SVS pakt volle buit bij ARC (1-3)

Het was zonder meer een aantrekkelijk duel tussen de meidenteams van ARC en SVS. Twee aan elkaar gewaagde kemphanen die op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn werd gespeeld. Een duel in de Hoofdklasse A tussen ARC MB1 en de kampioen van het afgelopen seizoen SVS uit Capelle aan den IJssel. Thuisploeg ARC startte sterk onder de bezielende leiding van goed fluitende scheidsrechter Ben Maurits. Kwam dan ook volkomen terecht op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Justine Jansen. Sport Verenging Schollevaar kwam echter steeds beter in de wedstrijd en Lou Lou Deubel nam de gelijkmaker voor haar rekening. De Alphense Racing had geen antwoord op de messcherpe counters van SVS waardoor Maxime Hofman moeiteloos kon profiteren en de 1-2 scoorde. Vlak na de pauze werd het duel beslist wederom door Maxime Hofman die de 1-3 in de touwen schoot. ARC zette alles op alles voor een beter resultaat maar de jonge SVS doelvrouwe Karina Hoefnagel stond dit niet toe. Een verdiende overwinning voor de meiden van SVS die in het juiste ritme bijzonder gevaarlijk zijn.

De Alphense Racing zonder de geblesseerde speelsters Demy de Vries en Sylvie van Klaveren, die rondliep met de naweeën van een hersenschudding. Natuurlijk nog een vlugge knuffel van Esmee Kuit voor de kleine Femke die tante de hele wedstrijd zou volgen.
Bij Sport Vereniging Schollevaar geen problemen van huishoudelijke aard maar wel dat vele wegen naar Alphen aan den Rijn leiden. Met Karina Hoefnagel uit de meisjes C onder de lat werd later dan gepland afgetrapt. Dit alles onder leiding van Ben Maurits die werd geassisteerd door Jos ten Bosch en Perry de Vries.
De Alphense ploeg van de coaches Anton Spaan en Jelle Jansen kwamen uitstekend uit de startblokken en zetten direct de lijnen uit. Een vrije trap in de tweede minuut van Rianne Zwaan leverde niets op.

Een slim spelende thuisploeg die de meiden van SVS geen schijn van kans gaf om in het eigen spel te komen. Marit de Vries werd een aantal keren goed weggestuurd door Jill Sanrodji maar het leverde nog niet het gewenste resultaat op.
Het team van Harry Overduin, Angel Estirado en Gabriël Cornelisse liep achter de feiten aan alhoewel in de 14e minuut Lou Lou Deubel de lat toucheerde. In de 15e minuut een prima aanval van ARC met Annemarijn van der Hoorn en Daphne Pieterse die Justine Jansen in stelling bracht maar Sheila van der Meer kwam tussenbeide. Justine Jansen kreeg nog wat kleine mogelijkheden maar het net werd niet gevonden.

Op aangeven van Stefanie van der Hoorn gaat Justine Jansen de 1-0 voor ARC scoren in het duel tegen SVS.

Wel in de 22e minuut een mooie aanval van ARC met een verdienstelijke dieptepass van Stefanie van der Hoorn op Justine Jansen die fraai het leer langs Karina Hoefnagel in het net schoot. 1-0 voor de Racing en dat een volkomen juiste afspiegeling van het spelbeeld. ARC gretig spelend wilde meer en kreeg ook mogelijkheden met onder meer Thanisia Bijlsma die had moeten afdrukken maar dit verzuimde. Na ruim een half uur spel kantelde het duel. De meiden uit Capelle aan den IJssel waren in de heerlijke zon warmgelopen en kwamen op stoom. In het sportieve duel werden venijnige duels uitgevochten en de wedstrijd kreeg spanning met attractief spel. SVS sterk in de counter met Anissa Cairo, Isabella Hamers en Maxime Hofman.

Een slim tikje van Daphne Cornelise van SVS op de inkomende Lou Lou Deubel die de stand weer in balans gaat brengen.

In de 33e minuut kwam SVS langszij. Een snelle uitval via rechts met de actieve Daphne Cornelisse die met een kort tikje Lou Lou Deubel vrijspeelde die de bal geconcentreerd achter sluitpost Naomi Zeilstra in de touwen werkte.
De meiden van de Alphense Racing waren de draad kwijt en lieten zich aan alle kanten door de jonge ploeg uit Capelle aan den IJssel de kaas van het brood eten. ARC niet meer bij de les en daar profiteerde vier minuten later Maxime Hofman volledig van door te slalommen door de verdediging en de 1-2 te scoren.
In de laatste fase werd Jill Sanrodji net buiten de zestien ten val gebracht. De vrije trap van Rianne Zwaan ging echter naast.

Maxime Hofman van SVS gaat ARC sluitpost Naomi Zeilstra passeren.
Na de thee direct druk van de thuisploeg met Marlies Verdiesen en Justine Jansen maar het lukte niet een doorbraak te forceren. Aan de andere kant de snelle counters met Roos Sol en Romina Estirado die de achterhoede van de Racing met Kim Plugers en Iris Spaan flink bezig hield. In de 44e minuut van de wedstrijd sloeg opnieuw SVS met Maxime Hofman na goed voorbereidend werk van Lou Lou Deubel genadeloos toe om van afstand doelvrouwe Naomi Zeilstra de gang naar het net te laten maken. Een riante 1-3 voorsprong voor de Capelse meiden die de wedstrijd in de pocket hadden.

Maxime Hofman van SVS van afstand en de 1-3 voorsprong een feit in het duel tegen ARC.

Het spel in feite gespeeld alhoewel de Racing niet wilde capituleren, prima opbouwend spel liet zien maar niet langs doelvrouwe Karina Hoefnagel kwam. Annemarijn van der Hoorn was er in de 51e minuut nog het dichts bij maar ook haar inzet werd naast gewerkt. Vanwege de druk van ARC kreeg SVS veel ruimte maar Lea Overduin en Roos Sol konden daar toch niet van profiteren. Ook Naomi Zeilstra greep prima de ballen uit de lucht en voorkwam erger. Aan de andere kant was het wederom Annemarijn van der Hoorn die niet voorbij Hoefnagel kwam.

Een verdienstelijke 1-3 overwinning van SVS tegen ARC die echter pas laat op gang kwam. ARC in die eerste fase veruit de beter ploeg die echter in die periode niet voldoende afstand kon nemen. SVS nam het heft in handen en kreeg met name in de tweede helft voldoende uitgespeelde kansen om de score te vergroten maar dat zou ook vanwege het spelbeeld geflatteerd zijn. Opvallende rollen waren weggelegd voor de spelverdeelster Jill Sanrodji aan ARC kant met schitterende passes waar echter geen rendement uit viel te behalen. Bij SVS was het doelvrouwe Karina Hoefnagel die onder de druk uitstekend presteerde.