RCL komt te kort om te nivelleren tegen Buitenveldert (2-3)

Een matig duel op een onverlicht bijveld van Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp waar het Amsterdamse Buitenveldert simpel de volle winst pakte. De thuisploeg met verzorgder spel maar daar koop je niets voor als tot drie maal toe de ploeg van coach Don Koehorst uit stilstaande situatie genadeloos toeslaat.

Marcela Cabrera van RCL in duel met Jessica van Geemen van Buitenveldert
De Racing opende met een fraai doelpunt van Romy Siera in de 15e minuut. De gelijkmaker werd gescoord door Daphne Bolhoven in de 30e minuut. Vier minuten later kwam Buitenveldert op voorsprong door een fraaie kopbal van aanvoerster Joyce Overkleeft. Na de pauze in de 47e minuut werd het 1-3 door een beauty van Lieselotte Wels en in de 52e minuut scoorde de ploeg van coach Barry Sikking via Kirsten Kok de 2-3. RCL kreeg nog een aantal prima mogelijkheden om te nivelleren maar verzuimde te scoren. Een verdiende winst voor een simpel spelend Buitenveldert. Opvallend was dat de laatste 30 minuten van dit duel bij invallende duisternis gespeeld moest worden. De warming-up kon ook al niet worden uitgevoerd op dit veld zodat de match later startte.
Terwijl de naast gelegen velden van kunstlicht voorzien werden was dit uiterst hinderlijk voor de speelsters. Absoluut Topklasse onwaardig waarbij een groot compliment gemaakt moet worden aan de beide teams die op uiterst sportieve wijze en zonder ongelukken de eindstreep haalden.
Romy Siera van RCL werd prima aangespeeld door Ramona van der Harst en omspeelde doelvrouwe Linda Hus.

De start was voor de Amsterdamse dames met Merel van Nes en Addy van Dijk op aangeven van Charlotte Gerritsen en Lieselotte Wels. In de zesde minuut de eerste aanval van de Leiderdorpsen met Sandy van de Water die Kirsten Kok aanspeelde maar over het doel van sluitpost Linda Hus schoot. Het team van coach Barry Sikking trok het spel naar zich toe met een fraaie actie van alweer Kisten Kok maar aanvoerster Joyce Overkleeft zat daar goed tussen. Aan de andere kant stuurde Naomi Gutierrez Addy van Dijk diep maar Ilse Baak, Marcha Duijkers en Lenie Mendes Fernandes voorkwamen erger. In de 13e minuut een snelle uitval van Romy Siera maar daar achterin deden Minke Groot en Jessica van Geemen hun werk prima. Eén minuut later een vrije trap van Madieke Zaad die niets opleverde voor de thuisploeg maar daarop aansluitend wel een uiterst gedreven Merel van Nes met prachtige acties en technische hoogstandjes waar Ilse Baak echter geheel doorheen keek.
In de 15e minuut veroverde op het middenveld Ramona van der Harst het leer van Judith Kuiper en speelde Romy Siera aan die Linda Hus knap op het verkeerde been zette en fraai de bal in de touwen schoot. Een prachtige aanval die werd beloond met een mooi doelpunt wat een verdiende voorsprong was voor de Racing.

Ramona van der Hart van RCL en Merel van Nes van Buitenveldert vochten leuke duels uit.

Dat zat de Amsterdamse ploeg niet lekker en de aanval werd gezocht via Merel van Nes die een aantal vrije trappen mocht nemen. Met name Addy van Dijk en Charlotte Gerritsen waren voorin bijzonder actief en de druk van de meiden van coach Don Koehorst werd opgevoerd.
In de 30e minuut kwam Buitenveldert op gelijke hoogte. Een prachtige vrije trap van Addy van Dijk die het leer op de geheel vrijstaande Daphne Bolhoven passte en die vervolgens heel simpel maar uiterst effectief doelvrouwe Denise Koorevaar de gang naar het net liet maken.

Onder het toeziend oog van leidsman Edwin de Boer scoort Daphne Bolhoven van Buitenveldert de gelijkmaker op aangeven uit een vrije trap van Addy van Dijk.

In de 34e minuut kwamen de Amsterdamse meiden zelfs op 1-2. Weer uit zo’n stilstaand moment met en scherpe hoekschop van alweer die Addy van Dijk die nu de geheel vrijstaande Joyce Overkleeft het leer liet inkoppen. De verdediging van de Racing in vertwijfeling achterlatend na deze prima goal.
Een verdiende voorsprong waarbij Buitenveldert sober, eenvoudig en probleemloos speelt met gevaarlijke steekpasses waar de Racing geen direct antwoord op had.
De thuisploeg komt weer terug in wedstrijd met mogelijkheden voor Marcela Cabrera en Shirley Nederpel maar Linda Hus weet raad. In de 41e minuut een vervelend moment waarbij de inkomende Marcha Duijkers koppende het hoofd raakt van verdedigster Judith Kuiper die duizelig en met een kleurrijke aanzwellende plek boven haar rechter oog het veld noodgedwongen moest verlaten. Haar vervangster was Saskia Bertolini.

Aanvoersters Joyce Overkleeft brengt met deze kopbal Buitenveldert op voorsprong. De hoekschop werd genomen door Addy van Dijk.

Het tweede bedrijf nam een aanvang met een goed fluitende scheidsrechter Edwin de Boer die het spel kort hield op een redelijk te bespelen veld. Voor Buitenveldert was dit trouwens de eerste keer dit seizoen om op echt gras te spelen. Thuisploeg RCL kreeg direct al de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Een prima mogelijkheid zelfs met Lenie Mendes Fernandes die op links doorgebroken was. Had moeten scoren want zo’n mogelijkheid krijg je zelden maar de grote blauwe kijkers van sluitpost Linda Hus keken de bal naast. Direct daaropvolgend een aanval van Buitenveldert die middels een overtreding werd onderbroken. Een vrije trap vanaf zo’n slordige 25 meter genomen door Lieselotte Wels die het leer met een schitterende curve stijf onder de lat het net in schoot.

RCL - Buitenveldert. Met een schitterende curve verdwijnt de vrije trap van Buitenveldert spits Lieselotte Wels stijf onder de lat in de touwen. Brengt daarmee Buitenveldert op op 1-3 voorsprong in het Topklasse duel tegen RCL in Leiderdorp.

Een heel mooi doelpunt alweer uit een stilstaande situatie gescoord waarbij de Racing als aan de grond genageld toekeek hoe simpel voetbal kan zijn. Natuurlijk het spel van de ploeg van coach Barry Sikking verzorgder met duidelijke lijnen maar te vrijblijvend en ongeconcentreerd.
Kirsten Kok was goed op dreef en werd in de 52e minuut prima aangespeeld door Lenie Mendes Fernandes. Die schoof de bal prima in de voeten van Kok en liet Linda Hus wel de gang naar het net maken. 2-3 de stand voor de Amsterdamse ploeg die de druk voelden van de thuisploeg. De Racing wist dat er een grotere inspanning nodig zou zijn om echt te kunnen nivelleren. Echter de overtuigingskracht ontbrak maar mogelijkheden kwamen er wel degelijk om de stand gelijk te trekken.

RCL spits Kirsten Kok krijgt de bal in de voeten van Lenie Mendes Fernandes en drukt met links af. Scoort de aansluitingstreffer (2-3) tegen het Amsterdamse Buitenveldert. Dit zou tevens de einstand blijven van dit Topklasse vrouwen duel.

Linda van der Helm, Lesley Landweer en Drita Celaj waren bij RCL in het veld gebracht terwijl coach Don Koehorst Francien Meijer en Chavelli Henny het veld instuurde. Drita Celaj kreeg in de 70e minuut een prima mogelijkheid. Vuurde een projectiel af maar Linda Hus redde uitstekend. Een fase waarin de Leiderdorpse Racing absoluut de bovenliggende partij was met de invallende duisternis. Het tempo wat al niet hoog was nu helemaal uit de wedstrijd maar heelhuids het einde halen belangrijker.
Ilse Baak was duidelijk te laat en kreeg geel van Edwin de Boer en Merel van Nes nam de vrije trap. Weer zo’n gevaarlijk stilstaand moment maar Denise Koorevaar deed het prima. In de 81e minuut was Marcha Duijkers er heel dicht bij.

Nes van Buitenveldert. RCL was echter niet in staat de mogelijkheden in klink klare munt om te zetten. Dit duel in de Topklasse voor Vrouwen werd met 2-3 gewonnen door Buitenveldert.

Druk van RCL met Madieke Zaad op een pass van Lesley Landweer die ook had kunnen scoren. Mogelijkheden voldoende maar het verzilveren en nivelleren er niet bij. De verdediging van Buitenveldert groeide in haar taak om de volle buit veilig te stellen.
Door de druk van RCL kreeg Buitenveldert nog kansen met Saskia Bertolini en Lieselotte Wels en in de laatste fase met  Chavelli Henny maar Denise Koorevaar greep prima in.

Een matig duel die het predikaat Topklasse niet kon dragen. Ook niet de accommodatie waarop je amateurvoetbal op het hoogste niveau moet spelen. Waar geen warming-up mogelijkheden zijn en geen kunstlicht. Buitenveldert won terecht en profiteerde maximaal uit drie stilstaande situaties en speelde ongecompliceerd voetbal. De thuisploeg was echter niet geheel geconcentreerd aan dit duel begonnen en overtuigde ondanks het betere spel niet. Kansen waren er wel degelijk maar het verzilveren een groot probleem voor de Leiderdorpse Racing.