Barendrecht pakt volle buit bij RCL

De meiden uit Barendrecht trokken aan het langste eind en wonnen met 1-2 van RCL in Leiderdorp. De Racing opende sterk met een bekroning op naam van Drita Celai. In deel twee was het Loes Korste met een vrije trap en in de voorlaatste minuut de onbegrepen Hülya Kemner die het net wist te vinden. Een gelijkspel zou de verhoudingen wellicht beter hebben weergegeven maar de Racing ging slordig met de kansen om en speelde te gehaast en dat was nu juist het grote verschil.

Het was een leuk duel in Leiderdorp. De spanning droop er vanaf en Barendrecht was helemaal niet in de wedstrijd. De thuisploeg zette goed druk en kreeg voldoende mogelijkheden de score te openen.
Pas in de tiende minuut scoorde Drita Celai op aangeven van Milou van Loenen de eerste van de middag. Volkomen verdiend op dat moment. Het leek voor de meiden van coach Peter Beij een walk-over te worden maar daar wilde de meiden uit Barendrecht toch echt niet aan meewerken. Samantha Gerritse, Marlies Kranendonk, Miranda Stoevelaar en sluitpost Selena Babb hielden stand en trokken het spel zelfs naar zich toe en zette zelfs druk op de vesting van de Racing met Bianca Zeeman, Janice Douwes, Ilse Baak en Stephanie Hartogs. Sluitpost Denise Koorevaar moest zelfs op inzetten van Esther van Beuningen en Silvana Freriks zich bewijzen maar deed het goed.
Ook een kopbal van Kranendonk ging net over en Sylvana Freriks liep een behoorlijk bloeding aan haar neus op. Na een verkeerde uittrap van Selena Babb had Iris Meertens de mogelijkheid om de tweede voor de Racing te scoren maar dit feest ging niet door. Samira Ben Chamach was actief en Peggie Verdel verdeelde het spel met Jossete van Splunter. Het wedstrijdtempo zakte weg en de voorwaartse druk van Barendrecht verleden tijd. Veel verkeerde passes aan beide kanten maar wel bij de Racing aanvallende impulsen via Lindsay de Zwart en Milou van Loenen en aan de andere kant Annemieke van Elleswijk en Esther van Beuningen die ook zagen dat Denise Koorevaar heel goed ingreep.

In de tweede helft was het spel van Barendrecht verzorgder maar RCL de betere. Nikki van Luxemburg met aanvallende dreiging op Bianca Zeeman maar haar inzet trof geen doel. In de 51e minuut is het Bianca van der Meer die tot drie maal toe de mogelijkheid kreeg maar het lukte maar niet het leer tussen de palen te krijgen.
In de 55e minuut komt het miskende talent Hülya Kemnar in het team van coach Michel Visser voor de moegestreden Kranendonk. Vijf minuten later kreeg die kleine al een kans en even later stuurde Kemner heel mooi Samira Ben Chamach weg maar sluitpost Denise Koorevaar redde perfect. Ook Nashira Ramos leverde een aantal fraaie passes af maar de Barendrechtse voorwaartsen lieten die voor wat die waren.

Een vrije trap van Ilse Baak zorgde voor gevaar en ook Milou van Loenen en Merel van den Eshof kunnen niet profiteren van de geboden mogelijkheden.
De druk van Barendrecht werd opgevoerd en in de 72e minuut een prachtige vrije trap van Loes Korste die het leer achter Koorevaar in het net schoot. De druk bleef aanhouden en Barendrecht de smaak te pakken wat werd beloond in de 89e minuut door een doelpunt van de prachtig spelende invalster Hülya Kemner op aangeven van Van Elleswijk.

Barendrecht drie punten rijker en onbegrip bij de Racing speelsters die niet in staat bleken de geboden kansen te verzilveren.