Doelmatige overwinning van Buitenveldert bij RCL

Een spektakelstuk was de wedstrijd in de Topklasse tussen RCL en Buitenveldert zeker niet. Op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp liep regerend landskampioen Buitenveldert in het afgelopen seizoen haar enige verliespartij op. Dat mocht nu niet gebeuren volgens de Amsterdamse coaches. In de eerste helft domineerde de Amsterdamse ploeg van Don Koehorst met bij vlagen snelle acties en diepe passes en mogelijkheden om van weg te dromen. Toch scoorde thuisploeg RCL het openingsdoelpunt. Samanta Stojanovic de maakster met een vrije trap die sluitpost Shania van Nuland uit haar armen liet glippen. Aanvoerster Joyce Overkleeft bracht de beide sportieve kemphanen weer op gelijke hoogte.

RCL - Buitenveldert
In de tweede helft maakte RCL het spel en liep Buitenveldert achter de feiten aan. Alleen profiteerde de Leiderdorpse Racing niet van de mogelijkheden die de ploeg wel degelijk kreeg. De druk verdween en via omzettingen drong Buitenveldert aan maar liep zich stuk op de goed georganiseerde verdediging van RCL. Onnodig balverlies op het middenveld bij RCL was de directe aanleiding dat Buitenveldert toch drie punten mocht bijschrijven. Francien Meijer scoorde in de 83e minuut heel beheerst. 
Op basis van de eerste helft een verdiende overwinning voor Buitenveldert maar RCL kreeg ook zelf mogelijkheden in het tweede deel maar verzuimde doel te treffen. Best was het niet maar leidsman Stefan van Krimpen uit Barendrecht floot wel een perfecte wedstrijd.

RCL - Buitenveldert
Buitenveldert kwam goed uit de startblokken. Strakke passes van aanvoerster Joyce Overkleeft op Lorraine Prade en Francien Meijer. Snelheid een sterk element maar het doel werd niet gevonden door de Amsterdamse meiden van coach Don Koehorst.
Verdedigster Romy Siera en sluitpost Susan Hogenboom grepen een aantal keren goed in om de aanvalsgolven van Maxime Wijnants, Rozemarijn Veldhuis en Lieselotte Wels te keren. De Leiderdorpse Racing moest het hebben van spaarzame aanvallen van ondermeer Esmeralda de Vlugt, Marijke van den Berg en Kirsten Kok. Maar de touwtjes waren strak in handen van de Amsterdamse formatie.
Volkomen onverwachts kwam RCL in de 21e minuut op voorsprong na een aanval van De Vlugt en Van den Berg waarbij een overtreding werd gemaakt.

RCL - Buitenveldert
Van ruim 25 meter schoot Samanta Stojanovic het leer in de touwen. Buitenveldert doelvrouwe Shania van Nuland ging niet vrijuit want het geleide projectiel liet ze door haar armen glippen pardoes in de touwen. 
RCL op voorsprong terwijl het aanvallende spel van Buitenveldert zich voortzette. Mandy de Boer en Daphne Bolhoven en weer goed werk van Susan Hogenboom op een vrije bal van Francien Meijer.
In de 27e minuut nam aanvoerster Joyce Overkleeft dan zelf maar het initiatief om de ploegen op gelijke hoogte te brengen. Kreeg geheel vrijstaand het leer en twijfelde geen moment en passeerde doelmatig en simpel sluitpost Susan Hogenboom.

RCL - Buitenveldert
Buitenveldert wilde meer en had het middenveld strak onder controle. In de 29e minuut een hele goede mogelijkheid van Lieselotte Wels. Kreeg voor open doel het leer niet in de touwen. De Amsterdamse meiden duidelijk op alle fronten beter maar de meiden uit Amsterdam Zuid verzuimden de kansen te verzilveren. In de laatste fase van de eerste helft kwam de Racing sterk terug. Hoekschoppen van Kirsten Kok en Samanta Stojanovic brachten Sabine Verheul en Chelsea Disseldorp in stelling maar die kopballen troffen geen doel.

RCL - Buitenveldert
Een scherpe analyse van Ron Bernardon, de assistent coach van RCL, die perfect uitleg gaf over het functioneren van het rood-witte middenveld. De bakens waren heel duidelijk verzet bij aanvang van het tweede bedrijf. Buitenveldert werd klem gezet door de Leiderdorpse Racing. Druk van RCL in de eerste 25 minuten waartegen de Amsterdamse ploeg geen antwoord had. Kansen voor Esmeralda de Vlugt en de allerbeste voor Marijke van den Berg in de 55e minuut die gewoon had moeten scoren.
Quinty van der Velde in een opbouwende rol met Solange de Smit met weer een mogelijkheid voor Esmeralda de Vlugt maar gescoord werd er niet. Het sportieve duel nu volledig in handen van RCL dat kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen.

RCL - Buitenveldert
Omzettingen door Don Koehorst die de dreiging voelde met Roxanne Koopman en Laura Kelderman waardoor het Amsterdamse middenveld zich herstelde.
Nadat Samanta Stojanovic nog een riante mogelijkheid kreeg de thuisploeg op voorsprong te zetten was het in de laatste fase toch weer Buitenveldert. Een fout op het middenveld met onnodig balverlies en daar profiteerde Aniek Schepens van. Die legde het leer panklaar neer voor Francien Meijer die heel keurig de bal onhoudbaar achter sluitpost Susan Hogenboom in het net schoot.

RCL - Buitenveldert
Een nuttige overwinning voor de Amsterdamse ploeg in een matig duel waarbij de meiden van coach Don Koehorst door het oog kropen. Op basis van de eerste helft een verdiende overwinning voor Buitenveldert alhoewel de Leiderdorpse Racing er wel heel dichtbij was. Naar een overwinning wordt reikhalzend uitgezien in Leiderdorp.

Lees hier alles over Nienke’s allergrootste geheim.
Voor meer beelden van dit duel klik hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: