RCL en Barendrecht zijn tevreden met één punt (1-1)

RCL tegen Barendrecht, een wedstrijd met twee verschillende gezichten. Blij zijn met slechts één punt lijkt vreemd maar is wel degelijk goed onderbouwd. RCL mocht in het tweede deel opgelucht adem halen terwijl juist in de eerste helft Barendrecht de mindere was van thuisploeg RCL. Opzienbarende rollen voor de beide sluitposten die de inzetten prima pareerden. Susan Hogenboom van RCL en Roxanna Monkou bij Barendrecht. Toch opende Barendrecht heel brutaal de score. Joyce Janse nam deze treffer voor haar rekening nog voor de rust.
Na de thee scoorde Samanta Stojanovic voor RCL de gelijkmaker en iedereen tevreden.

Merel van den Eshof van RCL in duel met Nasha Lopez van Barendrecht.

Het startte allemaal veelbelovend voor thuisploeg RCL. Kreeg veel mogelijkheden maar wist onder de bezielende leiding van Guido Scholtes uit Leiderdorp daar niet de vruchten van te plukken. De Leiderdorpse Racing zette druk en creëerde voldoende mogelijkheden om afstand te nemen. Met name Samanta Stojonovic en Merel van den Eshof waren er wel heel erg dicht bij maar sluitpost Roxanne Monkou van Barendrecht wilde niet capituleren. In de 20e minuut werd Stojanovic onderuit gelopen binnen de beruchte lijnen en Kim Oosterom mocht vanaf elf meter de strafschop nemen. De keurig ingeschoten bal werd op uitmuntende wijze gestopt door Roxanne Monkou. Het geleide projectiel van Oosterom zorgde wel voor de gaten in de handschoenen van Monkou. Een aandenken voor later maar even later scoorde wel heel brutaal Joyce Janse de 0-1 voor Barendrecht.

Sluitpost Roxanne Monkou van Barendrecht stopte een strafschop.

Na de thee was het Barendrecht die de regie in handen had op Sportpark De Bloemerd. Het verwachtingspatroon was heel anders dan de realiteit want RCL werd afgetroefd. Joyce Janse van Barendrecht kreeg een aantal goede mogelijkheden.
Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Een fraaie subtiele actie in de 60e minuut van de uitstekend spelende Marcela Cabrera die Samanta Stojanovic wegstuurde en die prachtig het leer onhoudbaar in het net schoot.

Samanta Stojanovic van RCL gaat op aangeven van Marcela Cabrera de gelijkmaker scoren tegen Barendrecht.

Beide kemphanen weer gelijk met een aanvallend Barendrecht met kansen voor Malu Verhagen die met een slim lobje Susan Hogenboom wilde verrassen. Dat lukte echter niet maar Barendrecht bepaalde het spel. Prima werk van Maaike Toonen, Kim Oosterom en Melanie van Aken aan RCL zijde en bij Barendrecht opvallende rollen voor Nasha Lopez, Joyce Janse, Mirjam van Eijk en Hulya Kemner die in de 78e minuut nog een mogelijkheid kreeg.

Nasha Lopez van Barendrecht in duel met Maaike Toonen van RCL.

Het bleef 1-1 met een beter spelend Barendrecht in de tweede helft die de mogelijkheden niet in klinkende munt om kon zetten tegen een te statisch spelend RCL wat in de eerste helft verzuimde te scoren. En zo waren de beide teams toch tevreden met het resultaat. Daar waren beide coaches het over eens. Jonara Bernardina en Annabel Toorenburg van Barendrecht en Ron Bernardon en Marcel Hogenboom van RCL.