto maar Louise Brink redde uitstekend. Aan de andere kant was het Daphne Prins die een vrije trap van Jose Beukelman onschadelijk maakte. Vlak voor het rustsignaal was het Sabrina Pocorni die nog een projectiel voorlangs schoot.
SVS aanvoerster Linda Los gaat de 3-1 scoren tegen Botlek in het KNVB bekerduel. Miranda Stoevelaar van Botlek komt te laat.

De trainers Arry Willemsen en Murat Karaulu van SVS waren duidelijk niet tevreden met het vertoonde spel. De twee coaches hadden daar een heel duidelijk punt want ondanks de vele blessures was het voetbal niet Schollevaar eigen op Sportpark Schenkel. Natuurlijk wel het bovenliggende team maar teveel mogelijkheden niet verzilveren. Dat was niet aan dovemansoren besteed want de voormalige Botlek speelster Nicky Smid nam direct na de pauze heel brutaal het voortouw en passeerde haar vriendin en Botlek sluitpost Louise Brink. Tja ook dat is voetbal maar wel een stand van 4-1 op het scorebord.
Nicky Smid gaat voor SVS scoren tegen haar oude club sc Botlek en brengt de stand op 4-1 in het voordeel van SVS.

Het spel werd gecontroleerd door thuisploeg SVS maar de meiden van coach Ed Boudesteijn combineerden leuk tot aan de zestien. Verder kwamen Amy van Luik en Selena van der Velden niet.
 Linda Los vuurde een projectiel van twintig meter af maar een uitstekende redding van opnieuw Botlek doelvrouwe Louise Brink. 
De uiterst sportieve wedstrijd kabbelde voort en het wachten was slechts op het bevrijdende laatste signaal van de uitstekende fluitende leidsman.
Maar heel ongelukkig kwam de kleine Botlek spits Amy van Luik in botsing met doelvrouwe Daphne Prins van SVS. 
Een duidelijk minder plezierige afsluiting van dit duel met als terechte winnaar SVS die verder bekert.
Rechts de spits van Botlek Amy van Luik en links SVS aanvoerster Linda Los.
De geblesseerde Anouk Angkotta met haar altijd scherpzinnige analyses zat zich met regelmaat te verbijten in de dug-out maar kon na afloop geen excuses bedenken voor dit ondermaatse optreden. ‘Wellicht het schitterende weer en de ingelaste drinkpauze’s, maar het resultaat telt’, was haar diplomatieke antwoord.
Maar de meeste belangstelling ging toch wel uit naar onfortuinlijke Amy van Luik die per ambulance met inwendig letsel werd afgevoerd naar het IJsselland Ziekenhuis.
Inmiddels heeft nader onderzoek plaatsgevonden en mocht ze zondagmorgen van de IC afdeling af. Er is een scheurtje van negen centimeter geconstateerd in haar lever en zal de komende dagen ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven.

Meer beelden van dit KNVB bekerduel tussen SVS en Botlek ziet u hier.

Fysiotherapeute Joke Hoeksema in de picture.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: