RCL door twee strafschoppen onderuit tegen FC Twente beloften

Het beloften elftal van FC Twente kwam naar Leiderdorp voor de winst. En vertrok een paar uur later met de drie punten in de pocket. Hadden in technisch opzicht het betere van het spel in de wedstrijd tussen RCL en het reserveteam van FC Twente. Maar ook daar het manco van het scorend vermogen. Twee terecht afgekeurde doelpunten van Twente hield de stand bij rust op 0-0. In de 53e minuut opende Marijke van den Berg de score in het voordeel van thuisploeg RCL. Daarna twee strafschoppen die werden benut door Lisanne van Gurp en Cheyenne van den Goorbergh en de drie punten voor de Tukkers.

RCL - FC Twente/ATC'65
Een duel waarin de uitstekend fluitende leidsman Jeroen Achterberg uit Ridderkerk een opvallende rol vervulde. In de 12e minuut scoorde Lisanne van Gurp voor Twente maar stond wel degelijk in buitenspelpositie. Doelpunt niet toegekend en een juiste beslissing van Achterberg. In de 18e minuut was het Kelsey van der Laan die op links mocht doorgaan maar RCL sluitpost Susan Hogenboom was een echte sta in de weg. Technisch waren de Twente meiden het team wat het beste spel op de grasmat legde.
Daartegenover wel de snelle uitvallen van Samanta Stojanovic die toch ook een bijzondere mogelijkheid kreeg maar niet tot scoren kwam.

In de 21e minuut opnieuw een buitenspeldoelpunt voor Twente en het gemor richting leidsman van de technische begeleiding van de Tukkers nam een gênante vertoning aan. Jeroen Achterberg keurde volledig juist ook deze treffer af. Natuurlijk vette pech voor Twente maar ook voor deze ploeg gelden de regels van de voetbalsport. In de 29e minuut nog een mogelijkheid voor Stephanie Valk maar verder gebeurde er weinig in dit duel. Tijdens de pauze werd de technische staf van Twente door leidsman Achterberg volkomen terecht op het matje geroepen. Dit werkte wonderwel want wederzijds respect de drijfveer van de voetbalsport. Ook bij de vrouwen.

Na de pauze in de 53e minuut een fraaie steekpass van Kirsten Kok op Marijke van den Berg. Die maakte geen fout en scoorde beheerst de 1-0 voor de Leiderdorpse Racing. In de 59e minuut viel in het strafschopgebied de tegenspeelster van Romy Siera. Na afloop vertelde Siera dat dit in haar visie geen strafschop was omdat ze volgens zeggen de bal al had gespeeld. Jeroen Achterberg besliste toch voor elf meter trap die door Lisanne van Gurp werd verzilverd.
In de 72e minuut een identieke situatie met weer Romy Siera van RCL. Dit keer volkomen terecht ook volgens Siera zelf. Nu was het Cheyenne van de Goorbergh die het leer knap achter doelvrouwe Susan Hogenboom in het net schoot en de eindstand op 1-2 bepaalde.

Een wedstrijd die voor RCL niet meer van belang was maar wel voor de Tukkers. Bij RCL ontbrak de overtuiging en wilskracht om het seizoen positief af te ronden. Ook aanvoerster Samira Benchamach was na afloop van mening dat het in de laatste wedstrijden ontbreekt aan spelvreugde. De competitie is gespeeld maar het verschil was de motivatie om mee te dingen naar het allerhoogste. Waar het aan zou kunnen liggen was ook voor Benchamach een groot raadsel. Rest nog één duel in Heerhugowaard tegen Reiger Boys en de competitie is gedaan.

Voor de beelden van RCL tegen FC Twente Beloften klikt u hier.

Lees hier alles over Mathilde, de Pupil van de Week.