SVS pakt heel brutaal de volle buit bij Jodan Boys (1-3)

SVS deelde in Gouda een keiharde dreun uit tegen Jodan Boys. Won volledig tegen de verhouding in met 1-3 van de thuisploeg die verreweg het beste van het spel in handen had. Maar die onbeschreven voetbalwetten zijn soms helemaal niet te volgen en de ballen nog steeds rond. Kansen kreeg de ploeg van de coaches Egbert Smeenk en Ard Keus in overvloed. Zeker in het tweede deel maar sluitpost Shirley Kops van SVS groeide uit tot eenzame hoogte. Keerde inzetten van Marijke van den Berg op onnavolgbare wijze.
Voor de pauze kwamen de meiden van coach Murat Karaulu in de 26e minuut op voorsprong door een doelpunt van Ashley van Elswijk. Na de thee werd het in de 53e minuut gelijk door een treffer van Lois van Vliet. Slechts één minuut later was het weer Ashley van Elswijk die SVS opnieuw op voorsprong bracht en Van Elswijk pakte haar hattrick om nogmaals in de 88e minuut venijnig met het hoofd toe te slaan.

Aanvoerster Berni van der Lecq van Jodan Boys in duel met Ashley van Elswijk van SVS.

De regen kwam met bakken uit de hemel op Sportpark Oosterwei in Gouda. Het kunstgrasveld lag er uitstekend bij met de ploegen van Jodan Boys en SVS die vooraf al hadden verteld er echt zin in te hebben. Maar het viel zwaar tegen wat het publiek voorgeschoteld kreeg in de wedstrijd tussen Jodan Boys en SVS onder de hoede van de goed fluitende Bas Hoek. De dames hadden wellicht andere plannen want het duel, waarbij de belangen toch groot aanwezig was, kwam slechts moeizaam op gang. Thuisploeg Jodan Boys had het beste spel in handen, niet groots maar wel inschuivende linies en mogelijkheden met Fleur van der Gaag en Lisa Stigter. Ook Lois van Vliet en Iris van der Kaa met aanvallende aspiraties. Dreiging met Joyce Versluis maar de doortastendheid van de Jodan Boys aanvalsters ontbrak.
Rebecca Anker mocht ook ver doorgaan maar het leverde allemaal geen problemen op voor de ploeg van coach Murat Karaulu die daar overigens ook weinig tegenover stelde.

Debbie Wetzel van SVS met Rebecca Anker van Jodan Boys in een sportief tweegevecht.

Pas na 16 minuten spel de eerste aanval van SVS met Dounia el Biyar en Edith de Glint die Ashley van Elswijk in stelling bracht. Het waren kleine speldenprikjes en SVS kwam onder de constante druk van de Goudse formatie uit. In de 23e minuut een serieuze crosspass die met buitenspel werd afgedaan maar in de 26e minuut kwamen de meiden uit Capelle aan den IJssel op voorsprong. Debbie Wetzel op Dounia el Biyar die Ashley van Elswijk aanspeelde die keurig doelvrouwe Samantha Captein passeerde. 0-1 op het scorebord in een onaantrekkelijk duel in de stromende regen waarbij de meiden van Jodan Boys toch de betere waren. Ook dat is voetbal en bij de thuisploeg een stuwende rol voor aanvoerster Berni van der Lecq.

Snel en wendbaar is Ashley van Elswijk van SVS die met deze inzet sluitpost Samantha Captein de gang naar het net liet maken. Lisanne van den Ende en Iris van der Kaa van Jodan Boys komen te laat.

In de 38e minuut hadden die meiden van de Boys langszij moeten komen. Joyce Versluis en Nicole Groen kregen mogelijkheden maar de scherpte ontbrak. SVS speelde duidelijk de tweede viool maar benutte wel de volle breedte van het speelveld met in de 42e  minuut bijna weer die dekselse Ahsley van Elswijk maar dat zou absoluut teveel van het goede zijn geweest.

Sluitpost Shirley Kops van SVS als een vis in de regen die uitgroeide tot een onpasseerbare meermin. Lois van Vliet van Jodan Boys had in feite wel moeten afdrukken.

Na de pauze werd het een echt duel want Jodan Boys had de punten hard en hard nodig voor lijfsbehoud in de Eerste Klasse A. De koers van de meiden van coach Egbert Smeenk was aanvallen en met Marijke van den Berg zou het dan toch moeten gaan gebeuren. Kansen in voldoende mate ook na een vrije trap van Iris van der Kaa op Joyce Versluis die klinkende munt had kunnen slaan en zelf ook niet tevreden was. In de 53e minuut werd het dan toch volledig in overeenstemming met het spelbeeld gelijk. Prima voorbereidend werk van Marijke van den Berg op rechts die Joyce Versluis vrij zag staan bij de verste paal. Die mistte nu niet en de 1-1 een feit.

Op aangeven van Marijke van den Berg scoort Lois van Vliet van Jodan Boys de dik verdiende gelijkmaker in het duel tussen Jodan Boys en SVS.

Zou je zondermeer verwachten dat de Boys door zou drukken maar dan heb je weer dat duiveltje genaamd Ashley van Elswijk van SVS. Die ging prima door en ontfutselde zelfs het leer van Samantha Captein en scoorde heel beheerst de 1-2.

Ashley van Elswijk van SVS is Berni van der Lecq van Jodan Boys gepasseerd en gaat voor haar tweede doelpunt van die regenachtige middag in Gouda. Brengt heel brutaal de stand op 1-2 voor SVS.

Wissels werden bij beide teams doorgevoerd. Kari van den Berg en Jacky van Leerdam bij de Goudse formatie en bij SVS werden Felicia Roodbol en Liz-Anne Yaw in het veld gebracht. Een periode van éénrichtingsverkeer brak aan. Jodan Boys met de keurige opbouw, het verzorgde spel en het rondspelen van het leer om mogelijkheden te creëren. Dat lukte prima maar sluitpost Shirley Kops vertolkte een opzienbare rol in Gouda. Plukte het leer uit alle hoeken en gaten en had daarbij ook het nodige geluk mee. Maar geluk dwing je af en dat deed Kops dan ook.

Marijke van den Berg van Jodan Boys met een prima mogelijkheid maar Roxanne Kamminga van SVS tikt het leer nog net voor de uithaal weg.

Een kunst op zich want op onnavolgbare wijze werden de ballen eruit gestopt. Stond ook altijd op de juiste plek onder de lat. Van lieverlee bouwde het elftal rustig verder via de spelverdeelsters Debbie Wetzel en Edith de Glint en loerde op de counter. In de achterhoede bleven Roxanne Kamminga en Milou Hoefsloot koel hun taken uitvoeren. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde opnieuw Ashley van Elswijk met een schitterende kopbal de 1-3.

Met een schitterende kopbal brengt Ashley van Elswijk de stand op 1-3 voor SVS in Gouda tegen Jodan Boys. Een hattrick voor deze onnavolgbare spits van SVS.

Niet verdiend maar toch drie hele belangrijke punten die de ploeg uit Capelle aan den IJssel toch mooi meesnoept uit Gouda. SVS met maximale doeltreffendheid op rozen en Jodan Boys in de gevarenzone voor rechtstreekse degradatie. Onnodig verlies voor de thuisploeg maar het verschil in dit duel was doelvrouwe Shirley Kops en spits Ashley van Elswijk. SVS helemaal veilig en kijkt zelfs naar boven maar voor Jodan Boys breken ondanks het goede spel moeilijke tijden aan.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: