RCL wint van Jodan Boys

De reserves van RCL hebben het Goudse Jodan Boys na een 1-1 ruststand met 3-1 verslagen. Een verdiende overwinning die pas tot stand kwam in de laatste fase van de wedstrijd. Een overigens leuk duel van twee teams die voor de volle winst streden waarbij de meiden van Jodan Boys aan het kortste eind trokken. Doelpunten van Ilse Baak en de gelijkmaker van Marijke van den Berg en na de pauze van Sandy van de Water en Romy Siera.

Twee aan elkaar gewaagde teams die graag wat punten erbij wilde sprokkelen. Dit leverde een leuk en aantrekkelijk duel met soms hachelijke momenten voor de doelvrouwen Denise Koorevaar en Irene van de Hoek. RCL had het betere van het spel maar met Joëlle de Jong, Loïs van Vliet en Berni van der Lecq was het uitkijken met soms messcherpe aanvallen. Nam niet weg dat na een overtreding op Sandy van de Water Racing aanvoerster Ilse Baak in de 21e minuut een schitterende vrije trap mocht nemen.

Het leer daalde tergend langzaam maar helemaal precies in de kruising achter een totaal kansloze Irene van de Hoek. De Racing op voorsprong maar één minuut later was het alweer gelijk. Een vrije trap van Lisanne Bayema werd heel ongelukkig door verdedigster Stephanie Hartogs verkeerd doorgekopt en de bal kwam voor de voeten van Marijke van den Berg die geen enkele moeite had om de gelijkmaker te scoren.

Kim Janssen moest al vroeg het veld verlaten en Nicole Groen was haar vervangster. Ilse Baak wilde haar schitterende traptechniek nogmaals etaleren bij een vrije trap maar dat lukte nu net niet. Druk werd gezet door de meiden van coach Egbert Smeenk en een doelpunt zou niet tegen de verhouding zijn geweest maar dan hadden de voorwaartsen Lisa Stigter, Loïs van Vliet en Marijke van den Berg zorgvuldiger met de kansen om moeten gaan. RCL nam het initiatief over en een slim lobje van Romy Siera kon nog net door sluitpost Van de Hoek worden gepakt. Bianca Zeeman en Lindsay de Zwart speelden achter bij de Racing op de vleugels een goede partij en Stephanie Hartogs was gebombardeerd als heuse mandekker wat ze goed deed. Iris Meertens kreeg vlak voor de pauze nog de mogelijkheid maar het lukte niet om de bal in het net te krijgen.

In het tweede deel direct al een schot van Sandy van de Water en aan de andere kant een mooie acties van Marijke van den Berg die een aantal keren heel fraai slalomde door de verdediging maar de geboden kansen niet kon verzilveren. Jodan Boys trachtte het spel te maken en dat lukte wel degelijk. Saskia van Vliet en Joyce Versluis verdeelden het spel goed en de Racing liep eventjes achter de feiten aan. De spelverdeelsters aan Leiderdorpse kant, Maaike Toonen en Milou van Loenen, zaten er niet echt mee want de Racing kwam weer helemaal in de wedstrijd. Bianca van de Meer had moeten scoren na een combinatie met Van de Water. Met Toos den Oudsten en Marieke de Bode in de Goudse ploeg was het Van Vliet die haar schot over zag gaan.

In het team van coach Peter Beij kwam Merel van de Eshof die in de arena haar opwachting mocht maken. Loïs van Vliet kreeg in de 61e minuut een mogelijkheid maar Koorevaar redde prima.
Door de Goudse druk kwamen er counter mogelijkheden voor Merel van den Eshof en Sandy van de Water maar ook daar werd het leer niet in de touwen geschoten.
Dan aan de andere kant weer zo’n soloactie van Marijke van den Berg en een schot van Berni van der Lecq die nog net met de vingertoppen van Koorevaar aangetikt kon worden. De thuisploeg wilde voor de volle drie punten gaan, zette druk en dat was nu net de jonge Goudse formatie niet tegen opgewassen.
In de 80e minuut scoorde de Racing door weer zo’n vrije trap van Ilse Baak die sluitpost Van de Hoek niet onder controle kreeg en Sandy van de Water intikte.

Jodan Boys kreeg nog wat mogelijkheden maar het was Sandy van de Water die Romy Siera aanspeelde die in de allerlaatste minuut de 3-1 inschoot.
3-1 in een leuk aantrekkelijk duel waarin de Leiderdorpsen verdiend wonnen maar teveel mogelijkheden nodig had om de overwinning veilig te stellen. De nog jonge Goudse formatie in de opbouwfase die in Van den Berg een echte killer heeft maar ook de geboden kansen onbenut liet.