Haagse Hout slim en efficiënt langs Wassenaar

Geen groots voetbal tussen thuisploeg Haagse Hout en Wassenaar. Daarentegen wel sportief met voldoende leuke acties. Thuisploeg Haagse Hout deelde de lakens uit op Sportpark Vlamenburg tegen een mat en inspiratieloos Wassenaar. De eindstand werd een dubbel dikverdiende 3-0. Trouwens een stand die voor de pauze al was bereikt. Doelpuntenmaaksters waren Linda Jansen, Birgit Steerneman en Sien van der Plank.

Haagse Hout - Wassenaar

Tweehonderd jaar grondwet in ons land en natuurlijk moet je dan gewoon in Den Haag zijn. Veel festiviteiten maar zeker niet onbelangrijk ook de derby tussen de teams van Haagse Hout en Wassenaar. Maar het was Wassenaar die in de beginfase het duel naar zich toetrok. Nina de Jong en …………. kregen prima mogelijkheden maar gescoord werd er niet. Daar zorgde Suzanne Supheert wel voor.

Haagse Hout - Wassenaar

De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Kees Romeijn en die floot een uitstekende partij. Een uiterst sportief duel tussen beide aan elkaar gewaagde teams. Wassenaar zette druk en als een duiveltje uit het doosje was daar op rechts ruimte voor Haagse Hout. In de 15e minuut een schitterende volley van de linksbenige Linda Jansen die doelvrouwe Anne Vrijburg volkomen verraste met een loepzuivere inzet hoog in de touwen. 1-0 op het scorebord en een verrassende wending.
Haagse Hout - Wassenaar

Drie minuten later redde Vrijburg nog maar in de 25e minuut werd het 2-0 voor Haagse Hout. Midden door het centrum van de Wassenaarse verdediging en Birgit Steerneman de doelpuntenmaakster voor Haagse Hout. Wassenaar liep achter de feiten aan en was na een sterke start teruggevallen. Haagse Hout profiteerde met volle teugen. Loes de Man kreeg op links ruimte maar scoorde niet terwijl aan de andere kant Lisanne Vermeulen had moeten scoren. Het was voor Wassenaar de beste mogelijkheid om de aansluitingstreffer in het net te schieten.
In de 44e minuut werd het zelfs 3-0. Van ver buiten de zestien weer zo’n dropvolley die in een schitterende curve doel trof. Doelpuntenmaakster Sien van der Plank.

Haagse Hout - Wassenaar

Natuurlijk werd Leonie van Eijk gemist bij Wassenaar maar ook Michelle Dirksen bij thuisploeg Haagse Hout. Bij Van Eijk problemen met de enkel en Dirksen is in blijde verwachting. Zou je toch verwachten dat de ploeg van coach Albert van Biezen nu wel zou laten zien waar Wassenaar voor staat maar niets was minder waar. Slechts spaarzame mogelijkheden voor ……….. terwijl aanvoerster en sluitpost Anne Vrijburg in een uiterste poging prima ingreep bij een actie van Sien van der Plank.

Haagse Hout - Wassenaar

Goed verdedigend werk van Kristel Valk, Tessa Speijk, Kim Verhart en Chelle Willemse die het wel moeilijk hadden tegen Linda Jansen, Loes de Man en de telkens inschuivende Sien van der Plank.
Wassenaar kreeg via Nina de Jong en Dionne Schmit nog mogelijkheden maar het net werd niet gevonden. In de 59e minuut een mogelijkheid voor Haagse Hout om verder uit te lopen met Birgit Steerneman maar Anne Vrijburg hield stand.
Wassenaar zat absoluut niet in de wedstrijd en het middenveld van de ploeg van coach Rob Hagg had de sportieve touwtjes stevig in handen. Opvallend het enthousiasme van de ploeg uit Mariahoeve en juist dit elan ontbrak volledig bij de groen-witte ploeg.

Haagse Hout - Wassenaar

In de 75e minuut mocht Linda Jansen nog doorkomen maar ook nu een goede ingreep van Anne Vrijburg. In de laatste fase veranderde er niets meer. Een dik verdiende 3-0 winst voor Haagse Hout tegen Wassenaar.
Coach Rob Hagg was een tevreden man en straalde dit ook uit. Want zijn meiden deden wat ze moesten doen. Voor verliezend coach Albert van Biezen van Wassenaar was dit een onverwachte deceptie. ‘Verlies kan uiteraard maar mat en geen strijd leveren is zeker niet onze invalshoek’, aldus Van Biezen. Een verdiende winst voor Haagse Hout en daar was ook Van Biezen het volledig mee eens.

Voor meer beelden van deze wedstrijd klikt u hier.

Pupil Lucille van Haagse Hout liet vooraf zien hoe je scoort!

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: