Jodan Boys bekert verder dankzij 0-2 overwinning bij Bernardus

Bernardus tegen Jodan Boys zou volgens de uitslag een simpele overwinning zijn voor de Goudse formatie maar dat was het zeer zeker niet. Het was een open, leuk, snel en bovenal sportief duel op kunstgras waarbij Bernardus heel goed partij gaf. Vooral in de eerste helft had de formatie van coach Peter de Groot tot drie maal toe de mogelijkheid de score te openen maar de meiden uit Hazerwoude-Rijndijk verzuimden dit te doen. Het waren twee gehavende teams die aan de start verschenen. Een zondagploeg op zaterdag laten spelen levert altijd personele problemen op en bij het team van coach Egbert Smeenk is het blessureleed nog altijd actueel.


Beide doelpunten werden in de tweede helft gescoord door Marijke van de Berg. De eerste in de 52e minuut en nummer twee in de extra tijd. Jodan Boys had in het tweede deel wel het beste van het spel maar wist dit overwicht niet verder in doelpunten uit te drukken. Wel een verdiende overwinning van Jodan Boys dat verder bekert.

In de vierde minuut liet Marijke van de Berg van Jodan Boys haar eerste actie zien en dat gaf aan dat de ploeg uit Gouda spijkers met koppen wilde slaan. Maar de thuisploeg trok het initiatief naar zich toe en Lisa Hogeboom kreeg de mogelijkheid om uit een hoekschop van Melanie de Jong zelfs heel brutaal te scoren. Het gevaar kwam wel bij de Hazerswoudse formatie vandaan die heel duidelijk de ploeg uit Gouda geheel vastzette.

Natuurlijk waren er uitbraken en met name Lisette Graafland was heel gevaarlijk. Lisa Oltshoorn en aanvoerster Berni van der Lecq trachtten de bakens te verzetten maar dat lukte niet echt.
Bij de thuisploeg was het Monique van der Hulst die het spel goed verdeelde en in de 21e minuut Lisa Hogeboom wegstuurde dwars door het hart van de Goudse verdediging. Hogeboom had moeten scoren maar de jeugdige doelvrouw van de Boys Beau Suurland deed het goed daar onder de lat.
Direct daar op volgend een actie van Berni van der Lecq die het leer tegen de lat schoot waarbij Bernardus sluitpost Savina Heersma in tweede instantie de bal uitstekend veilig stelde.

In de 25e minuut weer zo’n splijtende actie van die deksele Hazerswoudse meiden. Fleur van der Gaag en Lisanne van der Ende stonden als aan de grond genageld toen Karin de Boer versnelde en dwars door het hart er vandoor ging. Maar ze verzuimde de score te openen. Even later was het zelfs Bernardus aanvoerster Martine Harkes die haar inzet net naast zag gaan.
Na een half uur spel opnieuw de meiden van coach Peter de Groot die in deze fase het beste van het spel in handen hadden met twee actie die ook in klinkende munt hadden kunnen worden omgezet. Achtereenvolgens weer die snelle Karin de Boer gevolgd door een actie van Roxanne Enter die werd ingeleid door Suzanne Kraan. Het waren in feite niet te missen mogelijkheden maar het was wel de realiteit van het moment.

De meiden uit Gouda hadden niets in te brengen en dat ging uiteraard te ver. Het tij keerde in het voordeel van de bezoekende partij met sportieve verbeten acties tussen de beide aanvoersters Berni van der Lecq en Martine Harkes.
Een prima actie met een goede pass van Rebecca Anker op Lissete Graafland en vervolgens een inzet van Jacky van Leerdam die Marijke van de Berg in stelling bracht maar niet scoorde. Het zou ook tegen de verhouding in zijn geweest want achterin bij Bernardus hielden Katie Pont en Melissa van Lavieren de zaak helemaal gesloten.

Na de thee voerde de meiden van coach Egbert Smeenk het tempo op. Druk van de Boys met Lisette Graafland en Lisa Stigter die net naast schoot.
In de 52e minuut dan toch de bevrijdende treffer met aan de basis een steekpass van Jacky van Leerdam op Marijke van de Berg die simpel ogend Savina Heersma op het verkeerde been zette en vervolgens afdrukte. Vreugde binnen de Goudse meidengroep met deze 0-1 voorsprong. Verse krachten werden ingebracht door beide teams. Bij de thuisploeg van Peter de Groot en Peter Koelewijn mochten de opkomende jeugdige talentjes Anouk van Ravenswaaij en later Deirdre van Grevenbroek ervaring opdoen. Ervaring opdoen was vooraf het gegeven maar die twee gaven wel degelijk hun visitekaartje af. Bij Jodan Boys verliet Lisette Graafland de arena en Nicole Groen nam haar plaats binnen het team in.

Jodan Boys had nu een veldoverwicht gecreëerd met goed spel over alle linies verdeeld. De mee opkomende Lois van Vliet kreeg twee goede mogelijkheden en de ploeg van Egbert Smeenk en Rob van der Gaag kreeg voldoende mogelijkheden de stand op het scorebord een ander aanzien te geven. Soms toch uitgespeelde mogelijkheden maar Savina Heersma redde een aantal keren uitstekend.

Het lukte maar niet voor de Goudse formatie de score verder uit te bouwen. Bernardus kreeg lucht en heel brutaal werd de aanval gezocht. Mogelijkheden dienden zich aan maar de beste was in de 77e minuut voor Karin de Boer die had kunnen scoren om de beide ploegen op gelijke hoogte te brengen. In de 88e minuut nog zo’n mogelijkheid voor de thuisploeg met een listig passje van Anouk van Ravenswaaij op Britt de Boer die werkelijk geschiedenis had kunnen schrijven. Haar inzet ging net voorlangs.
De laatste fase was helemaal voor de meiden uit Gouda en dan met name voor Marijke van de Berg die kans na kans creëerde en uiteindelijk in de extra tijd haar tweede doelpunt van de middag scoorde.


Winst voor Jodan Boys die in de tweede helft het beste spel liet zien, veel kansen creëerde maar duidelijk moeite had met scoren.
Bernardus liet in de eerste helft fris spel zien met opvallende tempo versnellingen. Kreeg een aantal mogelijkheden met niet te missen mogelijkheden op een presenteerblaadje aangereikt maar verzuimde afstand te nemen.
Een verdiende maar uiterst moeizame winst voor de Goudse ploeg die werd opgedragen aan Roos, de allerjongste supporter van de Goudse ploeg die in Hazerswoude aanwezig was. Jodan Boys een ronde verder in het KNVB bekertoernooi.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: