RCL scoort in extra tijd thuis tegen Jodan Boys en pakt punt

RCL – Jodan Boys de wedstrijd om de laatste plaatsen in de Eerste Klasse A. In een spannend duel werd het uiteindelijk 2-2 na een 1-1 ruststand. Doelpuntenmaaksters Bianca van der Meer voor RCL en de gelijkmaker kwam op naam van Lisette Graafland van Jodan Boys. Na de thee was het aanvoerster Berni van der Lecq die de ploeg uit Gouda op 1-2 bracht. In de extra tijd verdween de inzet van Maaike Toonen van de Leiderdorpse Racing onhoudbaar in het kruis en de 2-2 een feit.

De thuisploeg was met deze uitslag dolgelukkig. Het voetbal van de Goudse formatie was verzorgder en de voorwaartsen kreeg een aantal mogelijkheden om van te smullen maar maakte van deze kansen geen gebruik. Bij de Racing was het doorzettingvermogen de drijfveer om dit zwaar bevochten punt thuis te houden.

De eerste dreiging was van Jodan Boys. Goed spel van Lisa Stigter die het leer uit een hoekschop precies op het hoofd van de inkomende Berni van der Lecq plaatste maar doelvrouwe Susan Hogenboom redde prachtig. De Leiderdorpse formatie van coach Haroon Ahmad kwam beter in het spel en Bianca van der Meer liet een fraaie actie zien.

In de zevende minuut stuurde Nikki van Luxemburg Bianca van der Meer op links weg en die slalomde er rustig vandaar en schoot het leer in de verste hoek in het doel. Doelvrouwe Beau Suurland van Jodan Boys had geen enkele schijn van kans tegen deze typische Van der Meer goal.
Toch zijn het de dames uit Gouda die het spel naar zich toetrokken en prima opbouwende spel lieten zien. Fleur van der Gaag en Lisanne van der Ende en Lois van Vliet met Lisa Stigter die een doorbraak in de Leiderdorpse vesting wilde bewerkstelligen. Dat lukte niet echt met Stephanie Hartogs, Lotte Verleng en Nikki van Luxemburg daar achterin. Een fraaie steekpass van Lisette Graafland op Marijke van de Berg had een beter lot verdiend maar het was wel de ploeg van coach Egbert Smeenk die het spel maakte. Weer zo’n scherpe corner van Lisa Stigter die opnieuw Marijke van de Berg in stelling bracht maar het lukte niet om de gelijkmaker te maken.

Na een klein half uur kwam thuisploeg RCL met fris voetbal via de linies uit hun schulp. Femke Koel, Romana Bernardon, Caro Bruna en Nena Kreber zorgden voor dreiging naar de voorste linie. Van de ruimte die nu ontstond maakte Lisette Graafland dankbaar gebruik om in de 34e minuut de gelijkmaker te scoren. Beide kemphanen weer op gelijke hoogte met nog een prima mogelijkheid voor Samya Irezzi van Jodan Boys maar sluitpost Susan Hogenboom greep prima in.

Na de thee kwam Iris Meertens binnen de lijnen voor RCL. In de 51e minuut een hoekschop van Lisa Stigter met een de eerste mogelijkheid voor Lisette Graafland. Het leer kwam uiteindelijk voor de voeten van aanvoerster Berni van der Lecq die de bal in de touwen schoot. 1-2 voor de dames uit Gouda die kans na kans creëerden. Stephanie Hartogs greep goed in bij een actie van Lisa Stigter en Marijke van de Berg schoot net naast.

Na een uur spel mogelijkheden voor de thuisploeg waarbij Berni van der Lecq de bal nog net op de doellijn kon keren. Ook Bianca van der Meer zag haar inzet net over gaan. Na 70 minuten werd Maaike Toonen in het veld gebracht bij de Racing en het spel was nog steeds in handen van de Goudse formatie die mogelijkheden Sluitpost Susan Hogenboom redde weer uitstekend bij diverse uitgespeelde kansen. Bij de dames uit Gouda kwam Kim Jansen in het veld die ook weer zo’n fraaie actie zag van Susan Hogenboom die Marijke van de Berg geen kans liet. In het laatste kwartier kwam de Racing onder de druk uit en zag ook wel dat de Goudse formatie problemen had om te scoren.

Nena Kreber weer aan het verdelen en er kwamen kleine kansjes. Inzet nu de drijfveer om als collectief voor die gelijkmaker te gaan met Caro Bruna en Lieske de Gelder die met Maaike Toonen er dichtbij waren. Het werd steeds spannender daar in Leiderdorp met twee teams die winst hard nodig hadden om te kunnen overleven.
Marijke van den Berg van Jodan Boys had de zaak op slot kunnen gooien maar Susan Hogenboom deed het uitstekend daar onder de lat bij RCL.


In de extra tijd verhoogde RCL de druk en een uitstekend schot van Maaike Toonen verdween onhoudbaar voor Beau Suurland pardoes in het kruis.
2-2 de eindstand in een leuk duel waarbij het rendement van de Leiderdorpse Racing prima was de Goudse formatie in de tweede helft veel mogelijkheden creëerden. Echter de voorwaartsen vergaten de geboden kansen te verzilveren en dan is er een onbeschreven wet die bepaald dat het doelpunt altijd aan de andere kant valt.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: