Rhoon in Gouda gracieus met 1-6 langs Jodan Boys

De trein van Rhoon denderde voort en bond ook het Goudse Jodan Boys aan de zegekar. Het werd uiteindelijk een wervelende 1-6 overwinning voor de ploeg van coach Stef Huszarik na een 0-3 ruststand. Thuisploeg Jodan Boys had weinig in te brengen tegen de geoliede machine uit Rhoon die de ranglijst in de Eerste Klasse A aanvoert. De doelpunten voor de pauze werden gescoord door Tamara Colle, Sandra van Tol en Petra Dugardein. Na de thee kreeg Jodan Boys een aantal fraaie kansen maar die werden niet benut. Rhoon was wel degelijk het team dat het spelletje voetbal beter speelde. De goals in het tweede deel werden gescoord door Sandra van Tol, Carlinn de Bruijne en Ashley van Elswijk. Jodan Boys redde de eer door een fraai doelpunt van de jonge Ingrid Brokke.
Een dik verdiende overwinning voor Rhoon en de ultieme vraag is alleen wie deze op elkaar ingespeelde trein kan doen stoppen.

Patty Damsma van Rhoon is Berni van der Lecq van Jodan Boys te vlug af. Haar inzet treft echter geen doel.
Vooraf liep Stef Huszarik te ijsberen en hij was er helemaal niet gerust op. Met zoveel blessures starten is niet de juiste methode maar wat hij niet wist dat thuisploeg Jodan Boys ook zwaar gehavend aan de strijd begon. Ook daar de vele kwetsuren in de ploeg. De beide opponenten ontliepen elkaar niet zo gek veel. Natuurlijk de fysieke kracht en ervaring van de meiden uit Rhoon waren allesbeslissend. Ook het benutten van mogelijkheden uit stilstaande combinaties waren voor de rood-witte ploeg op het lijf geschreven.
Veel veranderingen in het elftal van Jodan Boys, dat zeker maar het vertrouwen is er en het is slechts een kwestie van tijd om in het juiste ritme te komen.
Tamara Colle van Rhoon scoorde het openingsdoelpunt in de wedstrijd tussen Jodan Boys en Rhoon.
In de 20e minuut scoorde Tamara Colle voor Rhoon. Een halve voorzet verdween zomaar achter sluitpost Beau Buurland in de touwen. De psychologische druk was doorbroken voor de meiden van coach Huszarik als ook in de 35e minuut de 0-2 werd gescoord. Een hoekschop van Nancy Leidekker werd keihard door éminence grise Sandra van Tol ingekopt. Als er vervolgens in de 40e minuut 0-3 op het scorebord staat is de wedstrijd helemaal gespeeld. Het was trouwens een prima steekpass van Ashley van Elswijk op Petra Dugardein die fraai het net wist te vinden.
In het duel tussen Jodan Boys - Rhoon scoorde Rhoon aanvoerster Sandra van Tol twee keer.
In deel twee kwam Berni van der Lecq bij Jodan Boys in het veld en bij Rhoon bracht Huszarik de boomlange Patty Damsma. Twee ervaren speelsters die weten hoe het balletje rolt. Onder de uitstekende leiding van scheidrechter Coen Waagenaar uit Alphen aan den Rijn liet thuisploeg Jodan Boys wel zien dat er mogelijkheden zijn. Met name Lisa Stigter en Kari van den Berg waren handenbinders voor de rood witte achterhoede die flink wakker geschud werd. Freewheelen was er niet bij en er moest dus wel iets plaatsvinden en dat gebeurde.

Een hoekschop van Nancy Leidekker en daar is Carlinn de Bruijne die raak kopt voor Rhoon.
In de 47e minuut was het aanvoerster Sandra van Tol die uithaalde en de 0-4 scoorde. Slechts één minuut later niemand minder dan Carlinn de Bruijne die stilletjes naar voren kwam om de fraaie hoekshop van Nancy Leidekker in te koppen.
Thuisploeg Jodan Boys pikte dit toch goed op en bleef voetballend de aanval zoeken. De allerbeste mogelijkheid was voor Ingrid Brokke die in de 54e minuut de ultieme kans had iets terug te doen maar helaas haar inzet ging naast het doel van Mandy Steenbergen. Ook Berni van der Lecq kreeg een schietkans maar de doeltreffendheid ontbrak.
De kleine Ashley van Elswijk van Rhoon klimt de lucht in en slaat venijnig toe met het hoofd. Brengt hiermee de stand op 0-6 in het duel tussen Jodan Boys en Rhoon.
Aan de andere kant in de 76e minuut een vrije trap van Nancy Leidekker en de kleine Ashley van Elswijk klom in de lucht en kopte fraai raak. 0-6 op het scorebord en iedereen snakte naar het einde maar de jeugdige Ingrid Brokke dacht daar anders over. Redde de eer voor Jodan Boys en scoorde een mooi doelpunt. Dit had uiteraard eerder in de wedstrijd moeten gebeuren om de spanning erin te houden.

De Goudse eer van Jodan Boys wordt gered. Ingrid Brokke er doorheen en scoort beheerst de enige treffer voor de Goudse meiden.
Rhoon uiteraard de terechte winnaar en de rood-witte ploeg voert op dit moment de ranglijst aan in de Eerste Klasse A. De meiden fysiek en technisch de betere. Jodan Boys daarentegen staat aan het begin van een nieuwe periode en ook daar komt het goed. Lef en vertrouwen in eigen kunnen is wellicht de drijfveer.

Op de Veluwe wordt het feest in het Golden Tulip Victoria Hotel in Hoenderloo. De vrouwen uit Rhoon komen eraan.
Rhoon laat zich komende week verwennen in Hotel Golden Tulip Victoria in Hoenderloo. Dit vanwege het behalen van de Voetbal Rotterdam Cup, de meest prestigieuze titel in de regio Rotterdam. Het is de meiden en de technische staf met begeleiding uiteraard van harte gegund.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: