Jodan Boys RCL blijft volledig in balans (1-1)

Jodan Boys tegen RCL op Sportpark Oosterwei in Gouda kende geen winnaar. Het was een echt degradatieduel in de kelder van de Eerste Klasse A. De ploeg die de volle drie punten bij kon schrijven zou directe degradatie nog kunnen ontlopen. Maar deze match verdiende eenvoudig weg geen winnaar. Matig voetbal van beide kanten met een dosis nervositeit in het spel. Doel was om vooral geen tegendoelpunt te incasseren. Na een 0-0 ruststand scoorde eerst RCL door een doelpunt van Malu Postel en aanvoerster Berni van der Lecq maakte twee minuten voor het eindsignaal volkomen terecht gelijk. Voor wat betreft de kansen was de thuisploeg de bovenliggende partij maar afmaken het allergrootste probleem.

Iris Meertens van RCL is Samya Irezzi van Jodan Boys te vlug af.

Een prima zonnetje in Gouda waar het degradatieduel tussen Jodan Boys en RCL op het programma stond. Het startte prima met een snelle uitval van Marijke van den Berg waar Nikki van Luxemburg nog net het gat kon dichtlopen. Voor de Leiderdorpsen waren Romy Siera, Iris Meertens en Judith Hogenboom actief in aanvallend opzicht. De belangen waren groot want de ploegen van de coaches Egbert Smeenk en Haaron Ahmad staan in het rode gedeelte van de ranglijst. Winst zou wat meer adem betekenen en de beide formaties speelden in die beginfase in hoog tempo met goede passes en leuk voetbal.

Een aanvallend Jodan Boys met Berni van der Lecq, Lisette Graafland en Marijke van den Berg.

Een vrije trap van Lois van Vliet kwam voor de voeten van Marijke van den Berg maar Racing sluitpost Susan Hogenboom greep goed in. Ook een schot van Rebecca Anker werd prima gestopt door Hogenboom. Aan de andere kant een mogelijkheid voor Maaike Toonen maar dit leverde niets op. Bij Jodan Boys Lisette Graafland weer in de ploeg en de as met Lois van Vliet, Lisa Stigter en Fleur van der Gaag functioneerde goed. Aanvalsgolven zette de achterhoede van de Leiderdorpsen onder druk. Lotte Verleng, Stephanie Hartogs, Nikki van Luxemburg en Ilse Baak zagen ook de beweeglijke acties van Lisette Graafland en Marijke van den Berg. Maar ook Iris van der Kaa en Kari van den Berg kregen veel ruimte om mee op te komen.
Na zo’n 20 minuten daalde het spelpeil aanzienlijk. Angst maakte zich meester van het spel waardoor er in feite te gehaast en te nerveus werd gehandeld. Bij de Racing Romano Bernardon en Marcela Cabrera die het middenveld controleerden maar toch moesten toestaan dat Marijke van den Berg in de 34e minuut de paal toucheerde. In de 40e minuut scoorde Iris Meerstens voor RCL op een pass van Maaike Toonen maar dit feest ging niet door vanwege buitenspel.
Op aangeven van Maaike Toonen scoorde Iris Meertens voor RCL maar dit doelpunt werd terecht wegens buitenspel geannuleerd.

Na de pauze zakte het spel nog verder weg. In het team van Haroon Ahmad kwam de jonge Malu Postel in het veld die het Lisanne van den Ende zo af en toe moeilijk maakte maar aan de andere kant waren er toch mogelijkheden voor Marijke van den Berg en Lisette Graafland. Van afstand een kogel van Lisa Stigter die het leer prima doorgeschoven kreeg van Lisette Graafland.
De Leiderdorpsen met een fraaie steekpass van Marcela Cabrera op Iris Meertens die geen doel trof. Te vlug en ondoordacht van beide kanten met twee goede achterhoedes die maar niets weg wilde geven.

Marijke van den Berg van Jodan Boys heeft de hoek voor het uitkiezen maar gaat het leer naast schieten.

In de 71e minuut dan toch de allerbeste mogelijkheid voor de Goudse formatie met een keurige pass van Lisette Graafland op Marijke van den Berg die echter naast schoot terwijl de hoek voor het uitkiezen was. Twee minuten later aan de andere kant was Malu Postel er vandoor maar die werd aangetikt door Lisanne van den Ende. Na afloop vertelde Van den Ende dat ze zondermeer dacht dat ze rood zou krijgen voor het aantikken van de doorgebroken Postel maar de goed fluitende leidsman Victor de Jong hield het op geel. Daar kwam Van den Ende goed weg maar het zou toch de inleiding worden van het doelpunt voor RCL.

Een foutje van doelvrouwe Samantha Captein van Jodan Boys en de kleine Malu Postel van RCL is er als de kippen bij om te scoren.

De vrije trap werd genomen door wie anders dan Ilse Baak en sluitpost Samantha Captein leek het leer te pakken maar liet de bal glippen en als een duiveltje uit een doosje was daar Malu Postel die prima het leer in de touwen schoot en van deze situatie profiteerde. In de 74e minuut RCL op voorsprong maar het spel nog niet gespeeld want Jodan Boys moest komen. Verse krachten kwamen in het veld en Nicole Groen direct al een kleine mogelijkheid. Lois van Vliet haalde ook nog uit maar Susan Hogenboom greep goed in.
In de 88e minuut komt Jodan Boys dan toch volkomen terecht op gelijke hoogte. Verkeerd wegwerken in de Leiderdorpse achterhoede doet de bal voor de voeten van aanvoerster Berni van der Lecq vallen en die aarzelde geen moment. Haalde venijnig uit en schoot het leer in de uiterste hoek in de touwen achter Hogenboom.

Berni van der Lecq van Jodan Boys gaat loeihard de gelijkmaker in de touwen schieten.
Het gelijke spel een juiste afweging van de wapenfeiten waarin angst om te verliezen de grootse gemene deler was. De twee ploegen kunnen absoluut beter presteren maar lieten alleen in die beginfase van dit degradatieduel het echte voetbal zien. Moeilijke tijden breken aan voor deze twee kemphanen die hoognodig punten nodig hebben om degradatie te ontlopen.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: