Gouden zevenklapper voor SVS tegen Jodan Boys

SVS liet er op Sportpark Oosterwei in Gouda geen gras over groeien. In een uiterst sportieve strijd tussen Jodan Boys en SVS werd het na een 0-3 ruststand uiteindelijk 0-7. Een klinkende overwinning in het voordeel van Sport Verenging Schollevaar uit Capelle aan den IJssel. Er zaten een aantal gouden treffers tussen met daaraan voorafgaand fraaie combinaties. Een heerlijk voetbalduel trouwens waarbij met vlagen uitstekend werd gespeeld. Dat zag ook de initiator van de huidige structuur van de vrouwenvoetbalsport Martin Langbroek.

Margreth Visser van Jodan Boys in duel met Milou Hoefsloot van SVS
In een aantrekkelijk duel werd er royaal op los gescoord maar Jodan Boys werd zeker niet van de mat gespeeld. Creëerde meer dan voldoende mogelijkheden maar de eenheid en overleg was er even niet. Het team van de coaches Bert van der Kaa en Theo Suurland kampte ook met teveel blessures. Dit in tegenstelling met het team van coach Arry Willemsen die alleen Sabrina Pocorni thuis moest laten. Jodan Boys had gedurende een lange periode het beste van het spel. Maar door een tactische wijziging toe te passen kregen de blauw-witten het middenveld in handen. De meiden uit Capelle aan den IJssel trokken collectief het spel naar zich toe en speelden met flair en overtuiging.

Lisa Stigter van Jodan Boys kopt de bal net weg voor de inkomende Elsa Pinto van SVS. Op de achtergrond kijkt Toos den Oudsten goedkeurend toe.SVS kwam heel goed uit de startblokken. In de derde minuut prijkte de 0-1 al op het scorebord. Een fraaie actie van Dounia el Biyar die het leer inbracht die vervolgens door sluitpost Beau Suurland werd weggewerkt. Maar aanvoerster Anouk Angkotta wist via een listige sliding het leer te bemachtigen en haalde vol uit om de 0-1 te scoren.

Aanvoerster Anouk Angkotta van SVS schiet na een perfecte sliding de 0-1 in de touwen tegen Jodan Boys.
Jodan Boys zat zeker niet bij de pakken neer en trok het spel naar zich toe. Berni van der Lecq en Kari van den Berg kregen mogelijkheden om de Goudse ploeg op gelijke hoogte te brengen. Goed, snel en attractief voetbal trouwens met een super actieve Margreth Visser die het spel bij Jodan Boys perfect verdeelde. Kreeg ook veel ruimte en profiteerde daarvan ook optimaal. Alleen de doelpunten vielen niet. Sluitpost Shirley Kops van SVS moest wel een aantal keren gestrekt haar kwaliteiten bewijzen en behoedde haar team voor de gelijkmaker. Ingrid Brokke was er dichtbij maar ook Rebecca Anker die een vrije trap net over schoot.

Een vrije trap van Rebecca Anker van Jodan Boys ging rakelings over de lat.
SVS kwam slechts sporadisch in het spel voor met in de 28e minuut een aanval van Dounia el Biyar. De druk kwam van Jodan Boys en de vraag was alleen wanneer Sabriye Karaulu, Milou Hoefsloot en Zerina van Vugt met Shirley Kops zou gaan capituleren.
Scherpe hoekschoppen en Lisa Stigter met fraaie kopballen net naast. Berni van der Lecq en Margreth Visser met de klink klare doelpogingen maar die dekselse en in een fraaie outfit spelende Kops hield de nul.

We komen voor goud maar zoals het nu gaat worden we met lege handen naar huis gestuurd lijkt Murat Karaulu tegen Arry Willemsen te zeggen. Na 30 minuten spel tactische aanpassingen van strateeg Arry Willemsen van SVS die achteraf goud waard was. Een driftige discussie met kompaan Murat Karaulu ging hieraan vooraf vanwege het simpele feit dat het blauw-witte team het onderspit leek te gaan delven. Een gouden greep voor een vel cool resultaat maar dat zou pas achteraf blijken. De linies functioneerden weer en het was direct prijs in de 34e minuut. Tegen de spelverhouding maar wel een schitterend doelpunt van de geboren linkspoot Debbie Wetzel. Wetzel scoorde vanuit een onmogelijke hoek met rechts en bovendien met een fraaie lob die vriend en vijand verbaasde. Het leer zeilde over iedereen heen en belandde in de uiterste hoek. Deze koelbloedige actie bracht de 0-2 op het scorebord.

Een wereldgoal scoorde Debbie Wetzel van SVS in het duele in Gouda tegen Jodan Boys.Vreugde bij de speelsters want in de voorgaande 30 minuten had niemand nog hun geld ingezet voor dit SVS. Na afloop vertelde Debbie Wetzel dat deze actie heel bewust werd ingezet. Maar niemand mag echter weten dat ze in feite tweebenig is.
Een beter combinerend SVS die met snel en slim spel het spel geheel naar zich toe trok. Op slag van rust werd het 0-3 in het voordeel van de ploeg uit Capelle aan den IJssel. Een fraaie splijtende crosspass van Dounia el Biyar bereikte Elsa Pinto die geen fout maakte en afdrukte.

Elsa Pinto van SVS op weg naar de 3-0 in het duel tegen Jodan Boys.

Na de thee was het Jodan Boys die ten strijde trok. De ploeg van Theo Suurland wilde geen genoegen nemen met dit resultaat en zocht de aanval. Maar het greintje geluk ontbrak in de afwerking. Berni van der Lecq kreeg net als Magreth Visser mogelijkheden maar hun inzetten werden gekeerd door Shirley Kops.

Dounia el Biyar van SVS haalt vernietigend uit en scoort de 0-4.Aan de andere kant mocht Felicia Farhad Sedighi op avontuur maar ook daar bracht sluitpost Beau Suurland redding. Ook Elsa Pinto speelde op rechts zich een aantal keren prima vrij.
In de 59e minuut maakte Dounia el Biyar aan alle onzekerheid een einde en schoot de 0-4 achter de op het verkeerde been staande Beau Suurland.

Priscilla Been van SVS scoort op aangeven van Felicia Farhad Sedighi de 0-5.
Jodan Boys bleef de aanval zoeken maar de overtuiging ebde zienderogen weg. Kansen opnieuw voor Magreth Visser en Van der Lecq maar het was Priscilla Been van SVS die echter aan de andere kant wel het net wist te vinden en simpel en gedreven de 0-5 liet aantekenen. Het zou nog erger worden voor het moedig strijdende Jodan Boys. Een hoekschop van Dounia el Biyar werd in de 76e minuut door Berni van der Lecq achter Suurland in het eigen doel gewerkt. Dit betekende de 0-6 en in de 84e minuut bepaalde Samantha Cornet voor Sport Vereniging Schollevaar de eindstand op 0-7. In de resterende minuten was het de bij SVS ingevallen sluitpost Daphne Prins die nog een aantal keren redding moest bieden om de nul te houden.

De eindstand van 0-7 werd bepaald door niemand minder dan Samantha Cornet van SVS die feilloos het leer achter Jodan Boys sluitpost Beau Suurland in het net schiet.

Een fraaie zevenklapper voor SVS na een gouden tactische omzetting. Jodan Boys bleef de aanval zoeken, kreeg mogelijkheden maar had het geluk absoluut niet mee tegen een opportuun spelend SVS. Aanvoerster Anouk Angkotta van SVS was zoals altijd duidelijk in haar perfecte analyses en was van mening dat het hele team op basis van karakter en doorzettingsvermogen een groot compliment verdiende. Ook de technische staf werd niet onvermeld gelaten en verdiende in haar ogen ook een grote pluim. ‘We moeten hard blijven werken om juist als één hecht team voor het resultaat te gaan. In Gouda gingen we collectief als eenheid voor goud en dit op zich is al een mijlpaal maar we zijn er zeker nog niet’, aldus de aanvoerster van SVS die op wilskracht het openingsdoelpunt voor haar rekening nam.
Juist die eenheid en overtuiging ontbrak dit keer bij Jodan Boys maar het spel was zeker niet onverdienstelijk.

Meer beelden van Jodan Boys tegen SVS ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: